نوشته شده توسط : newmiiind

مشاوره روانشناسی در اراک دغدغه ذهنی برای کسانی است که درگیر مشکل خاصی شده باشند. در واقع کمک‌گرفتن از مشاوره روان‌شناسی یکی از بهترین راهکارها برای مشکلات ما است. مشاورین با استفاده از تخصص و تجربه‌ای که دارند به‌خوبی می‌توانند در موضوعات مختلف به ما کمک کنند. اما قبل از اینکه از هر مشاوره‌ای استفاده کنیم باید با ویژگی‌های این شکل از مشاوره و همین‌طور نشانه‌های یک مرکز مشاوره خوب آشنا باشیم. به همین خاطر در این مطلب سعی می‌کنیم تا بیشتر راجع به مشاوره روانشناسی اراک و آنچه باید راجع به این موضوع بدانید صحبت کنیم.

منبع: مشاوره روانشناسی اراک | بهتری روانشناس در اراک

مشاوره روانشناسی اراک

اولین سؤال در ذهن بسیاری از ما این است که اصلاً استفاده از مشاوره روانشناسی اراک به چه دردی می‌خورد؟ خیلی از ما تصور می‌کنیم می‌توانیم مشکلات‌مان را به‌تنهایی یا با کمک‌گرفتن از اطرافیان حل کنیم. اما واقعیت این است که بیشتر وقت‌ها مشکلات به این سادگی برطرف نمی‌شوند. ناتوانی در نگاه‌کردن به موضوع از زاویه دیگر، نداشتن تجربه و همین‌طور بیماری‌های روحی از جمله دلایلی هستند که باعث می‌شوند نتوانید به‌تنهایی مشکلات‌تان را حل کنید. این در حالی است که مشکلات در ذهن ما وجود دارند و انرژی بسیاری می‌گیرند.

هرکدام از ما اگر درگیر بعضی مسائل نباشیم توانایی بیشتری برای زندگی در اجتماع داریم؛ و می‌توانیم به پیشرفت‌های بسیاری دست پیدا کنیم. به همین خاطر حل کردن درگیری‌های ذهنی یا بیماری‌های روحی یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید انجام بدهیم. اما این کار بدون کمک‌گرفتن از متخصصین تقریباً غیرممکن است. به همین خاطر بهترین کار این است که وقتی احساس می‌کنید موضوعی ذهن شما را درگیر کرده یا شرایط روحی‌تان به هم ریخته است از یک مشاور کمک بگیرید.

خدمات مراکز مشاوره روانشناسی اراک

بسیاری از ما می‌دانیم که کمک‌گرفتن از مشاورین بسیار مفید است. اما نمی‌دانیم که برای چه کارهایی می‌توانیم از آن‌ها کمک بگیریم. در حقیقت حیلی مواقع دلیل مراجعه نکردن به مراکز مشاوره این است که ما از خدمات این مراکز آگاهی نداریم. به همین خاطر در این قسمت با یکدیگر راجع به خدمات مراکز مشاوره اراک صحبت خواهیم کرد. این خدمات به شرح زیر هستند.

1- کمک به حل مسئله

هر موضوعی که ذهن شما را درگیر کرده می‌توانید با مشاورین در میان بگذارید. یکی از مهم‌ترین وظایف مشاوره این است که به شما کمک می‌کند دغدغه‌های ذهنی‌تان را برطرف کنید. مشاورین با استفاده از روش‌های مختلف حل مسئله و تصمیم‌گیری به شما کمک می‌کنند راجع به موضوعی که ذهن‌تان را درگیر کرده به یک نتیجه کلی دست پیدا کنید.

2- مشاوره روانشناسی در اراک برای درمان بیماری‌های روحی

شناخته‌شده‌ترین کاری که مشاورین انجام می‌دهند درمان بیماری‌های روحی است. بااین‌حال خیلی از ما نمی‌دانیم که درگیر مشکلات روحی شده‌ایم. برای مثال بسیاری از کسانی که درگیر وسواس هستند خودشان را شخصیت‌هایی تمیز می‌دانند. به خاطر داشته باشید که یکی از نشانه‌های مهم بیماری‌های روحی این است که فرد احساس ناراحتی می‌کند؛ و یا باعث ناراحتی دیگران می‌شود. به‌علاوه اگر شما زمان زیادی از روزتان را درگیر یک موضوع خاص هستید، می‌تواند نشانه مشکلاتی در این زمینه باشد. در چنین شرایطی بهتر است از یک مشاور کمک بگیرید. مشاورین به شما کمک خواهند کرد تا بیماری‌های روحی را درمان کنید؛ و در نتیجه انرژی بیشتری برای سایر فعالیت‌های زندگی‌تان داشته باشید.

3- مشاوره‌های خانواده

مشکلاتی که درون خانواده پیش می‌آیند یکی از موضوعاتی است که ذهن ما را بسیار درگیر می‌کند. خانواده جایی است که همه ما می‌خواهیم در آن آرامش داشته باشیم. اما اختلاف میان اعضا می‌تواند مشکلات بسیاری را به همراه داشته باشد. برای حل مشکلاتی که درون خانواده پیش می‌آید می‌توانید از مشاوره روانشناسی در اراک استفاده کنید. مشکلاتی مثل اختلاف بین زوجین، درگیری با فرزندان نوجوان و همین‌طور اعتیاد یا بیماری روحی یکی از اعضای خانواده از جمله مشکلاتی هستند که می‌توانید با کمک مشاورین خانواده برطرف کنید

4- مشاوره روانشناسی در اراک برای کمک به بهترشدن شرایط

مشاوره روان‌شناسی همیشه هم برای رفع یک مشکل نیست. شما می‌توانید با استفاده از این مشاوره‌ها شرایط خود را از آنچه هست بهتر کنید. کمک به پیداکردن استعدادها، راهکارهایی برای ازدواج موفق و بسیاری از مسائل دیگر از جمله موضوعاتی هستند که می‌توانید با کمک‌گرفتن از یک مشاور آنها را برطرف کنید.

5- یادگیری مهارت‌ها

اگر احساس می‌کنید برخی مهارت‌ها را ندارید بهتر است با یک مشاور صحبت کنید. یادگیری قدرت نه گفتن، چگونگی برقراری ارتباط با دیگران، راهکارهایی برای مدیریت استرس و بسیاری از مسائل دیگر از جمله خدماتی هستند که می‌توانید از مشاوره روانشناسی اراک بگیرید.

6- مشاوره‌های تربیتی

تربیت‌کودک مهم‌ترین وظیفه هر پدر و مادری است. اشتباهات شما در این زمینه می‌تواند مشکلات جدی را برای فرزندتان ایجاد کند. به همین خاطر بهتر است راجع به نیازهای فرزندتان و راه‌های برطرف‌کردن آن از یک مشاور کمک بگیرید. مشاورین با ویژگی‌های روحی هر دوره سنی آشنایی دارند؛ و می‌توانند به شما برای تربیت بهتر فرزندتان کمک کنند.

7- مشاوره اعتیاد

اعتیاد یکی از جدی‌ترین مشکلاتی است که می‌تواند شما یا اطرافیان‌تان را درگیر خودش کند. به‌علاوه بسیاری از معتادان حتی پس از ترک نیز دوباره به‌سوی استفاده از مواد مخدر برمی‌گردند. این موضوع بیش از هر چیز به خاطر این است که مشاوره روانشناسی برای درمان اعتیاد جدی گرفته نمی‌شود. یکی از خدمات مراکز مشاوره این است که به شما کمک می‌کنند در ترک اعتیاد موفق‌تر باشید.

8- مشاوره روانشناسی در اراک حل مسائل جنسی

مشکلات جنسی از آن دسته مسائلی هستند که معمولاً راجع به آن‌ها صحبت نمی‌کنیم. بااین‌حال تحقیقات نشان می‌دهد که بخش مهمی از سلامت روان و همین‌طور کیفیت زندگی مشترک ما، به این موضوع مرتبط است. به همین خاطر شاید بهتر باشد راجع به این موضوع با کسی صحبت کنید. خجالت از صحبت‌کردن و همین‌طور آشنا نبودن با راه‌حل‌های علمی از جمله دلایل این است که بسیاری از ما نمی‌توانیم با اطرافیانمان راجع به این موضوع صحبت کنیم.

ویژگی های مرکز مشاوره روانشناسی خوب

مجوز رسمی و نیروهای متخصص

اولین و مهم‌ترین ویژگی یک مرکز مورد تأیید داشتن مجوز رسمی است. نبود این مجوز به معنای آن است که مشاور شما مورد تأیید سازمان نظام روان‌شناسی نیست. به‌علاوه این حق شماست که راجع به تحصیلات، تخصص و پروانه اشتغال مشاورین مرکز نیز اطلاع داشته باشید. پس اگر به دنبال برطرف‌کردن مشکلات هستید در درجه اول به این نکات توجه داشته باشید.

خدمات متنوع و به‌روز

همان‌طور که گفتیم مشکلاتی که شما می‌توانید برای آن‌ها از یک مشاور کمک بگیرید بسیار متنوع هستند. به همین خاطر مرکز مشاوره‌ای که به آن مراجعه می‌کنید نیز باید بتواند همه این نیازها را پوشش بدهد. در غیر این صورت شما مجبور می‌شوید برای هر مشکل از یک مرکز به مرکز دیگر بروید.

داشتن تجهیزات کافی

این روزها برای بسیاری از مشکلات روحی از دستگاه‌هایی مثل نوروفیدبک یا بیوفیدبک استفاده می‌شود. به‌علاوه استفاده از ابزارهایی مثل انواع تست‌های شخصیتی نیز در مراکز مشاوره روانشناسی اراک بسیار رایج است. به همین خاطر می‌توان گفت یکی از ویژگی‌های یک مرکز مشاوره خوب این است که تمامی این تجهیزات را داشته باشد.

سخن آخر

مشاوره روانشناسی اراک یکی از خدماتی است که همه ما در زندگی به آن نیاز داریم. درست مانند مشکلات جسمی که برای پیشگیری یا درمان آن‌ها از یک متخصص کمک می‌گیریم، روان ما نیز به مراقبت نیاز دارد. به همین خاطر بهتر است که هرکدام از ما هرازگاهی از یک مشاور برای بررسی شرایط روحی‌مان کمک بگیریم. بااین‌حال همان‌طور که گفتیم باید دقت داشته باشید که این مراکز ویژگی‌های یک مرکز مشاوره مورد تأیید را داشته باشند. در غیر این صورت شما با مشکلات بیشتری مواجه خواهید شد.

برای دریافت مشاوره روانشناسی در اراک می توانید از طریق شماره 02191002360 برای مشاوره تلفنی روانشناسی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس بگیرید.

منبع: مشاوره روانشناسی اراک | بهتری روانشناس در اراک



:: برچسب‌ها: مشاوره روانشناسی اراک | بهتری روانشناس در اراک ,
:: بازدید از این مطلب : 298
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : دو شنبه 29 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

تربیت نوجوان حتما باید به دلیل چالش های دوران بلوغ رخ دهد. دوران بلوغ برای اکثریت والدین چالش برانگیز است. فرزندان در سنین نوجوانی از والدین حرف شنوی ندارند، بیش از هر زمانی سرپیچی می‌کنند و در جستجوی استقلال خود هستند. از جمله مشکلات نوجوانان می‌توان به اعتیاد، دوستان ناباب و … اشاره کرد. اگر تربیت نوجوان به شیوه اصولی و براساس علم روانشناسی نباشد باعث آسیب های جدی در آینده او خواهد شد. تربیت نوجوان پایبند به نکات و شخصیت نوجوان است. والدین برای رفتار با فرزندان خود در وهله اول باید دانش خود را بروزرسانی کنند. روز به روز با پیشرفت علم تربیت نوجوانان نیز گسترش می‌یابد.

منبع: تربیت نوجوان | بهترین روش های تربیت نوجوانان

تربیت نوجوان

دوران نوجوانی همراه با مشکلات و مسائل گوناگون است. بلوغ، مسئل مالی، مسائل اجتماعی، مسائل روانی و هویتی از جمله اصلی‌ترین مشکلات دختران و پسران نوجوان می‌باشد. تجربیات و تصمیم گیری ها در این دوره سنی با سرمایه گذاری در بزرگسالی همراه است. و آینده فرزند مشخص می‌شود. برای جلوگیری از اتفاقات ناگوار و تضمین آینده فرزندان باید در تربیت آن‌ها کوشا باشید.

تربیت نوجوان بسیار حائز اهمیت است. زمانی که فرزندتان را به درستی تربیت کرده باشید جان و روح او را از آسیب ها حفظ خواهید کرد. تربیت نوجوان به شیوه صحیح مساوی با تضمین آینده است. در جهت تربیت نوجوانان خود از روانشناسان کمک بگیرید. برخی از روش های تربیتی نادرست موجب بدتر شدن شرایط و آسیب به فرزندتان می‌شود.

روش های تربیت نوجوان

 

نوجوانان برای کسب اطلاعات نیاز به راهنمایی دارند. تربیت نوجوانان باید به شیوه ای صحیح و منطقی انجام شود به طوری که نیازهای نوجوان را نیز در نظر بگیرد. تربیت نوجوان باید هوشمندانه و همه جانبه باشد. از این رو توصیه می‌کنیم در مورد نوجوانان مطالعه بیشتری داشته باشید.

1. دانش خود را افزایش دهید

برای تربیت نوجوان حتما باید والدین اطلاعات و آگاهی خود را بروزرسانی کنند. نوجوانان همیشه اولین افرادی هستند که تکنولوژی ها و برنامه های جدید شبکه اجتماعی را استفاده می‌کنند. راه ارتباطی نوجوانان با زمان های قدیم بسیار متفاوت است و با کمک برنامه ها با همسالان خود ارتباط برقرار می‌کنند.

چه خوب اگر والدین این برنامه ها را نصب کنند و نسبت به ابزاری که نوجوان از آن استفاده می‌کند آگاهی پیدا کنند. برای بررسی فرزندان خود بهتر است به جای کاووش علنی، به صورت مخفیانه دنبال کننده هایی که دارد را چک کنید. اگر با موضوع جدی روبرو شدید حتما از نوجوانتان توضیح بخواهید.

تربیت نوجوان با پیشرفت تکنولوژی تغییر می‌کند.

2. انگیزه نوجوان را زنده کنید

برای تربیت نوجوان باید بر اساس علایق آن پیش بروید. زمانی که نوجوان در کلاس های مختلف شرکت کند به تدریج استعداد و انگیزه خود را می‌یابد. برای شرکت در کلاس های مختلف او را محدود نکنید و در عوض از اشتیاق او برای یادگیری استقبال کنید. اما با کشف استعداد نوجوان دیگر تربیت نوجوان کنسل نمی‌شود.

جهت ایجاد انگیزه در نوجوان مسئولیت هایی به او بسپارید که علاقه دارد. یکی از مهم ترین روش های تربیت نوجوان، ایجاد حس مسئولیت پذیری است. سعی کنید در مسئولیت پذیری زیاد سخت گیر نباشد. تشویق پس از پایان مسئولیت را فراموش نکنید.

3. ارتباط خانوادگی را تقویت کنید

ارتباط خانوادگی نکته بسیار مهم و حائز اهمیتی در تربیت نوجوان است. روابط خانوادگی برای تربیت نوجوان بسیار مفید است. از نوجوان بخواهید که زمانی را برای شما اختصاص دهد. شما نیز برای فرزند خود وقت اختصاص دهید. نوجوانان در این سنین معمولا علاقه شدیدی به در اتاق ماندن دارند. آنها را درک کنید و اجازه دهید تا زمان هایی را در اتاق به تنهایی سپری کنند. روابط خانوادگی به قدری پر اهمیت است که حتی اگر لازم بود گاه نوجوان را برای حضور در جمع اجبار کنید.

4. با دوستان فرزندتان آشنا شوید

شاید باورش آزاردهنده باشد، اما دوست نوجوان بیشتر از والدین روی او تاثیر می‌گذارد. به همین دلیل برای تربیت نوجوان باید با دوستان او نیز آشنا شوید. برای آشنایی نیاز نیست که او را تحت فشار قرار دهید. بهتر است نوجوانتان را تشویق کنید تا دوستانش را به خانه دعوت کند.

در این بازه زمانی با همسالان نوجوان خود محاوره کنید. نام تک تک دوستان نوجوان خود را حفظ کنید. این نکته را به خاطر داشته باشید که ممکن است به سرعت دوستان نوجوان شما تغییر کنند. نگران نباشید این اتفاق طبیعی است. نوجوان عاقل به دنبال دوستی با فردی است که افکار و عقاید یکسانی با او دارند.

5. استقلال را از فرزند خود نگیرید

نوجوان برای رشد نیاز به استقلال دارد. اما نباید به گونه ای باشد که شما از هیچ برنامه او اطلاعی نداشته باشید. همانطور که نوجوان شما رشد می‌کند، شما نیز در حال رشد و بزرگ تر شدن هستید. باید به فرزند خود استقلال داشتن را بیاموزید. از او بخواهید تمام کارهایش را خودش انجام دهد. بهتر است از کارهای خانه نیز به او بسپارید تا حس کانون خانواده و کمک به یکدیگر را تجربه کند. حتی گاهی جلوی شکست نوجوان را نگیرید. تربیت نوجوان یعنی روبرویی آن با شکست، انگیزه و پیشرفت دوباره.

برای تربیت نوجوان لازم است تا برخی اوقات رها کنید و آن ها را نادیده بگیرید. شاید از دست شما ناراحت شوند اما برای تربیت و فهماندن برخی چیزها لازم است.

6. نظارت غیرمستقیم داشته باشید

در دوران نوجوانی هم افراد به دنبال استقلال هستند. آنها علاقه ای ندارند تا دائما در حال کنترل باشند و برای این موضوع به شدت مقاومت می‌کنند. در حالی که نوجوانان هنوز به مراقبت والدین نیاز دارند. بنابراین برای کنترل و تربیت نوجوان از روش های غیر مستقیم استفاده کنید.

7. محیط آرام و امنی تامین کنید

برای تربیت نوجوان نیاز به محیط آرام و امن است. برای نوجوانان بسیار اهمیت دارد که محیط خانه و خانواده سرشار از آرامش و امنیت است. در این دوران نوجوانان همه وقت خود را صرف دوستان و شیطنت می‌کنند. اما تا کی؟ کل شبانه روز؟

بالاخره یک زمانی از روز همه افراد به آرامش نیاز دارند. نوجوانان نیز به آرامش بسیاری نیاز دارند. اگر محیط خانه امن و آرام باشد فورا به خانواده پناه می‌برند. اما اگر محیط خانه آرامش نداشته باشد، نوجوان به محیط دیگری که آرامش دارد پناه خواهد برد. بنابراین برای تربیت نوجوان وجود خانه آرام و امن بسیار مهم است.

کلام آخر

برای تربیت نوجوان روش های گذشته کاربرد ندارد. با پیشرفت جامعه، نوجوانان نیز پیشرفت می‌کنند. بنابراین تربیت آنها نیز باید پیشرفت کند. برای کاهش تنش های والد فرزندی، آسیب روح و روان، خطرات اجتماعی و … باید از روانشناس کمک بگیرید. البته که تربیت نوجوان کار آسانی نیست و نیاز به راهنمایی متخصص آگاه دارد.

پس مطالعه دائمی و آگاهی درباره شیوه های فرزندپروری توسط والدین و تربیت نوجوان حتما باید افزایش یابد. اما برای استفاده از راهکار های جدید و متناسب سن نوجوان از روانشناس کمک بگیرید. مرکز مشاوره آواژه و به صورت حضوری و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه می‎دهد. برای‌کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه تربیت نوجوان می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره استرس با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: تربیت نوجوان | بهترین روش های تربیت نوجوانان



:: برچسب‌ها: تربیت نوجوان | بهترین روش های تربیت نوجوانان ,
:: بازدید از این مطلب : 308
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : شنبه 27 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

بی اشتهایی ناشی از افسردگی به صورت پنهانی فرد را تا مدت ها درگیر خود می‌کند. اما شاید بپرسید که افسردگی منجر به بی اشتهایی می‌شود؟ یا بالعکس، بی اشتهایی دلیل افسردگی است؟ اندام‌های بدن بدون تغذیه، می‌توانند تغییراتی در مغز ایجاد کنند که بر خلق و خوی او تأثیر می‌گذارد. از طرفی افسردگی از بیماری هایی است که ارتباط مستقیم با اشتها دارد و اغلب افسردگی و بی اشتهایی به طور همزمان اتفاق می افتند. طبق مطالعات درصد بالایی از افراد مبتلا به افسردگی، بی اشتهایی را نیز تجربه می‌کنند. درک و شناخت هر دو شرایط مهم است تا بتوانید در اسرع وقت به دنبال درمان مناسب باشید. عدم توجه به این مشکل می‌تواند خطرناک و سخت باشد. در این مقاله، نگاهی دقیق‌تر به علائم و درمان این مشکل می‌اندازیم.

منبع: بی اشتهایی ناشی از افسردگی

بی اشتهایی ناشی از افسردگی

افسردگی می‌تواند سطح بالایی از اضطراب و استرس را ایجاد کند که می‌تواند منجر به تغییر در عادات غذایی از جمله از دست دادن علاقه به غذا شود. وقتی فردی افسردگی دارد، ممکن است گاهی اوقات وعده های غذایی خود را حذف کند. حتی پیش می‌آید که یک روز کامل را بدون خوردن چیزی بگذراند. این اتفاق می‌تواند بر سطح انرژی شخص تأثیر منفی بگذارد و باعث کاهش وزن و مشکلات سلامتی شود. حتی افسردگی را بدتر می‌کند. اگرچه بی اشتهایی و افسردگی هر کدام بیماری های متفاوتی هستند، اما یکی از آن‌ها به راحتی می‌تواند دیگری را تحریک کند.

افسردگی چیست و چه علائمی دارد

افسردگی، یکی از موارد ثابت در گفتگوهای پیرامون سلامت روان است. این بیماری یک دوره ای است که در پی آن، فرد خلق و خوی افسرده دارد. به طوری که تقریبا علاقه و لذت برای انجام بسیاری از فعالیت‌هایی که قبلا مشتاق آن بود از دست می‌رود.

نشانه های افسردگی ممکن است گاهی آشکار به نظر برسند. بنابراین اگر یک یا چندین مورد زیر را در یک دوره حداکثر دوهفته ای تجربه کرده‌اید، باید سریعا برای درمان اقدام کنید.

  • کناره گیری و یا منزوی بودن
  • احساس غم، ناامیدی، درماندگی و یا بی ارزش بودن تقریبا هرروز
  • از دست دادن علاقه به انجام فعالیت های لذت بخش قبلی
  • تغییرات در اشتها
  • درگیر شدن با رفتارهای خود آزاری/ گرایش به خودکشی
  • بی خوابی
  • مشکل در بیدارشدن یا بلندشدن از رختخواب و نداشتن انگیزه برای انجام فعالیت های روزانه
  • اختلال در تمرکز/ خستگی ممتد

علائم و نشانه های فیزیکی بی اشتهایی ناشی از افسردگی

افراد مبتلا به بی اشتهایی ناشی از افسردگی ، علائم مشترکی دارند که بی توجهی به آن ها می‌تواند به حفظ یا تشدید این مشکل کمک کند. علائم فیزیکی رایج بی اشتهایی ناشی از افسردگی از جمله: کاهش وزن شدید، شمارش غیر طبیعی خون، خستگی، سرگیجه، غش کردن، تغییر رنگ انگشتان دست، موهای نازک و شکننده، عدم قاعدگی، بی خوابی، پوست مایل به زرد، کم آبی بدن، ضربان قلب نامنظم، پوکی استخوان و فشار خون پایین می‌باشد.

درمان بی اشتهایی مهم تر است یا افسردگی

هیچکدام کم و بیش از یکدیگر متمایز و فوری نیستند و هردو باید به طور همزمان درمان و جدی گرفته شوند. با این حال، یک نکته وجود دارد. اگر تأثیر فیزیکی بی اشتهایی ناشی از افسردگی فردی آنقدر شدید باشد که او را از نظر پزشکی ناپایدار کند، ابتدا باید برای بی اشتهایی در بیمارستان بستری شود. در این زمان، ممکن است برای درمان افسردگی نیز اقدام شود اما تمرکز اصلی بر روی ثبات فیزیکی فرد است.

راه های درمان بی اشتهایی ناشی از افسردگی

بی اشتهایی ناشی از افسردگی ماهیت پیچیده ای دارد. بنابراین معمولا برای درمان این بیماری، از یک پزشک یا درمانگر، و یک متخصص تغذیه به طور همزمان استفاده می شود. برنامه درمانی باتوجه به علائم و شدت بیماری متفاوت است. به طور کلی این برنامه می تواند شامل موارد زیر باشد.

  • درمان شناختی رفتاری
  • رفتار درمانی دیالکتیکی
  • خانواده درمانی
  • گروه درمانی
  • مدیریت دارویی
  • مدیریت و مشاوره تغذیه

در برخی موارد، بستری شدن در بیمارستان ممکن است ضروری باشد.

سخن آخر

افسردگی یک اختلال چالش برانگیز در خلق و خوی است. کسانی که با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند اغلب برای مقابله با آن به رفتارهای مختلفی روی می آورند. (چه از روی عمد و چه ناخودآگاه و غیرعمد).

برخی از این رفتارها ناسازگار هستند، مانند بی اشتهایی و سوء تغذیه. صرف نظر از اینکه کدام یک مشکل سازتر است، باید بدانید که افسردگی و بی اشتهایی ناشی از آن هر دو جدی هستند که در صورت ترکیب شدن و عدم درمان می توانند عواقب ناگواری داشته باشند.

سوالات متداول

آیا افسردگی می تواند باعث بی اشتهایی شود؟

افسردگی می تواند بر اشتهای ما تأثیر بگذارد و رابطه ما با غذا را تغییر دهد. بدین ترتیب می تواند موجب بی اشتهایی یا حتی پرخوری شود.

چه زمانی برای درمان بی اشتهایی ناشی از افسردگی اقدام کنیم؟

اگر علائم افسردگی را تجربه می کنید و این مشکل تأثیر منفی بر اشتها و کیفیت کلی زندگی شما دارد، لازم است که برای درمان فورا اقدام کنید.

منبع: بی اشتهایی ناشی از افسردگی



:: برچسب‌ها: بی اشتهایی ناشی از افسردگی ,
:: بازدید از این مطلب : 303
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : جمعه 26 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

مواجهه درمانی یکی از روش‌های قدیمی و البته پرکاربرد در روان‌شناسی است. به‌طورکلی در مواجهه‌درمانی اعتقاد بر این است که اگر بیمار با چیزی که از آن می‌ترسد روبرو بشود ترس وی از بین خواهد رفت. اما این مواجهه می‌بایست با اصول مشخص و زیر نظر یک متخصص اتفاق بیافتد. گاهی اوقات ممکن است بیمار به طور ناگهانی و یک‌دفعه و گاهی اوقات هم به‌صورت پله‌پله با ترس خود مواجه شود. روش درمانی شما هرچه که باشد می‌توانیم بگوییم خوشبختانه مواجهه‌درمانی بر اساس آمار، بهبودی‌های بسیاری را به دنبال داشته است. به همین خاطر از سال‌ها پیش تاکنون یکی از روش‌هایی است که به‌خصوص برای درمان انواع ترس از آن استفاده می‌شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر راجع به این روش در ادامه همراه ما باشید.

منبع: مواجهه درمانی | تکنیک مواجهه چیست

فلسفه مواجهه درمانی چیست

به‌طورکلی ما انسان‌ها به دنبال رسیدن به آرامش و راحتی و فرار از اضطراب و ناخوشی هستیم. اما بعضی وقت‌ها راه‌های اشتباهی را برای رسیدن به این هدف انتخاب می‌کنیم. یکی از این راه‌های اشتباه اجتناب یا فرار است. برای مثال فرض کنید یک نفر از ارتفاع می‌ترسد. او همیشه سعی می‌کند از جاهای بلند دوری کند. زیرا قرارگرفتن در این موقعیت‌ها باعث اضطراب و ناراحتی وی می‌شود. در مقابل هرچقدر که از این شرایط دوری کند احساس آرامش و راحتی بیشتری را تجربه خواهد کرد. علاوه بر این کسانی که از ارتفاع می‌ترسند معمولاً افکار اشتباهی هم راجع به این مسئله دارند. برای مثال بیشتر آنها می‌ترسند که مبادا از بلندی به زمین بیافتند و آسیب ببینند.

ترس از بلندی و اجتناب‌کردن از این موقعیت‌ها شاید در لحظه باعث شود که شما از اضطراب دور باشید؛ اما مشکلاتی را هم برای‌تان به همراه خواهد داشت. برای مثال شما بسیاری از مواقع برای ردنشدن از روی پل‌های عابر پیاده مجبورید راهتان را تا حد زیادی دور کنید. فرض اصلی در مواجهه درمانی این است که وقتی شما با چیزی که از آن می‌ترسید روبه‌رو بشوید متوجه اشتباه بودن فکرها و ترس‌هایتان خواهید شد. در حقیقت در این موقعیت‌ها ما به خودمان می‌گوییم: “خیلی هم ترسناک نبود! “.

ما تا وقتی از روبه‌روشدن با یک مسئله اجتناب می‌کنیم نمی‌فهمیم که آن موضوع به‌اندازه‌ای که فکر می‌کردیم ترسناک نیست. اما زمانی که با آن روبه‌رو می‌شویم متوجه اشتباه بودن افکارمان خواهیم شد. مواجهه درمانی این اصل را با قوانین علمی دیگر ترکیب کرده و از آنها برای درمان بیماری‌های روانی به‌خصوص ترس‌ها استفاده می‌کند.

انواع مواجهه درمانی

مواجهه درمانی روش‌های مختلفی دارد. باتوجه‌به شدت بیماری و شرایطی که در آن قرار دارید ممکن است متخصص از هرکدام این روش‌ها استفاده کند. بااین‌حال آنچه مهم است و باید به آن دقت داشته باشید این است که مواجهه‌درمانی یک روش کاملاً تخصصی است؛ که می‌بایست زیر نظر متخصص انجام بگیرد.

حساسیت‌زدایی تدریجی

همان‌طور که از نام این روش پیداست در حساسیت‌زدایی شما آرام‌آرام با چیزی که از آن می‌ترسید روبه‌رو خواهید شد. برای مثال در ابتدا ممکن است فقط نام موضوع ترستان را بشنوید؛ عکس آن را ببینید و یا خودتان را در آن موقعیت تصور کنید. به‌تدریج و هر زمان که توانستید آرامش خودتان را حفظ کنید وارد مرحله بعدی می‌شوید. این مراحل تا جایی ادامه پیدا می‌کند که شما دیگر هیچ ترسی از هیچ‌کدام از جنبه‌های آن موضوع نداشته باشید.

مواجهه ناگهانی

مواجهه ناگهانی یا غرقه‌سازی درست برخلاف روش قبلی است. در این روش بیمار به طور ناگهانی با آخرین و شدیدترین حالتی که از آن می‌ترسد روبه‌رو خواهد شد. برای مثال کسی که از ارتفاع می‌ترسد در یک محیط مرتفع قرار خواهد گرفت و اجازه فرارکردن از این محیط به او داده نمی‌شود.

استفاده از واقعیت مجازی

گاهی اوقات درمانگران به‌جای استفاده از محرک‌های واقعی از واقعیت مجازی استفاده می‌کنند. در این روش با استفاده از دستگاه‌های واقعیت مجازی بیمار خودش را در شرایط تصور می‌کند. برای مثال کسی که ترس از مار دارد در این روش به‌صورت مجازی در محیطی قرار می‌گیرد که در آن یک یا چند مار حضور دارند. و می‌بایست دستورات متخصص را در آن محیط اجرا کند. این روش علاوه بر راحتی‌هایی که به دنبال داشته بر اساس آمار نیز کاملاً به‌خوبی روش‌های دیگر عمل می‌کند.

مواجه‌شدن با شرایط فیزیولوژیک

گاهی اوقات و به‌خصوص در بیماری‌هایی مثل حمله‌های عصبی (پانیک) آنچه فرد از آن می‌ترسد یک موضوع خارجی نیست. این بیماران از شرایط فیزیولوژیک خودشان مثل بالارفتن ضربان قلب و یا تنگی نفس می‌ترسند. در چنین شرایطی متخصص به بیمار کمک می‌کند که این شرایط را در اتاق درمان ایجاد کرده و با آن روبه‌رو شود. برای مثال یک بیمار پانیک ممکن است چندین بار روی صندلی چرخ بخورد تا حالتی شبیه سرگیجه پیدا کند. سپس به وی کمک می‌شود این شرایط را با حفظ آرامش مدیریت کند.

مواجهه درمانی چطور اتفاق می‌افتد؟

شاید آنچه تا اینجا راجع به مواجهه درمانی گفته‌ایم باعث شود شما احساس کنید این روش بسیار ساده است. اما باید بدانید که مواجهه‌درمانی نیز پیچیدگی‌های خودش را دارد؛ و همان‌طور که گفتیم حتماً می‌بایست زیر نظر متخصص انجام شود. به همین خاطر در ادامه این مطلب راجع به آنچه در جلسه مواجهه اتفاق می‌افتد بیشتر صحبت خواهیم کرد.

آموزش فرایند ماجرا

اولین قدم این است که شما با فلسفه مواجهه درمانی آشنا شوید. همه ما وقتی یک موضوع را کامل می‌پذیریم که بدانیم چه منطق و دلیلی از آن حمایت می‌کند. به همین خاطر درمانگر در اولین جلسه فرایندی که اتفاق افتاده تا شما درگیر ترس از یک موضوع و ادامه‌پیداکردن آن بشوید و همین‌طور دلیل تأثیرگذاری روش‌های درمانی را توضیح خواهد داد.

تمرین‌های آرام‌سازی

قرار نیست شما تنها و بدون هیچ حمایتی با موضوع ترس‌تان روبرو بشوید. اصلی‌ترین کار این است که درمانگر به شما آموزش بدهد، چطور با ترس‌هایتان روبه‌رو شوید و درعین‌حال آرام بمانید. به همین خاطر در این مرحله شما روش‌های آرام‌سازی را یاد می‌گیرید. آرام‌سازی مجموعه‌ای از تمرینات مثل ریلکسیشن هستند که به بیمار کمک می‌کنند چطور وقتی دچار اضطراب می‌شود آرامش خودش را حفظ کند.

مواجهه درمانی

وقتی درمانگر به این نتیجه برسد که شما تمرینات آرام‌سازی را به‌خوبی یاد گرفته‌اید مواجهه شروع می‌شود. در این روش شما می‌بایست هنگام روبه‌روشدن با چیزی که از آن می‌ترسید با کمک تمرینات آرام‌سازی، آرامشتان را حفظ کنید. طبیعتاً وقتی بتوانید به این هدف برسید دیگر خبری از اضطراب و نگرانی نخواهد بود. شما همین حالا می توانید به صورت تلفنی، حضوری و حتی آنلاین از متخصصین برای درمان کمک بگیرید.

چرا باید از مواجهه درمانی استفاده کنیم

از شرایط فعلی خسته شده‌اید

همه ما وقتی به دنبال راه درمان می‌گردیم که از شرایط موجود خسته شده باشیم. پس اگر شما هم در حال خواندن این مطلب هستید احتمالاً به دنبال پیداکردن یک روش مناسب برای روبروشدن با ترس‌هایتان می‌باشید. خبر خوب این است که بر اساس آمارها و تحقیقات انجام شده مواجهه‌درمانی بسیاری از مواقع باعث درمان بدون برگشت بیماری‌ها شده است. به همین خاطر شما می‌توانید با خیال راحت برای رسیدن به هدفتان از این روش استفاده کنید.

تأثیرگذاری بیشتر در مقایسه با داروها

شاید شما از آن دسته افرادی باشید که برای کنترل اضطرابشان از دارو استفاده می‌کنند. پس حتماً متوجه این موضوع شده‌اید که داروها نمی‌توانند تأثیری روی درمان شما داشته باشند. در حقیقت داروهای ضداضطراب تنها باعث کم‌شدن اضطراب تان می‌شوند؛ و البته این موضوع تا زمانی درست است که شما مصرف دارو را ادامه بدهید. به‌محض قطع‌کردن استفاده از داروها علائم اضطراب شما مجدداً باز خواهند گشت.

این درحالیست که مواجهه‌درمانی روشی است که توانایی خود شما را در برخورد با بیماری بالاتر می‌برد. در حقیقت این شما هستید که یاد می‌گیرید چطور ترس‌هایتان و همین‌طور موقعیت را مدیریت کنید. به همین خاطر در هر زمان و مکانی می‌توانید از این روش استفاده کنید.

بالارفتن اعتمادبه‌نفس

همه ما وقتی کاری را یاد می‌گیریم احساس بهتری نسبت به خودمان داریم. به همین خاطر می‌توانیم بگوییم یک فایده دیگر مواجهه‌درمانی این است که اعتمادبه‌نفس بیمار را بالاتر می‌برد. وقتی شما احساس کنید در مقابل شرایط منفعل نیستید و به‌خوبی می‌توانید وضعیت را مدیریت کنید طبیعتاً احساس بهتری نسبت به خودتان خواهید داشت؛ و با آرامش بیشتری وارد محیط‌های مختلف می‌شوید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مواجهه درمانی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

سؤالات متداول

آیا ممکن است یک نفر از مواجهه درمانی نتیجه نگیرد؟

هیچ یک از روش‌های درمانی به‌طورقطع و صددرصد روی همه انسان‌ها جواب نمی‌دهد. اینکه شما چقدر از یک روش سود ببرید به دلایل بسیاری مثل شدت بیماری، مدتی که با آن درگیر بوده‌اید و همین‌طور همکاری شما و درمانگر دارد. بااین‌حال مطالعات نشان می‌دهد که اکثر افراد از مواجهه درمانی سود می‌برند.

منبع: مواجهه درمانی | تکنیک مواجهه چیست



:: برچسب‌ها: مواجهه درمانی | تکنیک مواجهه چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 298
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

مشکلات نوجوانان اغلب از سنین 12 تا 18سالگی نمایان می‌شود. علاقه به ارتباط با جنس مخالف، مصرف سیگار، مشکلات تحصیلی و … از جمله مشکلات رایج نوجوانی به شمار می‌آیند. در این بازه سنی نوجوانان باید درک شوند. سرکوب و انزجار نباید رخ دهد. در نتیجه کار والدین سخت است و باید به شیوه‌ای اصولی با نوجوان برخورد کنند. دوره نوجوانی، دوره ای سرشار از فراز و نشیب است. اصولا در این بازه سنی نوجوان از والدین خود دور می‌شود و به جمع دوستان تمایل پیدا می‌کند. اگر از روش‎های جلوگیری جهت مشکلات نوجوان ها آگاه نباشید، فرزندتان با مسائل بزرگ‌تری در بزرگسالی روبرو خواهد شد. منبع: مشکلات نوجوانان | راه درمان مشکلات نوجوان با والدین

مشکلات نوجوانان

دوران نوجوانی را همه ما گذرانده‌ایم. سپری کردن این دوران با مشکلات بزرگی روبرو است. مشکلات نوجوانان در روابط عاطفی، خانوادگی، احساسی و … دسته بندی می‌شود. این دوران سنی برای والدین نیز بسیار پر اهمیت باید باشد. نوجوان در این زمان باید درک شود و مورد قبول خانواده قرار بگیرد.

نوجوانی دوره حساس زندگی است، دوره ای سرشار از نوسانات خلقی، رفتارهای عجیب و تغییرات جسمی. برای رودرویی با این شرایط باید نوجوان خود را درک کنید و نسبت به خلقیات او آگاهی کسب کنید. بازه سنی نوجوانی بر اساس نظر کارشناسان 12 تا 18 سالگی است. دختران در سنین 12 تا 14 سالگی و پسران در سنین 14 تا 15 سالگی با شدت بیشتری با مشکلات روبرو می‌شوند.

مهم ترین مشکلات نوجوانان

مشکلات نوجوانان در دسته های مختلفی طبقه بندی شده است. مشکلات عاطفی، روانی، جسمانی و اجتماعی دسته های اصلی مشکلات نوجوانان است. در این بخش از مقاله مهم ترین مشکلات نوجوان ها را شرح داده ایم.

1. ترس از مسئولیت پذیری

اولین مشکلات نوجوان ها ترس از مسئولیت پذیری است. در این دوران فرزند شما تمایل دارد تا مسئولیت های مختلفی را بر عهده بگیرد. تمام این کارها در جهت اثبات خود به دیگران است. اما والدین با بی اعتمادی هایی که نسبت به فرزندان خود دارند، آنها را نسبت به مسئولیت پذیری ترسو بار می‌آورند. در نتیجه خود را نسب به تمام مسئولیت ها بی عرضه می‌پندارند.

2. مشکلات نوجوانان | احساس منفی به خود و کاهش اعتماد به نفس

یکی از مشکلات نوجوان ها در این دوره از رشد، حس منفی شان نسبت به خود است. در این دوران نوجوان نسبت به ظاهر و اندام خود بسیار حساس تر می‌شود. دائم از صورت و هیکل خود ایراد می‌گیرد و علاقه نسبت به خود را از دست می‌دهد. خود را با مدل های تلویزیونی مقایسه می‌کنند و ظاهرشان را بسیار زشت می‌بینند.

3. مشکلات تحصیلی

اصلی‌ترین مشکلات نوجوان ها در این دوره، مشکلات تحصیلی است. در این دوران با توجه به برخی تحولات جسمی و روانی، طبیعتا نوجوان نسبت به درس و مدرسه حواس پرت می‌شود. و در نتیجه افت تحصیلی اتفاق می‌افتد. حتی ممکن است شاهد بدخلقی ها و رفتارهای آسیب زای نوجوان در این دوران باشید.

4. مشکلات نوجوانان | رابطه با دوستان

در سنین نوجوانی افراد علاقه دارند تا بیشتر اوقاتشان را با همسالان خود سپری کنند. اما والدین معمولا نگران این قرارهای دوستانه هستند. که خطرات زیادی را به دنبال دارد. به همین دلیل دوستان زیاد باعث نگرانی والدین می‌شود.

5. اعتیاد به دخانیت

اعتیاد به دخانیات از مشکلات نوجوانان به شمار می‌رود. سیگار، قلیان و مواد مخدر از چیزهایی هستند که نوجوانان را درگیر خود می‌کند. به همین دلیل این دوره سنی بسیار والدین را نگران خود می‌کند.

6. ارتباط با جنس مخالف

نیازهای عاطفی و بروز این احساسات در دسته مشکلات نوجوان ها قرار می‌گیرد. در این دوران نوجوان نسبت به جنس مخالف خود تمایل ایجاد می‌کند و علاقه دارد که دوست دختر یا دوست پسر بگیرد. در مواردی مشاهده شده که اگر فردی رابطه ای با جنس مخالف نداشته باشد حتی از طرف برخی گروه دوستان طرد می‌شود.

راه حل در جهت رفع مشکلات نوجوانان

باید در جهت تمام مشکلات نوجوانان راه حل هایی را پیاده کنید. در تمامی این راه حل ها باید احساسات منفی را از فرزندان خود دور کنید. در ادامه برخی از پرکاربردترین راه حل های موجود برای مشکلات نوجوان ها را توضیح داده ایم.

1. به افزایش اعتماد به نفس نوجوانان کمک کنید

اولین راه حل برای مشکلات نوجوان ها، کمک به افزایش اعتماد به نفس آنهاست. والدین در این زمینه نقش بسیار بالایی ایفا می‌کنند. از فرزندان خود تمجید و تعریف کنید. از زیبایی ظاهری آنها حرف بزنید و برای کمک به عدم حس منفی رژیم غذایی مناسب به فرزندان بدهید. بهتر است برای زیبایی ظاهری آنها را به متخصص پوست ببرید تا حس بهتری داشته باشند.

2. توانایی های او را تقویت کنید

تقویت توانایی های فرزندان راه حلی برای حل مشکلات نوجوان ها است. به فرزندان خود مسئولیت دهید. به‌آنها اعتماد کنید و یادآوری کنید که توانایی های او مورد اعتماد شما می‌باشد. به قدری این اعتماد باید شکل بگیرد که ترس از شکست نیز نداشته باشد.

3. در حل مسائل مدرسه کوشا باشید

همانطور که گفته شد یکی از مشکلات نوجوان ها، مسائل مدرسه ای است. برای کمک به مشکلات نوجوان در زمینه مدرسه باید انگیزه ای برای پیشرفت نوجوان در نظر بگیرید. فرزندتان را تشویق کنید. و هدفی را برای پیشرفت او معین کنید. برای بهتر شدن شرایط با معلمان او صحبت کنید و بخواهید که شرایط روحی کودکتان را درک کند. از مشاوره تحصیلی نیز می‌توانید در این زمینه کمک بگیرید.

4. برای پیشگیری از اعتیاد نوجوان اقدام کنید

بیشتر افراد از اعتیاد و مشکلات آن با خبر هستند. اما موضوع اصلی اینجا است که برای کسب تجربه و هیجان دست به کارهایی از قبیل مصرف سیگار، قلیان و مواد مخدر می‌زنند. برای جلوگیری از این اتفاق با نوجوانان صحبت کنید. فیلم های آموزشی در اختیار آن‌ها قرار دهید و در جهت بهبود شرایط روابط والد فرزندی را تقویت کنید.

5. حل مشکلات برای ارتباط با جنس مخالف را جدی بگیرید

برای حل مشکلات نوجوان در زمینه ارتباط با جنس مخالف بهتر است فرزندتان را از عواقب این دوستی ها مطلع کنید. مثلا به آنها بگویید که این شرایط باعث بیماری های مقاربتی، حاملگی ناخواسته و … می‌شود. برای جلوگیری از این شیوه بهتر است روابط والد فرزندی را تقویت کنید تا با نوجوانتان صمیمی بشوید. رابطه صمیمی والد و فرزند باعث جلوگیری از آسیب ها می‌شود.

6. از روانشناس کمک بگیرید

گذر از دوره نوجوانی نیاز به آموزش دارد. دوران نوجوانی در نهایت به بزرگسالی ختم می‌شود. زمانی که والدین از شیوه های رفتاری با نوجوانان آگاه نباشند، نمی‌توانند ارتباط خوبی با فرزند خود داشته باشند. برای جلوگیری از بروز مشکلات از روانشناس کمک بگیرید تا روش های اصولی رفتار با مشکلات نوجوان را آموزش ببینید.

کلام آخر

مشکلات نوجوان خانواده را نیز با چالش هایی روبرو می‌کند. اما تا زمانی که دوران نوجوانی را به خوبی سپری نکنید، در بزرگسالی زندگی آرامی نخواهید داشت. برای پیشگیری مشکلات جدی نوجوانان بهتر است با روانشناس مشورت کنید. روانشناسان در زمینه نوجوانی کمک شایانی را به والدین خواهند کرد. مرکز مشاوره آواژه به صورت تلفنی و حضوری در زمینه نوجوانی به مراجعان مشاوره می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مشکلات نوجوانان می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: مشکلات نوجوانان | راه درمان مشکلات نوجوان با والدین



:: برچسب‌ها: مشکلات نوجوانان | راه درمان مشکلات نوجوان با والدین ,
:: بازدید از این مطلب : 277
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

اجازه برای بیرون رفتن شیوه و روش مخصوص به خود را دارد. جلب رضایت والدین معمولا نه کار سختی است و نه کار آسانی. بنابراین با انجام چندین تکنیک و رفتار می‌توانید رضایت والدین را جلب کنید. زمان مناسب، شیوه درست رفتار، موقعیت مناسب، مسئولیت پذیری و صحبت های کاربردی در جلب رضایت والدین بسیار موثر است. سعی کنید در ابتدای کار درخواست خود را با آرامش ابراز کنید و در وهله دوم خانواده را درک کنید. در ادامه به منظور اجازه برای بیرون رفتن راهکارهایی کاربردی ارائه داده ایم.

منبع: اجازه برای بیرون رفتن

اجازه برای بیرون رفتن

در سنین پایین والدین معمولا اجازه به بیرون رفتن به فرزندان نمی‌دهند. محدود کردن فرزند در سنین نوجوانی قطعا چالش ها و بحث هایی را بین خانواده و فرزند ایجاد می‌کند. زمانی که محدودیت والدین بیشتر شود تبدیل به نارضایتی نوجوان و ناراحتی های زیاد می‌شود. نوجوانانی که اجازه بیرون آمدن از خانه و رفتن به قرارهای دوستانه ندارند، احساس عدم استقلال و اعتماد به نفس پایین دارند.

معمولا والدین باید فرزندان خود را درک کنند. بیرون رفتن نوجوانان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود. گاهی با استفاده از ترفندهایی می‌توانید از والدین اجازه برای بیرون رفتن بگیرید و با جواب مثبت آنها روبرو شوید. در ادامه به برخی از این ترفندها اشاره کرده‌ایم.

چگونه از والدین اجازه برای بیرون رفتن بگیریم؟

اگر در دسته افرادی قرار دارید که والدینتان اجازه به بیرون رفتن نمی‌دهند، باید از راهکارهایی استفاده کنید که برای جلب توجه و رضایت والدین موثر است. در ادامه مقاله راهکارهایی را ارائه دادیم که در جهت اجازه برای بیرون رفتن بسیار موثر واقع می‌شوند.

1. رفتار مناسب داشته باشید

اولین راهکار اجازه برای بیرون رفتن، رفتار مناسب شماست. برای اینکه به والدین خود احساس امنیت دهید و آنها را قانع کنید که از پس کارهای خود بر می‌آیید. نیازمند مشاهده رفتاری مناسب از شما هستند. مثلا کارهایتان را خودتان انجام دهید. مستقل رفتار کنید و رفتارهای عاقلانه داشته باشید. زمانی که رفتار مناسب داشته باشید به احتمال بسیار زیاد اجازه به بیرون رفتن برای شما صادر می‌شود.

2. اجازه برای بیرون رفتن | از دروغ پرهیز کنید

برای جلب توجه والدین و اجازه برای بیرون رفتن هرگز دروغ نگویید. مثلا اگر قرار است تا با دوستان به بیرون بروید، پدر و مادر را مطمئن کنید که چه زمانی، با کدام دوست به کجا می‌روید. این موضوع را به خاطر داشته باشید یک دروغ هم باعث از بین رفتن اعتماد والدین می‌شود.

3. به تماس خانواده پاسخ دهید

برای اینکه اجازه برای بیرون رفتن برای شما صادر شود باید به خانواده این اعتماد را بدهید که در تمام مدت با آنها در تماس خواهید بود. نگرانی های خانواده را درک کنید. سعی کنید خودتان گاهی با والدین تماس بگیرید و موقعیت خود را اطلاع دهید. با اطلاع از وضعیت خانواده علاوه بر کاهش نگرانی های آنها، به تدریج اجازه به بیرون رفتن همیشه در اختیار شما خواهد بود.

4. اجازه برای بیرون رفتن | با آرامش اجازه بگیرید

همیشه این موضوع را به خاطر داشته باشید که اعلام خواسته با داد و بیداد، حتما شما را با جواب “نه” روبرو خواهد کرد. بنابراین زمانی که اجازه برای بیرون رفتن را اعلام می‌کنید، با آرامش برخورد کنید. تا با جواب مثبت روبرو بشوید.

5. زمان مناسبی در نظر بگیرید

زمانی که درخواست و اجازه برای بیرون رفتن دارید، زمان و موقعیت مناسبی را انتخاب کنید. مثلا در یک روز شلوغ و پر کار چنین درخواستی نکنید. زمان مشغله و بحث های خانوادگی درخواست نداشته باشید. در این شرایط شنیدن “نه” با درصد بالایی همراه است. بنابراین سعی کنید در شرایط و موقعیت مناسب درخواست خودتان را اعلام کنید. زمان هایی که والدین انرژی کافی دارند، سرحال و شاد هستند بهترین فرصت در جهت اجازه برای بیرون رفتن است.

6. اجازه برای بیرون رفتن | معامله با والدین را فراموش نکنید

معمولا در صورتی که در خانه به حرف ها و خواسته های خانواده گوش ندهید اجازه برای بیرون رفتن هم نخواهید داشت. بنابراین سعی کنید تا در فعالیت های منزل کوشا باشید. مثلا قبل از اینکه اجازه برای بیرون رفتن بگیرید، اتاق خود را مرتب کنید. تکالیف درسی را انجام دهید و به حرف های پدر و مادر گوش دهید. در این شرایط اجازه برای بیرون رفتن راحت تر اتفاق می‌افتد.

7. مسئولیت پذیر باشید

مسئولیت پذیری اصل مهم در جهت اجازه برای بیرون رفتن است. زمانی به خانواده می‌توانید اطمینان دهید که بزرگ و مستقل شده اید که مسئولیت پذیری شما برایشان محرز شده باشد. برای نشان دادن مسئولیت پذیری خود باید کارهایی را انجام دهید که در ادامه شرح داده ایم.

  • وظایف خود را به درستی انجام دهید.
  • کارهایی که مخصوص به شما است را به والدین واگذار نکنید.
  • به قول های خود عمل کنید.
  • حرف و عملتان را با هم یکسان کنید.
  • خانواده را نا امید نکنید.

8. پدر و مادر را مجبور نکنید

در جهت اجازه برای بیرون رفتن والدین خود را مجبور و وادار نکنید. بعد از درخواست خود دائما به دنبال والدین نباشید و زمانی را جهت فکر کردن به آنها بدهید.

9. پاسخ منفی را مثبت کنید

زمانی که با جواب منفی در رابطه با اجازه برای بیرون رفتن روبرو شدید، دلیل و علت را از خانواده بپرسید. گاهی دلیلی والدین شما را نیز قانع خواهد کرد. اما اگر با دلایل قانع کننده ای روبرو نشدید، با صحبت های منفی خانواده را مجاب کنید. البته به خاطر داشته باشید که مکالمه باید در زمان آرامش صورت بگیرد.

10. قدردانی از والدین را جدی بگیرید

اگر با جواب مثبتی در جهت اجازه برای بیرون رفتن روبرو شدید، قدردانی از والدین را فراموش نکنید. زمانی که قدر رفتارهای والدین را بدانید خانواده شما را بالغ تصور می‌کنند. قدردانی از والدین آنها را خوشحال خواهد کرد و در نهایت در بیرون رفتن های دیگر با موافقت روبرو خواهید شد.

11. به تصمیم والدین احترام بگذارید

اگر بیشتر مواقع اجازه برای بیرون رفتن صادر نشد، والدین را درک کنید. احتمالا دلایل قانع کننده ای دارند و شما را آنقدر بزرگ نمی‌دانند. با صحبت، درک، احترام، مسئولیت پذیری و البته کمک از روانشناس نظر خانواده را نسبت به بیرون رفتن با دوستان مثبت کنید.

کلام آخر

اجازه برای بیرون رفتن در سنین نوجوانی اندکی دشوار است. زمانی که با خانواده در این رابطه به گفت و گو می‌پردازید، شاید با مخالفت های غیر منطقی روبرو شوید. نگرانی های والدین قابل درک است، اما گاهی دلایل غیر منطقی باعث ناراحتی شما خواهد شد. برای بهبود شرایط و آگاه سازی والدین در رابطه با خواسته های خود از روانشناس کمک بگیرید. مرکز مشاوره آواژه به صورت حضوری، آنلاین و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه می‎دهد. برای‌ کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اجازه برای بیرون رفتن می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: اجازه برای بیرون رفتن



:: برچسب‌ها: اجازه برای بیرون رفتن ,
:: بازدید از این مطلب : 314
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 22 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

اجازه برای بیرون رفتن شیوه و روش مخصوص به خود را دارد. جلب رضایت والدین معمولا نه کار سختی است و نه کار آسانی. بنابراین با انجام چندین تکنیک و رفتار می‌توانید رضایت والدین را جلب کنید. زمان مناسب، شیوه درست رفتار، موقعیت مناسب، مسئولیت پذیری و صحبت های کاربردی در جلب رضایت والدین بسیار موثر است. سعی کنید در ابتدای کار درخواست خود را با آرامش ابراز کنید و در وهله دوم خانواده را درک کنید. در ادامه به منظور اجازه برای بیرون رفتن راهکارهایی کاربردی ارائه داده ایم.

منبع: اجازه برای بیرون رفتن

اجازه برای بیرون رفتن

در سنین پایین والدین معمولا اجازه به بیرون رفتن به فرزندان نمی‌دهند. محدود کردن فرزند در سنین نوجوانی قطعا چالش ها و بحث هایی را بین خانواده و فرزند ایجاد می‌کند. زمانی که محدودیت والدین بیشتر شود تبدیل به نارضایتی نوجوان و ناراحتی های زیاد می‌شود. نوجوانانی که اجازه بیرون آمدن از خانه و رفتن به قرارهای دوستانه ندارند، احساس عدم استقلال و اعتماد به نفس پایین دارند.

معمولا والدین باید فرزندان خود را درک کنند. بیرون رفتن نوجوانان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود. گاهی با استفاده از ترفندهایی می‌توانید از والدین اجازه برای بیرون رفتن بگیرید و با جواب مثبت آنها روبرو شوید. در ادامه به برخی از این ترفندها اشاره کرده‌ایم.

چگونه از والدین اجازه برای بیرون رفتن بگیریم؟

اگر در دسته افرادی قرار دارید که والدینتان اجازه به بیرون رفتن نمی‌دهند، باید از راهکارهایی استفاده کنید که برای جلب توجه و رضایت والدین موثر است. در ادامه مقاله راهکارهایی را ارائه دادیم که در جهت اجازه برای بیرون رفتن بسیار موثر واقع می‌شوند.

1. رفتار مناسب داشته باشید

اولین راهکار اجازه برای بیرون رفتن، رفتار مناسب شماست. برای اینکه به والدین خود احساس امنیت دهید و آنها را قانع کنید که از پس کارهای خود بر می‌آیید. نیازمند مشاهده رفتاری مناسب از شما هستند. مثلا کارهایتان را خودتان انجام دهید. مستقل رفتار کنید و رفتارهای عاقلانه داشته باشید. زمانی که رفتار مناسب داشته باشید به احتمال بسیار زیاد اجازه به بیرون رفتن برای شما صادر می‌شود.

2. اجازه برای بیرون رفتن | از دروغ پرهیز کنید

برای جلب توجه والدین و اجازه برای بیرون رفتن هرگز دروغ نگویید. مثلا اگر قرار است تا با دوستان به بیرون بروید، پدر و مادر را مطمئن کنید که چه زمانی، با کدام دوست به کجا می‌روید. این موضوع را به خاطر داشته باشید یک دروغ هم باعث از بین رفتن اعتماد والدین می‌شود.

3. به تماس خانواده پاسخ دهید

برای اینکه اجازه برای بیرون رفتن برای شما صادر شود باید به خانواده این اعتماد را بدهید که در تمام مدت با آنها در تماس خواهید بود. نگرانی های خانواده را درک کنید. سعی کنید خودتان گاهی با والدین تماس بگیرید و موقعیت خود را اطلاع دهید. با اطلاع از وضعیت خانواده علاوه بر کاهش نگرانی های آنها، به تدریج اجازه به بیرون رفتن همیشه در اختیار شما خواهد بود.

4. اجازه برای بیرون رفتن | با آرامش اجازه بگیرید

همیشه این موضوع را به خاطر داشته باشید که اعلام خواسته با داد و بیداد، حتما شما را با جواب “نه” روبرو خواهد کرد. بنابراین زمانی که اجازه برای بیرون رفتن را اعلام می‌کنید، با آرامش برخورد کنید. تا با جواب مثبت روبرو بشوید.

5. زمان مناسبی در نظر بگیرید

زمانی که درخواست و اجازه برای بیرون رفتن دارید، زمان و موقعیت مناسبی را انتخاب کنید. مثلا در یک روز شلوغ و پر کار چنین درخواستی نکنید. زمان مشغله و بحث های خانوادگی درخواست نداشته باشید. در این شرایط شنیدن “نه” با درصد بالایی همراه است. بنابراین سعی کنید در شرایط و موقعیت مناسب درخواست خودتان را اعلام کنید. زمان هایی که والدین انرژی کافی دارند، سرحال و شاد هستند بهترین فرصت در جهت اجازه برای بیرون رفتن است.

6. اجازه برای بیرون رفتن | معامله با والدین را فراموش نکنید

معمولا در صورتی که در خانه به حرف ها و خواسته های خانواده گوش ندهید اجازه برای بیرون رفتن هم نخواهید داشت. بنابراین سعی کنید تا در فعالیت های منزل کوشا باشید. مثلا قبل از اینکه اجازه برای بیرون رفتن بگیرید، اتاق خود را مرتب کنید. تکالیف درسی را انجام دهید و به حرف های پدر و مادر گوش دهید. در این شرایط اجازه برای بیرون رفتن راحت تر اتفاق می‌افتد.

7. مسئولیت پذیر باشید

مسئولیت پذیری اصل مهم در جهت اجازه برای بیرون رفتن است. زمانی به خانواده می‌توانید اطمینان دهید که بزرگ و مستقل شده اید که مسئولیت پذیری شما برایشان محرز شده باشد. برای نشان دادن مسئولیت پذیری خود باید کارهایی را انجام دهید که در ادامه شرح داده ایم.

  • وظایف خود را به درستی انجام دهید.
  • کارهایی که مخصوص به شما است را به والدین واگذار نکنید.
  • به قول های خود عمل کنید.
  • حرف و عملتان را با هم یکسان کنید.
  • خانواده را نا امید نکنید.

8. پدر و مادر را مجبور نکنید

در جهت اجازه برای بیرون رفتن والدین خود را مجبور و وادار نکنید. بعد از درخواست خود دائما به دنبال والدین نباشید و زمانی را جهت فکر کردن به آنها بدهید.

9. پاسخ منفی را مثبت کنید

زمانی که با جواب منفی در رابطه با اجازه برای بیرون رفتن روبرو شدید، دلیل و علت را از خانواده بپرسید. گاهی دلیلی والدین شما را نیز قانع خواهد کرد. اما اگر با دلایل قانع کننده ای روبرو نشدید، با صحبت های منفی خانواده را مجاب کنید. البته به خاطر داشته باشید که مکالمه باید در زمان آرامش صورت بگیرد.

10. قدردانی از والدین را جدی بگیرید

اگر با جواب مثبتی در جهت اجازه برای بیرون رفتن روبرو شدید، قدردانی از والدین را فراموش نکنید. زمانی که قدر رفتارهای والدین را بدانید خانواده شما را بالغ تصور می‌کنند. قدردانی از والدین آنها را خوشحال خواهد کرد و در نهایت در بیرون رفتن های دیگر با موافقت روبرو خواهید شد.

11. به تصمیم والدین احترام بگذارید

اگر بیشتر مواقع اجازه برای بیرون رفتن صادر نشد، والدین را درک کنید. احتمالا دلایل قانع کننده ای دارند و شما را آنقدر بزرگ نمی‌دانند. با صحبت، درک، احترام، مسئولیت پذیری و البته کمک از روانشناس نظر خانواده را نسبت به بیرون رفتن با دوستان مثبت کنید.

کلام آخر

اجازه برای بیرون رفتن در سنین نوجوانی اندکی دشوار است. زمانی که با خانواده در این رابطه به گفت و گو می‌پردازید، شاید با مخالفت های غیر منطقی روبرو شوید. نگرانی های والدین قابل درک است، اما گاهی دلایل غیر منطقی باعث ناراحتی شما خواهد شد. برای بهبود شرایط و آگاه سازی والدین در رابطه با خواسته های خود از روانشناس کمک بگیرید. مرکز مشاوره آواژه به صورت حضوری، آنلاین و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه می‎دهد. برای‌ کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اجازه برای بیرون رفتن می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: اجازه برای بیرون رفتن



:: برچسب‌ها: اجازه برای بیرون رفتن ,
:: بازدید از این مطلب : 315
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : دو شنبه 22 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

دزدی در نوجوان به شیوه های تربیتی، نوع برخورد والدین و دوستان ناباب بستگی دارد. همین طور دزدی ها انواع مختلفی دارد. برخی از نوجوانان به دلیل محدودیت های خانوادگی دست به دزدی می‌زنند. برخی به دلیل کسب هیجان و عده ای نیز بر اساس رقابت با همسالان به این رفتار ناپسند روی می‌آورند. زمانی که والدین از دزدی در نوجوان خود آگاه شدند باید ابتدا با حفظ آرامش و کنترل خشم با فرزندشان روبرو شوند. سپس ریشه یابی رفتار در وهله دوم قرار خواهد گرفت.

اگر در نحوه برخورد با رفتار اشتباه و دزدی در نوجوان کوشا نباشید، اشتباهات نوجوان را تقویت خواهید کرد. صحبت اشتباه، برچسب زدن، خشونت، تنبیهات بدنی و … باعث افزایش رفتار آسیب زای نوجوانتان خواهد شد. در نتیجه عواقب بیشتری به دنبال خواهد داشت. شیوه مناسب برخورد با نوجوان باید توسط روانشناسان صورت بگیرد. مشاورین متخصص در حوزه نوجوان با راهنمایی های درست و مناسب شخصیت فرزندتان به شما خدمات ارائه می‌دهند. استفاده از این راهکارها باعث کاهش رفتار آسیب زا خواهد شد.

منبع: دزدی در نوجوان |‌ با فرزندم که دزدی می کنه چه کنم

دزدی در نوجوان

شروع دزدی در نوجوان به دلایل مختلفی بستگی دارد. برخی از نوجوانان بنا به دلایل تربیتی، رفتارهای نامناسب والدین، تربیت اشتباه و … به این رفتار دچار می‌شوند. علل گوناگونی در آغاز دزدی در نوجوانان دخیل است که برای درمان و برخورد باید ریشه یابی شود. طبیعتا زمانی که به عنوان والدین از دزدی در نوجوان خود آگاه می‌شوید، آشفته و پریشان خواهید شد، زیرا تمام خانواده ها به دنبال پیشرفت فرزندان خود هستند. بنابراین نگرانی و حال بد والدین بجا و صحیح است. اما در برخورد با او هرگز خودسرانه عمل نکنید و از روانشناسان متخصص در حوزه نوجوان کمک بگیرید. با رفتار خودسرانه به احتمال خیلی زیاد این رفتار نوجوان را تقویت خواهید کرد.

علت دزدی در نوجوان

همه نقایص رفتاری علت و دلیل خاصی دارد. معمولا این علل به رفتار و تربیت خانواده باز می‌گردد. علت دزدی در نوجوان ها نیز به شرایط تربیتی و خانوادگی باز می‌گردد. اما در ادامه تمامی علل دزدی در نوجوانان را توضیح داده ایم.

1. تربیت نادرست

تربیت نادرست یکی از اصلی ترین دلایل دزدی در نوجوان ها است. عدم تربیت درست نوجوانان در سنین حساس و آگاه نکردن فرزندان از خوب و بد رفتارها باعث دزدی می‌شود. الگو برداری از والدین دزد نیز بی تقصیر در بروز این رفتار نیستند.

2. نیاز به توجه

گاهی بی توجهی والدین باعث دزدی در نوجوان می‌شود. کودکان برای کسب توجه و رضایت والدین شروع به رفتارهای غیر قابل قبول می‌کنند. نوجوان برای اینکه والدین را درگیر خود کنند دزدی می‌کنند. از این طریق به صورت غیر مستقیم والدین را درگیر خود می‌کنند.

3. کمبودات

رفع کمبودها از دلایل دزدی در نوجوانان است. بعضی اوقات نوجوان علاقه دارد چیزی که متعلق به دیگران است را برای خود کند. در نتیجه دست به دزدی می‌زند.

4. عدم احساس تعلق

عدم احساس تعلق با نتیجه دزدی در نوجوان همراه است. زمانی که نوجوانی احساس کند به جایی تعلق ندارد و کسی او را دوست ندارد، شروع دزدی می‌کند. این نوجوانان درون خود احساس صدمه می‌کنند و فکر می‌کنند اجازه آزار و اذیت دیگران را دارند.

5. حسادت

یکی از دلایل دزدی در نوجوانان حسادت است. نوجوان به وسایل همسالان و دیگران حسادت می‌کند و در نتیجه برای کسب نیازهای خود دزدی می‌کند.

6. تجربه هیجان

افراد در سنین نوجوانی از انجام کارهای اشتباه و رفتار های پر خطر احساس لذت می‌کنند. و نسبت به محدودیت ها علاقه نشان می‌دهند. بنابراین دزدی در نوجوان یکی از راه های کسب تجربه هیجان انگیز است.

7. نیاز به پول

نتیجه عدم پرداخت پول تو جیبی و عدم رفع نیاز های نوجوانان دزدی است. نیاز به پول و رفع خواسته ها در صورتی که خانواده ها فرزند را از پول محروم کنند، در نهایت دزدی در نوجوانان می‌شود.

8. دوستان ناباب

گاهی شیطنت دوستان باعث سرقت در نوجوان ها می‌شود. رقابت، احساس خطر، نشان شجاعت و همسالان باعث دزدی می‌شود.

9. عادات مخرب

عادات مخرب یکی از اصلی ترین دلایل دزدی در نوجوان ها است. قمار، سایت های شرط بندی، تامین بودجه برای سیگار و الکل نوجوان را به سمت دزدی سوق می‌دهد.

10. عدم اعتماد

عدم اعتماد دلیل بر دزدی در نوجوان می‌تواند باشد. در این شرایط نوجوان توانایی اعتماد به دیگران ندارد. دوستان صمیمی و نزدیک ندارد. در برقراری روابط نزدیک و دوستانه دچار مشکل می‌شود.

11. ترس از وابسته بودن

یکی از دلایل سرقت در نوجوان، ترس از وابستگی است. نوجوانان در این شرایط دزدی می‌کنند تا به کسی وابسته نباشند. مخصوصا اگر احساس بد و نارضایتی به افراد مانند خانواده داشته باشند. باعث دزدی در سن نوجوانی خواهد شد.

راهکار جهت جلوگیری از دزدی در نوجوان

مساله کتک دزدی در نوجوانان بسیار غیر قابل هضم و ناراحت کننده است. زمانی که با صحنه دزدی نوجوان خود مواجه شدید حتما در جستجوی راهکار باشید. برای اطلاع و آگاهی والدین در این زمینه راهکارهایی را ارائه داده ایم که در ادامه توضیح داده ایم.

1. آرامش خود را حفظ کنید

دزدی در نوجوان حال والدین را به اندازه زیادی دگرگون می‌کند. اما برای برخورد با این رفتار نوجوان باید در وهله اول آرامش خودتان را حفظ کنید. به فرزندتان توضیح دهید که عاقبت این رفتار خوب نیست و شما را ناراحت می‌کند. با آرامش کامل دلیل دزدی در نوجوان خود را مطلع شوید و در زمان مناسب از روانشناس کمک بگیرید.

2. از برچسب به نوجوان پرهیز کنید

زمانی که از دزدی در نوجوان خود آگاه شدید، برچسب دزد به او نزنید. با تکرار مداوم صدا زدن با صفت دزد به فرزند خود، هویت او را دزد و بزهکار به بار می‌آورید. به جای این کار به فرزند خود نشان دهید که کار اشتباه و نامناسبی انجام داده. که در نتیجه عواقب و پیامدهای بدی به همراه دارد.

3. پنهان کاری نکنید

اگر متوجه دزدی در نوجوان و فرزندان خود شده اید. با دروغ و پنهان کاری سعی در حمایت کردن از او نکنید. با این کار تنها رفتار نامناسب فرزندتان را تقویت می‌کنید. در این شرایط باید در کمال آرامش با فرزندتان صحبت کنید، راجع به عواقب کار دزدی به او توضیح دهید. و در نهایت به او کمک به رفع این رفتار اشتباه کنید.

4. نوجوان خود را طرد نکنید

دزدی در نوجوان علل خاص خود را دارد. زمانی که از دزدی نوجوان مطلع شدید، او را طرد نکنید. از او حمایت کنید و به گونه ای پشتیبانش شوید. با طرد کردن در واقع شروع به تقویت و پرورش رفتار آسیب زای او می‌کنید. زمانی که حمایت خود را نشان دهید، فرزندتان برای رهایی این رفتار زشت مشتاق تر خواهد شد.

5. از روانشناس نوجوان کمک بگیرید

برخورد با دزدی در نوجوان، چالش ها و دشواری های خاص خود را دارد. کوچکترین برخورد اشتباه در برابر نوجوان باعث افزایش لجاجت او خواهد شد. در نتیجه حرف شنوی و عمل به گفته های والدین رخ نخواهد داد. اما اگر کار را به روانشناس و متخصص بسپارید، با لجبازی کمتری روبروخواهید شد.

کلام آخر

برای جلوگیری از دزدی در نوجوان، او را مجبور کنید تا با پول تو جیبی هایش کالای فرد مقابل را تهیه کند و باز گرداند. از فعالیت های مورد علاقه اش محرومش کنید. و تنبیهات متناسب با رفتارش را در نظر بگیرید. البته این تنبیهات باید تحت نظر روانشناس باشد تا فرزند را عقده ای به بار نیاورد. حتما برای تربیت نوجوانتان از روانشناس کمک بگیرید. مرکز مشاوره آواژه به صورت تلفنی و حضوری در زمینه دزدی در نوجوان به مراجعان مشاوره می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه دزدی در نوجوان می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: دزدی در نوجوان |‌ با فرزندم که دزدی می کنه چه کنم



:: برچسب‌ها: دزدی در نوجوان |‌ با فرزندم که دزدی می کنه چه کنم ,
:: بازدید از این مطلب : 288
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 21 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

قرص فلورازپام دارویی برای رفع اختلالات خواب است. شاید با مشکل بی‌خوابی و اختلالات خواب دست و پنجه نرم می‌کنید و به دنبال دارویی آرام بخش و خواب آور هستید. فلورازپام یک دارو برای رفع بی خوابی است. فلورازپام سطح هوشیاری مغز را کاهش می‌دهد، بنابراین هنگام فعالیت هایی که نیاز به تمرکز ویژه دارند از مصرف دارو خودداری کنید. مصرف دارو با تجویز پزشک امکان پذیر است و از مصرف خودسرانه جدا بپرهیزید. در ادامه مقاله با اثرات، عوارض، منع مصرف و هشدارهای این دارو آشنا می‌شوید.

منبع: قرص فلورازپام | عوارض و مصرف فلورازپام

قرص فلورازپام چیست؟

قرص فلورازپام از مشتقات بنزودیازپین است. در سال 1968 ثبت اختراع شد و مورد استفاده پزشکی قرار گرفت. برای درمان اختلال بی‌خوابی و اختلالات اضطرابی استفاده می‌شود. داروی آرام بخش عضلانی و ضد تشنج و اضطراب است. زیر نظر پزشک و به مدت یک تا دو هفته‌ای تجویز می‌شود. استفاده خارج از دستور متخصص موجب بروز علائم اعتیاد و عوارض ناخواسته می‌شود.

کاربرد قرص فلورازپام

کاربرد اصلی فلورازپام درمان بی‌خوابی است. برای بی‌خوابی خفیف تا متوسط و درمان بی‌خوابی، بیدارشدن در طول شبانه روز استفاده می‌شود. اما در درمان اختلالات ضد اضطرابی، ضد تشنج و آرام بخش عضلانی نیز تجویز می‌شود.

مکانیسم اثر قرص فلورازپام

داروی فلورازپام مانند سایر بنزودیازپین ها با گیرنده های گاما آمینوبوتیریک اسید هم پوشانی دارد. فلورازپام گیرنده‌های گابا را در سیستم ARAS تحریک می‌کند. این دارو باعث ضعیف شدن سیستم عصبی مرکزی و ساب کورتیکال می‌شود.

نحوه مصرف و میزان دوز فلورازپام

هنگام مصرف دارو بروشور داخل جعبه را مطالعه کنید. دارو به هیچ عنوان بدون تجویز پزشک مصرف نشود. در ادامه نحوه مصرف فلورازپام را شرح داده‌ایم.

  • قرص فلورازپام را با تجویز پزشک مصرف کنید. از کم و زیاد کردن خودسرانه دارو پرهیز کنید.
  • به علت عوارض خواب آلودگی به وقت خواب مصرف شود.
  • همراه با غذا یا بدون غذا می‌توانید مصرف کنید.
  • در صورت مصرف در طول روز و خواب آلودگی با پزشک مصرف کنید تا دوز مصرف را تغییر دهد.
  • اثربخشی لازم این دارو شاید 2 تا 3 شب پس از درمان نیز مشاهده نشود.
  • اگر بعد از 7 تا 10 روز حال شما بدتر شد به پزشک مراجعه کنید.
  • اگر پس از چند هفته اثر دارویی کاهش یافت به پزشک مراجعه کرده و از افزایش دوز مصرفی خودداری کنید.
  • ممکن است پس از قطع مصرف دارو در خوابیدن با مشکل روبه رو شوید. اما 1 تا 2 شب اثر از بین می‌رود.
  • اعتیاد به داروی فلورازپام امکان پذیر است. در صورت اعتیاد به مواد مخدر این شرایط تشدید می‌شود.

تداخلات دارویی با قرص فلورازپام

در مصرف فلورازپام، داروهای گیاهی و شیمیایی که مصرف می‌کنید را با پزشک خود در میان بگذارید. تداخلات دارویی ممکن است در عملکرد و اثربخشی فلورازپام تغییرات منفی ایجاد کند. برخی از داروهایی که با فلورازپام تداخل دارند را در ادامه نام برده ایم.

  • داروهای ضد درد و مسکن ها (کدئین، هیدروکدون)
  • داروهای ضد اضطراب و خواب آور (دیازپام، زولپیدم، آلپرازولام)
  • آنتی هیستامین ها (دیفن هیدرامین، سیتریزین)
  • سدیم اکسیبات
  • دارو های کاهش فشار خون
  • داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای
  • بیهوش کننده های عمومی

تداخلات غذایی

گریپ فروت غلظت سرمی بنزودیازپین ها را افزایش می‌دهد. از مصرف گریپ فروت خودداری فرمایید. اگر خودتان نیز هنگام مصرف قرص فلورازپام همراه با غذایی احساس ناخوشی کردید، حتما به متخصص خود در این باره توضیح دهید.

عوارض قرص فلورازپام

با مطالعه بروشور داخل جعبه دارو، قبل از مصرف فلورازپام از عوارض آن مطلع شوید. بسیاری از داروها عوارض جانبی دارند. اما برخی از این عوارض خطرناک هستند. عوارض خفیف عموما پس از یک دوره کوتاه مدت از بین می‌رود. اما در صورت مشاهده هرگونه عوارض با پزشک خود مشورت کنید. در ادامه با عوارض داروی فلورازپام آشنا می‌شوید.

  • سرگیجه
  • اختلال در حافظه
  • تغییرات خلقی
  • خواب گردی
  • ناهماهنگی یا بی نظمی عضلات
  • درد قفسه سینه
  • تپش قلب
  • افت فشار خون
  • دلهره
  • تلخی دهان
  • افسردگی
  • اعتیاد به دارو
  • توهم
  • خماری و گیجی
  • پر حرفی
  • عصبانیت
  • بی قراری
  • افزایش تعریق
  • خارش پوست
  • افزایش یا کاهش وزن
  • یبوست
  • اسهال
  • کاهش اشتها
  • معده درد
  • حالت تهوع
  • ضعف
  • درد مفصل
  • سوزش چشم
  • تاری دید
  • خفگی

هشدارها هنگام مصرف قرص فلورازپام

  • مصرف فلورازپام در دوران بارداری ممنوع است.
  • استفاده از فلورازپام در دوران شیردهی توصیه نمی‌شود.
  • مصرف طولانی مدت موجب بروز وابستگی های روانی و جسمی می‌شود.
  • بیمارانی که پارکینسون دارند مصرف فقط با تجویز پزشک امکان پذیر می‌باشد.
  • از مصرف دارو در بیماری‌های کبدی و کلیوی، تنفسی، اختلالات شخصیتی، مسمومسیت الکلی، علائم حیاتی ضعیف و درد عضلانی خودداری کنید.
  • دارو را دور از دسترس کودکان قرار دهید.
  • فلورازپام سطح هوشیاری را کاهش می‌دهد. از مصرف فلورازپام هنگام رانندگی و فعالیت های نیازمند به هوشیاری کامل خودداری کنید.
  • برای کاهش خطر سرگیجه هنگام حرکت به آرامی بلند شوید.

منع مصرف قرص فلورازپام

در صورت حساسیت داشتن به هر یک از داروهای ضد اضطراب حتما قبل از مصرف قرص فلورازپام با پزشک مشورت کنید. برخی از موارد منع مصرف فلورازپام به شرح زیر است.

  • بیماری های عضلانی
  • داشتن مشکلات تنفسی
  • افسردگی
  • آپنه خواب
  • افکار خودکشی
  • سابقه اعتیاد شخصی یا خانوادگی
  • سابقه خواب گردی
  • مصرف الکل، دارو، ماری جوانا
  • منع مصرف برای سنین زیر 15 سال
  • سالمندان با تجویز و تشخیص پزشک فلورازپام را مصرف کنند

درمان روانشناختی بی خوابی

درمان های فراوانی برای بی‌خوابی وجود دارد که دارو درمانی یکی از این درمان ها است. روش های درمان روانشناختی در کنار دارو درمانی روند بهبودی را سرعت می‌بخشند. فلورازپام یکی از درمان های دارویی بی‌خوابی است. توجه داشته باشید که مصرف فلورازپام با تجویز پزشک امکان پذیر است. پس از مصرف خودسرانه بپرهیزید. قبل از مصرف، پزشکتان را از بیماری ها، آلرژی ها و داروهای مصرفی مطلع کنید. از آن جا که نمی توان در بلند مدت برای درمان بی خوابی از این دارو استفاده کرد؛ پس از متخصص خود بخواهید تا با کمک روش های غیر دارویی به شما کمک کند.

کلام آخر

با مطاله مقاله متوجه درمان انواع بی‌خوابی با کمک قرص فلورازپام شده اید. اما درمان های روانشناختی زیادی برای اختلالات خواب توسط روانشناسان متخصص صورت می‌گیرد. برتری درمان های روانشناختی در بی عارضه بودنشان است. بنابراین برای رفع چنین مشکلاتی بهتر است تا به متخصصین روانشناسی مراجعه نمایید. مرکز مشاوره آواژه به صورت حضوری و تلفنی به شما عزیزان خدمات روانشناختی ارائه می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های درج شده تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مصرف دارو و قرص فلورازپام می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

منبع: قرص فلورازپام | عوارض و مصرف فلورازپام



:: برچسب‌ها: قرص فلورازپام | عوارض و مصرف فلورازپام ,
:: بازدید از این مطلب : 275
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 19 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

رفتار با همسر از جمله مهارت هایی است که هر زن و مردی باید آن را یاد بگیرند. امروزه به دلیل افزایش آمار طلاق، باید به دنبال این باشید که چگونه زندگی سالم و شاد را در کنار همسر خود داشته باشید تا منجر به طلاق نشود. یکی از موارد مهم در ایجاد یک رابطه خوب، چگونگی رفتار زوجین با یکدیگر است. دانستن اینکه چگونه با همسر خود رفتار کنید، باعث می شود راحت تر با مسائل و مشکلات کنار بیایید و در کنار همسرتان زندگی خوبی داشته باشید.

شاید برخی فکر کنند که همسرشان تغییر نمی‌کند و تغییر رفتار یک موضوع کم اهمیت است. اما باید بدانید برخی از رفتارها با همسرتان مشکلات را رقم می‌زند، و برخی دیگر آن ها را حل می‌کند. بنابراین رفتار مناسب با همسر، کلیدی برای ایجاد یک رابطه خوب است. در ادامه رفتارهای مناسب و مخرب با همسر را به طور کامل بررسی کرده ایم.

منبع: رفتار با همسر | بهترین طرز رفتار با همسر

رفتار با همسر

برای داشتن یک رابطه عالی، باید رفتار مناسبی از هر دو طرف وجود داشته باشد. زوج هایی که در این زمینه کمتر هدفمند و موفق هستند، متوجه می شوند که رفتار نامناسب آن‌ها باعث می شود که چندان رابطه دلپذیری نداشته باشند. چند اقدام ساده وجود دارد که می توان برای متوقف کردن الگوهای رفتاری نامناسب انجام داد. تا آن ها را با رفتارهای مسئولانه‌تر جایگزین نمود. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر با این مسئله آشنا بشوید.

رفتار مناسب با همسر | چگونه رفتار مناسبی با همسرمان داشته باشیم

با ازدواج عهد می‌بندید که در هر شرایطی در کنار هم بمانید و یکدیگر را دوست بدارید. اما گاهی شرایط متفاوت است. شاید اتفاقاتی پیش بیاید که شما ندانید چطور با آن برخورد کنید. با کمی تلاش، درک وصبر شما و همسرتان می‌توانید یاد بگیرید که چگونه رفتار مناسبی باهم داشته باشید. در ادامه چند مورد از مهمترین آن‌ها را شرح داده‌ام.

با همسرتان باز و صادق باشید

صداقت در یک رابطه بسیار مهم است. شما دوست دارید که به همسرتان اعتماد کنید، بنابراین شریک زندگی تان نیز همین احساس را نسبت به شما خواهد داشت. در کنار بیان حقیقت، سعی کنید چیزی را مخفی نکنید. هرگز سعی بر دروغگویی نداشته باشید. حتی یک دروغ کوچک می تواند در نهایت به مشاجره ختم شود.

خوب به همسرتان گوش دهید

وقتی همسرتان درحال صحبت است، بدون حواس پرتی به صحبتش گوش کنید. مثلا تلفن خود را کنار بگذارید یا صدای تلویزیون را کمتر کنید. قبل از اینکه چیزی بگویید منتظر بمانید تا صحبتش تمام شود. اگر چیزی را متوجه نشده اید سوال بپرسید تا از سردرگمی و سوء تفاهم جلوگیری شود.

نیازهای همسرتان را جدی بگیرید

اگر همسرتان به شما می گوید که از رابطه چه می خواهد، باید برای تحقق آن تلاش کنید یا برای سازش با یکدیگر انرژی صرف کنید. اگر همسرتان می گوید مشکلی وجود دارد، باید این جمله را جدی بگیرید و برای حل مشکل، چه به تنهایی یا دو نفره با هم روی مشکل کار کنید. اما در هر صورت مطمئن شوید که نگرانی های همسرتان را جدی می گیرید.

روی سازش با یکدیگر کار کنید

سازش می تواند کاری دشوار به نظر برسد، به خصوص زمانی که احساسات منفی پس از یک مشاجره بیشتر می شود. با این حال سازش کردن برای چند دقیقه، ارزش این را دارد که فشار مشاجره ای که روی رابطه تان تأثیر می گذارد را خنثی کنید. این طبیعی است که گاهی اوقات بحث کنید اما به بحث و جدل به عنوان چیزی که باید در آن برنده شوید فکر نکنید. این گونه شما و همسرتان در مقابل یکدیگر قرار می‌گیرید. اما سازش، رابطه شما را قوی تر می‌کند. با این کار می توانید به عنوان یک تیم برای بهبود رابطه تان کار کنید.

از کلمه من بیشتر استفاده کنید

مهم است که هنگام اختلاف نظر با همسرتان، از توهین و اتهام خودداری کنید. استفاده از عبارت “من” در جملات باعث می شود شما بتوانید احساس خود را به درستی انتقال دهید. استفاده از کلمه “تو” می تواند احساس سرزنش کردن به همسرتان انتقال دهد. برای مثال، جمله ” تو همیشه دیر می رسی و با این کار من را بد جلوه می دهی” به طور حتم نشان دهنده سرزنش و سرکوب می باشد. به جای عبارت بالا، می توانید از جمله ” من در شرایط سختی قرار می گیرم وقتی تو دیر می رسی”.

رفتارهای مخرب با همسر

در ادامه، چند رفتار مخربی که می تواند بر روابط شما با همسرتان تأثیر منفی بگذارد را شرح داده ایم. این رفتارها، می تواند سطح احترام را در رابطه کاهش دهد و مدام باعث مشاجره، قهر و دلخوری شود. با این وجود، بهتر است این موارد را در الگوهای رفتاری خود حذف، و رفتارهای مناسبی که در بالا توضیح داده شده را در پیش بگیرید.

انتقاد منفی

تصور کنید همه تلاش ها و حرف هایی که می زنید با مخالفت و انتقاد مداوم طرف مقابلتان مواجه می شوند. به این مسئله فکر کنید، می بینید که اصلا احساس خوبی ندارد.

شما با این کار شخصیت و ارزش همسرتان را زیر سوال می برید. انتقاد بیش از اندازه از سوی شما، می تواند بر عزت نفس همسرتان تأثیر مخربی داشته باشد و همچنین موجب رنجش و عصبانیت آن ها نسبت به خودتان می شوید.

کناره گیری و ایجاد فاصله

گاهی اوقات به جای اینکه مشکلاتمان را با همسر خود درمیان بگذاریم، آن ها را بازگو نمی‌کنیم و در عوض بی دلیل (بدون اطلاع او از علت اصلی ناراحتی) فاصله می گیریم. این عدم بیان مسائل، احساسات منفی در خودمان و همسرمان ایجاد می کند. تا جایی که به جدایی جسمی یا عاطفی تبدیل می شود. به طور کلی کناره گیری ها و ایجاد فاصله، هرچند کوچیک و کوتاه مدت می تواند به رفاه رابطه آسیب برساند.

تحقیر

تحقیر همسرتان، برای سلامت رابطه تان سم است. رفتارهایی مانند بی احترامی، ناسزا گفتن و هرچیز دیگری که باعث می شود همسرتان نسبت به خودش احساس بدی پیدا کند، تحقیر شمرده می شود. این اتفاق میتواند آینده رابطه شما را زیر سوال ببرد.

نق زدن

هیچ کس دوست ندارد همسرش مدام به او و کارهایش نق بزند. حتی اگر آن کار و رفتار نادرست باشد. نق زدن موجب ایجاد فاصله بین زوجین، و افزایش بی اعتمادی و انرژی منفی می شود. وقتی می دانید که به جای حل مشکل، آن را بد تر می کنید، پس استراتژی متفاوتی را امتحان کنید و نق زدن را کنار بگذارید.

امتناع از حل کردن مشکلات

وقتی زوج ها به جای برقراری ارتباط بالغانه و حل تعارضات، از یکدیگر دور می شوند، مسائل و مشکلات روی هم جمع خواهند شد. این ها معمولا در طول دعوا به عنوان بهانه به طور ناگهانی منفجر، و بیشتر موجب آسیب به رابطه می شوند. بسیاری از زوج ها وانمود می کنند که همه چیز طبق روال است تا از تعارض و درگیری جلوگیری کنند. شاید این کار در کوتاه مدت موجب صلح شود اما تا زمانی که حل نشده باقی بماند، این موضوع بارها و بارها تکرار می شود.

سخن آخر

داشتن اختلاف و مشاجره در ازدواج طبیعی است. اما این رفتار شماست که باعث می شود در موقعیت ها تفاوت ایجاد کنید. به طور کلی بهتر است از رفتارهای مخرب خودداری کنید و به همسر خود عشق بورزید. اگر فکر می کنید به راهنمایی یک روانشناس متخصص نیاز دارید، حتما همین حالا اقدام کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه رفتار با همسر می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: رفتار با همسر | بهترین طرز رفتار با همسر



:: برچسب‌ها: رفتار با همسر | بهترین طرز رفتار با همسر ,
:: بازدید از این مطلب : 288
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 18 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

پرخاشگری در سالمندان در صورت وجود یک بیماری جسمانی بسیار زیاد دیده می‌شود. همه آدم ها در هر سنی از جمله افراد مسن، هراز گاهی احساسات منفی را تجربه می کنند، اما خشم مداوم در یک سالمند می تواند نشانه‌ای جدی باشد. درک علل پرخاشگری در سالمندان می تواند به شما کمک کند تا ریشه مشکل را پیدا کرده و راه حل مناسب را بیابید. به عنوان یک مراقب از سالمند، باید با تمام رفتارها و واکنش های آن ها هماهنگ باشید و در حین حرکت یاد بگیرید. این کار مستلزم این است که با صبر، عشق و مراقبت شدید عمل کنید. شما باید یاد بگیرید که چگونه به رفتارهای دشوار واکنش مناسب نشان دهید تا شرایط را بدتر نکنید. در این مقاله، نحوه شناسایی پرخاشگری سالمندان، عوامل سلامتی پشت این اتفاق و چگونگی مقابله با آن را به شما توضیح داده‌ایم.

منبع: پرخاشگری در سالمندان | علت فحاشی سالمندان

پرخاشگری در سالمندان

تغییر شخصیت در بزرگسالی، به خصوص سالمندان غیر معمول نیست. گاهی اوقات عصبانیت و پرخاشگری به دلیل عوامل اجتماعی یا محیطی افزایش می یابد و گاهی به دلیل مسائل پزشکی یا عصبی رخ می دهد. سالمندان واقعیت های متفاوتی را تجربه می کنند. به همین دلیل در کنترل برخی از احساسات، واکنش ها یا رفتارهای خود مشکل دارند. موارد زیر برخی از شایع ترین علل پرخاشگری در سالمندان می باشد.

1_ مشکلات خواب

چرخه خواب می تواند با افزایش سن تغییر کند تا جایی که سخت باشد یک شب کامل را استراحت کنید. کم خوابی، مدیریت استرس و حفظ آرامش در موقعیت های سخت را بسیار سخت‌تر می کند. بنابراین اگر سالمندان مدام اساس خستگی داشته باشند، میتوانند پرخاشگر نیز شوند.

2_ درد مزمن و پرخاشگری در سالمندان

سالمندانی که بدنشان همیشه درد می کند، ممکن است قدرت ذهنی یا عاطفی برای آرام کردن خود نداشته باشند. بنابراین ممکن است به دلیل خستگی و ناامیدی شروع به طغیان و پرخاشگری کنند.

3_ انزوا یا عدم فعالیت

هرکسی اگر مدت زمان طولانی را به تنهایی در خانه یا جایی دیگر، بدون انجام دادن کاری بگذراند به طور حتم دچار بی قراری و اختلال در رفتار می‌شود. تنهایی یکی از بزرگترین مسائلی است که افراد مسن را تحت تأثیر قرار می دهد و می تواند منجر به استرس، اضطراب و بیقراری شدید شود. این امر به ویژه در سالمندانی که به طور منظم ورزش نمی کنند یاسرگرمی های تحریک کننده ندارند ، بسیار نگران کننده تر است.

4_ عفونت مجاری ادراری و پرخاشگری در سالمندان

عفونت ادراری در افراد مسن بسیار شایع است و اغلب علائم رفتاری یا روانی ایجاد می کند. بنابراین این مورد نیز می تواند یکی از علت های پرخاشگری سالمندان به شمار برود.

5_ آلزایمر یا زوال عقل

آلزایمر و سایر اشکال زوال عقل، تأثیر گسترده ای بر مغز دارند و بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری، افزایش اضطراب و بی قراری را تجربه می کنند. سردرگمی و مشکل در برقراری ارتباط، به خصوص ارتباط با عزیزان می تواند نقش مهمی در پرخاشگری سالمندان داشته باشد.

نحوه مقابله با پرخاشگری در سالمندان

اگر در حال حاضر با سالمندی روبرو هستید که با پرخاشگری دست و پنجه نرم می کند و نمی دانید هنگام بروز خشمش چه کاری انجام دهید، در ادامه راه هایی را برای شما شرح داده ایم.

اعتبار سنجی و تغییر مسیر

هنگامی که سالمندی شروع به پرخاشگری می کند، شا چیزی که می گوید را تأیید کنید. نادیده گرفتن خشمشان می تواند احساس ناامیدی بیشتری در آن ها ایجاد کند. با این حال نباید خیلی در موقعیتی که هستند معطل بمانید. در عوض پس ار تأیید احساسات آن ها سعی کنید توجهشان را به یک فعالیت یا گفتگوی جدید هدایت کنید.

از لمس فیزیکی استفاده کنید

برخی از سالمندان هنگامی که پرخاشگری می کنند، با لمس کردن بیشتر آشفته می شوند. اما برخی دیگر آن را تسکین دهنده می دانند. بنابراین امتحان این مورد برای اولین بار ارزش آرام کردن او را دارد. دستی ملایم روی بازو یا شانه آن ها بگذارید. این روش می تواند به آن ها یادآوری کند که در کنار کسی هستند که به او اعتماد دارند.

به زبان بدن خودتان توجه کنید

زبان بدن و حالات چهره شما می تواند پیامی بلندتر از کلمات ارسال کند. وقتی کلمات آرام بخش حمایتی می گویید، مطمئن شوید که زبان بدن شما با آنچه که می گویید ارتباط دارد. این مسئله می تواند تا حدود زیادی آشفتگی را در سالمندان کاهش دهد و پیوند شما را تقویت کند.

سلاح های خطرناک را از خانه دور کنید

بهتر است وسایل خطرناک را از خانه دور، یا برای سالمندان غیر قابل دسترس کنید. علاوه بر چاقو، اسلحه گرم و سایر سلاح های مشابه و هرگونه اشیاء تیز خانگی که ممکن است برای خشونت استفاده شود را در دسترس قرار ندهید.

چگونه از پرخاشگری سالمندان جلوگیری کنیم

پیشگیری از رفتارهای پرخاشگرانه قبل از بروز آن ها، بهترین راه برای کنترل خشم در افراد مسن است. اگرچه همیشه نمی توانید پیش بینی کنید، اما موقعیت هایی وجود دارد که در آن بروز پرخاشگری محتمل است. به عنوان مثال، اگر سالمندی به آلزایمر مبتلاشده است، باید برای رفتارهای پرخاشگرانه او برنامه ریزی کنید. در ادامه چند پیشنهاد برای کاهش احتمال پرخاشگری در سالمندان ارائه داده ایم.

یک روال روزانه داشته باشید

پرخاشگری در سالمندان گاهی اوقات زمانی رخ می دهد که فرد احساس اضطراب یا بی نظمی می کند. اما وارد شدن به یک روتین برنامه روزانه می تواند بسیار آرامش بخش باشد. ایجاد الگویی برای خواب، غذا خوردن، کارهای مراقبی، سرگرمی ها و…. می تواند به سالمندان کمک کند تا آرام بمانند.

در فضای زندگی سالمندان به هم ریختگی نباید باشد

یک محیط پر سرو صدا، به هم ریخته و پر هرج و مرج می تواند به اضطراب و آشفتگی کمک کند. ذهن نسبت به محیط بسیار هشیار است. بنابراین حفظ یک فضای زندگی آرام می تواند برای سلامت روانی سالمندان معجزه کند. سعی کنید میزان به هم ریختگی بصری را در خانه کاهش دهید و به منابع نوری ملایم روی بیاورید.

مشاوره منظم برای سالمندان داشته باشید

مشاوره برای سالمندان، با ارزش ترین کمک برای سالمندانی است که در معرض خطر پرخاشگری یا سایر مشکلات سلامت روان هستند. در مشاوره برای سالمندان، شما می توانید لحظاتی را که باعث استرس یا آشفتگی می شوند تجزیه و تحلیل کنید تا دریابید که چگونه موقعیت های بعدی را مدیریت کنید.

چه زمانی باید برای پرخاشگری در سالمندان به متخصص مراجعه کنیم

به طور کلی، لحظات گاه به گاه عصبانیت دلیل عمده ای برای نگرانی نیست. هنگامی که پرخاشگری سالمندان به یک الگوی رفتاری ثابت تبدیل می شود، قطعا شرایط متفاوت است. اگر رفتار پرخاشگرانه در سالمندان ظاهرا غیرطبیعی و ثابت تر می‌شود، وقت آن است که از کمک حرفه ای برخوردار شوید. اولین قدم این است که در اسرع وقت به متخصص مراقبت های اولیه سالمندان مراجعه کنید. متخصص بسته به اینکه وضعیت پرخاشگری تا چه اندازه وخیم است، برنامه و داروی درمانی برای او تجویز می کند که می تواند بسیار تاثیرگذار باشد.

برای دریافت مشاوره در زمینه پرخاشگری در سالمندان می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: پرخاشگری در سالمندان | علت فحاشی سالمندان



:: برچسب‌ها: پرخاشگری در سالمندان | علت فحاشی سالمندان ,
:: بازدید از این مطلب : 311
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

رابطه جنسی در پریودی توسط بسیاری از متخصصین ممنوع اعلام شده است. اما بازهم حول این مساله سوالاتی دارند. آیا داشتن رابطه جنسی قبل، در طول دوران و بلافاصله بعد از آن بی خطر است یا خیر. کسانی هستند که در طول قاعدگی به رابطه جنسی ادامه می دهند. اما باید گفت که بسیاری از ملاحظات در مورد عفونت، بیماری، بارداری و… حین برقراری رابطه جنسی در دوران قاعدگی ثابت می باشند. به گفته بسیاری از متخصصان سلامت، رابطه جنسی در طول دوره قاعدگی سالم نیست و حتی ممکن است عوارضی نیز به همراه داشته باشد. در این مقاله، همه چیزهایی که باید در مورد صمیمیت جنسی در دوران پریودی بدانید، از خطر عفونت گرفته تا کنترل بارداری آورده شده است.

منبع: رابطه جنسی در پریودی | نزدیکی در دوران قاعدگی

رابطه جنسی در پریودی

بسیاری از مراکز کنترل و پپیشگیری از بیماری، انجام رابطه جنسی در دوران قاعدگی را ممنوع کرده اند. زیرا ممکن است انواع بیماری مقاربتی مانند HIV و سایر مشکلات جنسی را منتقل کنید. همانطور که مشخص است، ویروس و سایر عوامل بیماری زا بیشتر در خون قاعدگی وجود دارد. همچنین در طول دوران قاعدگی، دهانه رحم کمی بازتر می شود. در این شرایط ویروس ها راحت تر عبور می کنند. بنابراین توصیه متخصصان این است تا آن جا که می توانید خودداری کنید.

بعضی از زنان ممکن است بعد از مقاربت در طول دوران پریودی، بیشتر مستعد ابتلا به عفونت ادراری باشند. این به احتمال زیاد مربوط به باکتری هایی است که می تواند به راحتی با ایجاد رابطه جنسی به سمت مثانه بروند.

(رابطه جنسی در دوران قاعدگی از طرف همه متخصصان سلامت ممنوع است. چرا که باعث انتقال انواع بیماری به مرد و زن می‌شود. زنان احتمال اینکه نتوانند در آینده بچه دار بشوند نیز بالا می رود.

خطر ابتلا به عفونت با ایجاد رابطه جنسی در پریود

به طور کلی دو نوع عفونت ممکن است به دلیل رابطه جنسی در پریود رخ دهد:

  • عفونت مقاربتی و مشکلات ناشی از تغییرات در فلور طبیعی واژن، مانند عفونت های مخمری.
  • عفونت های قارچی( عفونت های قارچی حتی ممکن است بدون انجام فعالیت جنسی نیز رخ دهد. افراد ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی در طول یک دوره پریود، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عفونت های قارچی باشند)

عفونت های مقاربتی عبارتند از: کلامیدیا، زگیل ناحیه تناسلی، هپاتیت B، تبخال، HIV، سیفلیس و….

تنها راه محافظت در برابر بیماری های مقاربتی، استفاده از روش های بازدارنده مانند کاندوم می باشد. البته این اقدامات حفاظتی تضمین نمی کند که فرد به عفونت مبتلا نشود. اما در صورت استفاده مناسب و درست می تواند خطر را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

عوارض جانبی احتمالی رابطه جنسی در پریودی

یکی از مهم ترین نگرانی های مربوط به رابطه جنسی در پریودی ، خطر انتقال عفونت مقاربتی مانند HIV یا هپاتیت است. این ویروس ها در خون زندگی می کنند و می توانند از طریق تماس با خون قاعدگی آلوده پخش شوند. استفاده از کاندوم در هر رابطه جنسی می تواند خطر گسترش یا ابتلا به این بیماری را کاهش دهد. بدون استفاده از لوازم بهداشتی و محافظ، نه تنها می توانید در طول دوره پریودی به یک بیماری مقاربتی مبتلا شوید، بلکه امکان انتقال آن به طرف مقابل نیز وجود دارد.

آیا رابطه جنسی در پریودی موجب بارداری می شود

زنان معمولا در طول تخمک گذاری (حدود دو هفته قبل از شروع قاعدگی) باردار خواهند شد. با این حال طول چرخه هر زن متفاوت است و چرخه شما می تواند ماهانه تغییر کند. اگر سیکل قاعدگی شما کوتاه تر است، خطر باردار شدن در طول قاعدگی بیشتر است.

اگر به طور فعال برای باردار شدن تلاش نمی کنید، صرف نظر از اینکه در چه بخشی از چرخه قاعدگی خود هستید، استفاده از محافظ ایده خوبی است. به طور کلی احتمال باردار شدن در دوران قاعدگی کمتر است اما همچنان این احتمال وجود دارد.

سخن آخر

اگر هنوز فکر می کنید که پریود شدن به این معنی نیست که رابطه جنسی موقتا به تأخیر بیافتد، یادآوری این نکات مهم است که افراد در دوران پریودی هم می توانند باردار شوند یا در حین ایجاد رابطه به HIV، و سایر بیماری و عفونت ها مبتلا شوند.

بنابراین توصیه ما این است که تا حدالامکان در دوران پریودی از ایجاد رابطه جنسی خودداری کنید. با این وجود اگر یک درصد قصد انجام این کار را دارید، به هیچ عنوان استفاده از لوازم محافظتی و بازدارنده را فراموش نکنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه رابطه جنسی در پریودی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: رابطه جنسی در پریودی | نزدیکی در دوران قاعدگی



:: برچسب‌ها: رابطه جنسی در پریودی | نزدیکی در دوران قاعدگی ,
:: بازدید از این مطلب : 394
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

پشیمانی از ازدواج در هر مرحله ای از زندگی برای شما ممکن است رخ دهد. شکی نیست که روابط بسیار پیچیده هستند. حتی با ثبات ترین ازدواج ها نیز از فراز و نشیب های شدید عبور می کنند. مشکلات زناشویی وقتی بدون مراقبت رها می شوند، در نهایت به یک گره کور تبدیل خواهند شد. بنابراین ممکن است به این فکر کنید که بهبودی ازدواج امکان پذیر نیست و شاید بهتر است راه خود را از هم جدا کنید. زوج هایی هستند که چنان ناسازگاری و ناامیدی را تجربه می کنند که درنتیجه، به این باور می رسند که با فرد اشتباهی ازدواج کرده اند. اما تعیین اینکه آیا ازدواج شما باید پایان یابد یا نه، یک تصمیم بزرگ است. در این مقاله سعی داریم پشیمانی از ازدواج و دلایلی که منجربه این اتفاق می شوند را بیشتر مورد بررسی قرار دهیم. برای دریافت مشاوره ازدواج کلیک کنید.

منبع: پشیمانی از ازدواج | نشانه های پشیمانی شوهر یا زن از ازدواج

پشیمانی از ازدواج

گاهی شرایطی در زندگی پیش می آید که فکر می کنید دیگر همسر خود را نمی شناسید یا از زندگی با او ناامید شده اید. ممکن است کم کم متوجه شوید که ازدواج شما یک اشتباه بوده. این شرایط، حقیقتی است که بعضا مقابله با آن می تواند دلخراش و دشوار باشد. پایان دادن به ازدواج، یکی از چالش برانگیز ترین تصمیماتی است که بسیاری از افراد در طول زندگی خود خواهند گرفت. گر شما نیز فکر می کنید که از ازدواج خود پشیمان شده اید اما نمی دانید علت آن چیست، در ادامه برخی از رایج ترین دلایل پشیمانی از ازدواج را شرح داده ایم:

اعتیاد به مواد مخدر

کسانی هستند که قبل از ازدواج، در مورد اعتیاد خود به انواع مواد مخدر ( هرچند کم و ناچیز) با کسی که قرار است در آینده شریک زندگی اش شود صحبت نمی کنند. بعد از ازدواج، همسرشان کم کم متوجه این مسئله می شود و از ازدواج با چنین فردی احساس پشیمانی و نارضایتی می کند. توصیه ما این است که قبل از ازدواج در خصوص عدم اعتیاد فرد مقابلتان اطمینان حاصل کنید.

پشیمانی از ازدواج | زمانی که ازدواج کردم خیلی جوان بودم

اغلب کسانی که در نوجوانی یا جوانی وارد زندگی زناشویی می شوند، بعد از مدتی از آن خسته می شوند و تازه متوجه خواهند شد که چقدر عجله کرده اند. باید این را به خاطر داشت که زمان زیادی برای زندگی کردن وجود دارد و در نهایت می توانید کسی را پیدا کنید که با او سازگار باشید. عجله در ازدواج باعث می شود بعدها افسوس بسیاری از چیزها را بخورید.

شریک زندگی ام برای رابطه تلاش نمی کند

ازدواج ها اغلب با چالش های مختلفی مواجه می شوند. هر دو طرف باید متعهد به رابطه و ازدواجشان باشند نه فقط یک نفر. بنابراین این یک امر طبیعی است که وقتی شریک زندگی تان تمایلی به مشارکت با شما و رو به جلو بردن رابطه تان ندارد، از ازدواج با او پشیمان شوید.

پشیمانی از ازدواج | زمان بسیار کمی با یکدیگر می گذرانید

صرف زمان زیاد برای تعهدات کاری و هرچیزی غیر از زندگی با شریک احساسی تان، نشانه ای قوی از به خطر افتادن ازدواج و پشیمانی از آن است. به خصوص زمانی که این اتفاق عمدی باشد. اندازه مشخصی برای صرف وقتتان به کار و … وجود دارد. اما اگر می بینید که این مسئله بیشتر و بیشتر می شود و حتی در تعطیلات هم نمی توانید کنار هم باشید، به آن فاصله گرفتن می گویند.

همسرم از من حمایت نمی کند

گوش دادن به چیزی که همسرتان می گوید، برای بقای ازدواج ضروری است. زمانی که هیچ یک از دو طرف وقت نمی گذارند تا چیزی که طرف مقابل بیان می کند بشنوند، نشان می دهد که احساسات همسرشان اهمیتی ندارد. این می تواند منجر به پشیمانی از ازدواج شود. حتی ممکن است یک یا هردو طرف شخص دیگری را برای اعتماد و صحبت پیدا کنند که به نوبه خود، منجر به خیانت نیز می شود.

نشانه های پشیمانی از ازدواج

ما در مورد دلایل پشیمانی افراد از ازدواج صحبت کرده ایم. اما در ادامه قصد داریم تا به برخی از رایج ترین نشانه های پشیمانی از ازدواج اشاره کنیم. بنابراین اگر یک یا چند مورد از این نشانه ها را در همسر خود مشاهده کرده اید، به نظر می رسد از ازدواج پشیمان است. یا از چیزی دلخور می باشد که اگر پیگیر نشوید در نهایت منجر به پشیمانی او خواهد شد. نشانه های پشیمانی از ازدواج را در ادامه مشاهده می کنید:

به سختی مکالمات معنادار با هم دارید

وقتی همسرتان به خانه می آید و از او در مورد اتفاقات بیرون از خانه می پرسید، انگار به سختی به شما پاسخ می دهد. با حالتی یکنواخت به شما پاسخ های 2 یا 3 کلمه ای می دهد. گاهی داشتن روز بد و پر مشغله باعث بروز چنین واکنشی می شود. اما اگر این اتفاق مدام تکرار شد، احتمال اینکه او از ازدواج پشیمان باشد زیاد است.

پشیمانی از ازدواج | از هم دور به نظر می رسید

وقتی تازه ازدواج می کنید، مشتاق دیدار و صحبت با یکدیگر هستید. اما به تدریج می بینید که مکالماتتان کم و کم تر می شود و به ندرت گفت و گوی عمیق باهم دارید. شاید آنقدری باهم غریبه اید که نمی دانید چگونه به هم نزدیک شوید.

به سختی رابطه جنسی برقرار می کنید

صمیمیت فیزیکی، یکی از ویژگی های یک ازدواج سالم است. ممکن است مدام بهانه های مختلف برای عدم نزدیکی با همسرتان بیاورید. حتی هنگام خواب پشت به هم می خوابید که این به نوبه خود یک فاصله فیزیکی ایجاد می کند.

پشیمانی از ازدواج | زبان بدن او نشان می دهد

روشهای غیر کلامی زیادی هستند که نشان دهنده پشیمانی از ازدواج می باشند. یکی از مهم ترین موارد در پاراگراف قبل بیان شد. سایر نشانه های زبان بدن شامل:

  • عدم برقراری تماس چشمی هنگام صحبت
  • در جواب به سوالات و صحبت های شما شانه هایش را تکان می دهد و حرفی نمی زند
  • از شما دور می نشیند
  • از برقراری رابطه فیزیکی اجتناب می کند

چندان خوشحال به نظر نمی رسد

به نظر می رسد همه چیز در خانه خوب پیش می رود تا اینکه به مرور دیگر این طور نبود. ممکن است همسرتان ساکت تر شود. ذهنش به وضوح جای دیگری است در حالی که به چیزی خیره می شود. این می تواند یکی از نشانه های بارز پشیمانی از ازدواج باشد.

مدام از زندگی خود شکایت می کند

ممکن است ناسازگاری هایی وجود داشته باشد که به طور غیر مستقیم به شما بگویند که ازدواجتان رضایت بخش نیست. شاید فرصت شغلی در خارج از کشور برای همسرتان وجود داشته باشد اما به خاطر ازدواج باشما نمی تواند برود. یا احتمالا به دلیل ازدواج، بسیاری از تفریحات خود را کنار گذاشت. تمام این موارد می تواند دلایلی برای پشیمانی از ازدواج باشند.

مراجعه به روانشناس

یکی از کارامد ترین راه ها برای بازگرداندن صمیمیت به خانواده و صحبت در مورد دلایل پشیمانی از ازدواج، مراجعه به روانشناس است. روانشناس می تواند با تجزیه و تحلیل مشکلات و دلایلی که دارید، و بررسی نشانه ها به شما راه حل درستی پیشنهاد بدهد. علاوه بر این، به شما خواهد گفت که دلیل بروز این مشکلات چیست. اینکه آیا جدا شدن راه درستی برای شما است یا خیر، با صحبت و گفت و گو با روانشناس خانواده مشخص می شود.

برای دریافت مشاوره در زمینه پشیمانی از ازدواج می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس حاصل نمایید.

منبع: پشیمانی از ازدواج | نشانه های پشیمانی شوهر یا زن از ازدواج



:: برچسب‌ها: پشیمانی از ازدواج | نشانه های پشیمانی شوهر یا زن از ازدواج ,
:: بازدید از این مطلب : 309
|
امتیاز مطلب : 18
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

درمان وسواس شاید برای برخی افراد بی تاثیر به نظر برسد. اما امروزه با کمک روش های متفاوتی می‌توان وسواس را درمان کرد. انواع روش های روان درمانی، تخصصی و خودیاری به افراد برای درمان وسواس کمک می‌کند. وسواس به طور کل زندگی افراد را مختل می‌کند. مخصوصا اگر شدت وسواس در افراد بالا باشد با عوارض و پیامدهای جبران ناپذیری همراه است. بهترین روش غلبه بر وسواس دارو درمانی همراه با روان درمانی است. اما ابتدا باید علل بروز وسواس توسط روانشناس و مشاورین مشخص شود و درمان مناسب انجام شود. برای درمان هرگز از روش های خود درمانی استفاده نکنید و از روانشناس در این زمینه کمک بگیرید.

منبع: درمان وسواس | 5 روش موثر برای درمان وسواس

درمان وسواس

وسواس به طور کل به چند روش تقسیم می‌شود. درمان هایی مانند شناختی رفتاری، مواجهه درمانی افراد را با واقعیت و موانعی که بر سر زندگی شان قرار دارد روبرو می‌کنند. در روش جالب مواجهه درمانی، درمانگر به کمک درمانجو بر اساس موقعیت های هراس آور و استرس از کم به زیاد لیستی تهیه می‌کند. و از کمترین شدت موقعیت استرسی تا شدیدترین فرد را با وسواسش روبرو می‌کند.

مثلا اگر فردی به تمیزی وسواسیت داشت. ابتدا با او در رابطه با خانه کثیف صحبت می‌کند. عکس و فیلم خانه کثیف نشان می‌دهد و در نهایت او را با خانه خیلی کثیف روبرو می‌کند. اما درمانجو باید تمام این موارد را با کنترل استرس سپری کند. روش های درمانی به این شکل به غلبه بر وسواس می‌پردازد و به افراد کمک می‌‌کند تا مدیریت و کنترل استرس را آموزش ببینند.

وسواس چیست؟

وسواس در گذشته در دسته اختلالات اضطرابی قرار می‌گرفت. اما به دلیل اینکه وسواس به دسته های مختلفی تقسیم می‌شود برای آن طبقه جداگانه ای در نظر گرفتند. اختلالاتی که در طبقه وسواس قرار دارند شامل وسواس فکری عملی، بد ریخت انگاری بدن، احتکار، وسوای موکنی و پوست کنی می‌شوند.

در تمامی اختلالاتی که در دسته وسواس قرار دارند نوعی مشغولیت ذهنی افراد را به خود درگیر می‌کند. هر کدام از این اختلالات علائم و نشانه های مخصوص به خود را دارند. درمان وسواس با روش های مختلفی صورت می‌گیرد که بر اساس تشخیص روانشناسان و متخصصین انتخاب و درمان آغاز می‌شود.

راه های درمان وسواس

راه های غلبه بر وسواس به چند دسته تقسیم می‌شود. متخصصین و روانشناسان با ریشه یابی دلیل وسواسی شدن، بهترین روش را برای افراد انتخاب می‌کنند. بهترین روش هایی که در درمان وسواس صورت می‌گیرد در ادامه توضیح داده ایم.

1. درمان شناختی رفتاری و روان پویشی

بهترین و موثرترین روش برای درمان وسواس، درمان روان پویشی و شناختی رفتاری است. امروزه برای غلبه بر وسواس در کلینیک های روانشناسی از این روش استفاده می‌کنند و تقریبا همه مراجعین از این روش نتیجه مثبت گرفته اند. درمان شناختی رفتاری به طور کل به درمان کامل بیماری وسواس می‌پردازد. و با کمک این روش درمانی می‌توان علائم را کنترل و مدیریت کرد.

کسانی که ریشه وسواس آنها به ژنتیک بر می‌گردد با روش درمان شناختی رفتاری راحت تر علائم را می‌توانند کنترل کنند. درمان وسواس با این روش درمانی همراه با دارودرمانی بهتر عمل می‌کند. اگر علت های ژنتیکی زیاد در علائم فرد دخالت نداشته باشد، درمان رواش پویشی به تنهایی به غلبه بر وسواس کمک می‌کند. در این روش درمانی به فرد وسواسی مدیریت و کنترل استرس و اضطراب آموزش داده می‌شود. تا با کنترل و مدیریت استرس ها به وسواس خود غلبه کند.

2. مواجهه درمانی برای درمان وسواس

دومین روش درمان وسواس، مواجهه درمانی است. در این روش درمانی فرد مبتلا به وسواس با افکار و موقعیت های استرس زا مواجهه می‌شود. در روش مواجهه درمانی مراجعه کننده از شدت کم با مسائل استرسی روبرو می‌شود. درمانگر با استفاده از عکس، فیلم و روبرویی با موقعیت استرس زا به مراجعه کننده کمک می‌کند تا با غلبه بر استرس با ترس و وسواس خود روبرو شود.

در مواجه سازی فرد وسواسی (فردی که از کثیفی بیزار است) را در آخرین مرحله غلبه بر استرس داخل اتاقی قرار می‌دهند که تمیز نیست و پر از آشغال و کثیفی است. فرد مبتلا با کنترل استرس و اضطراب توانایی ماندن در اتاق را به دست می‌آورد. در واقع در این روش مقاوت فرد بالا می‌رود.

3. آزاد گذاشتن افکار فرد وسواسی

رفتار های وسواسی در بخش ناهشیار مغز پردازش می‌شود. به همین دلیل فرد مبتلا این افکار را به طور واقعی درک می‌کند. افراد وسواسی توانایی غلبه بر ناهشیار خود را ندارند و نمی‌توانند به طور هوشیارانه بر این افکار مسلط شوند. در نتیجه سرکوب رفتارهای وسواسی به فرد نتیجه های بر عکس می‌دهد و در حالی که در تلاش برای فکر نکردن به افکار وسواسی است، بیشتر در رابطه با رفتارهای وسواسی فکر می‌کند.

در‌این روش درمانی به شما آموزش داده خواهد شد که در رابطه با مسائل وسواسی فکر کند و با آن مواجهه شود. در واقع به شما آموزش داده می‌شود که فرار نکنید و با موقعیت روبرو شوید.

در روش بعدی در دسته های درمان وسواس، کمک به شناسایی و دلیل افکار وسواسی است. وسواس های فکری به اضطراب درونی فرد مربوط می‌شود. تا زمانی که فشارها و تعارضات درون فرد ایجاد می‌شود توانایی غلبه بر وسواس را نخواهید داشت. برای غلبه بر وسواس های خود باید با فشارها و تعارضات درونی خود آشنا بشوید و ریشه یابی کنید.

4. تقویت با غلبه بر افکار وسواسی

افراد وسواسی برای پاسخدهی، لمس اشیاء، انتخاب و جواب دادن به کمک دیگران نیز احتیاج دارند. اگر تنها باشند و کسی نباشد که به آنها کمک کند قطعا با مشکلات روبرو خواهند شد. زمانی که بر اساس میل و خواسته دیگران کارهای خود را انجام می‌دهید، درماندگی در شما نمایان می‌شود. و اجازه پیش روی بهبودی را نمی‌دهید.

در این روش برای درمان وسواس به فرد آموزش داده می‌شود تا به خود متکی باشد و اعتماد به نفس کافی را یاد بگیرد. تا زمانی که به خود تکیه نکنید بهبودی پیش نمی‌رود. هم چنین با کمک از درمانگر سعی کنید به خود ایمان داشته باشید تا موفق شوید.

5. دارو درمانی برای درمان وسواس

دارو درمانی روش دیگری برای غلبه بر وسواس است. معمولا کسانی که شدت علائم وسواس بالایی دارند علاوه بر روان درمانی، دارو درمانی نیز می‌شوند. داروها همیشه مفید هستند اما دوره های کوتاه مدت دارند. به سرعت علائم را کاهش می‌دهد اما اگر مصرف دارو را قطع کنید نشانه ها نمایان می‌شوند.

دارو درمانی همیشه مکمل روان درمانی پاسخ دهی مناسبی دارد. بر اساس مطالعات دارو درمانی 30 تا 70 درصد از علائم را کاهش می‌دهد اما فرد را به سمت بهبودی کامل سوق نمی‌دهد. اثرات دارو بر افراد مختلف از یکدیگر متفاوت است. مثلا شاید برای فردی اثرات موثری داشته باشد اما برای دیگران به این گونه نباشد. اگر دارو قطع شود علائم و عوارض وسواس باز می‌گردد و حتی بدتر از قبل بروز پیدا می‌کند.

کلام آخر

جلسات درمان وسواس باید طبق نظر روانشناس صورت بگیرد. اگر در طول درمان فرض کنید که مشکلی وجود ندارد و درمان را بدون نظر روانشناس و مشاورین متخصص تمام کنید؛ در آینده ای نه چندان دور علائم وسواس را با شدت بیشتری تجربه خواهید کرد. بنابراین زمانی که برای بهبودی تصمیم می‌گیرید باید تا آخرین جلسه ادامه دهید. برای درمان نیاز به روانشناس و مراجعین دارید. مرکز مشاوره آواژه به صورت تلفنی و حضوری در زمینه فوبیای حیوانات به مراجعان مشاوره می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه درمان وسواس می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: درمان وسواس | 5 روش موثر برای درمان وسواس



:: برچسب‌ها: درمان وسواس | 5 روش موثر برای درمان وسواس ,
:: بازدید از این مطلب : 267
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : جمعه 12 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

درمان نعوظ به روش های مختلفی انجام می شود. طبق تحقیقات از هر 10 مرد، یک نفر از این اختلال رنج می‌برد. درک این نکته مهم است که در بیشتر موارد، این بیماری نشانه یک مشکل اساسی دیگر است. بنابراین در هر سنی طبیعی طلقی نمی شود و ممکن است با مشکلات دیگری که در رابطه جنسی تداخل دارند همراه باشد. عدم ایجاد نعوظ در کمتر از 20 درصد مواقع غیرعادی نیست و معمولا نیازی به درمان ندارد. اما به طور کلی در بیشتر مواقع به این معنا می‌باشد که مشکلی وجود دارد و نیاز به درمان است. در این مقاله قصد داریم علائم، علل بروز این بیماری و راه های درمان را به طور کلی بررسی کنیم. برای دریافت مشاوره جنسی کلیک کنید.

منبع: درمان نعوظ | راه های طبیعی برای درمان نعوظ

درمان نعوظ

اولین قدم برای درمان نعوظ، علل زمینه ای است. بعد از آن می توان شروع به درمان مناسب کرد. تعدادی گزینه غیر جراحی و جراحی وجود دارد که می تواند کمک کند تا شما عملکرد جنسی طبیعی خود را به دست آورید. در ادامه روش های مختلفی که برای درمان نعوظ به کار برده می شود را شرح داده ایم.

1- آموزش و ارتباطات

آموزش در مورد رابطه جنسی، رفتارهای جنسی و چیزهایی از این قبیل به مرد کمک می کند تا بر اضطراب خود در مورد اختلال عملکرد جنسی غلبه کند. ( در مواردی که شخص در مورد ایجاد رابطه جنسی استرس و اضطراب را تجربه می کند)

از طرفی صحبت با شریک زندگی خود در مورد نیازها و نگرانی ها می تواند، به غلبه بر بسیاری از موانع برای داشتن رابطه سالم کمک کند.

2- درمان نعوظ با دارو

داروهایی مانند سیلدنافیل، واردنافیل یا تادالافیل ممکن است با افزایش جریان خون در آلت تناسلی، به بهبود عملکرد جنسی در مردان کمک کند. کسانی که از داروهای حاوی نیترات، مانند نیتروگلیسیرین استفاده می کنند نباید از این داروها مصرف کنند. ترکیب نیترات و داروهای نام برده شده می تواند باعث کاهش فشار خون شود.

شایع ترین عوارض جانبی این داروها، سوء هاضمه، احتقان بینی، گر گرفتگی، سردرد واختلال بینایی موقت است. بنابراین توصیه می شود به هیچ عنوان بدون مشورت با پزشک از این داروها استفاده نکنید.

3- استفاده از دستگاه مکانیکی

وسایل کمکی مانند دستگاه های خلاء و حلقه های تنگ کننده، به عنوان کمک کننده نعوظ برای برخی از مردان عمل می کند. از این دستگاه ها، می توان با خیال راحت برای درمان علل نارسایی نعوظ استفاده کرد. اما مشکلاتی مانند دست و پاگیر بودن را نیز به همراه دارد.

4- درمان نعوظ به روش تزریق درمانی

در این مرحله پزشک به شما آموزش می دهد که چگونه داروها را مستقیما تزریق کنید تا نعوظ ایجاد کنند. تزریق درمانی، در درمان طیف گسترده ای از مشکلات نعوظ، ناشی از عروق خونی، عصبی و شرایط روانی موثر است. لازم به ذکر است که اگر غیر از دستورالعمل های پزشک و مصرف دوز لازم پیش بروید، نعوظ دردناکی به نام پریاپیسم، که به مدت دو تا سه ساعت طول می کشد رخ می دهد.

5- روانشناسی و درمان جنسی

دلایل روانشناختی ممکن است به درمان نارسایی نعوظ کمک کند. حتی زمانی که یک علت ارگانیک واضح وجود داشته باشد. درمان با یک مشاور می تواند به فرد کمک کند تا احساسات اضطراب، ترس یا گناه را که ممکن است بر اختلال عملکرد جنسی تأثیر بگذارد برطرف کند.

بیماری که مشکلات نعوظ اش دلیل روانشناختی واضحی دارد، باید قبل از انجام هرگونه درمان تهاجمی، مشاوره جنسی درمانی دریافت کند.

6- درمان نعوظ از طریق هورمون

سطوح پایین هورمون ممکن است در مشکل نعوظ نقش داشته باشند. جایگزینی هورمون در قالب ژل های موضعی، کرم ها، چسب، تزریقات و… تنها پس از ارزیابی پزشک استفاده شود.

7- جراحی پروتز

پروتزهای بادی آلت تناسلی در طی جراحی سرپایی کاشته می شوند. این پروتزها بخشی از بدن مرد می شوند که او را قادر می سازند تا هر زمان که می خواهد نعوظ داشته باشد. این عمل جراحی از طریق یک یا دو برش کوچک انجام می شود که عموما به خوبی پنهان هستند.

به طوری که افراد دیگر نمی توانند تشخیص دهند که شما پروتز آلت تناسلی دارید. عوارض بعد از جراحی شایع نیست اما در درجه اول شامل عفونت می باشد. 90 درصد مردانی که این روش درمان را انتخاب کرده اند، رضایت بالاتری نسبت به کسانی که از داروهای خوراکی یا تزریق درمانی استفاده کرده اند دارند.

عواملی که ممکن است مانع درمان نعوظ شوند

1_ بیماری عروقی: خون رسانی به آلت تناسلی ممکن است در نتیجه بیماری عروقی، مسدود یا باریک شود.

2_ اختلالات عصبی: اعصابی که تکانه ها را به آلت تناسلی می فرستند می توانند در اثر سکته مغزی، دیابت یا علل دیگر آسیب ببینند.

3_ حالات روانشناختی: ازجمله استرس، افسردگی، فقدان و اضطراب را شامل می شود.

4_ بیماری های مزمن، برخی داروها و عمل های مربوط به سرطان پروستات، مثانه و روده بزرگ نیز ممکن است از عوامل ایجاد این مشکل باشند.

برای دریافت مشاوره در زمینه درمان نعوظ می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره جنسی تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید و یا از منوی سایت در قسمت درگاه پرداخت اقدام به رزرو وقت نمایید.

سوالات متداول

درمان نعوظ در چه مواردی باید استفاده شود؟

به ناتوانی در ایجاد و حفظ نعوظ به اندازه کافی برای مقاربت جنسی را، اختلال در نعوظ می گویند. با تشخیص این اختلال توسط متخصص می توایند برای درمان اقدام کنید.

در رسیدن به نعوظ مشکل دارم، چه کاری انجام دهم؟

اگر دچار اختلال نعوظ هستید، به پزشک متخصص مراجعه کنید. با انجام آزمایشاتی مشخص می شود که علت بروز این مشکل چیست. پس از مشخص شدن علت، چندین گزینه درمانی وجود دارد که می توانید انتخاب کنید.

منبع: درمان نعوظ | راه های طبیعی برای درمان نعوظ



:: برچسب‌ها: درمان نعوظ | راه های طبیعی برای درمان نعوظ ,
:: بازدید از این مطلب : 294
|
امتیاز مطلب : 13
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

درمان فوبیا ها با روش های متفاوتی انجام می‌شود. تکنیک های مختلف درمانی با توجه به شخصیت و توان بیمار انجام می‌شود. فوبیا ترس بی منطق و بیمارگونی است که باعث برهم ریختن آرامش اعصاب افراد می‌شود. حیوانات، ارتفاع، رانندگی، مکان های بسته و … ترس های بی منطقی هستند که افراد به دلایل عوامل مختلفی مانند تجربه های تلخ کودکی، تصادف و … به آن دچار می‌شوند. برای رهایی از استرس و حملات پانیک ناشی از فوبیا باید به فکر درمان باشید. روش های مختلفی برای درمان فوبیا ها وجود دارد که طولانی مدت اثرات ناشی از ترس را از بین می‌برد. در ادامه در رابطه با درمان فوبیا ها توضیح داده‌ایم.

منبع: درمان فوبیا ها | بهترین درمان برای فوبی چیست

درمان فوبیا ها

درمان فوبیا ها به نوع فوبی خاصی که افراد دارد صورت می‌گیرد. اما به طور کل درمان همه فوبیاها به یک شکل اما با تکنیک های متفاوت است. روش های درمان برای فوبیا در حیطه روانشناسی به بحث های گسترده ای رسیده است. فوبیا ترس بی منطقی است که بیمارگون و با هراس همراه است. ترس از ارتفاع، ترس از حیوانات، ترس از اتاق تاریک و … به شامل فوبی های مختلف است. برای درمان فوبیا ها اکثر افراد تلاش می‌کنند تا اضطراب و استرس ناشی از فوبی را به کمک روانشناس کنترل و مدیریت کنند. برای دریافت مشاوره فردی کلیک کنید.

فوبیا چیست؟

فوبیا یا ترس به اختلالی مربوط می‌شود که شخص از چیز خاصی هراس دارد. افراد مبتلا به فوبی از ترس غیر منطقی خود آگاه هستند اما توانایی کنترل و مواجه با موضوع ترس خود را ندارند. این افراد با فکر، صدا و مشاهده عکس فوبی خود نیز دچار حملات ترس و اضطراب می‌شوند. شایع ترین نوع فوبی ها شامل ارتفاع، حیوانات، خون، مکان بسته و جراحت است. این اختلال بسیار شایع است و در هر سنی ممکن است بروز پیدا کند. ترس این افراد بیمارگون و غیر منطقی است. اما با کمک روانشناس و درمان فوبیا ها می‌توان آن را کنترل و مدیریت کرد.

علائم افراد مبتلا به فوبیا

برای درمان فوبیا ها ابتدا باید از علائم این افراد اطمینان حاصل کنیم. از کجا باید متوجه این موضوع شویم که فردی مبتلا به فوبی است؟ زمانی که فردی در موقعیتی مانند ارتفاع قرار گرفت و لرزش، تهوع، فریاد و حملات پانیک را در فرد مشاهده کردید متوجه خواهید شد که این فرد به ترس از ارتفاع مبتلا شده است. این افراد از موقعیت های استرس زا فرار می‌کنند و تمام سعی خود را می‌کنند تا در این شرایط قرار نگیرند. علائم این افراد فقط در مواقع حضور در موقعیت خلاصه نمی‌شود و با مشاهده عکس، صدا و فیلم فوبی خود نیز به ترس مبتلا می‌شوند. اما به طور کل علائم فوبیا ها در موارد زیر نشان داده می‌شود.

  • فرد باید به مدت 6 ماه از موضوعات خاصی مانند حیوانات، ارتفاع، خون و … هراس داشته باشد.
  • تنگی نفس
  • تپش قلب
  • اضطراب
  • لرزش
  • غش کردن
  • حملات پانیک
  • از غیر منطقی بودن ترس خود آگاه هستند.
  • فرد از قرار گیری در موقعیت ترس اجتناب می‌کند. مثلا اگر از سگ هراس داشته باشد به خانه دوستانی که از سگ نگهداری می‌کنند نمی‌رود.
  • کودکان نشانه های خود را با بی قراری و تغییرات خلقی نمایان می‌کنند.

دلیل درمان فوبیا ها چیست؟

زندگی با فوبی چه مشکلی دارد که باید به درمان آن بپردازیم؟ اصلا چه لزومی برای درمان فوبیاها است؟ درمان فوبیاها از اهمیت بالایی برخوردار است. مثلا اگر فردی از ارتفاع ترس داشته باشد از پل عابر پیاده عبور نمی‌کند. از پنجره اتاق به بیرون نگاه نمی‌کند. سوار هواپیما نمی‌شود و زندگی فرد به طور کل در موقعیت های مختلف مختل می‌شود. اما برخی افراد با این ترس خود مقابله می‌کنند و ضرورتی برای درمان نمی‌بینند.

درمان فوبیا ها به دلیل اینکه باعث ایجاد خلل در زندگی روزمره می‌شود از اهمیت بالایی برخوردار است. مثلا فردی که از گربه می‌ترسد به خیابان و پارک قدم بر نمی‌دارد. و در مکان هایی که گربه وجود دارد (رستوران های سقف باز) حضور پیدا نمی‌کند. این افراد ارتباط خود را با دوستانی که گربه دارند قطع می‌کند و به منزل آنها نمی‌رود.

دلایل زیادی برای درمان فوبیا ها وجود دارد که اصلی ترین آنها را می‌توان فراگیر بودن ترس های مرضی نامید. در صورتی که برای درمان اقدامی نکنید این ترس ها گسترش پیدا می‌کند و مسائل مختلفی را به مرور در بر خواهد گرفت. مثلا ترس از عنکبوت به مرور زمان باعث می‌شود ک به تدریج از مشاهده فیلم، شنیدن نام عنکبوت و تصویر آن دچار هراس و وحشت می‌شود. علاوه بر این ترس از عنکبوت باعث گسترش بیشتر می‌شود و تمام موضوعات مرتبط با عنکبوت را در بر می‌گیرد.

انواع درمان فوبیا ها

شیوه های مختلفی برای درمان فوبیا ها وجود دارد که بنا به پاسخ مراجعه و عملکرد درمانگر انتخاب می‌شود. در ادامه به انواع درمان فوبیا ها اشاره کرده ایم.

1. درمان های رفتاری

درمان های رفتاری شیوه های مهم در درمان فوبیا ها هستندو اکثر روانشناسان و متخصصین در این حوزه برای درمان ترس ها از شیوه های رفتاری استفاده می‌کنند. این تکنیک ها به دسته های مختلفی تقسیم می‌شوند و در دسته پرکار آمد ترین و پر استفاده ترین درمان ها قرار می‌گیرد. بر اساس مشاهدات اکثر رفتارهایی که توسط درمان های رفتاری صورت می‌گیرد موفق بوده و برای طولانی مدت نتایج بدون بازگشتی را به همراه دارد. در ادامه به درمان های رفتاری مختلفی اشاره کرده‌ایم.

غرقه سازی

یکی از روش های درمان فوبیا ها غرق سازی است. درمان رفتاری غرقه سازی فرد را به صورت ناگهانی با ترس مواجهه می‌کند و اجازه فرار و اجتناب از موقعیت به او داده نمی‌شود. اضطراب فرد به شدت بالا می‌رود اما با گذشت مدتی وقتی که متوجه شد موقعیت برای وی ترس و خطری نداشته است اضطرابش کاهش می‌یابد و از بین می‌رود، در نتیجه فوبیای فرد درمان می‌شود. مثلا اگر فردی از سوسک هراس داشته باشد، درمانگر یکباره روی فرد سوسک پرتاب می‌کند، یا او را در اتاق با سوسک رها می‌کند. معمولا مربیان شنا از این روش برای یادگیری و رفع ترس از آب استفاده می‌کنند.

مواجهه سازی

مواجهه درمانی یکی از روش ها برای درمان فوبیا ها است که در دسته درمان های رفتاری قرار دارد. در این روش درمانگر به مراجعه کننده کمک می‌کند تا در مقابل شرایط استرس زا خود را کنترل کند. مواجهه سازی با روش عادت، خاموشی، خودکارآمدی و پردازش اطلاعات انجام می‌شود. در این روش درمانی درمانگر مراجعه کننده را به مرور با موقعیت ترسناک و فوبی مواجهه می‌کند و فرد به تدریج درمان می‌شود.

حساسیت زدایی

یکی از دیگر روش های درمان رفتاری برای درمان فوبیا ها حساسیت زدایی است. در روش حساسیت زدایی ابتدا به فرد آموزش می‌دهند تا با کمک برخی تمرینات به کنترل و مدیریت استرس کمک کند. در مرحله دوم بیمار و درمانگر با کمک هم از موقعیت های ترسناکی که باعث وحشت فرد می‌شود لیست تهیه می‌کنند. شدت و درجه بندی موقعیت ها زمانی که انجام شد درمانگر شروع به درمان می‌کند. فرض کنید فردی از مارمولک هراس دارد و زمانی که اسم او را می‌شنود با شدت کمتری علائم را تجربه می‌کند. و بالاترین شدت تجربه علائم مشاهده حضوری مارمولک است. درمانگر با روش حساسیت زدایی منظم ابتدا به درمان موقعیتی می‌پردازد که فرد استرس کمی را تحمل می‌کند و به مرور به مراحل بالا پیش می‌روند. البته توجه داشته باشید که در هر مرحله زمانی که درمانجو کاملا توانایی کنترل استرس را داشت به مرحله بعدی می‌روند.

واقعیت مجازی

استفاده از واقعیت مجازی روش دیگری برای درمان فوبیا ها با روش درمان رفتاری است. زمانی که امکان حضور با موضوع ترس وجود نداشته باشد از روش واقعیت مجازی استفاده می‌شود. در این شرایط فرد با کمک تکنولوژی با ترس و فوبی خود مواجهه می‌شود و اضطراب خود را کنترل می‌کند. و فرد با استفاده از واقعیت مجازی درمان می‌شود.

2. درمان شناختی – رفتاری

دومین روش موفق در درمان فوبیا ها شناختی رفتاری (CBT) است. در این روش درمانی به مراجعه آموزش داده می‌شود که به ترس های اشتباه خود غلبه کند و تکنیک های مدیریت استرس را آموزش ببیند. خطاها و باورهای اشتباه فرد در این روش مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

3. درمان با روانکاوی

سومین روش برای درمان فوبیا ها روانکاوی است. در این روش درمانی که از قدیمی ترین و اولین روش های درمانی است، ناهشیار فرد را مورد بررسی قرار می‌دهند و مسائلی که باعث شده بود فرد از چیزی هراس داشته باشد بررسی می‌کردند. با روانکاوی فرد باید مدت طولانی را تحت نظر روانکاو باشد تا به مرور به ناخودآگاه فرد دسترسی پیدا کند. این روش امروزه برای درمان فوبیا ها انجام نمی‌شود.

4. دارو درمانی

درمان فوبیا ها توسط دارو درمانی نیز انجام می‌شود. پزشکان برای کنترل و مدیریت اضطراب و استرس افراد استفاده می‌شود. اما داروها هرگز قدرت درمان فوبیا ها را ندارند. معمولا دارو درمانی همراه روان درمانی صورت می‌گیرد تا به جواب بهتری برای بهبود برسید.

کلام آخر

ترس از موقعیت های مختلف، ترس از حیوانات و … باعث مختل شدن زندگی روزمره می‌شود. با این وجود حضور شما در تمامی موقعیت ها با استرس همراه است. پس باید به فکر راه درمان اساسی و درست باشید. برای سپری کردن زندگی بدون استرس ناشی از فوبیا باید به دنبال درمان فوبیا ها باشید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت حضوری و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه می‎دهد. برای‌کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه درمان فوبیا ها می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره استرس با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: درمان فوبیا ها | بهترین درمان برای فوبی چیست



:: برچسب‌ها: درمان فوبیا ها | بهترین درمان برای فوبی چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 295
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 10 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

قرص سیپروهپتادین یک داروی آنتی‌هیستامین یا ضد آلرژی است. عمدتاً جهت درمان و کاهش علائم ناشی از حساسیت مانند عطسه، آبریزش بینی، خارش و … به کار می‌رود. این ماده عملکرد هیستامین را در بدن مسدود کرده و از بروز بیماری های آلرژیک جلوگیری می‌کند. علاوه بر این گاهی اوقات از قرص سیپروهپتادین برای کاهش علائم بیماری‌های روانی نظیر افسردگی و اضطراب استفاده می‌شود. این دارو همانند هر داروی دیگر درکنار تأثیرات درمانی عوارض جانبی و مشکلاتی را نیز به همراه دارد. این دارو به صورت خوراکی و قرص در بازار موجود است. شایان ذکر است که سیپروهپتادین تنها به تسکین علائم کمک می‌کند. در ادامه در رابطه با تمام ویژگی های این دارو صحبت کرده‌ایم.

منبع: قرص سیپروهپتادین | نحوه مصرف و عوارض سیپروهپتادین

قرص سیپروهپتادین چیست؟

قرص سیپروهپتادین یک داروی ضد آلرژی است. که در دسته آنتی‌ هیستامین‌های نسل اول قرار دارد. هیستامین یک ماده شیمیایی در بدن است که باعث ایجاد التهاب و حساسیت می‌شود. داروهای آنتی‌ هیستامین همان‌ طور که از نام آنها مشخص است مانع آزادسازی هیستامین در بدن می‌شوند. و در نتیجه عوارض جانبی آن را کاهش می‌دهند. هم چنین این دارو می‌تواند قدرت تفکر و واکنش ها را مختل می‌کند.

امروزه از قرص سیپروهپتادین به‌عنوان محرکی برای افزایش وزن و اشتها نیز استفاده می‌شود. همچنین این دارو جهت درمان برخی از سردرد‌ها و گرفتگی‌های ناشی از آسیب نخاعی هم تجویز می‌شود.

مکانیسم اثر قرص سیپروهپتادین

قرص سیپروهپتادین یک داروی آنتی‌هیستامین است. و در نتیجه اثرات ناشی از هیستامین را در بدن کاهش می‌دهد. سیپروهپتادین آنتاگونیست یا یک مانع قوی برای ترشح هورمون‌هایی مثل سروتونین و هیستامین است. همچنین این دارو بر روی گیرنده سلول‌های دستگاه تنفسی، دستگاه گوارش و یا مجاری تنفسی تأثیر می‌گذارد. جذب این دارو از طریق کبد انجام می‌شود. همچنین نیمه‌ عمر قرص سیپروهپتادین ۱۶ ساعت بوده و نهایتاً از طریق ادرار دفع می‌شود.

موارد مصرف قرص سیپروهپتادین

به‌طورکلی از قرص سیپروهپتادین برای درمان آلرژی ها استفاده می‌شود. در ادامه در رابطه با موارد مصرف این دارو صحبت کرده ایم.

  • التهاب‌های پوستی مانند کهیر، میگرن و همچنین کاهش علائم بیماری کوشینگ استفاده می‌شود.
  • مصرف سیپروهپتادین جهت افزایش وزن و اشتها یکی دیگر از موارد مصرف این دارو است که در چند سال اخیر موردتوجه بیشتری قرار گرفته است بااین‌حال هنوز این مورد به‌عنوان یک آزمایش در حال انجام است و نتایج قطعی آن مشخص نشده است.
  • قرص سیپروهپتادین برای قرمزی، خارش، تحرک، آبریزش بینی یا مواد موجود در هوا مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • برای تسکین تب یونجه
  • برای درمان سر دردهای خاص میگرنی
  • درمان سندرم کوشینگ

نحوه مصرف قرص سیپروهپتادین

اولین نکته در ارتباط با نحوه مصرف قرص سیپروهپتادین این است که حتماً قبل از مصرف این دارو با یک متخصص مشورت کنید؛ و از مصرف خودسرانه آن خودداری کنید. نحوه و میزان مصرف دارو برای کودکان در رد‌ه‌های سنی مختلف متفاوت است. به طور معمول کودکان ۷ تا ۱۴ سال حداکثر سه مرتبه در روز می‌توانند قرص ۴ میلی‌گرم را مصرف کنند. کودکان زیر ۷ سال نیز مجاز به استفاده از حداکثر ۲ میلی‌گرم دو تا سه بار در روز هستند. فاصله زمانی مصرف قرص‌ها نیز به‌صورت هر 8 ساعت یا هر 12 ساعت یکبار می‌باشد.

نحوه مصرف سیپروهپتادین برای افزایش اشتها

استفاده از قرص سیپروهپتادین برای افزایش اشتها به این صورت است که ابتدا باید از دوز پایین شروع شود و سپس مقدار مصرفی و تعداد آن افزایش پیدا می‌کند. برای مثال کودکان بالای 12 سال می‌توانند تا 4 بار در روز از قرص 2 میلی گرمی استفاده کنند. پس از یک هفته می‌توان مقدار مصرف را به قرص 4 میلی گرمی و 4 بار در روز افزایش داد.

از قطع و یا افزایش مقدار مصرفی قرص سیپروهپتادین به‌صورت خودسرانه پرهیز کنید؛ و حتماً تحت‌نظر متخصص باشید. درصورتی‌که مصرف یک دوز را فراموش کردید در نوبت بعدی فقط همان دوز را مصرف کنید؛ و از افزایش مقدار دارو خودداری کنید. درصورتی‌که پس از مصرف سیپروهپتادین دچار مشکلات گوارشی شدید بهتر است دارو را همراه با غذا میل کنید.

عوارض جانبی قرص سیپروهپتادین

تمامی داروهای شیمیایی دارای عوارض جانبی هستند. قرص سیپروهپتادین مانند تمامی مواد شیمیایی عوارضی از خود نشان می‌دهد. اگر با علائمی مانند موارد زیر روبرو شدید حتما با پزشک در میان بگذارید.

  • احساس خستگی
  • خواب‌آلودگی
  • تاری دید
  • خشکی دهان
  • سردرد
  • عصبانیت
  • دشواری در دفع ادرار
  • کاهش حافظه
  • خشکی بینی
  • توهم
  • خشکی گلو
  • یبوست
  • افزایش ضربان قلب
  • مشکلات بینایی
  • بی قراری
  • کوفتگی بدن
  • حالت تهوع
  • یرقان
  • افزایش اشتها
  • کهیر

موارد منع مصرف قرص سیپروهپتادین

  • افراد مبتلا به مشکلات تنفسی
  • بیماری‌های قلبی
  • بیماری‌های خونی
  • بیماری‌های گوارشی
  • بیماری‌های کلیوی
  • مشکلات مربوط به دفع ادرار
  • اختلالات پروستات
  • اختلالات مربوط به کبد
  • افراد مبتلا به تیروئید پرکار
  • افراد مبتلا به دیابت
  • بیماری چشمی گلوکوم
  • دوران بارداری
  • افراد مبتلا به صرع
  • کودکان زیر دو سال
  • انسداد معده
  • زخم معده
  • گلوکوم
  • سالمندی
  • دوران شیردهی

تداخلات دارویی قرص سیپروهپتادین

قبل از مصرف هر دارویی باید به تداخل آن با سایر داروها توجه کرد. برخی از داروهایی که با قرص سیپروهپتادین تداخلات دارند عبارت‌اند از.

  • داروهای مهارکننده مونو آمینو اکسیداز (MAO)
  • باربیتورات‌ها
  • داروهای ضدافسردگی مثل ایزوکربوکسازید، فنلزین، ترانیل سیپرومین
  • داروهای خواب‌آور
  • داروهای ضد اضطراب
  • داروهای درمان پارکینسون
  • داروهای گیاهی
  • ویتامین‌ها
  • داروهای مخدر
  • مهارکننده‌های استیل کولین استراز
  • آمفتامین‌ها
  • دارو‌های ضد سرفه
  • داروهای تشنج
  • داروهای شل‌کننده عضلات

تا کنون تداخلی در ارتباط با سیپروهپتادین و غذاهای مختلف گزارش نشده است.

موارد منع مصرف قرص سیپروهپتادین

برخی از افراد نباید قرص سیپروهپتادین را استفاده کنند. اگر از بیماری های زیر برخوردار هستید لطفا پزشک را مطلع کنید. در ادامه به موارد منع مصرف قرص سیپروهپتادین اشاره کرده ایم.

  • مشکلات ادراری
  • فشار خون بالا
  • بیماری های قلبی
  • افراد مبتلا به گلوکوم با زاویه باریک
  • مشکلات زخم معده
  • انسداد معده
  • تیروئید پر کار
  • مادران شیرده
  • آسم
  • افراد مسن
  • بیماری های ناتوان کننده
  • نوزادان تازه متولد شده یا نارس
  • کودکان کمتر از 2 سال
  • مشکلات پروستات

توصیه‌های مهم در مصرف سیپروهپتادین

  • در صورت مبتلا شدن به عوارض جانبی شدید مانند توهم، التهاب پوستی، مشکلات تنفسی، تشنج و تب فوراً به متخصص مراجعه کنید.
  • به دلیل ایجاد احساس خواب‌‌آلودگی شدید پس از مصرف این دارو از رانندگی و انجام کارهایی که نیاز به تمرکز حواس دارد پرهیز نمایید.
  • اگر سالمند هستید حتماً تحت نظارت پزشک باشید.
  • در دوران بارداری و شیردهی از مصرف سیپروهپتادین پرهیز کنید.
  • بهتر است به‌منظور پیشگیری از مشکلات گوارشی سیپروهپتادین را همراه با غذا میل کنید.
  • اگر در معرض عمل جراحی از جمله جراحی دندان قرار دارید حتما پزشک را مطلع کنید.

کلام آخر

قرص سیپروهپتادین برای درمان بیماری های آلرژیک مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما همانطور که گفته شد از این دارو برای کاهش علائم افسردگی و اضطراب نیز استفاده می‌شود. دارو درمانی برای درمان های کوتاه مدت صورت می‌گیرد اما برای کاهش سریع تر و ماندگار تر علائم افسردگی و اضطراب بهتر است تا از روان درمانی ها کمک بگیرید. مرکز مشاوره آواژه به صورت تلفنی و حضوری در زمینه قرص سیپروهپتادین به مراجعان مشاوره می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه قرص سیپروهپتادین می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

 

سؤالات متداول

آیا می‌توان از قرص سیپروهپتادین برای افزایش اشتها و وزن استفاده کرد؟

مصرف قرص سیپروهپتادین در چند سال اخیر برای افزایش اشتها و وزن به طور روز افزونی رواج پیدا کرده است. تاکنون نتیجه قطعی برای افزایش اشتها و وزن پس از مصرف سیپروهپتادین گزارش نشده است و افزایش وزن و اشتهایی که پس از مصرف سیپروهپتادین رخ می‌دهد صرفاً جزئی از عوارض جانبی این دارو می‌باشد و پس از قطع دارو فرد مجدداً به حالت اولیه خودش برمی‌گردد.

قرص سیپروهپتادین برای چه بیماری‌هایی تجویز می‌شود؟

عمده‌ترین مورد استفاده از قرص سیپروهپتادین برای کاهش آلرژی‌ها است. بااین‌حال گاهی اوقات برای درمان میگرن، کوشینگ و یا کاهش دردهای ناشی از آسیب نخاعی هم مورداستفاده قرار می‌گیرد.

منبع: قرص سیپروهپتادین | نحوه مصرف و عوارض سیپروهپتادین



:: برچسب‌ها: قرص سیپروهپتادین | نحوه مصرف و عوارض سیپروهپتادین ,
:: بازدید از این مطلب : 285
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 9 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

ترس از زنبور یا ملیسوفوبیا (melissophobia)، در واقع به ترس غیرمنطقی، شدید و مداوم از هر نوع زنبوری گفته می‌شود که پاسخ اضطرابی فوری ایجاد می‌کند. همچنین زنبور هراسی یکی از انواع اختلالات فوبیای خاص است که در دسته اختلالات اضطرابی قرار می‌گیرد. عوامل مختلفی مانند تجربه ناگوار، رفتارهای آموخته شده و عوامل فردی می‌تواند در ایجاد این اختلال نقش داشته باشد. این بیماران خود می‌دانند که ترس‌شان منطقی نیست، با این حال قادر به کنترل آن نیستند. خوشبختانه فوبیا درمان پذیر بوده و از روش‌های گوناگونی برای بهبود می‌توان بهره برد. در ادامه به علل، علائم و بهترین راهکارهای درمان فوبی زنبور خواهیم پرداخت.

منبع: ترس از زنبور | علت و درمان زنبور هراسی

ترس از زنبور

شدت ترس از زنبور شامل انواع ترس از زنبور و با هر اندازه ای و… ممکن است بسیار زیاد باشد. و منجر به اضطراب شدید شود. افراد مبتلا به ترس از زنبور، ترسی عمیق و غیرمنطقی از زنبور یا موقعیت‌هایی که در ارتباط با این حیوان است، دارند. با گذشت زمان، دایره این ترس گسترده‌تر خواهد شد. برای مثال فرد از تصویر زنبور یا شنیدن کلمه زنبور نیز خواهد ترسید. به دنبال گسترده شدن ترس، فرد رفتارهای خود را محدودتر می‌کند تا از مواجهه با زنبور اجتناب ورزد.

چه عواملی باعث ایجاد ترس از زنبور می‌شود؟

فوبیای مربوط به حیوانات (ترس از زنبور)، نوع متداولی از هراس‌های خاص است. با این حال، هنوز دقیقا مشخص نیست چه عواملی باعث ایجاد این فوبیا می‌شود. اعتقاد بر این است که عوامل زیر در ایجاد فوبی زنبور نقش دارند.

تجربیات منفی

ترس از زنبور ممکن است به یک تجربه پریشانی یا ناخوشایند مرتبط باشد. به عنوان مثال، مورد حمله زنبور واقع شدن، یا واقعه ای ناراحت کننده که مرتبط با این حیوان بوده است. می‌تواند منجر به ترس از زنبورها شود.

رفتارهای آموخته شده

فرد شاید بر اساس اطلاعاتی که دریافت می‌کند ترس از زنبور را یاد بگیرد. برای مثال مواردی مانند مشاهده ترس والدین از زنبورها یا شنیدن اخبار مربوط به “حمله زنبورها به زنبوردار” به فرد می‌آموزد که برای محافظت از خود، باید از زنبورها فاصله بگیرد.

عوامل فردی

هرکس ترس و اضطراب را به روش خاصی پردازش می‌کند. برخی از افراد ممکن است به طور طبیعی نسبت به سایرین، آمادگی بیشتری برای واکنش‌های اضطرابی نسبت به مسائل داشته باشند.

یادگیری و اطلاعات

شنیدن، خواندن و دیدن صحنه های خطرناک از زنبورها و یک وضعیت ناگوار، سبب بروز ترس از زنبور خواهد شد. برای مثال: در فیلمی صحنه ای ترسناک از زنبورها را مشاهده کرده اید.

ژنتیک

یکی از عوامل مهم در ایجاد فوبیاها ژنتیک است. ترس از زنبور نیز نوعی فوبیا است که به صورت ژنتیکی در بدن افراد پردازش می‌شود و این ترس را ایجاد خواهد کرد.

علائم و نشانه های ترس از زنبور چیست؟

علائم فوبیای زنبور می‌تواند شامل علائم روانی و جسمانی باشد. در صورتی که تمام این علائم یا برخی از آن‌ها برای حداقل 6 ماه، در فرد باقی مانده باشد، وی دچار اختلال ترس از زنبور یا فوبیای زنبور است.

علائم روانی

  • احساس ترس و اضطراب شدید هنگام فکر کردن یا دیدن زنبورها
  • فرد با توجه به این که از ترس غیرمنطقی خودآگاه است اما احساس اضطراب غیرقابل کنترل دارد
  • اجتناب از موقعیت‌ها و مکان‌هایی که ممکن است در آنجا زنبور وجود داشته باشد
  • ترس از عدم کنترل خود
  • فرار و احساس نیاز به فرار
  • احساس اینکه غرق در استرس هستید اما توانایی کنترل آن را ندارید

علائم جسمانی

  • افزایش ضربان قلب
  • تعریق زیاد
  • لرزش
  • دلهره
  • گرفتگی یا درد قفسه سینه
  • تنگی نفس
  • سرگیجه
  • حالت تهوع
  • خشکی دهان

ترس از زنبور در کودکان

کودکان به خوبی بزرگسالان، قادر به بیان احساساتشان نیستند. از طرفی ممکن است آن‌ها نام احساسی که تجربه می‌کنند را به خوبی ندانند. علائم ترس از زنبور که در بالا اشاره شد، در کودکان، به صورت بی‌قراری، گریه، بدخلقی و یا سایر علائم دیده می‌شود.

روش‌های درمان ترس از زنبور

ملیسوفوبیا همانند هر فوبیای خاص دیگر به میزان قابل توجهی به رواندرمانی پاسخ می‌دهد. از همین رو اگر ترس از زنبور برای‌تان دردسرساز شده است. و می‌خواهید آن را درمان نمایید، بهتر است به یک روانشناس مراجعه کنید. رویکردهای مختلفی وجود دارد که روانشناسان به کمک آن‌ها در جلسات مشاوره به شما یاری می‌رسانند تا بر ترس خود غلبه کنید. در این میان رویکرد شناختی رفتاری و تکنیک‌های خاص آن نظیر مواجه سازی تدریجی از بیشترین اثربخشی برخوردار است که در ادامه برخی از آن‌ها را به طور مختصر شرح داده‌ایم. برای آشنایی با بهترین روش‌های درمان اضطراب شدید کلیک کنید.

درمان شناختی رفتاری

هدف درمان شناختی رفتاری تغییر شیوه تفکر و رفتار فرد در مورد موضوع ترس از زنبور است. یک متخصص بهداشت روان به واسطه تکنیک‌هایی با فرد همکاری خواهد کرد تا به وی در درک و مدیریت احساس اضطراب کمک کند.

در طول فرآیند درمانی، متخصصان این ایده را در فرد تقویت می‌کنند که ترس از زنبور به طور کلی بی خطر است. همچنین ممکن است تمرینات تنفس و ریلکسیشن را به فرد آموزش دهند تا بتوانند با فوبیای زنبور مقابله کنند.

مواجهه درمانی

مواجهه درمانی یکی دیگر از روش های درمان ترس از زنبور است. همانطور که از نام این روش درمانی پیداست، قرار گرفتن در معرض محرک استرس زا به صورت تدریجی یا یکباره است. هدف مواجهه درمانی این است که فرد با گذشت زمان پاسخ خود را تغییر دهد و به فرد در مدیریت بهتر احساس اضطراب کمک ‌کند. این روش درمانی اغلب با درمان شناختی رفتاری ترکیب می‌گردد.

غرقه سازی از روش‌های درمان ترس از زنبور

در این روش درمانی ترس از زنبور، فرد به طور ناگهانی و یکباره با تعداد زیادی زنبور، مواجه می‌شود. اکثر افراد در این شرایط به دلیل ترسی که احساس می‌کنند می‌خواهند موقعیت را ترک کنند. نکته مهم درمان این است که نباید به فرد اجازه ترک محیط داده شود. باقی ماندن فرد در این شرایط باعث تجربه یکباره اضطراب و درمان خواهد شد.

حساسیت زدایی منظم

عواملی نظیر غیراخلاقی بودن و مشکلاتی نظیر آن، باعث شد تا حساسیت زدایی منظم، بیشتر از غرقه سازی توجه درمانگران را به خود جلب کند. در این روش برای ترس از زنبور به فرد آموزش داده می‌شود. که با استفاده از تکنیک‌هایی نظیر انقباض و انبساط عضلات و یا تکنیک‌های تنفس منظم، اضطرابش را کنترل کند. بعد از یادگیری موفقیت آمیز این مسئله، فرد می‌بایست یک فهرست از عواملی که باعث ترس می‌شوند، به ترتیب اولویت مشخص کند.

در مرحله سوم، درمانگر فرد را با موضوعی که کمترین ترس را در وی ایجاد می‌کرده، مواجه می‌کند. و فرد باید بر اساس تکنیک‌هایی که آموزش دیده، با اضطرابش مقابله کند. هنگامی که وی توانست، اضطرابش را در این مرحله کنترل کند، مرحله بعدی فهرست به وی ارائه می شود. برای آشنایی با جدیدترین روش های درمان استرس کلیک کنید.

واقعیت مجازی

واقعیت مجازی درمان دیگری برای ترس از زنبور است. استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی در سال‌های اخیر، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. در این تکنیک فرد با استفاده از واقعیت مجازی با موضوع ترسش رو‌به‌رو می‌شود. با توجه به امکانات واقعیت مجازی که باعث می‌شوند فرد تصور کند در همان محیط قرار گرفته. وی احساس می‌کند واقعا در میان زنبورها قرار دارد. استفاده از واقعیت مجازی، باعث می‌شود که فرد با امنیت بیشتری با موضوع ترس مواجه شود. تحقیقات روانشناسی نشان می‌دهد که استفاده از این تکنولوژی به اندازه مواجهه واقعی سودمند است.

دارو درمانی

داروها معمولاً برای درمان فوبیای خاص استفاده نمی‌شوند. با این حال، در برخی موارد، آن‌ها ممکن است به صورت کوتاه مدت برای کمک به کاهش علائم اضطراب ترس از زنبور کمک کننده باشند. عمدتا از داروهای بنزودیازپین نظیر آلپرازولام و یا لورازپام که نوعی آرام بخش و داروی ضد اضطراب هستند برای افراد مبتلا به فوبی خاص استفاده می‌شود. همچنین داروهای بتا بلوکر، می‌تواند برخی از علائم جسمی مانند فشار خون بالا و ضربان قلب را کاهش دهد.

تکنیک تنفس عمیق

استفاده از تکنیک های تنفس عمیق، آرام سازی و مدیتیشن برای درمان ترس از زنبور تاثیر گذار است. در این روش درمانی، درمانگر به شما کمک خواهد کرد تا تکنیک های تنفس عمیق را آموزش ببینید.

کلام آخر

ترس از زنبور مانند ترس از زنبور اهلی، عسل، وحشی و… امکان دارد که زندگی شما را مختل کند. مثلا زمانی که درخیابان در حال راه رفتن هستید یا به پارک می‌روید استرس تماس با زنبور داشته باشید. با این وجود حضور شما در تمامی موقعیت ها با استرس همراه است. پس باید به فکر راه درمان اساسی و درست باشید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت حضوری و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه می‎دهد. برای‌کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ترس از زنبور می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره استرس با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: ترس از زنبور | علت و درمان زنبور هراسی



:: برچسب‌ها: ترس از زنبور | علت و درمان زنبور هراسی ,
:: بازدید از این مطلب : 276
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 8 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

مشاوره روانشناسی در بندرعباس دغدغه ذهنی برای کسانی است که درگیر مشکل خاصی شده باشند. در واقع کمک‌گرفتن از مشاوره روان‌شناسی یکی از بهترین راهکارها برای مشکلات ما است. مشاورین با استفاده از تخصص و تجربه‌ای که دارند به‌خوبی می‌توانند در موضوعات مختلف به ما کمک کنند. اما قبل از اینکه از هر مشاوره‌ای استفاده کنیم باید با ویژگی‌های این شکل از مشاوره و همین‌طور نشانه‌های یک مرکز مشاوره خوب آشنا باشیم. به همین خاطر در این مطلب سعی می‌کنیم تا بیشتر راجع به مشاوره روانشناسی بندرعباس و آنچه باید راجع به این موضوع بدانید صحبت کنیم.

منبع: مشاوره روانشناسی بندرعباس | بهترین روانشناس در بندرعباس

مشاوره روانشناسی بندرعباس

اولین سؤال در ذهن بسیاری از ما این است که اصلاً استفاده از مشاوره روانشناسی بندرعباس به چه دردی می‌خورد؟ خیلی از ما تصور می‌کنیم می‌توانیم مشکلات‌مان را به‌تنهایی یا با کمک‌گرفتن از اطرافیان حل کنیم. اما واقعیت این است که بیشتر وقت‌ها مشکلات به این سادگی برطرف نمی‌شوند. ناتوانی در نگاه‌کردن به موضوع از زاویه دیگر، نداشتن تجربه و همین‌طور بیماری‌های روحی از جمله دلایلی هستند که باعث می‌شوند نتوانید به‌تنهایی مشکلات‌تان را حل کنید. این در حالی است که مشکلات در ذهن ما وجود دارند و انرژی بسیاری می‌گیرند.

هرکدام از ما اگر درگیر بعضی مسائل نباشیم توانایی بیشتری برای زندگی در اجتماع داریم؛ و می‌توانیم به پیشرفت‌های بسیاری دست پیدا کنیم. به همین خاطر حل کردن درگیری‌های ذهنی یا بیماری‌های روحی یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید انجام بدهیم. اما این کار بدون کمک‌گرفتن از متخصصین تقریباً غیرممکن است. به همین خاطر بهترین کار این است که وقتی احساس می‌کنید موضوعی ذهن شما را درگیر کرده یا شرایط روحی‌تان به هم ریخته است از یک مشاور کمک بگیرید.

خدمات مراکز مشاوره روانشناسی بندرعباس

بسیاری از ما می‌دانیم که کمک‌گرفتن از مشاورین بسیار مفید است. اما نمی‌دانیم که برای چه کارهایی می‌توانیم از آن‌ها کمک بگیریم. در حقیقت حیلی مواقع دلیل مراجعه نکردن به مراکز مشاوره این است که ما از خدمات این مراکز آگاهی نداریم. به همین خاطر در این قسمت با یکدیگر راجع به خدمات مراکز مشاوره بندرعباس صحبت خواهیم کرد. این خدمات به شرح زیر هستند.

1- کمک به حل مسئله

هر موضوعی که ذهن شما را درگیر کرده می‌توانید با مشاورین در میان بگذارید. یکی از مهم‌ترین وظایف مشاوره این است که به شما کمک می‌کند دغدغه‌های ذهنی‌تان را برطرف کنید. مشاورین با استفاده از روش‌های مختلف حل مسئله و تصمیم‌گیری به شما کمک می‌کنند راجع به موضوعی که ذهن‌تان را درگیر کرده به یک نتیجه کلی دست پیدا کنید.

2- مشاوره روانشناسی در بندرعباس برای درمان بیماری‌های روحی

شناخته‌شده‌ترین کاری که مشاورین انجام می‌دهند درمان بیماری‌های روحی است. بااین‌حال خیلی از ما نمی‌دانیم که درگیر مشکلات روحی شده‌ایم. برای مثال بسیاری از کسانی که درگیر وسواس هستند خودشان را شخصیت‌هایی تمیز می‌دانند. به خاطر داشته باشید که یکی از نشانه‌های مهم بیماری‌های روحی این است که فرد احساس ناراحتی می‌کند؛ و یا باعث ناراحتی دیگران می‌شود. به‌علاوه اگر شما زمان زیادی از روزتان را درگیر یک موضوع خاص هستید، می‌تواند نشانه مشکلاتی در این زمینه باشد. در چنین شرایطی بهتر است از یک مشاور کمک بگیرید. مشاورین به شما کمک خواهند کرد تا بیماری‌های روحی را درمان کنید؛ و در نتیجه انرژی بیشتری برای سایر فعالیت‌های زندگی‌تان داشته باشید.

3- مشاوره‌های خانواده

مشکلاتی که درون خانواده پیش می‌آیند یکی از موضوعاتی است که ذهن ما را بسیار درگیر می‌کند. خانواده جایی است که همه ما می‌خواهیم در آن آرامش داشته باشیم. اما اختلاف میان اعضا می‌تواند مشکلات بسیاری را به همراه داشته باشد. برای حل مشکلاتی که درون خانواده پیش می‌آید می‌توانید از مشاوره روانشناسی در بندرعباس استفاده کنید. مشکلاتی مثل اختلاف بین زوجین، درگیری با فرزندان نوجوان و همین‌طور اعتیاد یا بیماری روحی یکی از اعضای خانواده از جمله مشکلاتی هستند که می‌توانید با کمک مشاورین خانواده برطرف کنید.

4- مشاوره روانشناسی در بندرعباس برای کمک به بهترشدن شرایط

مشاوره روان‌شناسی همیشه هم برای رفع یک مشکل نیست. شما می‌توانید با استفاده از این مشاوره‌ها شرایط خود را از آنچه هست بهتر کنید. کمک به پیداکردن استعدادها، راهکارهایی برای ازدواج موفق و بسیاری از مسائل دیگر از جمله موضوعاتی هستند که می‌توانید با کمک‌گرفتن از یک مشاور آنها را برطرف کنید.

5- یادگیری مهارت‌ها

اگر احساس می‌کنید برخی مهارت‌ها را ندارید بهتر است با یک مشاور صحبت کنید. یادگیری قدرت نه گفتن، چگونگی برقراری ارتباط با دیگران، راهکارهایی برای مدیریت استرس و بسیاری از مسائل دیگر از جمله خدماتی هستند که می‌توانید از مشاوره روانشناسی بندرعباس بگیرید.

6- مشاوره‌های تربیتی

تربیت‌کودک مهم‌ترین وظیفه هر پدر و مادری است. اشتباهات شما در این زمینه می‌تواند مشکلات جدی را برای فرزندتان ایجاد کند. به همین خاطر بهتر است راجع به نیازهای فرزندتان و راه‌های برطرف‌کردن آن از یک مشاور کمک بگیرید. مشاورین با ویژگی‌های روحی هر دوره سنی آشنایی دارند؛ و می‌توانند به شما برای تربیت بهتر فرزندتان کمک کنند.

7- مشاوره اعتیاد

اعتیاد یکی از جدی‌ترین مشکلاتی است که می‌تواند شما یا اطرافیان‌تان را درگیر خودش کند. به‌علاوه بسیاری از معتادان حتی پس از ترک نیز دوباره به‌سوی استفاده از مواد مخدر برمی‌گردند. این موضوع بیش از هر چیز به خاطر این است که مشاوره روانشناسی برای درمان اعتیاد جدی گرفته نمی‌شود. یکی از خدمات مراکز مشاوره این است که به شما کمک می‌کنند در ترک اعتیاد موفق‌تر باشید.

8- مشاوره روانشناسی در بندرعباس حل مسائل جنسی

مشکلات جنسی از آن دسته مسائلی هستند که معمولاً راجع به آن‌ها صحبت نمی‌کنیم. بااین‌حال تحقیقات نشان می‌دهد که بخش مهمی از سلامت روان و همین‌طور کیفیت زندگی مشترک ما، به این موضوع مرتبط است. به همین خاطر شاید بهتر باشد راجع به این موضوع با کسی صحبت کنید. خجالت از صحبت‌کردن و همین‌طور آشنا نبودن با راه‌حل‌های علمی از جمله دلایل این است که بسیاری از ما نمی‌توانیم با اطرافیانمان راجع به این موضوع صحبت کنیم.

ویژگی های مرکز مشاوره روانشناسی خوب

مجوز رسمی و نیروهای متخصص

اولین و مهم‌ترین ویژگی یک مرکز مورد تأیید داشتن مجوز رسمی است. نبود این مجوز به معنای آن است که مشاور شما مورد تأیید سازمان نظام روان‌شناسی نیست. به‌علاوه این حق شماست که راجع به تحصیلات، تخصص و پروانه اشتغال مشاورین مرکز نیز اطلاع داشته باشید. پس اگر به دنبال برطرف‌کردن مشکلات هستید در درجه اول به این نکات توجه داشته باشید.

خدمات متنوع و به‌روز

همان‌طور که گفتیم مشکلاتی که شما می‌توانید برای آن‌ها از یک مشاور کمک بگیرید بسیار متنوع هستند. به همین خاطر مرکز مشاوره‌ای که به آن مراجعه می‌کنید نیز باید بتواند همه این نیازها را پوشش بدهد. در غیر این صورت شما مجبور می‌شوید برای هر مشکل از یک مرکز به مرکز دیگر بروید.

داشتن تجهیزات کافی

این روزها برای بسیاری از مشکلات روحی از دستگاه‌هایی مثل نوروفیدبک یا بیوفیدبک استفاده می‌شود. به‌علاوه استفاده از ابزارهایی مثل انواع تست‌های شخصیتی نیز در مراکز مشاوره روانشناسی بندرعباس بسیار رایج است. به همین خاطر می‌توان گفت یکی از ویژگی‌های یک مرکز مشاوره خوب این است که تمامی این تجهیزات را داشته باشد.

سخن آخر

مشاوره روانشناسی بندرعباس یکی از خدماتی است که همه ما در زندگی به آن نیاز داریم. درست مانند مشکلات جسمی که برای پیشگیری یا درمان آن‌ها از یک متخصص کمک می‌گیریم، روان ما نیز به مراقبت نیاز دارد. به همین خاطر بهتر است که هرکدام از ما هرازگاهی از یک مشاور برای بررسی شرایط روحی‌مان کمک بگیریم. بااین‌حال همان‌طور که گفتیم باید دقت داشته باشید که این مراکز ویژگی‌های یک مرکز مشاوره مورد تأیید را داشته باشند. در غیر این صورت شما با مشکلات بیشتری مواجه خواهید شد.

برای دریافت مشاوره روانشناسی در بندرعباس می توانید از طریق شماره 02191002360 برای مشاوره تلفنی روانشناسی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس بگیرید.

منبع: مشاوره روانشناسی بندرعباس | بهترین روانشناس در بندرعباس



:: برچسب‌ها: مشاوره روانشناسی بندرعباس | بهترین روانشناس در بندرعباس ,
:: بازدید از این مطلب : 301
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 7 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

مشاوره روانشناسی در بندرعباس دغدغه ذهنی برای کسانی است که درگیر مشکل خاصی شده باشند. در واقع کمک‌گرفتن از مشاوره روان‌شناسی یکی از بهترین راهکارها برای مشکلات ما است. مشاورین با استفاده از تخصص و تجربه‌ای که دارند به‌خوبی می‌توانند در موضوعات مختلف به ما کمک کنند. اما قبل از اینکه از هر مشاوره‌ای استفاده کنیم باید با ویژگی‌های این شکل از مشاوره و همین‌طور نشانه‌های یک مرکز مشاوره خوب آشنا باشیم. به همین خاطر در این مطلب سعی می‌کنیم تا بیشتر راجع به مشاوره روانشناسی بندرعباس و آنچه باید راجع به این موضوع بدانید صحبت کنیم.

منبع: مشاوره روانشناسی بندرعباس | بهترین روانشناس در بندرعباس

مشاوره روانشناسی بندرعباس

اولین سؤال در ذهن بسیاری از ما این است که اصلاً استفاده از مشاوره روانشناسی بندرعباس به چه دردی می‌خورد؟ خیلی از ما تصور می‌کنیم می‌توانیم مشکلات‌مان را به‌تنهایی یا با کمک‌گرفتن از اطرافیان حل کنیم. اما واقعیت این است که بیشتر وقت‌ها مشکلات به این سادگی برطرف نمی‌شوند. ناتوانی در نگاه‌کردن به موضوع از زاویه دیگر، نداشتن تجربه و همین‌طور بیماری‌های روحی از جمله دلایلی هستند که باعث می‌شوند نتوانید به‌تنهایی مشکلات‌تان را حل کنید. این در حالی است که مشکلات در ذهن ما وجود دارند و انرژی بسیاری می‌گیرند.

هرکدام از ما اگر درگیر بعضی مسائل نباشیم توانایی بیشتری برای زندگی در اجتماع داریم؛ و می‌توانیم به پیشرفت‌های بسیاری دست پیدا کنیم. به همین خاطر حل کردن درگیری‌های ذهنی یا بیماری‌های روحی یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید انجام بدهیم. اما این کار بدون کمک‌گرفتن از متخصصین تقریباً غیرممکن است. به همین خاطر بهترین کار این است که وقتی احساس می‌کنید موضوعی ذهن شما را درگیر کرده یا شرایط روحی‌تان به هم ریخته است از یک مشاور کمک بگیرید.

خدمات مراکز مشاوره روانشناسی بندرعباس

بسیاری از ما می‌دانیم که کمک‌گرفتن از مشاورین بسیار مفید است. اما نمی‌دانیم که برای چه کارهایی می‌توانیم از آن‌ها کمک بگیریم. در حقیقت حیلی مواقع دلیل مراجعه نکردن به مراکز مشاوره این است که ما از خدمات این مراکز آگاهی نداریم. به همین خاطر در این قسمت با یکدیگر راجع به خدمات مراکز مشاوره بندرعباس صحبت خواهیم کرد. این خدمات به شرح زیر هستند.

1- کمک به حل مسئله

هر موضوعی که ذهن شما را درگیر کرده می‌توانید با مشاورین در میان بگذارید. یکی از مهم‌ترین وظایف مشاوره این است که به شما کمک می‌کند دغدغه‌های ذهنی‌تان را برطرف کنید. مشاورین با استفاده از روش‌های مختلف حل مسئله و تصمیم‌گیری به شما کمک می‌کنند راجع به موضوعی که ذهن‌تان را درگیر کرده به یک نتیجه کلی دست پیدا کنید.

2- مشاوره روانشناسی در بندرعباس برای درمان بیماری‌های روحی

شناخته‌شده‌ترین کاری که مشاورین انجام می‌دهند درمان بیماری‌های روحی است. بااین‌حال خیلی از ما نمی‌دانیم که درگیر مشکلات روحی شده‌ایم. برای مثال بسیاری از کسانی که درگیر وسواس هستند خودشان را شخصیت‌هایی تمیز می‌دانند. به خاطر داشته باشید که یکی از نشانه‌های مهم بیماری‌های روحی این است که فرد احساس ناراحتی می‌کند؛ و یا باعث ناراحتی دیگران می‌شود. به‌علاوه اگر شما زمان زیادی از روزتان را درگیر یک موضوع خاص هستید، می‌تواند نشانه مشکلاتی در این زمینه باشد. در چنین شرایطی بهتر است از یک مشاور کمک بگیرید. مشاورین به شما کمک خواهند کرد تا بیماری‌های روحی را درمان کنید؛ و در نتیجه انرژی بیشتری برای سایر فعالیت‌های زندگی‌تان داشته باشید.

3- مشاوره‌های خانواده

مشکلاتی که درون خانواده پیش می‌آیند یکی از موضوعاتی است که ذهن ما را بسیار درگیر می‌کند. خانواده جایی است که همه ما می‌خواهیم در آن آرامش داشته باشیم. اما اختلاف میان اعضا می‌تواند مشکلات بسیاری را به همراه داشته باشد. برای حل مشکلاتی که درون خانواده پیش می‌آید می‌توانید از مشاوره روانشناسی در بندرعباس استفاده کنید. مشکلاتی مثل اختلاف بین زوجین، درگیری با فرزندان نوجوان و همین‌طور اعتیاد یا بیماری روحی یکی از اعضای خانواده از جمله مشکلاتی هستند که می‌توانید با کمک مشاورین خانواده برطرف کنید.

4- مشاوره روانشناسی در بندرعباس برای کمک به بهترشدن شرایط

مشاوره روان‌شناسی همیشه هم برای رفع یک مشکل نیست. شما می‌توانید با استفاده از این مشاوره‌ها شرایط خود را از آنچه هست بهتر کنید. کمک به پیداکردن استعدادها، راهکارهایی برای ازدواج موفق و بسیاری از مسائل دیگر از جمله موضوعاتی هستند که می‌توانید با کمک‌گرفتن از یک مشاور آنها را برطرف کنید.

5- یادگیری مهارت‌ها

اگر احساس می‌کنید برخی مهارت‌ها را ندارید بهتر است با یک مشاور صحبت کنید. یادگیری قدرت نه گفتن، چگونگی برقراری ارتباط با دیگران، راهکارهایی برای مدیریت استرس و بسیاری از مسائل دیگر از جمله خدماتی هستند که می‌توانید از مشاوره روانشناسی بندرعباس بگیرید.

6- مشاوره‌های تربیتی

تربیت‌کودک مهم‌ترین وظیفه هر پدر و مادری است. اشتباهات شما در این زمینه می‌تواند مشکلات جدی را برای فرزندتان ایجاد کند. به همین خاطر بهتر است راجع به نیازهای فرزندتان و راه‌های برطرف‌کردن آن از یک مشاور کمک بگیرید. مشاورین با ویژگی‌های روحی هر دوره سنی آشنایی دارند؛ و می‌توانند به شما برای تربیت بهتر فرزندتان کمک کنند.

7- مشاوره اعتیاد

اعتیاد یکی از جدی‌ترین مشکلاتی است که می‌تواند شما یا اطرافیان‌تان را درگیر خودش کند. به‌علاوه بسیاری از معتادان حتی پس از ترک نیز دوباره به‌سوی استفاده از مواد مخدر برمی‌گردند. این موضوع بیش از هر چیز به خاطر این است که مشاوره روانشناسی برای درمان اعتیاد جدی گرفته نمی‌شود. یکی از خدمات مراکز مشاوره این است که به شما کمک می‌کنند در ترک اعتیاد موفق‌تر باشید.

8- مشاوره روانشناسی در بندرعباس حل مسائل جنسی

مشکلات جنسی از آن دسته مسائلی هستند که معمولاً راجع به آن‌ها صحبت نمی‌کنیم. بااین‌حال تحقیقات نشان می‌دهد که بخش مهمی از سلامت روان و همین‌طور کیفیت زندگی مشترک ما، به این موضوع مرتبط است. به همین خاطر شاید بهتر باشد راجع به این موضوع با کسی صحبت کنید. خجالت از صحبت‌کردن و همین‌طور آشنا نبودن با راه‌حل‌های علمی از جمله دلایل این است که بسیاری از ما نمی‌توانیم با اطرافیانمان راجع به این موضوع صحبت کنیم. به همین خاطر بهتر است راجع به این مسئله از مشاوره جنسی کمک بگیرید.

ویژگی های مرکز مشاوره روانشناسی خوب

مجوز رسمی و نیروهای متخصص

اولین و مهم‌ترین ویژگی یک مرکز مورد تأیید داشتن مجوز رسمی است. نبود این مجوز به معنای آن است که مشاور شما مورد تأیید سازمان نظام روان‌شناسی نیست. به‌علاوه این حق شماست که راجع به تحصیلات، تخصص و پروانه اشتغال مشاورین مرکز نیز اطلاع داشته باشید. پس اگر به دنبال برطرف‌کردن مشکلات هستید در درجه اول به این نکات توجه داشته باشید.

خدمات متنوع و به‌روز

همان‌طور که گفتیم مشکلاتی که شما می‌توانید برای آن‌ها از یک مشاور کمک بگیرید بسیار متنوع هستند. به همین خاطر مرکز مشاوره‌ای که به آن مراجعه می‌کنید نیز باید بتواند همه این نیازها را پوشش بدهد. در غیر این صورت شما مجبور می‌شوید برای هر مشکل از یک مرکز به مرکز دیگر بروید.

داشتن تجهیزات کافی

این روزها برای بسیاری از مشکلات روحی از دستگاه‌هایی مثل نوروفیدبک یا بیوفیدبک استفاده می‌شود. به‌علاوه استفاده از ابزارهایی مثل انواع تست‌های شخصیتی نیز در مراکز مشاوره روانشناسی بندرعباس بسیار رایج است. به همین خاطر می‌توان گفت یکی از ویژگی‌های یک مرکز مشاوره خوب این است که تمامی این تجهیزات را داشته باشد.

سخن آخر

مشاوره روانشناسی بندرعباس یکی از خدماتی است که همه ما در زندگی به آن نیاز داریم. درست مانند مشکلات جسمی که برای پیشگیری یا درمان آن‌ها از یک متخصص کمک می‌گیریم، روان ما نیز به مراقبت نیاز دارد. به همین خاطر بهتر است که هرکدام از ما هرازگاهی از یک مشاور برای بررسی شرایط روحی‌مان کمک بگیریم. بااین‌حال همان‌طور که گفتیم باید دقت داشته باشید که این مراکز ویژگی‌های یک مرکز مشاوره مورد تأیید را داشته باشند. در غیر این صورت شما با مشکلات بیشتری مواجه خواهید شد.

برای دریافت مشاوره روانشناسی در بندرعباس می توانید از طریق شماره 02191002360 برای مشاوره تلفنی روانشناسی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس بگیرید.

منبع: مشاوره روانشناسی بندرعباس | بهترین روانشناس در بندرعباس



:: برچسب‌ها: مشاوره روانشناسی بندرعباس | بهترین روانشناس در بندرعباس ,
:: بازدید از این مطلب : 321
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 6 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

ترس از ماهی یا ایکتیوفوبیا (Ichthyophobia)، در واقع به ترس غیرمنطقی، شدید و مداوم از هر نوع ماهی گفته می‌شود که پاسخ اضطرابی فوری ایجاد می‌کند. همچنین ماهی هراسی یکی از انواع اختلالات فوبیای خاص است که در دسته اختلالات اضطرابی قرار می‌گیرد. عوامل مختلفی مانند تجربه ناگوار، رفتارهای آموخته شده و عوامل فردی می‌تواند در ایجاد این اختلال نقش داشته باشد. این بیماران خود می‌دانند که ترس‌شان منطقی نیست، با این حال قادر به کنترل آن نیستند. خوشبختانه فوبیا درمان پذیر بوده و از روش‌های گوناگونی برای بهبود می‌توان بهره برد. در ادامه به علل، علائم و بهترین راهکارهای درمان فوبی ماهی خواهیم پرداخت.

منبع: ترس از ماهی | علت و درمان ترس از ماهی

ترس از ماهی

شدت ترس از ماهی شامل انواع ترس از ماهی خوراکی، ماهی آکواریوم، ماهی های وحشی و… ممکن است بسیار زیاد باشد. و منجر به اضطراب شدید شود. افراد مبتلا به ترس از ماهی، ترسی عمیق و غیرمنطقی از ماهی یا موقعیت‌هایی که در ارتباط با این حیوان است، دارند. با گذشت زمان، دایره این ترس گسترده‌تر خواهد شد. برای مثال فرد از تصویر ماهی یا شنیدن کلمه ماهی نیز خواهد ترسید. به دنبال گسترده شدن ترس، فرد رفتارهای خود را محدودتر می‌کند تا از مواجهه با ماهی اجتناب ورزد.

چه عواملی باعث ایجاد ترس از ماهی می‌شود؟

فوبیای مربوط به حیوانات (ترس از ماهی)، نوع متداولی از هراس‌های خاص است. با این حال، هنوز دقیقا مشخص نیست چه عواملی باعث ایجاد این فوبیا می‌شود. اعتقاد بر این است که عوامل زیر در ایجاد فوبی ماهی نقش دارند.

تجربیات منفی

ترس از ماهی ممکن است به یک تجربه پریشانی یا ناخوشایند مرتبط باشد. به عنوان مثال، مورد حمله ماهی در دریا واقع شدن، یا گرفتن بیماری مشترک با ماهی ها که ناشی از تماس با این حیوان بوده است. می‌تواند منجر به ترس از ماهی شود.

رفتارهای آموخته شده

فرد شاید بر اساس اطلاعاتی که دریافت می‌کند ترس از ماهی را یاد بگیرد. برای مثال مواردی مانند مشاهده ترس والدین از ماهی ها یا شنیدن اخبار مربوط به “حمله کوسه به کودکی در ساحل” به فرد می‌آموزد که برای محافظت از خود، باید از ماهی ها فاصله بگیرد.

عوامل فردی

هرکس ترس و اضطراب را به روش خاصی پردازش می‌کند. برخی از افراد ممکن است به طور طبیعی نسبت به سایرین، آمادگی بیشتری برای واکنش‌های اضطرابی نسبت به مسائل داشته باشند.

یادگیری و اطلاعات

شنیدن، خواندن و دیدن صحنه های خطرناک از حمله ماهی ها و یک وضعیت ناگوار، سبب بروز ترس از ماهی خواهد شد. برای مثال: در فیلمی حمله کوسه به مردی را مشاهده کرده اید.

ژنتیک

یکی از عوامل مهم در ایجاد فوبیاها ژنتیک است. ترس از ماهی نیز نوعی فوبیا است که به صورت ژنتیکی در بدن افراد پردازش می‌شود و این ترس را ایجاد خواهد کرد.

علائم و نشانه های ترس از ماهی چیست؟

علائم فوبیای ماهی می‌تواند شامل علائم روانی و جسمانی باشد. در صورتی که تمام این علائم یا برخی از آن‌ها برای حداقل 6 ماه، در فرد باقی مانده باشد، وی دچار اختلال ترس از ماهی یا فوبیای ماهی است.

علائم روانی

  • احساس ترس و اضطراب شدید هنگام فکر کردن یا دیدن ماهی ها
  • فرد با توجه به این که از ترس غیرمنطقی خودآگاه است اما احساس اضطراب غیرقابل کنترل دارد
  • اجتناب از موقعیت‌ها و مکان‌هایی که ممکن است در آنجا ماهی وجود داشته باشد
  • ترس از عدم کنترل خود
  • فرار و احساس نیاز به فرار
  • احساس اینکه غرق در استرس هستید اما توانایی کنترل آن را ندارید

علائم جسمانی

  • افزایش ضربان قلب
  • تعریق زیاد
  • لرزش
  • دلهره
  • گرفتگی یا درد قفسه سینه
  • تنگی نفس
  • سرگیجه
  • حالت تهوع
  • خشکی دهان

ترس از ماهی در کودکان

کودکان به خوبی بزرگسالان، قادر به بیان احساساتشان نیستند. از طرفی ممکن است آن‌ها نام احساسی که تجربه می‌کنند را به خوبی ندانند. علائم ترس از ماهی که در بالا اشاره شد، در کودکان، به صورت بی‌قراری، گریه، بدخلقی و یا سایر علائم دیده می‌شود.

روش‌های درمان ترس از ماهی

ایکتیوفوبیا همانند هر فوبیای خاص دیگر به میزان قابل توجهی به رواندرمانی پاسخ می‌دهد. از همین رو اگر ترس از ماهی برای‌تان دردسرساز شده است. و می‌خواهید آن را درمان نمایید، بهتر است به یک روانشناس مراجعه کنید. رویکردهای مختلفی وجود دارد که روانشناسان به کمک آن‌ها در جلسات مشاوره به شما یاری می‌رسانند تا بر ترس خود غلبه کنید. در این میان رویکرد شناختی رفتاری و تکنیک‌های خاص آن نظیر مواجه سازی تدریجی از بیشترین اثربخشی برخوردار است که در ادامه برخی از آن‌ها را به طور مختصر شرح داده‌ایم. برای آشنایی با بهترین روش‌های درمان اضطراب شدید کلیک کنید.

درمان شناختی رفتاری

هدف درمان شناختی رفتاری تغییر شیوه تفکر و رفتار فرد در مورد موضوع ترس از ماهی است. یک متخصص بهداشت روان به واسطه تکنیک‌هایی با فرد همکاری خواهد کرد تا به وی در درک و مدیریت احساس اضطراب کمک کند.

در طول فرآیند درمانی، متخصصان این ایده را در فرد تقویت می‌کنند که ترس از ماهی به طور کلی بی خطر است. همچنین ممکن است تمرینات تنفس و ریلکسیشن را به فرد آموزش دهند تا بتوانند با فوبیای ماهی مقابله کنند.

بیشتر بخوانید : درمان قطعی فوبیا

مواجهه درمانی

مواجهه درمانی یکی دیگر از روش های درمان ترس از ماهی است. همانطور که از نام این روش درمانی پیداست، قرار گرفتن در معرض محرک استرس زا به صورت تدریجی یا یکباره است. هدف مواجهه درمانی این است که فرد با گذشت زمان پاسخ خود را تغییر دهد و به فرد در مدیریت بهتر احساس اضطراب کمک ‌کند. این روش درمانی اغلب با درمان شناختی رفتاری ترکیب می‌گردد.

غرقه سازی از روش‌های درمان ترس از ماهی

در این روش درمانی ترس از ماهی، فرد به طور ناگهانی و یکباره با تعداد زیادی ماهی، مواجه می‌شود. اکثر افراد در این شرایط به دلیل ترسی که احساس می‌کنند می‌خواهند موقعیت را ترک کنند. نکته مهم درمان این است که نباید به فرد اجازه ترک محیط داده شود. باقی ماندن فرد در این شرایط باعث تجربه یکباره اضطراب و درمان خواهد شد.

حساسیت زدایی منظم

عواملی نظیر غیراخلاقی بودن و مشکلاتی نظیر آن، باعث شد تا حساسیت زدایی منظم، بیشتر از غرقه سازی توجه درمانگران را به خود جلب کند. در این روش برای ترس از ماهی به فرد آموزش داده می‌شود. که با استفاده از تکنیک‌هایی نظیر انقباض و انبساط عضلات و یا تکنیک‌های تنفس منظم، اضطرابش را کنترل کند. بعد از یادگیری موفقیت آمیز این مسئله، فرد می‌بایست یک فهرست از عواملی که باعث ترس می‌شوند، به ترتیب اولویت مشخص کند.

در مرحله سوم، درمانگر فرد را با موضوعی که کمترین ترس را در وی ایجاد می‌کرده، مواجه می‌کند. و فرد باید بر اساس تکنیک‌هایی که آموزش دیده، با اضطرابش مقابله کند. هنگامی که وی توانست، اضطرابش را در این مرحله کنترل کند، مرحله بعدی فهرست به وی ارائه می شود. برای آشنایی با جدیدترین روش های درمان استرس کلیک کنید.

واقعیت مجازی

واقعیت مجازی درمان دیگری برای ترس از ماهی است. استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی در سال‌های اخیر، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. در این تکنیک فرد با استفاده از واقعیت مجازی با موضوع ترسش رو‌به‌رو می‌شود. با توجه به امکانات واقعیت مجازی که باعث می‌شوند فرد تصور کند در همان محیط قرار گرفته. وی احساس می‌کند واقعا در میان ماهی ها قرار دارد. استفاده از واقعیت مجازی، باعث می‌شود که فرد با امنیت بیشتری با موضوع ترس مواجه شود. تحقیقات روانشناسی نشان می‌دهد که استفاده از این تکنولوژی به اندازه مواجهه واقعی سودمند است.

دارو درمانی

داروها معمولاً برای درمان فوبیای خاص استفاده نمی‌شوند. با این حال، در برخی موارد، آن‌ها ممکن است به صورت کوتاه مدت برای کمک به کاهش علائم اضطراب ترس از ماهی کمک کننده باشند. عمدتا از داروهای بنزودیازپین نظیر آلپرازولام و یا لورازپام که نوعی آرام بخش و داروی ضد اضطراب هستند برای افراد مبتلا به فوبی خاص استفاده می‌شود. همچنین داروهای بتا بلوکر، می‌تواند برخی از علائم جسمی مانند فشار خون بالا و ضربان قلب را کاهش دهد.

تکنیک تنفس عمیق

استفاده از تکنیک های تنفس عمیق، آرام سازی و مدیتیشن برای درمان ترس از ماهی تاثیر گذار است. در این روش درمانی، درمانگر به شما کمک خواهد کرد تا تکنیک های تنفس عمیق را آموزش ببینید.

کلام آخر

ترس از ماهی مانند ترس از ماهی های تزئینی، خوراکی و هر نوع ماهی بی آزاری امکان دارد که زندگی شما را مختل کند. مثلا زمانی که در محل کار یا جایی آکواریوم ماهی وجود دارد و یا برای تعطیلات به سواحل رفته اید نگران مواجهه با ماهی هستید. گاه فرد در رستوران با دیدن ماهی های سرخ شده دچار حمله می شود. با این وجود حضور شما در تمامی موقعیت ها با استرس همراه خواهد شد. پس باید به فکر راه درمان اساسی و درست باشید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت حضوری و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه می‎دهد. برای‌کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ترس از ماهی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره استرس با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: ترس از ماهی | علت و درمان ترس از ماهی



:: برچسب‌ها: ترس از ماهی | علت و درمان ترس از ماهی ,
:: بازدید از این مطلب : 309
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : جمعه 5 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

بیماری هیستری نوعی اختلال روانی است که در گروه اختلالات اضطرابی قرار دارد. این افراد علائمی از خود نشان می‌دهند که علت پزشکی قابل تشخیصی ندارد. مثلا بدون هیچ مشکلی احساس نابینایی می‌کنند. در صورتی که این نابینایی در جسم آنها نمایان نیست و فقط درون روان خود این احساس را دارند. در این بیماری افراد نشانه هایی مانند درد بدن، حرکات غیر قابل کنترل، استرس، تنش و عدم درک مسائل از خود بروز می‌دهند. افراد با بیماری هیستری دارای شخصیت وابسته، اعتماد به نفس پایین، احساسات ناپایدار، تحریک پذیری و … هستند. برای درمان این افراد از روش های درمان شناختی و دارودرمانی برای کاهش علائم استفاده می‌کنند. در صورت درمان باید از روانشناس و مشاورین متخصص کمک بگیرید.

منبع: بیماری هیستری | علت، نشانه ها و درمان هیستری

بیماری هیستری

اختلال یا بیماری هیستریک در واژه یونان باستان به معنای احساسات و هیجانات غیر قابل کنترل است. در روانپزشکی از واژه هیستری استفاده نمی‌شود، اما در دسته های دقیق تری این بیماری جایگزین شده است. از نظر زیگموند فروید بیماری هیستریک با نشانه های فیزیکی نیست اما رنج درونی و عاطفی است که همه جنسیت ها را با خود درگیر خواهد کرد. که به دلیل آسیب های قبلی به وجود آمده و توانایی برقراری و لذت رابطه جنسی را از افراد می‌گیرد.

منظور از بیماری هیستری حالتی در فرد است که اضطراب به نشانه های بیماری تبدیل می‌شود. مثلا پلیسی که اضطراب زیادی را در ماموریت تحمل کرده است، در نهایت شاید بینایی خود را از دست بدهد. اما این نابینایی به دلیل اضطراب است و از نظر آزمایشگاهی مشکلی در چشم او مشخص نشده است. اما پلیس اصرار دارد که نابینا است و تا زمانی که از ماموریت او را دور نکنند بینایی اش را به دست نمی‌آورد. این بیماری به طور گسترده ای توسط زیگموند فروید و یوزف برویر بررسی شد. در نهایت مطالعاتی در زمینه بیماری هیستریک نوشتند.

علائم افراد دارای بیماری هیستری

افراد مبتلا به بیماری هیستریک همیشه از خود علائمی بروز می‌دهند که در ادامه به این علائم اشاره کرده ایم.

  • احساس درد در قسمت های مختلف بدن
  • اختلال در قدرت تکلم
  • حرکات غر قابل کنترل
  • استرس و تنش
  • عدم درک مسائل منطقی

خصوصیات افراد با بیماری هیستری

افرادی که به بیماری هیستریک مبتلا هستند خصوصیات رفتاری یکسانی با یکدیگر دارند. در ادامه در رابطه با این خصوصیات رفتاری توضیح داده ایم.

1. اعتماد به نفس پایین

بیماری هیستری افراد را با اعتماد به نفس پایینی روبرو می‌کند. این افراد بسیار شکننده هستند و برای هر کاری نیاز به تایید دیگران دارند. برای اینکه از ارزشمندی خود مطلع شوند مداوم از دیگران می‌خواهند که نظرشان را اعلام کنند.

2. شخصیت وابسته

شخصیت های مبتلا به بیماری هیستریک به دیگران وابسته هستند. توانایی انجام امور به تنهایی ندارند و از استقلال فکری برخوردار نیستند. علاقه ای به تصمیم گیری در رابطه با خود ندارند و همیشه منتظر کمک و نظر دیگران هستند.

3. رفتارهای نمایشی

افراد با بیماری هیستری، رفتارهای نمایشی دارند. در مهمانی ها و جمع ها همیشه سعی دارند حرکات نمایشی داشته باشند تا مورد توجه همه قرار بگیرند. این حرکات متفاوت است و از رفتارهای تحسین برانگیز تا حرکات و رفتارهای تند بروز پیدا می‌کند.

4. نیاز شدید به توجه و محبت

افرادی که به بیماری هیستری مبتلا هستند نیاز شدید به توجه و محبت دیگران دارند. آنها از هر رفتار و حرکاتی استفاده می‌کنند تا محبت را از بقیه دریافت کنند. گاهی این افراد شروع به گریه می‌کنند و گاهی با اشاره حرف های خود را بیان می‌کنند. آرایش های غلیظ نیز برای جلب توجه انجام می‌شود. در نهایت برای جلب توجه به هر دری متوسل می‌شوند.

5. هیجان زدگی

افراد با بیماری هیستری حالت هیجان زدگی را تجربه می‌کنند. به صورت متناوب به غم، شادی، بدبینی و خوشبینی دچار می‌شوند.

6. احساسات ناپایدار

احساسات ناپایدار از خصوصیات رفتاری افراد با بیماری هیستریک است. این افراد احساسات سطحی را تجربه می‌کنند و در رابطه با موضوع خاصی هر چند وقت یکبار احساسات متفاوتی را تجربه می‌کنند. افراد با بیماری هیستری احساسات عمیق را تجربه نمی‌کنند.

7. خود محوری

افراد با بیماری هیستری خود محور هستند. این افراد بسیار مهر طلب بوده و از این خصوصیت برای رام کردن دیگران استفاده می‌کند. در واقع بیمار دچار هیستریک با خود محوری با احترام دیگران را استعمار می‌کند.

8. اغراق در بیان مسائل

یکی از خصوصیات افراد با بیماری هیستری، اغراق در رابطه با بیان مسائل است. زمانی که در مورد مسئله ای شروع به صحبت می‌کنند، حسابی به آن آب و تاب می‌دهند و موضوعات را بزرگتر از چیزی که هست بیان می‌کنند. حتی در مواقعی موضوعات بزرگ و پر اهمیت را کم و بی اهمیت جلوه می‌دهند.

9. تلقین پذیری

افراد با بیماری هیستری سریعا همه حرف های دیگران را باور می‌کنند. به راحتی تحت تاثیر قرار می‌گیرند و فریب اشخاص را می‌خوردند. در این شرایط این افراد خود را از یاد می‌برند.

10. ترس از تنهایی

به دلیل وابستگی زیاد، افراد با بیماری هیستری به ترس از تنهایی مبتلا هستند. در هر حالتی این افراد توانایی تنها ماندن ندارند و به افراد دیگر پناه می‌برند. در نهایت کسانی را پیدا می‌کنند که حاضر باشد با او هم کلام شود.

11. تحریک پذیری

کسانی که به بیماری هیستری مبتلا هستند به سرعت به محرک ها واکنش های تند نشان می‌دهند. سریعا عصبی می‌شوند و از چیزی متنفر می‌شوند.

علت بیماری هیستری

افراد مبتلا به بیماری هیستریک به دلایل متفاوتی به این اختلال دچار می‌شوند. البته که علت این بیماری مشخص نیست و فرد از لحاظ جسمانی سالم است. این افراد تعارضات درونی عمیق دارند که حل نشده باقی می‌ماند. و فرد هیجانات خود را نمی‌تواند تجربه کند. و به جای بروز احساسات، علائم جسمانی از خود نشان می‌دهند. در این شرایط فرد توانایی کنترل خشم خود را ندارد و شاید تشنج و علائم دیگر بیماری هیستریک را نشان دهد. می‌توان علت بیماری هیستری را اضطراب و استرس های کنترل نشده و ناتوانی در بروز هیجانات و احساسات دانست.

شیوع بیماری هیستری

شیوع بیماری هیستری فقط در خانم ها شناسایی شد. اما با گذشت زمان مشخص شد که خانم ها و آقایان هر دو به این اختلال مبتلا می‌شوند. اما شیوع این بیماری در خانم ها بیشتر از آقایان است.

انواع بیماری هیستری

بیماری هیستریک به دو دسته هیستری تجزیه ای و هیستری تبدیلی تقسیم می‌شود. در ادامه در رابطه با این دو نوع بیماری هیستری اشاره کرده ایم.

1. بیماری هیستری تجزیه ای

  • در بیماری هیستری تجزیه ای ساختار شخصیت و حافظه فرد تحت تاثیر قرار می‌گیرد.
  • نسبت به سایر بیماری های عصبی نادرتر است.
  • در خواب راه می‌روند.
  • چند شخصیتی هستند.
  • دچار ترس و گریز هستند.
  • فراموش کار هستند و حافظه کوتاه مدت شان تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

2. بیماری هیستری تبدیلی

  • عملکرد جسمانی فرد تحت تاثیر قرار می‌گیرد شاید تغییر کند.
  • علائم به صورت غیر ارادی بروز داده می‌شود.
  • در بیشتر مواقع بیمار به صدمات جسمانی که در بدنش وجود دارد بی توجه است و نگرانی در رابطه با این موضوع ندارد.
  • نمی‌توان علائم را با شرایط عصب شناختی و شرایط جسمانی دقیق بیان کرد.
  • عوامل روانشناختی و علائم اختلالات با یکدیگر مرتبط هستند.

درمان بیماری هیستری

درمان بیماری هیستریک با روش های متفاوتی بر اساس شخصیت فرد صورت می گیرد. در ادامه در رابطه با روش های درمانی بیماری هیستریک اشاره کرده ایم.

1. روانکاوی

قبل از هر دارودرمانی و روش های دیگر، برای درمان بیماری هیستری روش روانکاوی مورد تائید قرار گرفته و جوابدهی عالی را بر جای گذاشته است. در این روش درمانی، درمانگر با مراجعه به ناهوشیار و گذشته فرد، علت بیماری را کشف می‌کند و به کاهش نشانه ها و علائم می‌پردازد.

2. کنترل استرس

بیماری هیستری در اثر عدم کنترل استرس و اضطراب بوجود می‌آید. با کمک روان درمانگر، فرد بیمار روش های کنترل استرس را آموزش می‌بیند و در نهایت با مدیریت و بروز احساسات و هیجانات از بروز و شدت بیماری هیستری جلوگیری می‌کند. از روش هایی مانند یوگا و مدیتیشن نیز می‌توان برای کنترل استرس استفاده کرد.

3. هیپتوتیزم

یکی از روش های درمانی بیماری هیستری، هیپنوتیزم است. این روش ابتدا برای درمان اختلال هیستریک استفاده می‌شد. در نهایت در سال های بعد روش های درمانی بیشتری برای این اختلال مورد استفاده قرار گرفت.

4. دارو درمانی

اگر درمان های روانشناختی پاسخ مناسبی به کاهش علائم نداد، با دارو درمانی به درمان بیماری هیستری می‌پردازند. البته که دارو درمانی کوتاه مدت است و باید همراه با روان درمانی انجام شود. در این روش درمانی از داروهای ضد اضطراب و ضد افسردگی برای کنترل تکانش ها استفاده می‌شود.

5. درمان های دیگر

طرحواره درمانی و درمان های شناختی باعث از بین رفتن علائم بیماری هیستری می‌شود. در برخی از این درمان ها اعتماد به نفس افراد افزایش می‌یابد و فعالیت های ورزشی و متعادلی به او پیشنهاد می‌شود.

کلام آخر

درمان بیماری هیستری فقط و فقط باید توسط روانشناسان متخصص درمان شود. افراد با این بیماری باید تحت نظر متخصص باشند تا به بینش و آگاهی از رفتارهای خود برسند. مرکز مشاوره آواژه به صورت تلفنی و حضوری در زمینه بیماری هیستریک به مراجعان مشاوره می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه بیماری هیستری می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: بیماری هیستری | علت، نشانه ها و درمان هیستری



:: برچسب‌ها: بیماری هیستری | علت، نشانه ها و درمان هیستری ,
:: بازدید از این مطلب : 281
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : پنج شنبه 4 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

اختلال احتکار یا ذخیره سازی در سال 2013 اولین بار در DSM-5 به عنوان اختلال و بیماری نام برده‌شد. این افراد وسایل و اموال خود را با وجود اینکه که نیازی ندارند جمع آوری می‌کنند. به بهانه اینکه شاید یک روزی به دردشان خورد. خانه فرد به مرور زمان بهم ریخته و شلخته می‌شود. به گونه ای که توانایی استفاده از سالن را نخواهند‌داشت. علت این اختلال مشخص نیست اما بیشتر به عوامل ژنتیکی مرتبط می‌باشد. اختلال احتکار به سه دسته احتکار اطلاعات، کتاب و حیوانات تقسیم بندی می‌شود. برای درمان معمولا افراد بالای 50 سال که به بینش رسیده اند اقدام می‌کنند. رفتار درمانی و دارو درمانی به کمک هم برای درمان این افراد استفاده می‌شود

منبع: اختلال احتکار | علائم و درمان اختلال احتکار چیست؟

اختلال احتکار

اختلال احتکار یا اختلال ذخیره سازی تکانشی نوعی الگوی رفتاری است که فرد بیش از حد نسبت به وسایل حساس است و علاقه ای به رها سازی آن ها ندارد. این رفتار به طور اجبار سلامت فرد را با خطراتی روبرو می‌کند. این افراد با اختلال در کار، اختلال در عملکرد، مشکلات اقتصادی و تاثیرات منفی بر روابط خانوادگی و دوستانه مواجهه می‌شوند. فعالیت هایی از قبیل آشپزی، تمیزی، خواب و رفتار این افراد با اختلال روبرو می‌شود.

همچنین خانواده را در معرض سقوط، آتش سوزی، مشکلات بهداشتی و … قرار می‌دهند. منزل، ماشین و محل کار این افراد نیز همیشه از وسایل و بازیافت به درد نخور پر شده‌است. شیوع این اختلال در بزرگسالان به مقدار 2 تا 5 درصد مشخص شده‌است. این اختلال در کسانی که اضطراب، افسردگی و اختلال بیش فعالی دارند بیشتر دیده‌می‌شود.

علائم اختلال احتکار

اختلال احتکار همانطور که گفته شد به جمع آوری وسایل و بازیافت های به درد نخور اشاره می‌شود. در این اختلال علائمی وجود دارد که نشان از فرد با اختلال احتکار است. در ادامه به علائم این نوع اختلال در DSM-5 اشاره کرده‌ایم.

1- دور ریختن وسایل غیر ممکن می شود

فرد به سختی می‌تواند وسایل و اموال خود را دور بریزد یا از آن‌ها جدا شود. در این حالت فرقی نمی‌کند که ارزش وسایل چه مقداری است.

2- دور ریختن وسایل به فرد استرس می دهد

در این اختلال فرد احساس می‌کند که باید وسایل و اموال روزی به درد او می‌خورد و باید از آنها نگهداری کند. بنابراین با دور ریختن به استرس مبتلا می‌شود، در نهایت برای کنترل استرس و رهایی از رنج از دور ریختن وسایل اجتناب می‌کند.

3- احتکار فضای مفید خانه را اشغال می کند

ناتوانی و عدم دور ریختن وسایل باعث شلوغ شدن، انباشتگی و زیاد شدن وسایل می‌شود. اتاق ها و قسمت های مختلف خانه بسیار شلوغ می‌شود. منزل این افراد به دلیل شلوغی و برهم ریختگی مثل قبل قابل استفاده نیست. مثلا اتاق نشیمن تبدیل به انباری شده‌است. اگر برخی از مکان ها خالی از وسایل است به دلیل حضور اعضای خانواده،نظافتچی ها و مقامات مسئول است.

4- جوانب مختلف زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد

احتکار در عملکردهای شغلی، اجتماعی و جنبه های مهم زندگی فرد اختلال ایجاد می‌کند. فرد در زندگی شخصی با نابسامانی و رنج های زیادی روبرو می‌شود.

5- اختلال احتکار ارتباطی با مشکلات جسمانی ندارد

اختلال احتکار را نباید به عارضه های پزشکی مانند آسیب مغزی، بیماری های قلبی-عروقی و سندرم پرادر-ویلی مرتبط کرد.

6- با نشانه های سایر اختلالات توجیه پذیر نیست

سایر بیماری ها و اختلالات درج شده در DSM-5 دلیل بهتری برای بروز این اختلال نیستند. مثلا اختلال احتکار به وسواس و اختلالات وسواسی-جبری، دیلوژنها در اسکیزوفرنی، اختلالات سایکوتیک، کاهش انرژی در اختلال افسردگی، نقص های شناختی در اختلال نوروکوگنیتیو عمده و محدودیت علاقه در طیف اوتیسم مرتبط نمی‌باشد.

7- نشانه های زیر را نباید با اختلال احتکار مرتبط دانست

  1. در اثر اختلال عصبی-رشدی به وجود آمده‌باشد.
  2. نتیجه آسیب های مغزی باشد.
  3. پس از اختلال عصب شناختی مانند آلزایمر شروع شود.

علت اختلال احتکار

علت اختلال احتکار با درصد بالایی به ژنتیک باز می‌گردد. تقریبا 50% افرادی که به این اختلال مبتلا هستند یکی از خویشاوندان نزدیک درگیر به اختلال احتکار دارند. و بر اساس بررسی های انجام شده روی دوقلوها، تقریبا 50% تفاوت های اختلال احتکار به عوامل ژنتیکی مرتبط داده‌شد.

با این وجود هنوز علت دقیق و مشخصی برای بروز اختلال احتکار مشخص نشده است. متخصصان دسته ای از عوامل را علت بروز این اختلال می دانند. آن‌ها عوامل محیطی، ژنتیکی، تجربیات زندگی مثل جنگ و قحطی را در بروز اختلال احتکار دخیل می دانند. در واقع استرس و ترس از نیستی ریشه اختلال انباشت گری است.

شیوع اختلال احتکار

شیوع اختلال احتکار در اروپا و آمریکا حدودا 2 تا 6 درصد مشخص شده‌است. طبق بررسی ها مردان بیشتر از خانم ها مبتلا می‌شوند. اما نمونه های بالینی نشان از این است که خانم ها بیشتر از آقایان به این اختلال مبتلا می‌شود. شیوع احتکار در افراد بزرگسال 55 تا 94 ساله تقریبا سه برابر بیشتر از 34 تا 44 ساله است. معمولا این افراد شروع بیماری خود را بعد از مرگ عزیز یا رویداد تروماتیمک مرتبط می‌دانند. حدود 75 درصد اشخاص مبتلا به اختلال احتکار به اختلالات خلقی یا اضطرابی نیز مبتلا هستند.

انواع اختلال احتکار

اختلال احتکار انواع مختلفی دارد که در ادامه به شایع ترین آنها اشاره کرده ایم.

1. احتکار اطلاعات

یکی از انواع اختلال احتکار، احتکار اطلاعات است. افراد مبتلا به احتکار اطلاعات در هاردها و تلفن موبایل همه پیام ها، فیلم ها و اطلاعات تماس را بایگانی نگه می‌دارند. این افراد اطلاعاتی را نگه می‌دارند که شاید هرگز به دردشان نخورد. و حتی گاهی فراموش می‌کنند که چنان اطلاعاتی را نگهداری کرده اند.

2. احتکار کتاب

دومین نوع اختلال احتکار، احتکار کتاب است. در این اختلال افراد از جمع آوری و احتکار کتاب ها لذت می‌برند و به حدی جمع آوری لذت بخش است که دیگران را آزار می‌دهد. کتاب های این افراد هرگز به دردشان نمی‌خورد و حتی برای نگهداری درست این کتاب ها انگیزه ای ندارند.

3. احتکار حیوانات

سومین نوع اختلال احتکار، احتکار حیوانات است. افراد مبتلا به این احتکار تعداد فراوانی حیوان در خانه خود نگهداری می‌کند. اما توانایی تمیز نگهداشتن و رسیدگی به حیوانات را ندارند. به حیوانات خود بسیار علاقه مند هستند و توانایی رها کردن آنها را نخواهند داشت.

درمان اختلال احتکار

درمان اختلال احتکار با روش های متفاوتی صورت می‌گیرد. اما درمان معمولا در افراد بالای 50 سال که به بینش و شرم رسیده اند انجام می‌شود. افراد با سنین کمتر به دلیل عدم بینش و شرم درمان نمی‌شوند. در ادامه در رابطه با درمان اختلال احتکار توضیح داده‌ایم.

1. روان درمانی

روان درمانی در درمان اختلال احتکار بسیار موثر است. رفتار درمانی شناختی به افراد در رابطه با تغییر تفکر و تصمیم گیری در مورد وسایل کمک می‌کند. درمان اختلال احتکار پروسه طولانی دارد که برای بهبودی کامل باید طی شود. در ادامه روند روان درمانی را توضیح داده‌ایم.

  1. مصاحبه بالینی
  2. ارزیابی عملکرد شخصی
  3. آموزش روان در جهت بهبود بینش و کمک به درک فرد از اختلال
  4. هدف مشترک بین فرد مبتلا و روان درمانگر
  5. شناخت درمانی برای کمک به شناخت فرد و انعطاف پذیری شناختی
  6. حل مساله از طریق آموزش
  7. قرار گیری در معرض درمان و آزمایش های رفتاری
  8. هدایت فرد در بهبود شلوغی ها، مرتب سازی وسایل و اموال و تمرین مهارت های تصمیم گیری

2. دارو درمانی

هیچ داروی خاصی برای درمان اختلال احتکار وجود ندارد. و مورد تائید قرار نگرفته است. داروهای ضد افسردگی شاید مقدار معینی برای درمان احتکار کمک کند مخصوصا زمانی که فرد به اختلال دیگری مانند وسواس فکری عملی مبتلا باشد. اما به طور کلی دارو درمانی به کمک روان درمانی پاسخدهی بهتری دارد. داروها درمان کوتاه مدتی را بر عهده دارند.

3. رسیدن به بینش

افرادی که به اختلال احتکار مبتلا هستند آگاهی و بینشی در جهت اختلال خود ندارند. در این شرایط افراد به انزوای اجتماعی مبتلا می‌شوند و از بقیه اطرافیان دور می‌شوند. برای درمان باید به دیگران نزدیک شد، از رفتار خود مطلع شد. با برقراری ارتباط با دیگران و گفتگو با احساسات بهتری روبرو خواهید شد. و اضطراب و افسردگی شما کاسته می‌شود. از روانشناس و اطرافیان کمک بگیرید تا به آگاهی و راهنمایی لازم دسترسی پیدا کنید.

کلام آخر

احتکار نوعی بیماری روانی است که فرد به وسایل و اموال خود بسیار وابسته می‌شود و خانه های بسیار شلوغی را دارند. علت احتکار مانند بسیاری از اختلالات مشخص نیست. اما با کمک روانشناسان و مشاورین می‌توانید به درمان بپردازید. مرکز مشاوره آواژه به صورت تلفنی و حضوری در زمینه اختلال احتکار به مراجعان مشاوره می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اختلال احتکار می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: اختلال احتکار | علائم و درمان اختلال احتکار چیست؟



:: برچسب‌ها: اختلال احتکار | علائم و درمان اختلال احتکار چیست؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 288
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : چهار شنبه 3 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

ترس از سوسک یا باگوفوبیا (bugophobia)، در واقع به ترس غیرمنطقی، شدید و مداوم از هر نوع سوسکی گفته می‌شود که پاسخ اضطرابی فوری ایجاد می‌کند. همچنین سوسک هراسی یکی از انواع اختلالات فوبیای خاص است که در دسته اختلالات اضطرابی قرار می‌گیرد. عوامل مختلفی مانند تجربه ناگوار، رفتارهای آموخته شده و عوامل فردی می‌تواند در ایجاد این اختلال نقش داشته باشد. این بیماران خود می‌دانند که ترس‌شان منطقی نیست، با این حال قادر به کنترل آن نیستند. خوشبختانه فوبیا درمان پذیر بوده و از روش‌های گوناگونی برای بهبود می‌توان بهره برد. در ادامه به علل، علائم و بهترین راهکارهای درمان فوبی سوسک خواهیم پرداخت.

منبع: ترس از سوسک | علت و درمان باگوفوبیا

ترس از سوسک

شدت ترس از سوسک شامل انواع ترس از سوسک و با هر اندازه ای و… ممکن است بسیار زیاد باشد. و منجر به اضطراب شدید شود. افراد مبتلا به ترس از سوسک، ترسی عمیق و غیرمنطقی از سوسک یا موقعیت‌هایی که در ارتباط با این حیوان است، دارند. با گذشت زمان، دایره این ترس گسترده‌تر خواهد شد. برای مثال فرد از تصویر سوسک یا شنیدن کلمه سوسک نیز خواهد ترسید. به دنبال گسترده شدن ترس، فرد رفتارهای خود را محدودتر می‌کند تا از مواجهه با سوسک اجتناب ورزد.

چه عواملی باعث ایجاد ترس از سوسک می‌شود؟

فوبیای مربوط به حیوانات (ترس از سوسک)، نوع متداولی از هراس‌های خاص است. با این حال، هنوز دقیقا مشخص نیست چه عواملی باعث ایجاد این فوبیا می‌شود. اعتقاد بر این است که عوامل زیر در ایجاد فوبی سوسک نقش دارند.

تجربیات منفی

ترس از سوسک ممکن است به یک تجربه پریشانی یا ناخوشایند مرتبط باشد. به عنوان مثال، مورد حمله سوسک واقع شدن، یا مسمومیت شدید از سوسک ها که ناشی از خوردن یا لمس این حیوان بوده است. می‌تواند منجر به ترس از سوسک ها شود.

رفتارهای آموخته شده

فرد شاید بر اساس اطلاعاتی که دریافت می‌کند ترس از سوسک را یاد بگیرد. برای مثال مواردی مانند مشاهده ترس والدین از سوسک ها یا شنیدن اخبار مربوط به “حمله سوسک ها به مزارع” به فرد می‌آموزد که برای محافظت از خود، باید از سوسک ها فاصله بگیرد.

عوامل فردی

هرکس ترس و اضطراب را به روش خاصی پردازش می‌کند. برخی از افراد ممکن است به طور طبیعی نسبت به سایرین، آمادگی بیشتری برای واکنش‌های اضطرابی نسبت به مسائل داشته باشند.

یادگیری و اطلاعات

شنیدن، خواندن و دیدن صحنه های خطرناک از سوسک ها و یک وضعیت ناگوار، سبب بروز ترس از سوسک خواهد شد. برای مثال: در فیلمی صحنه ای ترسناک از سوسک ها را مشاهده کرده اید.

ژنتیک

یکی از عوامل مهم در ایجاد فوبیاها ژنتیک است. ترس از سوسک نیز نوعی فوبیا است که به صورت ژنتیکی در بدن افراد پردازش می‌شود و این ترس را ایجاد خواهد کرد.

علائم و نشانه های ترس از سوسک چیست؟

علائم فوبیای سوسک می‌تواند شامل علائم روانی و جسمانی باشد. در صورتی که تمام این علائم یا برخی از آن‌ها برای حداقل 6 ماه، در فرد باقی مانده باشد، وی دچار اختلال ترس از سوسک یا فوبیای سوسک است.

علائم روانی

  • احساس ترس و اضطراب شدید هنگام فکر کردن یا دیدن سوسک ها
  • فرد با توجه به این که از ترس غیرمنطقی خودآگاه است اما احساس اضطراب غیرقابل کنترل دارد
  • اجتناب از موقعیت‌ها و مکان‌هایی که ممکن است در آنجا سوسک وجود داشته باشد
  • ترس از عدم کنترل خود
  • فرار و احساس نیاز به فرار
  • احساس اینکه غرق در استرس هستید اما توانایی کنترل آن را ندارید

علائم جسمانی

  • افزایش ضربان قلب
  • تعریق زیاد
  • لرزش
  • دلهره
  • گرفتگی یا درد قفسه سینه
  • تنگی نفس
  • سرگیجه
  • حالت تهوع
  • خشکی دهان

ترس از سوسک در کودکان

کودکان به خوبی بزرگسالان، قادر به بیان احساساتشان نیستند. از طرفی ممکن است آن‌ها نام احساسی که تجربه می‌کنند را به خوبی ندانند. علائم ترس از سوسک که در بالا اشاره شد، در کودکان، به صورت بی‌قراری، گریه، بدخلقی و یا سایر علائم دیده می‌شود.

روش‌های درمان ترس از سوسک

باگوفوبیا همانند هر فوبیای خاص دیگر به میزان قابل توجهی به رواندرمانی پاسخ می‌دهد. از همین رو اگر ترس از سوسک برای‌تان دردسرساز شده است. و می‌خواهید آن را درمان نمایید، بهتر است به یک روانشناس مراجعه کنید. رویکردهای مختلفی وجود دارد که روانشناسان به کمک آن‌ها در جلسات مشاوره به شما یاری می‌رسانند تا بر ترس خود غلبه کنید. در این میان رویکرد شناختی رفتاری و تکنیک‌های خاص آن نظیر مواجه سازی تدریجی از بیشترین اثربخشی برخوردار است که در ادامه برخی از آن‌ها را به طور مختصر شرح داده‌ایم. برای آشنایی با بهترین روش‌های درمان اضطراب شدید کلیک کنید.

درمان شناختی رفتاری

هدف درمان شناختی رفتاری تغییر شیوه تفکر و رفتار فرد در مورد موضوع ترس از سوسک است. یک متخصص بهداشت روان به واسطه تکنیک‌هایی با فرد همکاری خواهد کرد تا به وی در درک و مدیریت احساس اضطراب کمک کند.

در طول فرآیند درمانی، متخصصان این ایده را در فرد تقویت می‌کنند که ترس از سوسک به طور کلی بی خطر است. همچنین ممکن است تمرینات تنفس و ریلکسیشن را به فرد آموزش دهند تا بتوانند با فوبیای سوسک مقابله کنند.

بیشتر بخوانید : درمان قطعی فوبیا

مواجهه درمانی

مواجهه درمانی یکی دیگر از روش های درمان ترس از سوسک است. همانطور که از نام این روش درمانی پیداست، قرار گرفتن در معرض محرک استرس زا به صورت تدریجی یا یکباره است. هدف مواجهه درمانی این است که فرد با گذشت زمان پاسخ خود را تغییر دهد و به فرد در مدیریت بهتر احساس اضطراب کمک ‌کند. این روش درمانی اغلب با درمان شناختی رفتاری ترکیب می‌گردد.

غرقه سازی از روش‌های درمان ترس از سوسک

در این روش درمانی ترس از سوسک، فرد به طور ناگهانی و یکباره با تعداد زیادی سوسک ، مواجه می‌شود. اکثر افراد در این شرایط به دلیل ترسی که احساس می‌کنند می‌خواهند موقعیت را ترک کنند. نکته مهم درمان این است که نباید به فرد اجازه ترک محیط داده شود. باقی ماندن فرد در این شرایط باعث تجربه یکباره اضطراب و درمان خواهد شد.

حساسیت زدایی منظم

عواملی نظیر غیراخلاقی بودن و مشکلاتی نظیر آن، باعث شد تا حساسیت زدایی منظم، بیشتر از غرقه سازی توجه درمانگران را به خود جلب کند. در این روش برای ترس از سوسک به فرد آموزش داده می‌شود. که با استفاده از تکنیک‌هایی نظیر انقباض و انبساط عضلات و یا تکنیک‌های تنفس منظم، اضطرابش را کنترل کند. بعد از یادگیری موفقیت آمیز این مسئله، فرد می‌بایست یک فهرست از عواملی که باعث ترس می‌شوند، به ترتیب اولویت مشخص کند.

در مرحله سوم، درمانگر فرد را با موضوعی که کمترین ترس را در وی ایجاد می‌کرده، مواجه می‌کند. و فرد باید بر اساس تکنیک‌هایی که آموزش دیده، با اضطرابش مقابله کند. هنگامی که وی توانست، اضطرابش را در این مرحله کنترل کند، مرحله بعدی فهرست به وی ارائه می شود. برای آشنایی با جدیدترین روش های درمان استرس کلیک کنید.

واقعیت مجازی

واقعیت مجازی درمان دیگری برای ترس از سوسک است. استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی در سال‌های اخیر، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. در این تکنیک فرد با استفاده از واقعیت مجازی با موضوع ترسش رو‌به‌رو می‌شود. با توجه به امکانات واقعیت مجازی که باعث می‌شوند فرد تصور کند در همان محیط قرار گرفته. وی احساس می‌کند واقعا در میان سوسک ها قرار دارد. استفاده از واقعیت مجازی، باعث می‌شود که فرد با امنیت بیشتری با موضوع ترس مواجه شود. تحقیقات روانشناسی نشان می‌دهد که استفاده از این تکنولوژی به اندازه مواجهه واقعی سودمند است.

دارو درمانی

داروها معمولاً برای درمان فوبیای خاص استفاده نمی‌شوند. با این حال، در برخی موارد، آن‌ها ممکن است به صورت کوتاه مدت برای کمک به کاهش علائم اضطراب ترس از سوسک کمک کننده باشند. عمدتا از داروهای بنزودیازپین نظیر آلپرازولام و یا لورازپام که نوعی آرام بخش و داروی ضد اضطراب هستند برای افراد مبتلا به فوبی خاص استفاده می‌شود. همچنین داروهای بتا بلوکر، می‌تواند برخی از علائم جسمی مانند فشار خون بالا و ضربان قلب را کاهش دهد.

تکنیک تنفس عمیق

استفاده از تکنیک های تنفس عمیق، آرام سازی و مدیتیشن برای درمان ترس از سوسک تاثیر گذار است. در این روش درمانی، درمانگر به شما کمک خواهد کرد تا تکنیک های تنفس عمیق را آموزش ببینید

کلام آخر

ترس از سوسک مانند ترس از سوسک درختی، آلمانی، پرنده و.. امکان دارد که زندگی شما را مختل کند. مثلا زمانی که درخیابان در حال راه رفتن هستید یا به پارک می‌روید استرس تماس با سوسک داشته باشید. با این وجود حضور شما در تمامی موقعیت ها با استرس همراه است. پس باید به فکر راه درمان اساسی و درست باشید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت حضوری و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه می‎دهد. برای‌کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ترس از سوسک می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره استرس با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: ترس از سوسک | علت و درمان باگوفوبیا



:: برچسب‌ها: ترس از سوسک | علت و درمان باگوفوبیا ,
:: بازدید از این مطلب : 275
|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : سه شنبه 2 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

قرص داپوکستین (Dapoxeitine) مهارکننده باز جذب سروتونین است که برای درمان زود انزالی مصرف می‌شود. این دارو برای افراد 18 تا 64 سال مناسب است اما باید دقت داشته باشید که مبتلا به سایر اختلالات جنسی نباشید! داپوکسین باعث افزایش زمان انزال می‌شود و کنترل انزال را بهبود می‌بخشد. به صورت مصرف روزانه بر اساس تشخیص پزشک مصرف می‌شود. دقت داشته باشید که مصرف دوباره دارو در 24 ساعت ممنوع است. مصرف باید 1 تا 3 ساعت قبل از رابطه جنسی باشد. این دارو در خانم ها کاربرد ندارد و برای افراد 65 سال چندان تاثیری نمی کند. عوارض و تداخلات دارویی وجود دارد که در ادامه توضیح داده ایم.

منبع: قرص داپوکستین | عوارض داروی داپوکستین چیست ؟

قرص داپوکستین

قرص داپوکستین مهار کننده انتخابی سروتونین است که در خانواده دارویی بازدارنده بازجذب سروتونین قرار می گیرد که برای درمان زود انزالی مردان با سن 18 تا 64 سال تجویز می‌شود. داپوکسین طول مدت انزال را افزایش می‌دهد و به کنترل انزال کمک می‌کند. البته شایان ذکر است که این دارو در مشکلات نعوظ اثربخشی ندارد. این دارو تحت تائید سازمان غذا و دارو است. قرص باید 1 تا 3 ساعت قبل از فعالیت جنسی مصرف شود. این دارو برای مصرف روزانه مورد استفاده قرار نمی‌گیرد مصرف بیش از یک بار در 24 ساعت ممنوع است.

موارد مصرف قرص داپوکستین

قرص داپوکسین در دسته داروهای ضد افسردگی مهارکننده باز جذب سروتونین قرار دارد. برای افراد 18 تا 64 سال در صورت مشکل زود انزالی تجویز می‌شود. با این حال این داروها برای طولانی مدت مناسب نیستند و باید برای درمان اساسی به سکستراپیست مراجعه نمایید.

مکانیسم اثر داپوکستین

داپوکسین به صورت قرص 30 تا 60 میلی گرم تولید می‌شود. و مورد تائید سازمان نظام دارو و غذای آمریکا قرار دارد. این دارو در طولانی کردن انزال در رابطه جنسی اثر گذار است. این دارو اثرات کوتاه مدتی دارد اما بسیار سریع عمل می‌کند. اوج اثرات این دارو 1 تا 3 ساعت بعد از مصرف می‌باشد.

نحوه مصرف قرص داپوکستین

  1. قبل از مصرف داپوکسین بروشور را با دقت مطالعه کنید. در صورتی که بروشور را مطالعه کنید اطلاعات کاملی از عوارض و نحوه مصرف دارو کسب خواهید کرد.
  2. دوز دارو برای هر کس متفاوت است. باید دقیقا طبق تجویزات پزشک مصرف شود.
  3. مصرف داپوکسین باید 1 تا 3 ساعت قبل از رابطه جنسی مصرف شود.
  4. داپوکسین باید به صورت روزانه مصرف شود.
  5. طی 24 ساعت باید بیش از یک قرص مصرف کنید.
  6. مطابق با دستورات پزشک مصرف کنید.
  7. دارو باید بر اساس تشخیص پزشک قطع شود.
  8. مصرف دارو همراه با غذا یا بدون غذا قابل استفاده است.
  9. توجه داشته باشید که دارو را همراه با یک لیوان آب کامل مصرف کنید.

عوارض قرص داپوکستین

تمامی داروها عوارض جانبی و شایع خود را دارند. اما با توجه به هر دارو، عوارض نیز متفاوت است. در ادامه در رابطه با عوارض قرص داپوکسین اشاره کرده ایم.

عوارض شایع:

  • سرگیجه
  • بی حسی
  • اختلال در انزال
  • تعریق بیش از حد
  • اسهال
  • یبوست
  • نفخ
  • معده درد
  • سبکی سر
  • افت فشار ارتواستاتیک
  • کابوس شبانه
  • احتقان بینی
  • لرزش
  • زنگ زدن گوش
  • تاری دید
  • خشکی دهان
  • خستگی
  • تغییرات در خلق و خو
  • سوء هاضمه

عوارض جدی:

  • ضربان قلب غیر طبیعی
  • افکار خودکشی
  • افسردگی
  • خواب آلودگی زیاد
  • گیجی
  • اختلالات خلق و خو
  • افت فشار
  • از حال رفتن

موارد منع مصرف قرص داپوکسین

  1. حتما به تاریخ انقضای دارو توجه داشته باشید . اگر از تاریخ آن گذشته بود از مصرف اجتناب کنید.
  2. هرگز دارو را به افراد دیگر تجویز نکنید، حتی اگر علائم فرد مانند شما بود.
  3. قبل از مصرف دارو باید پزشک از موارد زیر مطلع باشد.
  • حساسیت به تمامی داروها و قرص داپوکستین
  • مشکلات قلبی
  • علائم بیماری افسردگی، دو قطبی و شیدایی
  • صرع
  • مشکلات کلیوی
  • خونریزی بی دلیل
  • سابقه از هوش رفتن ناگهانی
  • افزایش فشار چشم
  • حساسیت به لاکتوز
  • سابقه سرگیجه ناشی از افت فشار
  • اختلال در انعقاد خون
  • ضعف بدنی
  • نقص ایمنی
  • عفونت
  • مشکلات کبدی
  • ابتلا به دیگر اختلالات جنسی مانند نعوظ
  • مصرف مواد مخدر

تداخلات دارویی داپوکستین

داروهایی که با داپوکسین تداخل دارند باعث بر هم ریختن عملکرد داروها و بروز عوارض جانبی می‌شوند. برای مصرف این دارو باید حتما پزشک را از تمام حساسیت ها و داروهایی که مصرف می‌کنید مطلع کنید. در ادامه برای کس اطلاعات بیشتر شما به تداخلات دارویی اشاره کرده ایم.

  • داروهای ضد درد غیر استروئیدی
  • داروهای MAOI
  • داروهای ضد انعقاد خون
  • داروهای تضعیف کننده اعصاب
  • داروهای ضد فشار خون
  • ضد تهوع ها
  • داروهای درمانی برای انزال
  • داروهای درمان میگرن
  • آنتی بیوتیک ها
  • داروهای ضد افسردگی
  • داروهای ضد قارچ
  • ترامادول
  • ترپتوفان
  • لینزولید
  • لیتیوم
  • تیوریدازین

توجه داشته باشید که داروهای لیتیوم، لینزولید، تریپتوفان، ترامادول و MAOI باید حداقل 14 روز قبل از آغاز مصرف قرص داپوکستین قطع شوند.

هشدارهایی درباره قرص داپوکستین

  • قرص داپوکستین برای افراد زیر 18 سال ممنوع است.
  • در صورت مصرف هرگز از الکل استفاده نکنید.
  • این دارو خواب آور است و باعث سرگیجه و خواب آلودگی می‌شود. بنابراین از رانندگی و فعالیت های مهم نیاز به هوشیاری اجتناب کنید.
  • همراه با داپوکسین از مصرف مواد مخدر و روان گردان پرهیز کنید.
  • در صورت سابقه بیماری صرع، اعصاب-روان، انعقاد خون، خونریزی بی دلیل، بیماری های کلیوی و گلوکوم به پزشک مراجعه کنید.
  • در صورتی که بیمار به به دیگر اختلالات جنسی مبتلا بود باید فورا به پزشک گزارش دهد.
  • درصورت سرگیجه بر اثر فشار خون پایین به پزشک مراجعه کنید.

نکات دارویی داپوکستین

  1. دارو را دور از دسترس کودکان قرار دهید.
  2. داپوکسین باید در جای خشک و خنک به دور از تابش نور مستقیم و گرما نگهداری شود.
  3. این دارو حاوی لاکتوز است و افراد حساس به لاکتوز نباید مصرف کنند.
  4. از مصرف دوباره دارو در کمتر از 24 ساعت خودداری کنید.

کلام آخر

داپوکسین دارویی برای درمان زود انزالی در نظر گرفته شده است. البته که علت زودانزالی هنوز مشخص شده نیست. اما شاید به استرس و اضطراب افراد مرتبط باشد. داروهای زیادی وجود دارد که به کنترل استرس و اضطراب افراد کمک کند. اما به طور کل روان درمانی کمک کننده ترین روش برای کنترل و مدیریت استرس و اضطراب است. مشکلات جنسی نیز با کمک مراجعه به روانشناسان قابل درمان است. مرکز مشاوره آواژه به صورت تلفنی و حضوری در زمینه اختلالات جنسی به مراجعان مشاوره می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه قرص داپوکسین می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: قرص داپوکستین | عوارض داروی داپوکستین چیست ؟



:: برچسب‌ها: قرص داپوکستین | عوارض داروی داپوکستین چیست ؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 254
|
امتیاز مطلب : 16
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 اسفند 1401 | نظرات ()