نوشته شده توسط : newmiiind

تست اعتیاد یکی از مهم‌ترین آزمایش‌هایی است که هر فرد در طول مراحل زندگی و برای اهداف مختلفی همچون استخدام، ازدواج و… انجام می‌دهد. با توجه به پایین آمدن سن اعتیاد در کشور و از آنجایی که افراد معتاد، مصرف مواد مخدر را انکار می‌کنند شناسایی انواع روش‌های تست اعتیاد می‌تواند به اطرافیان فرد کمک کند که اطلاعات بیشتری از وضعیت وی بدست آورند. به همین خاطر در این مطلب انواع تست‌های اعتیاد و اعتبار آن‌ها را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد. در صورتی که نسبت به سلامت یکی از اطرافیانتان دچار تردید هستید می‌توانید با کمک گرفتن از روانشناسان حوزه اعتیاد به مواد مخدر، اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این روش‌ها تا پایان مطلب با ما همراه باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع مواد اعتیاد آور کلیک کنید.

بیشتر بخوانید : اعتیاد چیست

منبع: تست اعتیاد

انواع تست اعتیاد

تست‌های اعتیاد بسته به نوع ماده مخدر در انواع مختلفی ارائه می‌شوند و هریک از آن‌ها شیوه مشخصی برای تشخیص مصرف مواد مخدر توسط فرد دارند. به طور کلی از مهم‌ترین تست‌های اعتیاد می‌توان به آزمایش ادرار، پلاسمای خون، بزاق و عرق اشاره کرد که در ادامه هر یک از این موارد به صورت جداگانه توضیح داده می‌شود. در صورت نگرانی درباره مثبت شدن تست اعتیاد خود می توانید با دریافت مشاوره ترک اعتیاد راهکار مناسب را دریابید.

آزمایش ادرار

متداول‌ترین راه برای تشخیص اعتیاد، آزمایش ادرار است. از این روش برای تشخیص اعتیاد به انواع مختلفی از مواد مخدر استفاده می‌شود. دقت نسبتا پایین یکی از مشکلات آزمایش ادرار است و به همین خاطر مصرف برخی از داروها می‌تواند باعث تغییر نتیجه آزمایش شود. با این این‌حال آزمایش ادرار، با توجه به سرعت پاسخگویی و مقرون به صرفه بودن، بیشترین کاربرد را در محیط‌های کاری و قانونی دارد.

آزمایش پلاسمای خون

یکی از آزمایش‌های قابل اعتماد و دقیق برای تست اعتیاد، آزمایش پلاسمای خون است اما نکته‌ای که باید به آن توجه کرد هزینه‌بر بودن این روش آزمایش نسبت به سایر روش‌ها می‌باشد. روش آزمایش پلاسمای خون برای انواع مختلفی از مواد مخدر مانند شیشه، کوکائین، کراک و الکل قابل استفاده است.

آزمایش موی سر و بزاق

یکی از جدیدترین روش‌های تشخیص مصرف مواد مخدر که در سال‌های اخیر مورد استفاده قرار گرفته است آزمایش نمونه موی سر و آزمایش بزاق است. با توجه به اثری که از متابولیت مواد مخدر در موهای فرد مصرف‌کننده باقی می‌ماند، آزمایش موی سر می‌تواند با دقت بسیار بالاتری مصرف مواد مخدر در بدن فرد را نشان دهد. آزمایش بزاق به طور کلی نتیجه و عملکردی مشابه آزمایش ادرار برای تشخیص اعتیاد دارد.

غربالگری روانشناختی

از آنجایی که بر اساس راهنمای تشخيصي و آماری اختلال‌های روانی، مصرف مواد مخدر یک بیماری روانی محسوب می‌شود و همچنین با توجه به اینکه بسیاری از مواد مخدر باعث ایجاد وابستگی روانی در فرد می‌شوند، یکی از راه‌های تست اعتیاد استفاده از غربالگری روانشناختی است که می‌بایست توسط یک روانشناس یا روانپزشک آموزش دیده انجام شود. اگر شما نشانه‌های رفتاری یا روحی مثل پرخاشگری، بدبینی، توهم یا هر نشانه غیر متعارف دیگری را در نزدیکانتان مشاهده می‌کنید بهتر است با یک روانشناس در این باره صحبت کنید.

[box type=”shadow”]
بیشتر بخوانید : بهترین روش ترک اعتیاد بدون درد [/box]

دقت تست اعتیاد

از آنجایی که هر یک از روش‌های تست اعتیاد دقت تشخیصی متفاوتی دارند شناسایی و آگاهی از دقیق‌ترین روش تست اعتیاد می‌تواند برای اطرافیان فرد مصرف‌کننده امری با اهمیت تلقی شود. همانطور که پیشتر هم گفته شد هیچ روش آزمایشی دقت صد در صد ندارد، اما می‌توان دقیق‌ترین آزمایش موجود برای تست اعتیاد را تست نمونه موی سر دانست. البته نکته‌ای که در ارتباط با این تست باید به آن اشاره کرد این است که تست نمونه موی سر در مقایسه با سایر تست‌های اعتیاد هزینه بالایی دارد و به همین خاطر ممکن است انتخاب بسیاری از افراد نباشد. در جدول زیر می توانید با تست هر کدام از مواد اعتیادآور بیشتر آشنا شوید.

تست اعتیاد به ب2 تست اعتیاد به کوکائین تست متادون
تست تریاک تست هروئین تست اعتیاد به کراک
تست شیشه تست مورفین تست ترامادول
تست اعتیاد به حشیش تست گل یا ماریجوانا  
     

چه داروهایی را نباید قبل از تست اعتیاد مصرف کرد؟

مصرف برخی از داروها باعث می‌شود که جواب آزمایش فرد علی‌رغم نداشتن اعتیاد، مثبت اعلام شود. به عنوان مثال مصرف داروهایی مانند آمفتامین‌ها، متادون و کدئین با دوز مصرفی بالا می‌تواند جواب آزمایش شما را مثبت کند. با این حال در مجموع می‌توان به داروهای زیر اشاره کرد.

  • داروهای ضد افسردگی
  • آنتی هیستامین‌ها
  • انواع داروهای آنتی بیوتیک
  • آمفتامین‌ها
  • دیکلوفناک
  • متادون
  • و…

در نتیجه به یاد داشته باشید که قبل از انجام تست اعتیاد این دارو‌ها را مصرف نکنید.  در چنین شرایطی اگر تست اعتیاد شما مثبت شد، انجام دوباره تست ضروری است. اگر شما از داروهای نام برده شده استفاده می‌کنید پیشنهاد می‌کنیم که حتما از یک روانشناس جهت مشاوره انجام تست اعتیاد و بهترین زمان و شیوه انجام تست، کمک بگیرید.

عوامل موثر بر منفی شدن جواب تست اعتیاد

عوامل متعددی می‌توانند بر جواب آزمایش تاثیر گذاشته و منجر به منفی شدن نتیجه شوند. به عنوان مثال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • مصرف بوپرنورفین
  • استفاده از رقیق کننده‌ها
  • تغییر سطح PH خون با مصرف مواد خوراکی اسیدی یا بازی
  • نوشیدن آب بیش از حد
  • استفاده از داروهای ادرار آور

بسیاری از مواقع با وجود اعتیاد و یا برعکس عدم وجود اعتیاد جواب آزمایش با واقعیت تفاوت دارد، این موضوع موجب سردرگمی بسیاری از افراد می شود. در این زمان توصیه می کنیم حتما از مشاوره استفاده کنید، با مراجعه به مرکز مشاوره روانشاسی آواژه می توانید به صورت تلفنی، حضوری و آنلاین مشاوره دریافت کنید.

توصیه می‌کنیم در صورت مثبت شدن جواب آزمایش حتی در اثر کدئین از اقدامات خودسرانه پرهیز کرده و جهت ترک اعتیاد اقدام نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول درباره تست اعتیاد 

آیا جواب آزمایش اعتیاد همیشه درست است؟

خیر، هیچ روش آزمایشی دقت صد در صد ندارد و با توجه به تاثیر عوامل مختلف بر پاسخ آزمایش اعتیاد در موارد متعددی جواب آزمایش اعتیاد درست نیست. از این رو، جهت کسب اطمینان آزمایش اعتیاد را دوباره تکرار می‌کنند.

آیا مصرف کدئین منجر به پاسخ مثبت آزمایش اعتیاد می‌شود؟

داروهای مختلفی می‌توانند بر جواب آزمایش تاثیر بگذارند و منجر به مثبت شدن نتیجه شوند. یکی از داروهایی که مصرف بیش از حد آن می‌تواند جواب آزمایش اعتیاد شما را تحت تاثیر قرار دهد، مصرف زیاد کدئین است.

منبع: تست اعتیاد



:: برچسب‌ها: تست اعتیاد ,
:: بازدید از این مطلب : 562
|
امتیاز مطلب : 22
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : یک شنبه 29 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

مشاوره فردی از متدوال ترین شیوه های درمانی است که هر کسی می‌تواند به صورت فردی برای حل گره های روانی و یا هر مساله دیگری به درمانگران روانشناسی مراجعه نماید. شما با حضور در جلسه مشاوره فردی می‌توانید درباره هر موضوعی با درمانگر خود صحبت نمایید، این مسائل می‌تواند در زمینه ارتباط با دیگران یا مشکل درون فردی باشد. طبق تحقیقات مشورت با متخصصان روانشناسی به فرد کمک می‌کند تا عملکرد بهتری در تمامی زمینه های شغلی، تحصیلی، خانوادگی، اجتماعی و …. داشته باشد. شما نیز می‌توانید برای رسیدن به آرامش، ارتقای سلامت روان، هدف یابی در زندگی، حل مشکلات خانوادگی، افسردگی، استرس، وسواس، ترس ها، خودیابی و…. از خدمات مشاوره فردی استفاده نمایید. در ادامه به توضیحات تکمیلی درباره این نوع مشاوره پرداخته‌ایم. 

منبع: مشاوره فردی چیست

مشاوره فردی

به‌طورکلی مشاوره از این نظر که چه کسانی در اتاق درمان حضور داشته باشند به چند دسته تقسیم می‌شود. برای مثال گاهی اوقات زوج‌ها با هم در یک جلسه شرکت می‌کنند که به آن زوج‌درمانی گفته می‌شود. گاهی اوقات نیز چند نفر که مشکل یکسانی دارند در کنار هم در یک جلسه شرکت می‌کنند که به آن گروه‌درمانی گفته می‌شود. اما مشاوره فردی به این معناست که شما به‌صورت خصوصی با مشاور صحبت می‌کنید. به همین خاطر است که این روش طرف‌داران بسیار زیادی دارد. در این روش زمان و تعداد جلسات باتوجه‌به نوع مشکل شما متفاوت خواهد بود. اما راجع به اینکه در جلسات مشاوره فردی چه اتفاقی می‌افتد در ادامه توضیح خواهیم داد.

برای چه مسائلی باید مشاوره فردی دریافت کرد؟

هنوز هم بسیاری از ما مشاوره و رفتن پیش روان‌شناس را با بیماری‌های روانی آن هم از نوع بسیار شدید یکسان می‌دانیم. اما باید گفت که مشاوره می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. و متخصصین به جز درمان بیماری‌های روانی کارهای متفاوت دیگری نیز انجام می‌دهند.

پیدا کردن راه حل برای مشکلات

در زندگی هرکدام از ما ممکن است شرایطی پیش بیاید که تصمیم‌گیری را برایمان سخت کند. در این شرایط چطور می‌توانیم تصمیم بگیریم؟ یکی از زمان‌هایی که می‌توانید از مشاوره‌های فردی استفاده کنید حل مشکلاتی است که در زندگی اتفاق افتاده است. این مشکلات می‌تواند هر چیزی باشد. برای مثال اختلاف با یکی از اعضای خانواده؛ ناتوانی در برنامه‌ریزی برای درس یا کارهای روزانه یا حتی درگیری با خاطرات یک رابطه عاطفی تمام شده؛ در تمامی این شرایط مشاورین به شما کمک خواهند کرد که دلایل مشکل خود را پیدا کنید و برای برطرف‌کردن آن یک راه‌حل مناسب انتخاب کنید.

بهتر کردن وضعیت زندگی

مشاوره همیشه هم برای مشکلات زندگی یا اتفاقات منفی نیست. گاهی اوقات شما به دنبال این هستید که شرایط زندگی خود را بهتر کنید. برای مثال می‌خواهید خانواده‌ای شادتر داشته باشید؛ یا می‌خواهید خودتان را ارتقا بدهید. در این شرایط نیز مشاورین به شما کمک می‌کنند تا راه صحیح را برای تغییر شرایط و همین‌طور بهبود وضعیت خودتان انتخاب کنید.

تقویت و یادگیری آنچه که برای زندگی مهم است

مهارت‌های زندگی یکی از مهم‌ترین چیزهایی است که هرکدام از ما باید در زندگی بلد باشیم. داشتن این توانایی‌ها کمک می‌کند تا با تسلط بیشتری زندگی‌تان را به جلو حرکت بدهید. بعضی از این مهارت‌ها موضوعات ساده‌ای مثل یادگرفتن برقراری ارتباط با دیگران، قدرت نه گفتن و یا دفاع از حقوق خودمان هستند. در جلسات مشاوره فردی روان‌شناس با استفاده از تمرین‌هایی که می‌دهد و همین‌طور بررسی رفتارهایی که انجام می‌دهید به شما کمک خواهد کرد تا این مهارت‌ها را به‌خوبی یاد بگیرید و در زندگی به کار ببندید.

فواید دریافت مشاوره فردی چیست؟

برای بسیاری از ما این سؤال پیش می‌آید که چرا باید از یک مشاور کمک بگیریم؟ بسیاری از مشکلات‌مان را می‌توانیم با کمک‌گرفتن از دوستان و اطرافیان یا مطالعه کتاب‌ها نیز حل کنیم. به همین خاطر در این قسمت بعضی از مزایای مشاوره فردی را با یکدیگر بررسی می‌کنیم:

اطمینان از حفظ رازهایتان نزد درمانگر

صحبت‌کردن با اطرافیان راجع به تمام موضوعاتی که در زندگی ما پیش می‌آید امکان‌پذیر نیست. بسیاری اوقات شما نگران قضاوت دیگران هستید. یا حتی ممکن است آن‌ها راز شما را با دیگران در میان بگذارند. به همین خاطر رازداری یکی از موضوعاتی است که باید خیلی به آن دقت داشته باشید. این موضوع یکی از دلایلی است که کمک‌گرفتن از مشاوره فردی را مهم می‌کند. مشاورین شما را نمی‌شناسند به همین خاطر به‌راحتی و بدون ترس از قضاوت شدن می‌توانید داستان زندگی خود را برای آن‌ها تعریف کنید. به‌علاوه رازداری یکی از اصول حرفه‌ای و کاری روان‌شناسی است. این موضوع می‌تواند نگرانی شما برای محرمانه بودن اطلاعات را نیز از بین ببرد.

مورد قضاوت قرار نگرفتن و دریافت کمک

یکی دیگر از مشکلاتی که صحبت‌کردن با اطرافیان می‌تواند برای شما داشته باشد جانب‌داری‌های آن‌ها است. اطرافیان به دلیل علاقه‌ای که به شما دارند معمولاً بی‌طرفانه راجع به شما قضاوت نخواهند کرد یا ممکن است مشکلات شما آن‌ها را بیش از حد نگران کند. اما در صحبت‌کردن با یک مشاور متخصص می‌توانید مطمئن باشید که او بی‌طرفانه راجع به شما و مشکل‌تان قضاوت خواهد کرد.

شنیدن نظر یک متخصص و بازنگری در مورد مساله

مشاوره فردی به این معناست که شما در حال کمک‌گرفتن از یک متخصص برای مشکل خود هستید. همه ما برای کارهای مختلف زندگی سعی می‌کنیم از یک نفر که در آن زمینه تخصص کافی دارد مشورت بگیریم. مسائل زندگی نیز همین‌طور هستند. مشورت کردن با کسانی که دانش کافی در زمینه مسائل روان‌شناسی را ندارند تنها باعث می‌شود که شما بیش از قبل درگیر مشکلات شوید. گاهی اوقات به‌کار بردن یک راه‌حل اشتباه می‌تواند پیامدهایی داشته باشد که بیش از خود مشکل شما را درگیر خواهد کرد. به همین خاطر بهتر است برای حل کردن مشکلات از مشاور متخصص کمک بگیرید.

بهتر شدن شرایط فردی با مشاوره فردی

یکی دیگر از مزایای مشاوره فردی بهبود شرایط زندگی بیمار است. وقتی شما از یک مشاور کمک می‌گیرید به این معناست که زندگی‌تان تغییرات مثبتی خواهد داشت. شما راهکارهایی را برای حل کردن مشکلات یاد می‌گیرید. به‌علاوه مهارت‌های جدیدی یاد می‌گیرید که قدرت شما را در ادامه مسیر زندگی افزایش می‌دهد. تمامی این شرایط به معنای آن است که شما زندگی بهتری برای خودتان رقم خواهید زد.

شناخت خود و توانایی ها

کمک‌گرفتن از مشاوره باعث می‌شود تا هر فرد توانایی‌هایی که دارد را بهتر بشناسد. بسیاری از ما در جریان زندگی و به هر دلیلی متوجه این نیستیم که چه توانایی‌هایی داریم و چطور می‌توانیم از آن‌ها استفاده کنیم. حتی مشکل بسیاری از ما این است که توانایی‌های خود را در جریان زندگی از بین برده‌ایم. این جلسات با استفاده از بررسی‌های شخصیتی مختلف به شما کمک می‌کنند تا با توانایی‌های خودتان آشنا شوید و بهتر بتوانید از آن‌ها استفاده کنید.

تطبیق انتظارات با واقعیت ها

یکی از دلایلی که بسیاری از مواقع باعث به‌وجودآمدن مشکلات در زندگی هرکدام از ما می‌شود این است که انتظارات‌مان از محیط اطراف صحیح نیستند. گاهی اوقات ما از دیگران یا حتی از خودمان چیزهایی می‌خواهیم که امکان اتفاق افتادن آن‌ها وجود ندارد. اما چون متوجه این موضوع نیستیم تنها فشار روانی بیش از حدی را به خودمان تحمیل می‌کنیم. یکی از مزایای صحبت‌کردن با روان‌شناس این است که شما متوجه خواهید شد کدام بخش از انتظارات‌تان از خود یا اطرافیان‌تان غیرمنطقی است و آن‌ها را حذف خواهید کرد. این کار باعث می‌شود آرامش بیشتری را در زندگی تجربه کنید.

به جای کدام مشاوره ها می‌توان مشاوره فردی گرفت؟

خیلی اوقات خانم یا آقایان نیاز به مشاوره ازدواج، مشاوره خانواده، مشاوره زناشویی یا… دارند، اما چون بقیه اعضا همکاری نمی‌کنند هرگز برای درمان مراجعه نمی‌کنند. در حالی که بقیه با روانشناسی مخالفت کردند، شما باز هم می‌توانید برای مساله پیش آمده مشاوره فردی دریافت کنید. برای انجام هر کدام از مشاوره‌های زیر کلیک کنید.

مشاوره خانواده

مشاوره ازدواج

مشاوره زناشویی

مشاوره گروهی

مشاوره خارج از کشور

مشاوره افسردگی

مشاوره جنسی

برای دریافت مشاوره فردی به کجا مراجعه کنیم؟

حالا که از مزایای مشاوره فردی صحبت کردیم باید به این سؤال نیز پاسخ بدهیم که چطور می‌توانیم از مشاوره فردی کمک بگیریم. شما به دو صورت می‌توانید از مشاوره‌های فردی استفاده کنید:

دریافت مشاوره با تلفن

اگر به هر دلیلی شرایط حضور در یک مرکز مشاوره را ندارید می‌توانید با مشاورین تماس بگیرید. بسیاری از ما فکر می‌کنیم که مشاوره تلفنی ممکن است کیفیت لازم را نداشته باشد، اما این‌طور نیست. بسیاری از تحقیقات نشان‌دهنده این است که تفاوتی میان مشاوره‌های فردی و مشاوره از راه دور از نظر اثربخشی وجود ندارد. به‌علاوه در نظر داشته باشید که گرفتن هر مدل مشاوره بهتر از نگرفتن آن است. به همین خاطر اگر درگیر مشکلی هستید که امکان مشاوره حضوری را برای شما از بین برده است می‌توانید از این روش استفاده کنید. برای دریافت مشاوره تلفنی کلیک کنید.

حضور در اتاق درمان

یکی از قدیمی‌ترین و رایج‌ترین روش‌های مشاوره جلسات مشاوره حضوری هستند. در این جلسات با توجه به زمان‌های آزادی که دارید جلساتی را با مشاور خود تنظیم می‌کنید. در این جلسات به‌صورت حضوری با یکدیگر صحبت خواهید کرد.

برای دریافت مشاوره در زمینه جلب رضایت والدین می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره آنلاین با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

اهمیت مشاوره فردی چیست؟

مشاوره فردی به شما کمک می‌کند تا از کمک‌های یک فرد متخصص استفاده کنید. همین‌طور می‌توانید از محرمانه بودن اطلاعات و همین‌طور قضاوت‌های بی‌طرفانه مشاور اطمینان داشته باشید. کمک‌کردن به شما برای بهبود شرایط و همین‌طور یادگیری مهارت‌های بیشتر از دیگر مزیت‌های استفاده از مشاوره است.

آیا مشاوره فردی فایده ای هم دارد؟

بله؛ این جلسات از نظر اثربخشی تفاوت چندانی با جلسات حضوری ندارند و استفاده از آن‌ها بهتر از دریافت نکردن مشاوره است.

منبع: مشاوره فردی چیست



:: برچسب‌ها: مشاوره فردی چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 556
|
امتیاز مطلب : 24
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : یک شنبه 29 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

مشاوره طلاق در واقع برای زوج هایی است که تا پای طلاق پیش رفته اند و به دنبال راهی برای تمام کردن ازدواج‌شان بدون دردسر هستند. معمولا در ابتدای این نوع مشاوره‌ها؛ هر دو یا یکی از آن ها هیچ تمایلی به ادامه رابطه ندارد و می‌خواهند برای مسائل باقی مانده مثل فرزندان، محل زندگی، حقوق فردی و… به توافق برسند. با اینکه بسیاری از زن و شوهرها تمایلی به حضور در این جلسات را ندارند، اما به دلیل اهمیت بنیان خانواده و جلوگیری از آسیب‌های طلاق دریافت مشاوره طلاق از سوی قانون گذاران نیز واجب شمرده می‌شود. در ادامه به توصیف کامل مشاوره های طلاق پرداخته ایم.

بیشتر بخوانید : زندگی بعد طلاق

منبع: مشاوره طلاق

جلسات مشاوره طلاق چگونه است؟

مشاوره طلاق نوعی از خدمات روانشناسی است که توسط متخصصان آموزش دیده در حوزه‌های زوج و خانواده ارائه می‌شود. برخلاف باور عمومی مشاوره طلاق نوعی روش اقناع سازی زوجین برای بازگشت بی چون و چرا به زندگی مشترک نیست بلکه روانشناس به شما کمک می‌کند تا بتوانید پیش از هرچیز هیجانات منفی خود نظیر خشم را مدیریت کنید و با دید وسیع‌تری به نقاط قوت و ضعف زندگیتان نگاهی بیاندازید. در واقع یک مشاور حرفه‌ای به شما کمک می‌کند تا بتوانید هزینه‌های طلاق گرفتن و در مقابل برگشتن به زندگی مشترک را در دو کفه ترازو قرار دهید. او در نهایت به شما اجازه می‌دهد که خود انتخاب کنید کدام کفه سنگین‌تر است و رفتن در کدام مسیر می‌تواند برای هردوی شما هموارتر باشد.

بیشتر بخوانید : جلوگیری از طلاق

 

چه خدماتی در مشاوره طلاق داده می شود؟

در مشاوره طلاق روانشناس در مورد موضوعات مختلفی با شما صحبت می‌کند و تلاش می‌نماید تا تمام مشکلاتی که در این راه ممکن است گریبان گیر شما شوند را در طول جلسات بررسی نماید. از جمله خدمات مرتبط با مشاوره طلاق می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

آموزش مدیریت هیجانات ناخوشایند در زوجین

جدایی و طلاق یکی از فرایندهای دشوار در زندگی هر انسانی است. این رویداد برای اکثر افراد تجربه تلخ و ناخوشایندی است که می‌تواند هیجانات منفی متعددی را ایجاد نماید. از جمله این هیجانات می‌توان به خشم، نفرت، احساس غم شدید و در نهایت درگیری با چرخه سوگواری اشاره کرد. علاوه بر این هیجانات می‌توانند توانایی ذهنی هردوی زوجین را کاهش داده و کیفیت تصمیم گیری آن‌ها را مختل کنند.

اولین کاری که روانشناس در مشاوره طلاق انجام می‌دهد این است که به افراد کمک می‌کند تا بفهمند چگونه باید این هیجانات را در خود مدیریت کنند. تصمیم گیری برای طلاق تا زمانی که زن و مرد از نظر هیجانی بسیار آشفته هستند بهتر است به تعویق بیافتد چرا که در این شرایط ظرفیت‌های شناختی مغز تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند و فرایندهایی نظیر قضاوت و تصمیم گیری تا حد زیادی مختل می‌شوند. در این موقعیت زن و شوهر هر تصمیمی بگیرند در نهایت ممکن است به پشیمانی بیانجامد.

بیشتر بخوانید : فرزندان طلاق

تصویر سازی زندگی بعد از طلاق

طلاق گرفتن تصمیم مهمی است که باید با دور اندیشی و تامل کافی اتفاق بیافتد. شما باید بتوانید از قبل شرایط زندگی بعد از جدایی را پیش بینی کنید و برای مشکلاتی که ممکن است شما را تهدید نمایند برنامه ریزی نمایید. برنامه ریزی در مورد نحوه گذراندن مخارج زندگی و مسائل مرتبط با حضانت فرزندان از جمله مواردی هستند که باید از قبل در مورد آن‌ها بیاندیشید.

ایجاد فضایی برای درک شرایط توسط فرزندان

در فرایند طلاق ممکن است فرزندان با آسیب‌های جدی مواجه شوند چرا که کودکان از نظر ذهنی دارای نوعی خودمحوری هستند. این مسئله باعث می‌شود که آن‌ها خود را در مرکز دنیا ببینند و هر اتفاقی را به خود مربوط سازند. در بسیاری از موارد بچه‌ها خود را مسئول جدایی والدین می‌پندارند و همین امر احساس گناه و اضطراب شدیدی را در آن‌ها به وجود می‌آورد که این مسئله در جلسات مشاوره طلاق برای والدین شفاف سازی می‌شود.

همچنین اگر جدایی ناگهانی و بدون اطلاع فرزندان انجام شود شدت آسیب‌ها بیشتر خواهد بود. کودکان در این شرایط احساس می‌کنند از جانب یکی از والدین طرد یا رها شده‌اند و این مسئله تا حد زیادی به سبک دلبستگی آن‌ها آسیب می‌زند. در نهایت جدا شدن ناگهانی کودک از یکی از والدین می‌تواند به احساس خشم، ترس، اضطراب یا غم بسیار شدید منجر شود. برای جلوگیری از همه این آسیب‌ها در مشاوره طلاق یاد می‌گیرید که چگونه در مورد مشکلات خود با کودک صحبت کنید و او را برای فرایند طلاق آماده سازید.

بیشتر بخوانید : مشاوره خارج از کشور 

چگونه مشاوره طلاق دریافت کنیم

مشاوره طلاق امروزه در اکثر مراکز مشاوره روانشناسی به صورت حضوری و غیر حضوری ارائه می‌شود. در جلسات مشاوره حضوری شما و همسرتان می‌توانید به طور هم زمان با هم در اتاق مشاور حاضر شده و از خدمات زوج درمانی برای حل و فصل مشکلات موجود کمک بگیرید. با این حال اگر مراکز روانشناسی معتبر و قابل اطمینان در نزدیکی شما حضور ندارند یا حس می‌کنید برای مراجعه حضوری آمادگی ندارید می‌توانید از خدمات مشاوره تلفنی و آنلاین استفاده نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مشاوره طلاق می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360  تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

آیا می توان طلاق را پیش بینی کرد؟

طلاق پدیده‌ای چند عاملی است و عوامل بسیار مختلفی در وقوع آن تاثیر دارند. در نتیجه به طور دقیق هرگز نمی‌توان پیش بینی کرد که زندگی یک زوج لزوما به طلاق و جدایی منجر می‌شود اما فاکتورهای خاصی وجود دارد که می‌تواند آسیب پذیری زندگی مشترک را در این زمینه بالا برده و احتمال بروز جدایی را تقویت کنند. از جمله این عوامل می‌توان به رفتارهایی نظیر سرزنشگری، اجتناب از گفت‌وگو، فقدان همدلی، عدم مسئولیت پذیری و زیر پا گذاشتن احترام بین فردی اشاره کرد.

منبع: مشاوره طلاق



:: برچسب‌ها: مشاوره طلاق ,
:: بازدید از این مطلب : 573
|
امتیاز مطلب : 22
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : یک شنبه 29 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

مشاوره تلفنی روانشناسی و یا مشاوره تلفنی با موبایل برای کسانی که امکان حضور در جلسه مشاوره را ندارند، برای ارائه خدمات درمانی به صورت فوری برای تمامی گروه های سنی ایجاد شده است. خیلی اوقات وقتی با بحرانی در خانواده و یا زندگی شخصی روبرو می‌شویم، قادر به تفکر منطقی نیستیم، چه برسد به اینکه بخواهیم با مرکز مشاوره ای تماس بگیریم و برای چند روز آینده وقت رزرو کنیم. مشاوره تلفنی این امکان را می‌دهد که از هر کجایی با متخصصین روانشناسی بتوانیم ارتباط برقرار کنیم. به دلیل محدودیت های تماس تلفنی، باید درمانگران با سابقه و کاربلدی این کار را انجام دهند. مجموعه آواژه با گردهم آوری جمعی از روانشناسان خبره به شما این امکان را می‌دهد تا در هر ساعتی از روز بتوانید با بهترین متخصصان روانشناسی جلسه درمان داشته باشید. 

بیشتر بخوانید : مشاوره خانواده تلفنی

منبع: مشاوره تلفنی روانشناسی

مشاوره روانشناسی تلفنی

برخی از مراکز مشاوره تنها دارای خطوطی هستند که تماس گرفتن با آن‌ها تنها از طریق تلفن ثابت امکان پذیر است. این امر بسیاری از مراجعان را محدود کرده و باعث می‌شود آن‌ها در مواقع بحرانی یا زمانی که شرایط صحبت کردن در خانه وجود ندارد از دریافت خدمات مشاوره محروم بمانند. در مقابل، مشاوره تلفنی روانشناسی با گوشی همراه به شما این امکان را می‌دهد که از هرجایی از طریق خط موبایل خود با مشاورین تماس گرفته و در مورد مشکلات خود از آن‌ها کمک بگیرید.

بیشتر بخوانید : مشاوره جنسی تلفنی

مشاوره تلفنی روانشناسی با موبایل چه مزایایی دارد؟

مشاوره با گوشی همراه مزایای مختلفی دارد که می‌تواند نسبت به مراجعه حضوری برای بسیاری از افراد ارجحیت داشته باشد. از جمله این مزایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

صرف زمان کمتر برای مشاوره

بسیاری از افراد در برخی مناطق کشور به مراکز معتبر دسترسی ندارند و یا حتی در صورت دسترسی به دلیل مشغله‌های روزمره وقت این را ندارند که به صورت حضوری به درمانگران مراجعه کنند. مشاوره با موبایل با برداشتن این مانع به شما کمک می‌کند از هرجای کشور با بهترین و معتبرترین مراکز تماس بگیرید و در مورد مشکلات خود با روانشناسان یا مشاوران متخصص گفت‌وگو کنید. 

پرداخت هزینه ای به صرفه تر

رفت‌وآمدهای حضوری، هزینه‌های اضافه‌ای را به مراجعین تحمیل می‌کند که همین امر می‌تواند شما را از مراجعه منصرف کند یا باعث شود دائماً این مسئله را پشت گوش بیاندازد؛ اما در مراجعه تلفنی می‌توانید در این زمینه نیز صرفه جویی کرده و نگرانی‌های مالی خود را کاهش دهید.

امکان دسترسی آسان

در مراجعه حضوری شما همواره با محدودیت‌های زمانی خاصی روبه‌رو هستید. درمانگران همیشه در دفتر کار خود حضور ندارند و در نتیجه نمی‌توانید هر زمان به آن‌ها مراجعه نمایید؛ اما در مشاوره با موبایل تلفنی، قادر هستید در هر زمان با خطوط در نظر گرفته شده تماس بگیرید و در مورد مشکلات خود یا بحران‌های پیش رو با روانشناسان و مشاوران صحبت نمایید.

بیان راحت تر مسائل

مراجعه به روانشناس و مشاور برای بسیاری از افراد آسان نیست. برای مثال برخی افراد در حضور روانشناس احساس معذب بودن می‌کنند و نمی‌توانند آزادانه مسائل خود را مطرح کنند. هرچقدر مشکلات شخصی‌تر و خصوصی‌تر باشند چالش‌ها بر سر مراجعه به روانشناس بیشتر خواهد شد. در این شرایط مشاوره تلفنی روانشناسی به شما کمک می‌کند تا احساس راحتی بیشتری داشته باشید و برای صحبت کردن با یک درمانگر مقاومت کمتری را نشان دهید. 

بیشتر بخوانید : مشاوره ترک اعتیاد تلفنی

در جلسات مشاوره تلفنی روانشانسی با موبایل چه موضوعاتی می توان مطرح کرد؟

جلسات مشاوره با موبایل نسبت به جلسات مشاوره حضوری هیچ گونه محدودیتی در مورد موضوعات مطرح شده ندارند. از جمله این موضوعات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • مشاوره در حوزه کودک و نوجوان
  • مشاوره پیش از ازدواج، مشکلات مرتبط با همسر و مسائل زناشویی 
  • درگیری با اختلالات جنسی نظیر زودانزالی، ناتوانی در رسیدن به ارگاسم یا بی‌میلی جنسی
  • وجود تنش و تعارض در خانواده و ناتوانی در برقراری ارتباط درست با اعضا 
  • درمان انواع اختلالات روانشناسی نظیر افسردگی، اضطراب، وسواس، اعتیاد و … 
  • مشاوره گرفتن در زمینه‌هایی نظیر تحصیل یا مشاوره تلفنی شغلی
  • مشاوره خیانت تلفنی

بیشتر بخوانید : مشاوره ازدواج تلفنی

چه کمک هایی از مشاوره تلفنی روانشناسی با موبایل می گیریم؟

برای استفاده از خدمات مشاوره با موبایل تنها کافی است با شماره‌های ثبت شده در سایت تماس بگیرید و درخواست ارائه خدمات خارج از سامانه را بدهید. پس از این با مشخص کردن حوزه مشکل خود و پرداخت هزینه در طی کوتاه‌ترین زمان می‌توانید با مشاورین متخصص در حوزه مد نظر خود تماس حاصل کرده و از آن‌ها در این باره کمک بگیرید.

بیشتر بخوانید : مشاوره کودک تلفنی

 

برای دریات مشاوره می توانید از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس بگیرید.

 

سؤالات متداول

آیا می توانیم مشاوره تلفنی را تبدیل حضوری کرد؟

بله در صورتی که احساس کنید در جلسات مشاوره حضوری می‌توانید از مزایای بیشتری برخوردار شوید می‌توانید روند جلسات را تغییر داده و از مرکز نوبت جلسات حضوری دریافت نمایید.

منبع: مشاوره تلفنی روانشناسی



:: برچسب‌ها: مشاوره تلفنی روانشناسی ,
:: بازدید از این مطلب : 584
|
امتیاز مطلب : 35
|
تعداد امتیازدهندگان : 11
|
مجموع امتیاز : 11
تاریخ انتشار : یک شنبه 29 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

تقویت هوش نوزاد از چه زمانی امکان پذیر است؟ افزایش ضریب هوشی نوزاد موضوعی است که والدین می‌توانند از همان دوران بارداری به آن توجه داشته باشند. نوزاد از طریق تجربه‌های دریافتی خود از محیط پیرامونش به اکتشافات جدید دست می‌زند و بر آموخته‌های خویش می‌افزاید. در همین راستا لازم است که والدین نیز با انجام روش‌های کاربردی به تقویت هوش فرزند خود بپردازند. در واقع برای داشتن کودک باهوش باید زمینه‌های توسعه و رشد مهارت‌های ذهنی او را فراهم آورد. با توجه به اهمیت موضوع در ادامه درباره راهکارهای تقویت هوش نوزاد خواهیم پرداخت. بهره بردن از مشاوره کودک کمک می‌کند تا بتوانید زمینه را برای پیشرفت و تربیت کودک خود آماده کنید.

منیع: تقویت هوش نوزاد دو ماهه تا هشت ماهه

نقش شیر مادر در تقویت هوش نوزاد

شیر مادر حاوی ترکیبات بسیار ارزشمندی می‌باشد که در رشد مهارت‌های ذهنی کودک نقش بسزایی دارند. به همین دلیل است که میزان هوش و آی کیو کودکانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند نسبت به کودکانی که از شیر خشک بهره می‌برند 10 تا 12 برابر بیشتر است. در واقع نوزادانی که به مدت 2 سال از شیر مادر تغذیه می‌کنند به طور میانگین از ضریب هوشی بالاتری بهره مند هستند. با توجه به تاثیر شیر مادر در افزایش نرخ هوش کودکان باید گفت، نه تنها از زمان شروع مدرسه بلکه از روز اول تولد نوزاد، مادران نقش زیادی در افزایش هوش فرزندان خود ایفا می‌کنند.

علاوه بر این، نوع برنامه غذایی که مادران شیرده در طول روز مصرف می‌کنند، ارتباط مستقیمی با سلامت و هوش نوزادان دارد. به همین دلیل باید مصرف اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 که در رشد مهارت‌های ذهنی کودک نقش بخصوصی دارد، در اولویت برنامه غذایی مادران قرار بگیرد. برای آشنایی با سایر انواع هوش کودک کلیک کنید.

 

روش‌های کاربردی برای تقویت هوش نوزاد

ارتباط کلامی و عاطفی با نوزاد

در آغوش کشیدن نوزاد و مورد محبت قراردادن او باعث افزایش رشد توانایی‌های ذهنی می‌گردد. در واقع وقتی کودک مورد حمایت عاطفی والدین قرار داشته باشد، احساس امنیت می‌کند و اعتماد به نفس زیادی به دست می‌آورد. افزایش اعتماد به نفس کودک سبب می‌شود که به توانایی‌های خود اعتماد کند و به خلاقیت و اکتشاف بپردازد. در نتیجه رشد مهارت‌های خلاقانه، هوش کودک افزایش می‌یابد و مهارت‌های ذهنی او تقویت می‌شود.

کاهش ساعت تماشای تلویزیون

اختصاص دادن مدت زمان زیادی به تماشای تلویزیون، باعث کند شدن رشد مهارت‌های شناختی در کودک می‌شود. به جای اینکه کودک ساعت‌ها بنشیند و بدون مهارت فیزیکی تلویزیون تماشا کند، بهتر است به کند و کاو درباره محیط پیرامون خود بپردازد و بازی‌های انجام دهد که باعث تحرک و تفکر او بشود. به مرور این مسئله باعث تقویت هوش نوزاد خواهد شد.

آشنا کردن کودک با کتاب

برای آشنا کردن کودک با دنیای کتاب هیچ وقت زود نیست و نباید منتظر شد تا کودک به مدرسه برود و توانایی خواندن و نوشتن را فرا بگیرد. از همان ابتدای تولد می‌توان برای کودک قصه خواند، به ویژه وقتی کودک کمی بزرگتر شود، بهتر است از کتاب‌های مصور با تصاویر رنگی استفاده کرد تا نظر کودک را جلب کند. خواندن قصه‌های متنوع با صدای بلند برای کودک باعث رشد دایره لغات او می‌شود و از این طریق می‌توان به تقویت هوش او کمک کرد.

توجه به موسیقی برای تقویت هوش نوزاد

تحقیقات مختلف در زمینه رشد مهارت‌های ذهنی کودک حاکی از تاثیر موسیقی بر افزایش هوش آن‌ها می‌باشد. امروز کلاس‌های موسیقی مادر و کودک وجود دارد که کمک می‌کند در کنار پیوند عاطفی عمیق میان کودک و مادر، هوش موسیقیایی آنان نیز بالاتر رفته و بتوانند باعث پیشرفت خود شوند. به طور کلی می‌توان نقش موسیقی بر رشد مهارت‌های شناختی نوزاد را در موارد زیر خلاصه کرد.

  • تقویت حافظه
  • افزایش تفکر مقایسه‌ای
  • افزایش رشد هوش فضایی و دیداری نوزاد
  • تجسم سه بعدی اشکال هندسی
  • افزایش توانایی، استعداد عددی و ریاضی کودک

به چالش کشیدن ذهن کودک

بازی‌های مختلف مانند خانه سازی، پرتاب توپ به یک نقطه مشخص، تشخیص رنگ‌ها و اشکال مشابه از جمله انواع بازی‌های چالشی هستند که ذهن کودک را درگیر می‌کند و قوه تفکر او را رشد می‌دهد. برای آشنایی بیشتر با روش‌های استعدادیابی کودکان کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه نوزاد و کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی آواژه تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

آیا بازی کردن با کودک در افزایش ضریب هوشی او موثر است؟

کودک به دلیل الگو پذیری از والدین خود می‌تواند فعالیت‌های مختلف را یاد بگیرد. در قالب بازی می‌توان آموزش‌های زیادی به کودک یاد داد و به رشد مهارت‌های شناختی او کمک کرد.

چه نوع بازی‌هایی به رشد مهارت‌های حرکتی در نوزاد کمک می‌کند؟

برای رشد مهارت‌های حرکتی لازم است که تمام بدن فعالیت داشته باشد. انواع بازی‌های ساده فیزیکی مانند قل دادن توپ یا فوتبال بچگانه می‌تواند در این زمینه موثر باشد.

منیع: تقویت هوش نوزاد دو ماهه تا هشت ماهه



:: برچسب‌ها: تقویت هوش نوزاد دو ماهه تا هشت ماهه ,
:: بازدید از این مطلب : 526
|
امتیاز مطلب : 50
|
تعداد امتیازدهندگان : 15
|
مجموع امتیاز : 15
تاریخ انتشار : یک شنبه 29 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

اعتیاد به الکل یا الکلیسم (Alcoholism) یکی از انواع اعتیاد است. مصرف الکل آسیب های جسمی و روحی را در فرد ایجاد می کند و در طولانی مدت می تواند آسیب های جبران ناپذیری را برای او به همراه داشته باشد. متاسفانه امروزه اعتیاد به الکل در بین جوانان بسیار شایع شده است. بسیاری از خانوااده ها نگران آسیب ها و پیامد های ناشی از آن هستند. با آگاهی از نشانه‌ها و عوارض اعتیاد به الکل، می‌توانید گامی در جهت ترک آن بردارید.

منبع: اعتیاد به الکل (Alcoholism)

الکل چیست؟

الکل نوشیدنی است که انواع مختلفی داشته و از تقطیر مواد خوراکی نظیر گندم، برنج، میوه ها و سبزیجات و … حاصل می‌گردد. بنابراین برای تولید این نوشیدنی‌های روان گردان مواد خوراکی نام برده شده را بخار و تقطیر می‌کنند.

این نوشیدنی را نوعی روان گردان می‌دانند زیرا بیشتر روان افراد را درگیر می‌کند. این دگرگونی روان با حرکات عجیب و رفتارهای غیر معقول فرد همراه است که در ادامه بیشتر درباره عوارض اعتیاد الکل صحبت می‌کنیم:

انواع نوشیدنی های الکلی

1. آبجو که میزان الکل آن به ۶ الی ۹ درصد می‌رسد.

2. نوشیدنی‌های تقویتی که الکل دارند و معمولا میزان الکل آن‌ها به ۱۸ الی ۲۰ درصد می‌رسد.

3. شراب که دارای ۲۱ الی ۴۱ درصد الکل است.

4. نوشیدنی‌هایی نظیر جین، ودکا و ویسکی که دارای بیشترین میزان الکل هستند و الکل درون آن‌ها ۴۰ الی ۵۰ درصد می‌باشد.

[box type=”shadow”]
بیشتر بخوانید : اعتیاد چیست | تعریف و آشنایی با ماهیت اعتیاد [/box]

اعتیاد به الکل

اعتیاد به نوشیدنی‌های الکلی وقتی رخ می‌دهد که بدن فرد مصرف کننده مقاوم شده و از لحاظ احساسی و جسمی به آن وابستگی پیدا می‌کند. بروز این وابستگی، زمینه‌ای برای شکل گیری ناهنجاری‌های مختلفی بوده و حتی خطر مرگ برای مصرف کننده را نیز دارد به همین خاطر فرد درگیر باید در سریع ترین زمان ممکن نسبت به ترک الکل اقدام نماید.

 

نشانه های اعتیاد به الکل

تشخیص دقیق اینکه شخص به الکل اعتیاد پیدا کرده است یا خیر، باید توسط متخصص و روانشناس این حوزه تایید گردد. البته شما نیز با دیدن چند نشانه می‌توانید به این اعتیاد پی ببرید. نشانه‌های اعتیاد به نوشیدنی ‌های الکلی عبارتند از:

1. شخص درگیر، تمایلی به حضور در مجالسی که الکل سرو نمی‌شود نداشته و بالعکس در مجالسی که الکل وجود دارد با رغبت تمام حضور پیدا می‌کند.

2. نشانه دیگر مصرف بالا الکل این است که فرد حتی در مکان‌های ممنوعه نظیر داخل خودرو نیز از مصرف آن دست بر نمی‌دارد.

3. در زمان‌های غیر معقول الکل مصرف می‌کند. برای نمونه بلافاصله بعد از بیدار شدن از خواب، همراه وعده‌های اصلی غذا و پیش از خوابیدن.

5. مصرف کننده الکل معمولا به افسردگی دچار می‌شود.

6. در طول روز مدام می‌خواهد استراحت کند.

[box type=”shadow”]
بیشتر بخوانید : انواع مواد اعتیاد آور | آشنایی با انواع ماده های اعتیاد آور [/box]

عوارض اعتیاد به الکل

به محض نوشیدن الکل از آنجایی که مایع است به خون وارد شده و موجب آسیب به اکثر قسمت‌های بدن می‌شود به همین خاطر مصرف کننده علاوه بر آسیب‌های روانی شاهد آسیب‌های شدید جسمانی نیز خواهد بود. برخی از عوارض مصرف الکل عبارتند از:

_ بروز بیماری‌های جسمی نظیر سرطان، حملات قلبی، اختلالات لوزالمعده و…

_ عدم تسلط بر حرکات و احساسات

_ مشکل در بینایی و دید تار

_ اثرات منفی بر مخچه

_ سردرد و حالت تهوع

_ مشکل در تکلم

_ افزایش دمای بدن

_ افزایش اسید معده

_ افزایش خشونت

_ کند شدن حافظه

_ افسردگی

 

راهکارهای رهایی از مصرف بیش از حد الکل

برای ترک اعتیاد به الگل راهکارهایی وجود دارد که عبارتند از:

1. رجوع به روانشناس ماهر در حوزه ترک اعتیاد

مصرف الکل مانند گل و شیشه به خاطر روان گردان بودنش، به صحبت و راهنمایی روانشناس احتیاج دارد. به همین خاطر در بسیاری از کشورها مصرف کنندگان و افرادی که اعتیاد شدید به الکل دارند را به مراکز روان درمانی می‌فرستند. در واقع روانشناس به شما کمک می‌کند تا راحت‌تر به دیگران “نه” بگویید و سلامت خود را به خطر نیندازید.

2. رجوع به مراکز درمانی تخصصی 

متخصصان برای رهایی از یک ماده اعتیادآور روشی که در نظر می‌گیرند که شامل سم زدایی و تجویز چند دارومی‌باشد. تنها مراکز درمانی استاندارد و بیمارستان‌ها مجاز به انجام سم زدایی هستند. با این کار باعث خروج مواد زیان آور از بدن شده و اعتیاد جسمی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

این دو راهکار موجب ترک آسان تر روحی و جسمی اعتیاد به الکل می‌شوند و موجبات ترک موفقیت آمیز را فراهم می‌کنند.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می‌توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

چه مسائلی موجب گرایش افراد به الکل می شود؟

علت خاصی را در گرایش به الکل نمی‌توان نام برد ولی معمولا مواردی نظیر فرار ظاهری از مشکلات، افسردگی، انواع اختلالات … در این امر دخیل هستند.

آیا اعتیاد به الکل خطر مرگ دارد؟

بله متاسفانه مصرف بیش از حد آن موجب اوردوز، سکته و… شده و خطر مرگ را به همراه دارد. بنابراین توصیه می شود حتما برای درمان مشاوره ترک اعتیاد دریافت کنید.

منبع: اعتیاد به الکل (Alcoholism)



:: برچسب‌ها: اعتیاد به الکل (Alcoholism) ,
:: بازدید از این مطلب : 532
|
امتیاز مطلب : 19
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : شنبه 28 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

معیار های انتخاب همسر برای هر دختر و پسری باید مشخص باشد. البته که خیلی از زوجین بدون توجه به این مسائل با یکدیگر ازدواج می‌کنند، اما باید گفت این کار فرقی با قدم گذاشتن با چشمی بسته در راهی که پر از پیچ و خم است، ندارد. هر چه آگاهی شما نسبت به خواسته هایتان از همسر آینده تان مشخص تر باشد، در انتخاب همسر بهتر عمل خواهید کرد. مشخص کردن این ملاک ها برای هر جوانی لازم است، برای آنکه بدانید درباره چی باید فکر کنید و یا چه چیزهایی را مد نظر قرار دهید، با ما در ادامه این مقاله همراه باشید و اگر در مورد ازدواج با ابهاماتی مواجه هستید، حتما برای دریافت  مشاوره ازدواج کلیک کنید.

منبع: معیار انتخاب همسر

معیار های انتخاب همسر

اگرچه بسیاری از جوانان ملاک‌های مشخصی برای ازدواج دارند و به خوبی می‌دانند همسر مناسب برای آن‌ها باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد، اما برخی دیگر در انتخاب این معیارها سردرگم می‌شوند و نمی‌دانند بر اساس چه ارزش‌هایی معیارهای خود را در نظر بگیرند. یکی از دلایل این مسئله می‌تواند ضعف در خودشناسی و نبود هویت ثابت در فرد باشد. افرادی که دیدگاه درستی راجع به خود و خواسته‌هایشان در زندگی ندارند طبیعتاً در زمینه انتخاب همسر نیز نمی‌توانند اصول مشخصی را طرح‌ریزی کنند.

معیار انتخاب همسر بین افراد مختلف متفاوت است. هرکدام از ما چیزهایی را مهم می‌دانیم که شاید برای یک نفر دیگر اهمیتی نداشته باشند. بااین‌حال بعضی از ملاک‌ها نسبت به بقیه اهمیت بیشتری دارند. در حقیقت مشاورین معتقدند که همه ما باید به این معیارها در انتخاب همسر دقت داشته باشیم.

مهم‌ترین نکته‌ای که در زمینه معیارهای انتخاب همسر باید به آن توجه داشته باشید این است که معیارها کاملاً فردی و خصوصی هستند. هریک از ما براساس فرهنگ و انتظاراتی که از زندگی داریم ملاک‌های مشخصی برایمان اهمیت بیشتری داشته و برخی دیگر برای ما بی‌ارزش هستند. در نتیجه سعی کنید در این زمینه صرفاً به خواسته‌ها و اولویت‌های خودتان توجه داشته باشید. اگرچه مشورت کردن با دیگران در تمامی موضوعات مفید خواهد بود اما ضبط معیارهای دیگران بدون تفکر راجع به آن‌ها نمی‌تواند به شما کمک کند. برای رسیدن به یک نظر منسجم و تصمیم مناسب حتما مشاوره ازدواج دریافت کنید.

بیشتر بخوانید : آمادگی برای ازدواج

نکاتی که باید برای معیار های انتخاب همسر در نظر بگیرید

اگرچه معیارهای انتخاب همسر برای همه ما یک موضوع شخصی است و ممکن است آنچه برای یک نفر در اولین اولویت است برای دیگری هیچ اهمیتی نداشته باشد اما بهتر است به‌طور کلی این ویژگی‌ها را در نظر داشته باشید و در هریک از این موارد تصمیم مشخصی بگیرید.

ظاهر و چهره طرف مقابل

مهم نیست برای ظاهر چقدر اولویت قائل باشید اما یادتان باشد که نمی‌توانید به‌طورکلی آن را حذف کنید. همسر شما فردی است که می‌خواهید برای یک عمر با او زندگی کنید. به همین خاطر ویژگی‌های ظاهری او باید برای شما دلنشین باشد. بعضی‌ها می‌گویند ظاهر هیچ اهمیتی ندارد یا بعد از مدتی عادی می‌شود. اما به خاطر داشته باشید که اگر شما با این موضوع مشکل دارید گذشت زمان نمی‌تواند چیزی را برایتان تغییر بدهد. پس بهتر است از ابتدا به این ویژگی طرف مقابل توجه داشته باشید. برای آشنایی با نکات مربوط به ویژگی های ظاهری همسر کلیک کنید.

سن را در معیار های انتخاب همسر بگنجانید

یکی از نکاتی که باید در انتخاب همسر به آن توجه کنید شرایط سنی است. اختلاف سنی‌های بیش از حد معمولاً مشکلات بسیاری را به دنبال خواهند داشت. در این شرایط ممکن است طرف مقابل احساس کند شما بیش از حد خام و نپخته هستید. این می‌تواند مشکلات بسیاری را به دنبال داشته باشد. به‌طورکلی مشاورین معتقدند که اختلافی در حدود 3 تا 7 سال بین زوجین می‌تواند مناسب باشد. بااین‌حال یادتان باشد که این عدد قطعی نیست. اگر بین شما و طرف مقابل تفاهم کامل وجود داشته باشد بالا یا پایین‌تر بودن اختلاف سنی خیلی نمی‌تواند تعیین‌کننده باشد. مقاله بهترین اختلاف سن ازدواج را مطالعه نمایید.

قدرت مالی همسر آینده

شرایط اقتصادی طرف مقابل برای شروع زندگی نیز از جمله موضوعات مهمی است که باید به آن توجه کرد. آیا کسی که برای زندگی انتخاب کرده‌اید استقلال مالی دارد؟ آیا می‌تواند از پس هزینه‌های زندگی بربیاید؟ به‌علاوه شما می‌بایست به تناسب اقتصادی بین دو خانواده و همین‌طور باورهایتان راجع به مسائل اقتصادی توجه داشته باشید. هماهنگ نبودن شما در این موضوعات می‌تواند اختلاف‌های بسیاری را در جریان زندگی‌تان به وجود بیاورد.

بیشتر بخوانید : ویژگی های رفتاری در ازدواج

توجه به سلامت جسمی و روانی

سلامتی و به‌خصوص سلامت روان از مهم‌ترین ملاک‌ها برای انتخاب همسر است. درصورتی‌که همسر شما درگیر بیماری‌های روحی باشد این موضوع می‌تواند مشکلات بسیاری را در زندگی مشترک شما ایجاد کند. به‌علاوه سلامت جسمانی نیز یکی دیگر از شرایطی است که باید به آن توجه کرد. البته این صحبت به معنای آن نیست که اگر یک نفر درگیر بیماری یا مشکلی باشد اجازه ازدواج کردن ندارد؛ بلکه صحبت بر سر این است که آیا شما توانایی کنار آمدن با این موضوع را در خود می‌بینید یا خیر؟ برای آشنایی با جوانب کامل بهداشت روانی در ازدواج کلیک کنید.

تحصیلات

تحصیلات یکی از معیار هایی است که برای انتخاب همسر باید در نظر بگیرید. به‌طورکلی ادامه دادن تحصیلات باعث می‌شود که دنیای شما تغییر کند. به همین خاطر احتمالاً نخواهید توانست با کسی زندگی کنید که دنیای شما را درک نمی‌کند. اگر طرف مقابل‌تان علاقه‌ای به درس و تحصیل یا حتی مطالعه نداشته باشد احتمالاً مشکلاتی را تجربه خواهید کرد.

علاوه بر اینکه ممکن است دنیای فکری شما در این شرایط تفاوت بسیاری با هم داشته باشد یکی دیگر از مشکلات این است که طرف مقابل به تلاش شما برای درس‌خواندن اهمیتی قائل نباشد. اما اگر قرار است با فردی ازدواج کنید که تحصیلاتش از شما بالاتر است باید به این موضوع با دقت فکر کنید. آیا شما هم قصد و انگیزه‌ای برای ادامه تحصیلات دارید؟ آیا او با شرایط تحصیلی شما مشکلی ندارد؟ یا اینکه حرف یکدیگر را به‌خوبی متوجه می‌شوید؟ این‌ها سؤالاتی هستند که لازم است به آن‌ها توجه کافی داشته باشید.

تناسب فرهنگ و اعتقادات

یکی از مهم‌ترین معیار ها برای انتخاب همسر این است که شما با یکدیگر تناسب داشته باشید. مهم‌ترین بخش این تناسب نیز هماهنگی شما در افکار و اعتقادات است. متأسفانه خیلی این جمله را می‌شنویم که علاقه می‌تواند جای تمام تفاوت‌ها را پر کند. اما یادتان باشد شما قرار است با کسی که انتخاب می‌کنید برای یک عمر زندگی کنید. یکسان نبودن اعتقادات شما باعث خواهد شد تا بر سر هر مسئله‌ای در زندگی با یکدیگر دچار اختلاف شوید. پس سعی کنید با استفاده از سؤالات مختلف و همین‌طور دقت به رفتار فرد در جلسات آشنایی پیش از ازدواج اطلاعات خود را راجع به اعتقادات و باورهای طرف مقابل کامل کنید.

اهمیت به ویژگی‌های اخلاقی از معیار های انتخاب همسر

شما ترجیح می‌دهید طرف مقابل چه اخلاق‌هایی داشته باشد؟ یا به عبارت دیگر از کدام ویژگی‌های اخلاقی خوشتان نمی‌آید؟ قبل از اینکه بخواهید برای آینده خود همسری انتخاب کنید بهتر است به این سؤال پاسخ بدهید. برای مثال بعضی از خانم‌ها دوست ندارند با مردان خسیس زندگی کنند. یا ممکن است شما از اینکه همسرتان بیش از حد اهل ارتباط با دیگران است خسته شوید. پس بهتر است اول با خودتان مشخص کنید که دوست دارید همسر آینده‌تان چه ویژگی‌های اخلاقی داشته باشد؛ و سپس به دنبال این ویژگی‌ها در طرف مقابل بگردید.

شرایط خانوادگی

توجه به وضعیت فرهنگی، اخلاقی و مالی خانواده طرف مقابل نیز یکی از نکاتی است که باید برای ازدواج به آن توجه داشته باشید. شما پس از ازدواج عضوی از این خانواده هستید. قرار است همیشه با آن‌ها در ارتباط باشید. پس می‌بایست به این نکته دقت داشته باشید که آیا خصوصیات آنها از هر نظر مورد تأیید و دلخواه شما هست یا خیر؟

ملاک های نادرست در انتخاب همسر 

توجه صرف به حرف ها و قضاوت ها اطرافیان

یکی از رایج‌ترین اشتباهات در انتخاب معیارها و ازدواج توجه به حرف و نظر دیگران بیش از نظر خود فرد است. بسیاری از ما ویژگی‌هایی را برای همسر آینده‌مان در نظر می‌گیریم که اطرافیان، برای مثال پدر و مادر یا دوستان آن‌ها را مهم می‌دانند و یا بعضی معیارها را به این خاطر در نظر می‌گیریم که قضاوت دیگران راجع به همسر ما، برایمان اهمیت بالایی دارد. این موضوع گاها باعث می‌شود که شما با فردی ازدواج کنید که مطابق سلیقه شما نیست و در آینده دچار نارضایتی و دلزدگی خواهید شد. در نتیجه سعی کنید در کنار توجه به نظرات دیگران خودتان تصمیم گیرنده اصلی باشید.

نبود هیچ گونه معیار مشخصی

اینکه ما معیارهای مشخصی نداشته باشیم و ندانیم به دنبال پیدا کردن چگونه شریکی برای زندگی آینده هستیم؛ می‌تواند آسیب‌های بسیاری را در آینده متوجه زندگی ما کند. این افراد معمولاً به دنبال احساساتی که دچارش می‌شوند و یا شرایط زمانی با یک نفر ازدواج می‌کنند و ممکن است در آینده از انتخابشان پشیمان شوند.

توجه نکردن به معیارها بدون هیچ دلیل منطقی

برخی از جوانان علی‌رغم اینکه معیارهای مشخصی برای انتخاب همسر آینده دارند اما در زمان ازدواج به دلیل مسائلی همچون علاقمندی به یک فرد یا شرایط زمانی از معیارهای خود صرف‌نظر می‌کنند. به این موضوع توجه داشته باشید که انعطاف، یکی از شروط اصلی برای زندگی مشترک است و چشم‌پوشی از برخی مسائل شرط لازم برای شروع و ادامه زندگی است اما میان انعطاف و کنار گذاشتن معیارها تفاوت وجود دارد. همچنین شما از ملاک‌های اصلی و اصول مهم خود نمی‌توانید عقب‌نشینی کنید و این مسئله در آینده شما را دچار مشکل خواهد کرد.

باور به تغییر همسر در آینده

یکی از دلایل کنار گذاشتن معیارها و یا تغییر در دیدگاه‌ها راجع به همسر آینده می‌تواند به دلیل امید به تغییر کردن فرد در آینده باشد. بسیاری از دختران و پسران به این موضوع فکر می‌کنند که فرد مورد علاقشان را در آینده و به مرور زمان بر اساس ملاک‌ها و خواسته‌های خود تغییر خواهند داد. این نکته را همواره در نظر داشته باشید که شما قادر به تغییر دادن شخصیت هیچکس نخواهید بود و این موضوع حتی اگر ممکن باشد دشواری‌های بسیاری خواهد داشت. بهتر است به جای انتخاب فردی که با معیارهای شما تفاوت دارد و تلاش برای تغییر او، از ابتدا با فردی ازدواج کنید که مطابق معیارهای شما باشد. برای آشنایی بیشتر مقاله با چه کسانی نباید ازدواج کرد را بخوانید.

اقدامات لازم برای انتخاب همسر

برای اینکه بدانید چه موضوعاتی برای شما در انتخاب همسر اهمیت بیشتری دارند می‌توانید از تمرین زیر استفاده کنید.

سعی کنید زندگی مشترک با همسرتان در آینده را تصور کنید. چشمان‌تان را ببندید و تا جای ممکن به تصوراتتان اجازه دهید جزئیات بیشتری را ترسیم کنند. توجه داشته باشید که در این تمرین صرفاً بر خواسته‌ها و آرزوهایتان تمرکز کنید و مسائل منطقی یا ممکن بودن و نبودن خواسته‌هایتان را درنظر نگیرید. اکنون همه آنچه را در همسر آینده‌تان تصور کردید روی کاغذ بیاورید. به موارد نوشته شده با دقت نگاه کنید و هرچه می‌خواهید به آن اضافه یا کم کنید. این کار را تا جایی ادامه دهید که احساس کنید چیزی را در همسر آینده‌تان از قلم نینداخته‌اید. در مرحله بعد سعی کنید این ویژگی‌ها را اولویت‌بندی کنید و رتبه هریک را براساس ارزشی که دارند مشخص نمایید. برای مثال اگر ظاهر و وضعیت مالی دو اولویت شما هستند از خود بپرسید که حاضرید کدام یک را به خاطر دیگری کنار بگذارید.

بیشتر بخوانید : اختلافات در ازدواج

تصویری واضح از همسرتان مشخص کنید

یک تمرین دیگر که ممکن است از تمرین قبلی برایتان آسان‌تر باشد این است که سعی کنید به این سؤال پاسخ دهید (دلتان می‌خواهد همسر آینده شما چه ویژگی‌هایی را نداشته باشد؟) سعی کنید این موارد را فهرست کنید و از این طریق دیدگاه روشن‌تری نسبت به معیارهایتان به دست آورید.

با استفاده از این تمرینات می‌توانید اولویت‌های خود در انتخاب همسر را مشخص نمایید. اگر احساس می‌کنید علی‌رغم انجام این تمرین‌ها موضوع خاصی به ذهنتان نمی‌رسد می‌توانید با کمک گرفتن از مشاورین خانواده با نکات مهمی که باید در زمینه انتخاب همسر به آن توجه داشته باشید آشنا شوید. پیشنهاد می‌شود که مقاله معیارهای اشتباه ازدواج را هم بخوانید.

ملاک انتخاب همسر و اهمیت مشاوره‌

یکی از مهم‌ترین شرایطی که یک روان‌شناس می‌تواند به شما کمک کند تصمیم‌گیری برای ازدواج است. بعضی از ما ملاک مشخصی نداریم و نمی‌دانیم باید به چه نکاتی در انتخاب همسر توجه داشته باشیم. بعضی مواقع نیز یک نفر را انتخاب کرده‌ایم که نمی‌دانیم ازدواج با او به صلاح ما هست یا خیر؛ در تمامی این موقعیت‌ها کمک‌گرفتن از مشاورین می‌تواند بسیار مفید باشد. مشاورین با بررسی ویژگی‌های شخصیتی شما و همین‌طور طرف مقابل نکاتی که می‌بایست در نظر داشته باشید را به شما خواهند گفت.

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

سؤالات متداول

مشخص کردن معیارها و ملاک های انتخاب همسر چه اهمیتی دارد؟

درصورتی‌که معیار مشخصی برای انتخاب همسر نداشته باشید به این معناست که نمی‌دانید به دنبال چه هستید. این افراد معمولاً در آینده دچار این شک می‌شوند که شاید درصورت انتخاب کردن فرد دیگری زندگی بهتری داشتند و یا در آینده متوجه شوند فردی که انتخاب کرده‌اند مطابق میل و علاقه آن‌ها نیست.

چقدر برای معیارهایی که مشخص کرده ام انعطاف قائل شوم؟

شما نمی‌توانید معیارهایتان را به طور کلی کنار بگذارید اما می‌توانید از برخی آن‌ها به خاطر طرف مقابلتان چشم‌پوشی کنید. البته این درصورتی است که طرف مقابل شما حداقل نیمی از معیارهای مدنظر شما را برآورده کرده باشد. به‌علاوه صرف‌نظر کردن از معیارهایی که نخستین اولویت‌ها را برای شما داشته‌اند معمولاً باعث پشیمانی در آینده خواهد شد.

منبع: معیار انتخاب همسر



:: برچسب‌ها: معیار انتخاب همسر ,
:: بازدید از این مطلب : 523
|
امتیاز مطلب : 34
|
تعداد امتیازدهندگان : 13
|
مجموع امتیاز : 13
تاریخ انتشار : شنبه 28 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

معیار های انتخاب همسر برای هر دختر و پسری باید مشخص باشد. البته که خیلی از زوجین بدون توجه به این مسائل با یکدیگر ازدواج می‌کنند، اما باید گفت این کار فرقی با قدم گذاشتن با چشمی بسته در راهی که پر از پیچ و خم است، ندارد. هر چه آگاهی شما نسبت به خواسته هایتان از همسر آینده تان مشخص تر باشد، در انتخاب همسر بهتر عمل خواهید کرد. مشخص کردن این ملاک ها برای هر جوانی لازم است، برای آنکه بدانید درباره چی باید فکر کنید و یا چه چیزهایی را مد نظر قرار دهید، با ما در ادامه این مقاله همراه باشید و اگر در مورد ازدواج با ابهاماتی مواجه هستید، حتما برای دریافت  مشاوره ازدواج کلیک کنید.

منبع: معیار انتخاب همسر

معیار های انتخاب همسر

اگرچه بسیاری از جوانان ملاک‌های مشخصی برای ازدواج دارند و به خوبی می‌دانند همسر مناسب برای آن‌ها باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد، اما برخی دیگر در انتخاب این معیارها سردرگم می‌شوند و نمی‌دانند بر اساس چه ارزش‌هایی معیارهای خود را در نظر بگیرند. یکی از دلایل این مسئله می‌تواند ضعف در خودشناسی و نبود هویت ثابت در فرد باشد. افرادی که دیدگاه درستی راجع به خود و خواسته‌هایشان در زندگی ندارند طبیعتاً در زمینه انتخاب همسر نیز نمی‌توانند اصول مشخصی را طرح‌ریزی کنند.

معیار انتخاب همسر بین افراد مختلف متفاوت است. هرکدام از ما چیزهایی را مهم می‌دانیم که شاید برای یک نفر دیگر اهمیتی نداشته باشند. بااین‌حال بعضی از ملاک‌ها نسبت به بقیه اهمیت بیشتری دارند. در حقیقت مشاورین معتقدند که همه ما باید به این معیارها در انتخاب همسر دقت داشته باشیم.

مهم‌ترین نکته‌ای که در زمینه معیارهای انتخاب همسر باید به آن توجه داشته باشید این است که معیارها کاملاً فردی و خصوصی هستند. هریک از ما براساس فرهنگ و انتظاراتی که از زندگی داریم ملاک‌های مشخصی برایمان اهمیت بیشتری داشته و برخی دیگر برای ما بی‌ارزش هستند. در نتیجه سعی کنید در این زمینه صرفاً به خواسته‌ها و اولویت‌های خودتان توجه داشته باشید. اگرچه مشورت کردن با دیگران در تمامی موضوعات مفید خواهد بود اما ضبط معیارهای دیگران بدون تفکر راجع به آن‌ها نمی‌تواند به شما کمک کند. برای رسیدن به یک نظر منسجم و تصمیم مناسب حتما مشاوره ازدواج دریافت کنید.

بیشتر بخوانید : آمادگی برای ازدواج

نکاتی که باید برای معیار های انتخاب همسر در نظر بگیرید

اگرچه معیارهای انتخاب همسر برای همه ما یک موضوع شخصی است و ممکن است آنچه برای یک نفر در اولین اولویت است برای دیگری هیچ اهمیتی نداشته باشد اما بهتر است به‌طور کلی این ویژگی‌ها را در نظر داشته باشید و در هریک از این موارد تصمیم مشخصی بگیرید.

ظاهر و چهره طرف مقابل

مهم نیست برای ظاهر چقدر اولویت قائل باشید اما یادتان باشد که نمی‌توانید به‌طورکلی آن را حذف کنید. همسر شما فردی است که می‌خواهید برای یک عمر با او زندگی کنید. به همین خاطر ویژگی‌های ظاهری او باید برای شما دلنشین باشد. بعضی‌ها می‌گویند ظاهر هیچ اهمیتی ندارد یا بعد از مدتی عادی می‌شود. اما به خاطر داشته باشید که اگر شما با این موضوع مشکل دارید گذشت زمان نمی‌تواند چیزی را برایتان تغییر بدهد. پس بهتر است از ابتدا به این ویژگی طرف مقابل توجه داشته باشید. برای آشنایی با نکات مربوط به ویژگی های ظاهری همسر کلیک کنید.

سن را در معیار های انتخاب همسر بگنجانید

یکی از نکاتی که باید در انتخاب همسر به آن توجه کنید شرایط سنی است. اختلاف سنی‌های بیش از حد معمولاً مشکلات بسیاری را به دنبال خواهند داشت. در این شرایط ممکن است طرف مقابل احساس کند شما بیش از حد خام و نپخته هستید. این می‌تواند مشکلات بسیاری را به دنبال داشته باشد. به‌طورکلی مشاورین معتقدند که اختلافی در حدود 3 تا 7 سال بین زوجین می‌تواند مناسب باشد. بااین‌حال یادتان باشد که این عدد قطعی نیست. اگر بین شما و طرف مقابل تفاهم کامل وجود داشته باشد بالا یا پایین‌تر بودن اختلاف سنی خیلی نمی‌تواند تعیین‌کننده باشد. مقاله بهترین اختلاف سن ازدواج را مطالعه نمایید.

قدرت مالی همسر آینده

شرایط اقتصادی طرف مقابل برای شروع زندگی نیز از جمله موضوعات مهمی است که باید به آن توجه کرد. آیا کسی که برای زندگی انتخاب کرده‌اید استقلال مالی دارد؟ آیا می‌تواند از پس هزینه‌های زندگی بربیاید؟ به‌علاوه شما می‌بایست به تناسب اقتصادی بین دو خانواده و همین‌طور باورهایتان راجع به مسائل اقتصادی توجه داشته باشید. هماهنگ نبودن شما در این موضوعات می‌تواند اختلاف‌های بسیاری را در جریان زندگی‌تان به وجود بیاورد.

بیشتر بخوانید : ویژگی های رفتاری در ازدواج

توجه به سلامت جسمی و روانی

سلامتی و به‌خصوص سلامت روان از مهم‌ترین ملاک‌ها برای انتخاب همسر است. درصورتی‌که همسر شما درگیر بیماری‌های روحی باشد این موضوع می‌تواند مشکلات بسیاری را در زندگی مشترک شما ایجاد کند. به‌علاوه سلامت جسمانی نیز یکی دیگر از شرایطی است که باید به آن توجه کرد. البته این صحبت به معنای آن نیست که اگر یک نفر درگیر بیماری یا مشکلی باشد اجازه ازدواج کردن ندارد؛ بلکه صحبت بر سر این است که آیا شما توانایی کنار آمدن با این موضوع را در خود می‌بینید یا خیر؟ برای آشنایی با جوانب کامل بهداشت روانی در ازدواج کلیک کنید.

تحصیلات

تحصیلات یکی از معیار هایی است که برای انتخاب همسر باید در نظر بگیرید. به‌طورکلی ادامه دادن تحصیلات باعث می‌شود که دنیای شما تغییر کند. به همین خاطر احتمالاً نخواهید توانست با کسی زندگی کنید که دنیای شما را درک نمی‌کند. اگر طرف مقابل‌تان علاقه‌ای به درس و تحصیل یا حتی مطالعه نداشته باشد احتمالاً مشکلاتی را تجربه خواهید کرد.

علاوه بر اینکه ممکن است دنیای فکری شما در این شرایط تفاوت بسیاری با هم داشته باشد یکی دیگر از مشکلات این است که طرف مقابل به تلاش شما برای درس‌خواندن اهمیتی قائل نباشد. اما اگر قرار است با فردی ازدواج کنید که تحصیلاتش از شما بالاتر است باید به این موضوع با دقت فکر کنید. آیا شما هم قصد و انگیزه‌ای برای ادامه تحصیلات دارید؟ آیا او با شرایط تحصیلی شما مشکلی ندارد؟ یا اینکه حرف یکدیگر را به‌خوبی متوجه می‌شوید؟ این‌ها سؤالاتی هستند که لازم است به آن‌ها توجه کافی داشته باشید.

تناسب فرهنگ و اعتقادات

یکی از مهم‌ترین معیار ها برای انتخاب همسر این است که شما با یکدیگر تناسب داشته باشید. مهم‌ترین بخش این تناسب نیز هماهنگی شما در افکار و اعتقادات است. متأسفانه خیلی این جمله را می‌شنویم که علاقه می‌تواند جای تمام تفاوت‌ها را پر کند. اما یادتان باشد شما قرار است با کسی که انتخاب می‌کنید برای یک عمر زندگی کنید. یکسان نبودن اعتقادات شما باعث خواهد شد تا بر سر هر مسئله‌ای در زندگی با یکدیگر دچار اختلاف شوید. پس سعی کنید با استفاده از سؤالات مختلف و همین‌طور دقت به رفتار فرد در جلسات آشنایی پیش از ازدواج اطلاعات خود را راجع به اعتقادات و باورهای طرف مقابل کامل کنید.

اهمیت به ویژگی‌های اخلاقی از معیار های انتخاب همسر

شما ترجیح می‌دهید طرف مقابل چه اخلاق‌هایی داشته باشد؟ یا به عبارت دیگر از کدام ویژگی‌های اخلاقی خوشتان نمی‌آید؟ قبل از اینکه بخواهید برای آینده خود همسری انتخاب کنید بهتر است به این سؤال پاسخ بدهید. برای مثال بعضی از خانم‌ها دوست ندارند با مردان خسیس زندگی کنند. یا ممکن است شما از اینکه همسرتان بیش از حد اهل ارتباط با دیگران است خسته شوید. پس بهتر است اول با خودتان مشخص کنید که دوست دارید همسر آینده‌تان چه ویژگی‌های اخلاقی داشته باشد؛ و سپس به دنبال این ویژگی‌ها در طرف مقابل بگردید.

شرایط خانوادگی

توجه به وضعیت فرهنگی، اخلاقی و مالی خانواده طرف مقابل نیز یکی از نکاتی است که باید برای ازدواج به آن توجه داشته باشید. شما پس از ازدواج عضوی از این خانواده هستید. قرار است همیشه با آن‌ها در ارتباط باشید. پس می‌بایست به این نکته دقت داشته باشید که آیا خصوصیات آنها از هر نظر مورد تأیید و دلخواه شما هست یا خیر؟

ملاک های نادرست در انتخاب همسر 

توجه صرف به حرف ها و قضاوت ها اطرافیان

یکی از رایج‌ترین اشتباهات در انتخاب معیارها و ازدواج توجه به حرف و نظر دیگران بیش از نظر خود فرد است. بسیاری از ما ویژگی‌هایی را برای همسر آینده‌مان در نظر می‌گیریم که اطرافیان، برای مثال پدر و مادر یا دوستان آن‌ها را مهم می‌دانند و یا بعضی معیارها را به این خاطر در نظر می‌گیریم که قضاوت دیگران راجع به همسر ما، برایمان اهمیت بالایی دارد. این موضوع گاها باعث می‌شود که شما با فردی ازدواج کنید که مطابق سلیقه شما نیست و در آینده دچار نارضایتی و دلزدگی خواهید شد. در نتیجه سعی کنید در کنار توجه به نظرات دیگران خودتان تصمیم گیرنده اصلی باشید.

نبود هیچ گونه معیار مشخصی

اینکه ما معیارهای مشخصی نداشته باشیم و ندانیم به دنبال پیدا کردن چگونه شریکی برای زندگی آینده هستیم؛ می‌تواند آسیب‌های بسیاری را در آینده متوجه زندگی ما کند. این افراد معمولاً به دنبال احساساتی که دچارش می‌شوند و یا شرایط زمانی با یک نفر ازدواج می‌کنند و ممکن است در آینده از انتخابشان پشیمان شوند.

توجه نکردن به معیارها بدون هیچ دلیل منطقی

برخی از جوانان علی‌رغم اینکه معیارهای مشخصی برای انتخاب همسر آینده دارند اما در زمان ازدواج به دلیل مسائلی همچون علاقمندی به یک فرد یا شرایط زمانی از معیارهای خود صرف‌نظر می‌کنند. به این موضوع توجه داشته باشید که انعطاف، یکی از شروط اصلی برای زندگی مشترک است و چشم‌پوشی از برخی مسائل شرط لازم برای شروع و ادامه زندگی است اما میان انعطاف و کنار گذاشتن معیارها تفاوت وجود دارد. همچنین شما از ملاک‌های اصلی و اصول مهم خود نمی‌توانید عقب‌نشینی کنید و این مسئله در آینده شما را دچار مشکل خواهد کرد.

باور به تغییر همسر در آینده

یکی از دلایل کنار گذاشتن معیارها و یا تغییر در دیدگاه‌ها راجع به همسر آینده می‌تواند به دلیل امید به تغییر کردن فرد در آینده باشد. بسیاری از دختران و پسران به این موضوع فکر می‌کنند که فرد مورد علاقشان را در آینده و به مرور زمان بر اساس ملاک‌ها و خواسته‌های خود تغییر خواهند داد. این نکته را همواره در نظر داشته باشید که شما قادر به تغییر دادن شخصیت هیچکس نخواهید بود و این موضوع حتی اگر ممکن باشد دشواری‌های بسیاری خواهد داشت. بهتر است به جای انتخاب فردی که با معیارهای شما تفاوت دارد و تلاش برای تغییر او، از ابتدا با فردی ازدواج کنید که مطابق معیارهای شما باشد. برای آشنایی بیشتر مقاله با چه کسانی نباید ازدواج کرد را بخوانید.

اقدامات لازم برای انتخاب همسر

برای اینکه بدانید چه موضوعاتی برای شما در انتخاب همسر اهمیت بیشتری دارند می‌توانید از تمرین زیر استفاده کنید.

سعی کنید زندگی مشترک با همسرتان در آینده را تصور کنید. چشمان‌تان را ببندید و تا جای ممکن به تصوراتتان اجازه دهید جزئیات بیشتری را ترسیم کنند. توجه داشته باشید که در این تمرین صرفاً بر خواسته‌ها و آرزوهایتان تمرکز کنید و مسائل منطقی یا ممکن بودن و نبودن خواسته‌هایتان را درنظر نگیرید. اکنون همه آنچه را در همسر آینده‌تان تصور کردید روی کاغذ بیاورید. به موارد نوشته شده با دقت نگاه کنید و هرچه می‌خواهید به آن اضافه یا کم کنید. این کار را تا جایی ادامه دهید که احساس کنید چیزی را در همسر آینده‌تان از قلم نینداخته‌اید. در مرحله بعد سعی کنید این ویژگی‌ها را اولویت‌بندی کنید و رتبه هریک را براساس ارزشی که دارند مشخص نمایید. برای مثال اگر ظاهر و وضعیت مالی دو اولویت شما هستند از خود بپرسید که حاضرید کدام یک را به خاطر دیگری کنار بگذارید.

بیشتر بخوانید : اختلافات در ازدواج

تصویری واضح از همسرتان مشخص کنید

یک تمرین دیگر که ممکن است از تمرین قبلی برایتان آسان‌تر باشد این است که سعی کنید به این سؤال پاسخ دهید (دلتان می‌خواهد همسر آینده شما چه ویژگی‌هایی را نداشته باشد؟) سعی کنید این موارد را فهرست کنید و از این طریق دیدگاه روشن‌تری نسبت به معیارهایتان به دست آورید.

با استفاده از این تمرینات می‌توانید اولویت‌های خود در انتخاب همسر را مشخص نمایید. اگر احساس می‌کنید علی‌رغم انجام این تمرین‌ها موضوع خاصی به ذهنتان نمی‌رسد می‌توانید با کمک گرفتن از مشاورین خانواده با نکات مهمی که باید در زمینه انتخاب همسر به آن توجه داشته باشید آشنا شوید. پیشنهاد می‌شود که مقاله معیارهای اشتباه ازدواج را هم بخوانید.

ملاک انتخاب همسر و اهمیت مشاوره‌

یکی از مهم‌ترین شرایطی که یک روان‌شناس می‌تواند به شما کمک کند تصمیم‌گیری برای ازدواج است. بعضی از ما ملاک مشخصی نداریم و نمی‌دانیم باید به چه نکاتی در انتخاب همسر توجه داشته باشیم. بعضی مواقع نیز یک نفر را انتخاب کرده‌ایم که نمی‌دانیم ازدواج با او به صلاح ما هست یا خیر؛ در تمامی این موقعیت‌ها کمک‌گرفتن از مشاورین می‌تواند بسیار مفید باشد. مشاورین با بررسی ویژگی‌های شخصیتی شما و همین‌طور طرف مقابل نکاتی که می‌بایست در نظر داشته باشید را به شما خواهند گفت.

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

سؤالات متداول

مشخص کردن معیارها و ملاک های انتخاب همسر چه اهمیتی دارد؟

درصورتی‌که معیار مشخصی برای انتخاب همسر نداشته باشید به این معناست که نمی‌دانید به دنبال چه هستید. این افراد معمولاً در آینده دچار این شک می‌شوند که شاید درصورت انتخاب کردن فرد دیگری زندگی بهتری داشتند و یا در آینده متوجه شوند فردی که انتخاب کرده‌اند مطابق میل و علاقه آن‌ها نیست.

چقدر برای معیارهایی که مشخص کرده ام انعطاف قائل شوم؟

شما نمی‌توانید معیارهایتان را به طور کلی کنار بگذارید اما می‌توانید از برخی آن‌ها به خاطر طرف مقابلتان چشم‌پوشی کنید. البته این درصورتی است که طرف مقابل شما حداقل نیمی از معیارهای مدنظر شما را برآورده کرده باشد. به‌علاوه صرف‌نظر کردن از معیارهایی که نخستین اولویت‌ها را برای شما داشته‌اند معمولاً باعث پشیمانی در آینده خواهد شد.

منبع: معیار انتخاب همسر



:: برچسب‌ها: معیار انتخاب همسر ,
:: بازدید از این مطلب : 556
|
امتیاز مطلب : 48
|
تعداد امتیازدهندگان : 15
|
مجموع امتیاز : 15
تاریخ انتشار : شنبه 28 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

شناخت علائم اعتیاد به شیشه برای بسیاری از افراد و به خصوص خانواده‌هایی که فرزندانشان در سنین نوجوانی قرار دارند اهمیت بسیاری دارد. در صورتی که شما با این علائم و نشانه‌ها آشنایی داشته باشید می‌توانید سریع‌تر متوجه وضعیت اعتیاد در نزدیکانتان شده و برای کمک به آن‌ها اقدام کنید. توجه داشته باشید در صورت مشاهده علایم اعتیاد به شیشه در اطرافیان خود بر احساسات و هیجانات خود کنترل داشته باشید و موضوع را با یک مشاور و روانشناس در زمینه اعتیاد در میان بگذارید. گاهی تصمیمات عجولانه می‌تواند شرایط را برای درمان و ارتباط سخت تر کند. با این حال در این مطلب راجع به ماده مخدر شیشه و علائم اعتیاد به شیشه از جنبه‌های مختلف صحبت خواهیم کرد پس همراه ما باشید. 

بیشتر بخوانید : اعتیاد چیست [/box]

منبع: علائم اعتیاد به شیشه

شیشه چیست؟

شیشه یا کریستال یک ماده مخدر صنعتی است که از مت آمفتامین تهیه می‌شود. این ماده مخدر به صورت یک پودر بی رنگ و بی بو است که شبیه به ذرات خورده شیشه یا کریستال بوده و به همین خاطر در میان مردم به این نام شناخته می‌شود.

به طور کلی ترکیبات مت آمفتامین باعث تحریک سیستم اعصاب مرکزی در مصرف کننده شده و از طریق تحریک مغز به ترشح دوپامین، یک احساس شادمانی و پرانرژی بودن کاذب را در فرد ایجاد می‌کند. این احساس پرانرژی بودن و بی نیازی به خواب معمولاً باعث می‌شود که بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان و یا صاحبان مشاغلی که نیاز به کاهش خواب آلودگی و افزایش تمرکز دارند به سمت مصرف این ماده گرایش پیدا کنند. با این حال مصرف این ماده به شدت اعتیاد آور بوده و به دلیل تاثیرات نامطلوبی که در مغز فرد ایجاد می‌کند، ترک اعتیاد به شیشه دشواری‌های بسیاری را به همراه خواهد داشت. برای آشنایی با انواع توهم زا هاکلیک کنید.

علائم مصرف شیشه

برای بسیاری از افرادی که نگران علائم اعتیاد به شیشه در نزدیکانشان هستند این سؤال پیش خواهد آمد که نشانه‌های مصرف شیشه چیست؟ و یا به عبارت دیگر چطور می‌توان تشخیص داد که فردی شیشه مصرف کرده است؟ برای پاسخ به این سؤال باید گفت که مصرف شیشه باعث بروز نشانه‌های مشخصی در رفتار فرد شده و تغییرات جسمی و روانی خاصی را به دنبال دارد که با شناسایی آن‌ها می‌توانید متوجه مصرف شیشه در وی شوید. مهم‌ترین نشانه‌های مصرف و اعتیاد به شیشه موارد زیر را در برمی‌گیرد.

  • افزایش انرژی و تمایل فرد برای فعالیت بدون اینکه احساس خستگی یا خواب آلودگی داشته باشد.
  • کاهش اشتها
  • افزایش تعریق بدن
  • قرمزی چشم و گشاد شدن مردمک چشم‌ها
  • تحریک پذیری و پرخاشگری
  • بدبینی و پارانوئید
  • بروز توهمات حسی

درصورتی که همه یا تعدادی از این نشانه‌ها را در فردی مشاهده کردید بهتر است هرچه سریعتر با یک متخصص در زمینه ترک اعتیاد مشورت کنید. مشاورین به شما کمک خواهند کرد که چطور با این افراد برخورد کنید و آن‌ها را برای مراجعه به مراکز ترک اعتیاد ترغیب نمایید.

[box type=”shadow”]
بیشتر بخوانید : تست شیشه [/box]

علائم اعتیاد به شیشه

مصرف شیشه باعث افزایش ترشح دوپامین در مغز می‌شود. با توجه به اینکه دوپامین نقش مهمی در احساس شادمانی و انرژی دارد، مصرف شیشه باعث بروز یک حالت خوشایند در فرد می‌شود که او را برای مصرف مجدد یا اعتیاد به شیشه ترغیب می‌کند. اعتیاد به شیشه نشانه‌ها و علائم را به همراه دارد که در ادامه راجع به آن‌ها صحبت خواهیم کرد. با توجه به اهمیت زمان در درمان اعتیاد به هرگونه ماده مخدر درصورتیکه با این نشانه‌ها در فردی مواجه شدید بهتر است هرچه سریعتر برای درمان اقدام نمایید.

علائم رفتاری اعتیاد به شیشه

تغییرات رفتاری یکی از مشهودترین نشانه‌هایی است که به دنبال مصرف شیشه اتفاق می‌افتد. این افراد به دلیل انرژی بالایی که در اثر مصرف شیشه به دست آورده‌اند معمولاً بسیار فعال بوده و بدون نیاز به استراحت یا احساس خستگی مشغول انجام فعالیت‌های مختلف می‌شوند؛ اما در کنار فعالیت و پرانرژی بودن نشانه‌هایی همچون پرخاشگری و تحریک پذیری نیز در این افراد دیده می‌شود. حرف زدن‌های طولانی مدت یا پرش افکار و تغییر دائمی موضوع بحث از دیگر نشانه‌های رفتاری است که به دنبال مصرف شیشه در فرد ایجاد می‌شود.

علائم روانی اعتیاد به شیشه

مصرف شیشه تاثیرات جدی بر مغز مصرف کننده خواهد داشت که باعث بروز نشانه‌های روانی اعتیاد به شیشه می‌شود. به دنبال مصرف شیشه فرد ممکن است دچار توهم و هذیان شده و یا نشانه‌های بدبینی شدید را تجربه کند. این بدبینی‌ها می‌تواند در راستای توهمات یا هذیان‌های فرد بوده و او احساس کند دیگران قصد آسیب زدن یا جاسوسی از او را دارند.

علاوه بر این شیشه به دلیل خاصیت تحریک کنندگی باعث افزایش سطح توجه فرد به محیط پیرامون و بالا رفتن قدرت تمرکز می‌شود و با افزایش میزان دوپامین یک احساس شادی کاذب را در فرد ایجاد می‌کند.

درصورتی که مصرف شیشه ادامه پیدا کند فرد دچار تغییرات جدی در وضعیت مغز می‌شود تا جایی که ممکن است مغز معتادین به شیشه، توانایی تولید دوپامین به صورت طبیعی را از دست بدهد و در نتیجه فرد بدون استفاده از این ماده نمی‌تواند احساس شادی را تجربه کند. این افراد معمولاً به دنبال قطع یا کاهش مصرف و ترک اعتیاد به شیشه احساس افسردگی شدیدی را تجربه می‌کنند.

علائم جسمانی اعتیاد به شیشه

مصرف شیشه باعث بروز مشکلات جسمی برای فرد می‌شود که از جمله این علائم اعتیاد به شیشه می‌توان به تعریق بیش از حد، قرمز شدن چشم‌ها و گشادی مردمک، افزایش ضربان قلب و تنفس و همین طور کاهش اشتها اشاره کرد.

مثلث اعتیاد

روانشناسان معتقدند که وجود سه نشانه در کنار هم به معنای اعتیاد به هرگونه ماده مخدر و همچین اعتیاد به شیشه است. در نتیجه درصورت حضور این سه نشانه می‌توانیم با قطعیت راجع به اعتیاد فرد به شیشه صحبت کنیم. این سه نشانه که به آن‌ها مثلث اعتیاد نیز گفته می‌شود شامل موارد زیر است.

  • پس از چندین بار مصرف شیشه فرد احساس می‌کند که با استفاده از این ماده به اندازه سابق به احساس لذت دست پیدا نمی‌کند و به همین خاطر میزان مصرف به صورت مداوم افزایش پیدا می‌کند.
  • درصورتی که فرد مصرف شیشه را قطع کند و یا کمتر از قبل مصرف کند نشانه‌های جسمی و روانی ناخوشایندی را تجربه خواهد کرد.
  • معتادان به شیشه زمان زیادی را صرف تهیه و استفاده از این ماده مخدر می‌کنند که باعث می‌شود از بسیاری از کارهای دیگر خود عقب بیفتند.

عوارض مصرف شیشه | عوارض اعتیاد به شیشه

ماده مخدر شیشه قوی‌ترین نوع مت‌آمفتامینی است که تاکنون شناخته شده و به همین خاطر اثرات نامطلوب بسیاری را در جسم و روان فرد ایجاد می‌کند که به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

  • به دنبال تحریک مداوم بدن توسط شیشه، احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و فشارخون در این افراد افزایش پیدا می‌کند.
  • لرزش مداوم دست
  • آسیب دیدن دندان‌ها
  • کاهش وزن شدید و مشکلات مرتبط با آن
  • نوسانات خلقی و ابتلا به بیماری‌های روحی مثل افسردگی و اضطراب
  • بروز مشکلات مربوط به حافظه
  • آسیب دیدن جدی یا از بین رفتن بخش‌هایی از بافت مغز

[box type=”shadow”]
بیشتر بخوانید : ترک شیشه [/box]

علائم اعتیاد به شیشه | نشانه‌های مسمومیت با شیشه

مصرف بیش از حد شیشه باعث اوردوز یا بروز مسمومیت می‌شود که می‌تواند خطرات جدی را به همراه داشته باشد. برخی از رایج‌ترین علائم مسمومیت با شیشه شامل موارد زیر می‌باشند.

  • افزایش دمای بدن
  • لرزش عضلات بدن
  • بی قراری و سرآسیمگی
  • تنفس سریع
  • احساس سردرگمی
  • افزایش فشار خون
  • تعریق بیش از حد
  • ادرار تیره رنگ
  • غش یا کما

نشانه‌های ترک اعتیاد به شیشه

افرادی که اعتیاد به شیشه دارند درصورت ترک مصرف یا کاهش میزان مصرف به نسبت دفعات گذشته، مشکلات جسمی و روانی ناخوشایندی را تجربه می‌کنند که معمولاً برای فرار از آن به سراغ مصرف مجدد شیشه می‌روند؛ اما در صورتیکه فرد مصرف مجدد را شروع نکند این نشانه‌ها معمولاً پس از یک هفته پایان پیدا می‌کند. اگرچه نشانه‌های روانی مانند افسردگی ممکن است برای مدت طولانی‌تری ادامه پیدا کند. اصلی‌ترین نشانه‌های ترک شیشه شامل موارد زیر است

  • احساس افسردگی
  • خستگی و نیاز به خواب
  • سردرگمی و گیجی
  • بازگشت اشتها و پرخوری

درمان اعتیاد به شیشه

درصورتی که قصد درمان اعتیاد به شیشه و قطع مصرف را دارید بهتر است از قطع ناگهانی و خودسرانه مصرف جدا خودداری کنید. این مسئله می‌تواند باعث بروز نشانه‌های شدید و خطرناک جسمی و روانی باشد. بهتر است برای ترک اعتیاد از مشاورین و متخصصین ترک اعتیاد کمک بگیرید و بر اساس روش‌های موجود برای این کار اقدام کنید.

به طور کلی ترک اعتیاد به شیشه شامل دو مرحله سم زدایی یا ترک جسمی اعتیاد و جلسات رواندرمانی برای جلوگیری از بروز آسیب‌های روحی جدی است. ترک مصرف شیشه معمولا باعث بروز نشانه‌های ناخوشایندی همچون ابتلا به افسردگی می‌شود که بسیاری از افراد برای فرار از آن به مصرف مجدد شیشه روی می‌آورند. از طرفی بدرفتاری خانواده و نزدیکان با این افراد می‌تواند دلیل دیگری برای سرخوردگی و میل به مصرف مجدد باشد. به همین خاطر جلسات بازپروری با هدف درمان بیماری‌های روحی ناشی از ترک اعتیاد به شیشه و همین‌طور آموزش راهکارهایی برای مقاومت در برابر میل به مصرف مجدد ایجاد شده‌اند. مشاورین به بیماران کمک خواهند کرد تا از طریق بهبود ارتباط با نزدیکان و پیدا کردن اهداف مناسب برای زندگی، پس از ترک اعتیاد شرایط مطلوبی داشته باشند. برای دریافت درمان ترک اعتیاد کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

سؤالات متداول

1. چطور می‌توان تشخیص داد که فردی شیشه مصرف کرده است؟

مصرف شیشه نشانه‌های مشخصی در رفتار و حالات فرد ایجاد می‌کند که از جمله آنها کاهش اشتها، فعالیت طولانی مدت بدون احساس خستگی، تعریق بدن، احساس پرخاشگری یا تحریک پذیری را می‌توان نام برد.

2. علائم اعتیاد به شیشه از چه زمانی در فرد قابل مشاهده هستند؟

آنچه به عنوان نشانه‌های مصرف یا اعتیاد به شیشه از آن صحبت می‌شود معمولاً در پی مصرف شیشه مشخص می‌شود و نیاز به گذشت زمان ندارد. البته این مسئله می‌تواند با توجه به میزان مصرف و سن و جنسیت مصرف کننده تا حدودی متفاوت باشد.

3. اگر فردی به دنبال مصرف شیشه دچار توهم شده باشد چه باید کرد؟

شما نمی‌توانید برای تغییر توهم در فرد کاری انجام دهید مهم‌ترین مسئله این است که در صورت مشاهده چنین شرایطی با فرد مخالفت نکرده و به‌سرعت با مراکز درمانی تماس بگیرید. برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.

منبع: علائم اعتیاد به شیشه



:: برچسب‌ها: علائم اعتیاد به شیشه ,
:: بازدید از این مطلب : 580
|
امتیاز مطلب : 39
|
تعداد امتیازدهندگان : 13
|
مجموع امتیاز : 13
تاریخ انتشار : شنبه 28 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

جنون خرید یا اعتیاد به خرید یکی از مشکلاتی است که در عصر حاضر با گسترده شدن صنعت تبلیغات و ایجاد نیاز کاذب در افراد جامعه بیشتر شده است. شاید شما نیز در اطرافیانتان کسانی را دیده باشید که به طور افراطی اقدام به خرید می‌کنند و رفتارهایشان به گونه‌ایست که انگار در بازار یا در مواجهه با کالاها در فضای مجازی کنترل چندانی روی خود ندارند. این وضعیت یک مشکل روانشناختی است و با نام های مختلفی شناخته می شود که از جمله آن ها می توان به جنون خرید، اعتیاد به خرید و اونیومانیا اشاره کرد. دچار بودن به جنون خرید پیامدهای مالی زیادی برای فرد خواهد داشت که می تواند روابط بین فردی او را نیز تحت تاثیر قرار دهد. در ادامه مقاله در مورد علائم، علل و روش های درمان اعتیاد به خرید توضیحات بیشتری ارائه کرده ایم.

منبع: جنون خرید یا اعتیاد به خرید

آشنایی با جنون خرید و انواع آن

جنون خرید نوعی ناتوانی در کنترل خود است که با اقدام به خریدهای زیاد و غیرضروری خود را نشان می‌دهد. این مشکل با نام‌های دیگری چون اونیومانیا و اعتیاد به خرید نیز شناخته می‌شود. متخصصان انواع مختلفی از جنون خرید را مشخص کرده‌اند که موارد زیر را شامل می‌شود:

  • بعضی از مبتلایان زمانی که دچار یک ناراحتی عاطفی هستند دچار وسوسه خرید آنی می‌شوند. در واقع محرک جنون خرید در آن‌ها درگیری با یک هیجان ناخوشایند است.
  • مبتلایانی که دچار کمال گرایی افراطی بوده و همواره در جستجوی بهترین کالا می‌باشند. آن‌ها همواره از چیزی که خریده‌اند احساس نارضایتی می‌کنند و به دنبال مورد بهتری می‌گردند.
  • مبتلایانی که با خریدهای زیاد به نوعی خودنمایی کرده و به این شیوه توجه دیگران را جلب می‌کنند.
  • آن‌هایی که تمایل به جمع کلکسیون‌ها دارند و با خریدهای بیش از حد می‌خواهند یک مجموعه عجیب و غریب راه بیاندازند.

[box type=”shadow”]
بیشتر بخوانید : انواع جنون [/box]

علائم و نشانه های دچار بودن به جنون خرید

مهم‌ترین علامت جنون خرید احساس میل و وسوسه زیاد در مواجهه با کالاهای مختلف و ناتوانی در کنترل خود برای خرید است. به طوری که اکثر این خریدها غیرضروری هستند و بیش از هرچیز از خودکنترلی پایین فرد نشات می‌گیرند. البته نمی‌توان به سادگی به هرکسی که عاشق خرید کردن است برچسب یک اختلال روانی زد.

زمانی موضوع جنون خرید یا اعتیاد به خرید مطرح می‌شود که فرد واقعا در کنترل رفتار خود با مشکل زیادی رو به رو باشد و به واسطه این موضوع با مشکلات مالی و ارتباطی متعددی در زندگی روزمره دست و پنجه نرم کند. البته در این شرایط بازهم باید یا یک متخصص روانشناس مشورت کرده و از او برای تشخیص قطعی مشکل راهنمایی بگیرید. از دیگر علائم ابتلا به جنون خرید می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ولخرجی زیاد یا هزینه کردن بیش از توان مالی
  • خرید در واکنش به رویدادهای هیجانی نظیر عصبانیت یا افسردگی
  • خرید برای جبران احساس گناه ناشی از خریدهای قبلی!
  • آسیب رسانی غیرمستقیم به روابط (مثلا آسیب زدن به همسر) از طریق خرید افراطی
  • ناتوانی در کنترل رفتار
  • هیجان زدگی در مواجهه با تبلیغات

علت دچار شدن به جنون خرید

متخصصان یک علت واحد را مسئول دچار شدن به جنون خرید نمی‌دانند بلکه معتدند این موضوع تحت تاثیر عوامل زیستی، محیطی و روانشناختی گوناگون قرار دارد. برای مثال وابستگی جسمانی به احساسات خوش ناشی از خرید که از ترشح دوپامین و اندورفین ناشی می‌شود، افزایش حجم تبلیغات در جامعه مدرن، ناتوانی افراد در کنترل هیجانات و دچار بودن به اختلالات روانشناختی زمینه‌ای نظیر اختلال دو قطبی از جمله عواملی هستند که در بروز این مشکل نقش دارند.

[box type=”shadow”]
بیشتر بخوانید : بیماری های روانی [/box]

پیامدهای دچار بودن به اعتیاد به خرید

دچار بودن به وسوسه خرید یا همان جنون خرید پیامدهای منفی مختلفی را در کوتاه مدت و بلند مدت برای افراد به همراه می‌آورد. برای مثال اکثر بیماران اندکی پس از فروکش کردن خوشحالی ناشی از خرید دچار احساس گناه، اضطراب یا غم مفرط می‌شوند، به طوری که حتی ممکن است تمایل داشته باشند اجناس خریده شده را به مغازه‌دار برگردانند.

همچنین در بلند مدت نیز دشواری‌های مختلفی برای این افراد پیش می‌آید، برای مثال بروز بدهی‌های مالی، آسیب دیدن روابط، درگیری‌های خانوادگی نظیر مشاجره با همسر یا فرزندان از جمله عواقبی است که در طولانی مدت این افراد را درگیر خود می‌سازد.

درمان جنون خرید | ترک اعتیاد به خرید

برای درمان این مشکل حتما باید به یک روانشناس مراجعه کنید. روانشناسان برای درمان این وضعیت اغلب از رویکردهای شناختی رفتاری کمک می‌گیرند. در رویکرد شناختی رفتاری متخصصین فرض می‌کنند که تمامی رفتارهای نابهنجار و احساسات ناخوشایند تحت تاثیر افکار تحریف شده قرار دارند. در نتیجه درمانگر تلاش می‌کند تا باورهای مرکزی و تحریف شده بیمار را شناسایی کرده و آن‌ها را با گزینه‌های سالم‌تری جایگزین نماید.

همچنین با آموزش مهارت تنظیم هیجانی و مقابله سالم با احساسات منفی به او کمک می‌کند تا از خرید به عنوان مسکن موقتی برای رنج‌های خود استفاده نکند. در صورتی که روانشناس تشخیص دهد در کنار وسوسه خرید مشکلات روانشناختی دیگری نیز وجود دارند که نیازمند درمان دارویی هستند، مراجع را به روانپزشک ارجاع می‌دهند تا در کنار رواندرمانی، دارودرمانی نیز انجام شود.

برای دریافت مشاوره در زمینه اختلالات روانی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

آیا جنون خرید یک اختلال روان پریشی است؟

خیر؛ کلمه جنون در این جا اصطلاحا به کار می‌رود اما در این وضعیت مشخصه‌های اصلی روان پریشی یعنی جدایی از واقعیت و تجربه علائمی نظیر توهم و هذیان وجود ندارد.

منبع: جنون خرید یا اعتیاد به خرید



:: برچسب‌ها: جنون خرید یا اعتیاد به خرید ,
:: بازدید از این مطلب : 610
|
امتیاز مطلب : 36
|
تعداد امتیازدهندگان : 13
|
مجموع امتیاز : 13
تاریخ انتشار : شنبه 28 خرداد 1401 | نظرات ()