نوشته شده توسط : newmiiind

رفتار با معتاد چگونه باید باشد؟ طبیعی است که اگر به صورت ناگهانی متوجه اعتیاد یکی از اعضای خانواده یا نزدیکان خود شوید نگرانی و هیجانات منفی به سمت شما هجوم بیاورند و زمینه را برای واکنش نادرست فراهم کنند. اما باید این نکته را بدانید که برخورد اولیه با فردی که درگیر اعتیاد شده بسیار حائز اهمیت است و می‌تواند بر ادامه اعتیاد یا تصمیم برای ترک توسط او تاثیر بگذارد. علاوه بر این‌ها باید به یاد داشته باشید که اعتیاد مانند یک باتلاق است و هرچقدر بیشتر در نجات فرد معتاد تعلل کنید، او بیشتر فرو خواهد رفت پس رویارویی با حقیقت را پشت گوش نیندازید. با آگاهی از نحوه صحیح رفتار با معتاد و کمک گرفتن از یک روانشناس می‌توانید او را در مسیر ترک اعتیاد یاری کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.

منبع: رفتار با معتاد

در برابر فرد معتاد چه رفتارهایی نباید کرد؟

در برخورد با فرد معتاد شما ابتدا باید بدانید از چه رفتارهایی باید اجتناب کنید و سپس رفتار های درست را بشناسید. رفتارهایی که نباید کرد به شرح زیر هستند:

1. تنبیه های کلامی را کنار بگذارید

بیمار در گیر اعتیاد به حد کافی در حال رنج کشیدن است، و لزومی ندارد که شما با حرف‌هایتان او را بیشتر شکنجه کنید. از تحقیر و توهین، فریاد و ناسزا گفتن، لعن و نفرین، تهدید، قضاوت و انتقاد و دیگر تنبیه‌های کلامی شدیدا اجتناب نمایید.

2. رفتار با معتاد | تنبیه های عملی را اجرا نکنید

کتک زدن، قهر کردن، زندانی کردن و… را فراموش کنید. شما با این کارها نه تنها به فرد کمکی نمی‌کنید بلکه او را بیشتر به سوی اعتیاد هدایت می‌کنید.

3. با فرد معتاد همدست نشوید 

افراد معتاد ممکن است با سواستفاده از احساساتتان از شما درخواست کنند برایشان مواد تهیه کنید یا کنار آن‌ها مقدار کمی مواد بکشید. هرگز این پیشنهادها را قبول نکنید و به خاطر داشته باشید که پلیس در صورت پیدا کردن مواد مخدر در وسایل شما هرگز باور نمی‌کند برای فرد دیگری این مواد را تهیه می‌کردید و شما را به عنوان مجرم خواهد شناخت. همچنین این را نیز بدانید که مصرف مواد در هر اندازه‌ای حتی کمترین حد، آسیب‌های جسمی فراوانی به همراه دارد و مقدمه‌ای برای اعتیاد شدید است.

[box type=”shadow”]
بیشتر بخوانید : رفتار با افراد مشکوک به اعتیاد [/box]

رفتار با معتاد | در برابر فرد معتاد چه رفتار هایی باید انجام داد؟

شاید این حرف را زیاد شنیده باشید که می‌گویند معتاد بیمار است نه مجرم! از نظر متخصصان حوزه ترک اعتیاد این حرف تمام حقیقت است. شما هیچ وقت کسی را که درگیر بیماری قلبی، دیابت یا اینگونه بیماری‌ها شده را سرزنش نمی‌کنید بلکه با مهربانی و آرامش به سمتش می‌روید چرا که می‌دانید آن فرد بیمار است. در مقابل فرد معتاد نیز باید همچین رفتاری داشته باشید و او را به چشم یک بیمار ببینید.

[box type=”note” align=”” class=”” width=””]باید بدانید که رفتار شما هر چقدر هم که درست باشد، درمان محسوب نمی‌شود. برای درمان قطعی حتما باید بیمار تحت نظر متخصص ترک اعتیاد باشد. در صورتی که بیمار بارها ترک کرده اما باز شکست خورده پینشهاد می‌کنیم به عنوان خانواده و نزدیکان فرد در جلسات مشاوره خانواده شرکت کنید تا این مساله به طور کل درمان شود.[/box]

در یک فرایند دو مرحله‌ای شما می توانید بهترین رفتار با بیمار درگیر اعتیاد را داشته باشید که عبارتند از:

1. فهم اعتیاد

دلیل اعتیاد: ابتدا باید دلیل معتاد شدن فرد مورد نظرتان را پیدا کنید. آیا او به خاطر مشکلات روحی به اعتیاد پناه برده؟ آیا تحت تاثیر جمع‌های دوستی در مدرسه یا محله درگیر اعتیاد شده یا صرفا به خاطر کنکجاوی به سمت مواد مخدر رفته است؟
برای این کار شما باید گوش شنوای فرد باشید. باید بدون قضاوت کردن پای صحبت‌های او بنشینید و همدمش باشید. با شناسایی دلیل اعتیاد می‌توانید با از بین بردن آن به ترک اعتیاد نیز کمک کنید. مثلا اگر فردی به خاطر افسردگی به اعتیاد پناه برده باشد با درمان افسردگی اعتیادش نیز کمرنگ خواهد شد.

مرحله اعتیاد: در رفتار با معتاد شما باید بدانید فرد مورد نظرتان در چه مرحله‌ای از اعتیاد قرار دارد. اگر تازه به مصرف مواد مخدر روی آورده و هنوز اعتیاد جدی ندارد او را به چشم یک فرد سالم نگاه کنید و به تدریج با کمک مشاوره و برخورد صحیح او را برای ادامه ندادن اعتیاد تشویق کنید. اما اگر اعتیاد این فرد جدی است باید اعتماد او را جلب کرده و انگیزه ترک را در او به وجود بیاورید.

شناخت اعتیاد: فرد مورد نظر شما به چه ماده‌ای اعتیاد پیدا کرده است؟ ماده مورد مصرف او را بشناسید و درباره علائم و پیامدهای آن اطلاعاتی کسب کنید. درست مانند زمانی که با دیدن عوارض سرماخوردگی مثل تب، سرفه، آبریزش بینی و… به وجود این بیماری پی می‌برید، باید با دیدن نشانه‌ها، به مصرف معتاد توسط فرذ معتاد آگاه شوید. در صورت دیدن هر رفتار یا حالت عجیبی در عزیز معتادتان، می‌توانید به مشکل او پی ببرید و واکنش مناسب نشان دهید.

[box type=”shadow”]
بیشتر بخوانید : رفتار با افراد در حال ترک اعتیاد [/box]

2. رفتار با معتاد | واکنش درست

حمایت: شما باید از فردی که درگیر اعتیاد شده به صورت همه جانبه حمایت کنید. فرد باید کاملا احساس کند که برایتان اهمیت دارد و شما به او توجه می‌کنید. از حمایت‌های مالی فرد معتاد جلوگیری کنید چراکه تمام این پول‌ها صرف مواد شده و سلامتی فرد را با خود به فنا خواهد برد.

انگیزه ایجاد کنید: در رفتار با معتاد باید  برای او انگیزه ترک اعتیاد ایجاد کنید؛ برای او دلیل محکمی بیاورید که چرا باید اقدام به ترک کند. به او هشدار دهید که در صورت ادامه دادن مصرف درگیر چه عوارض جسمی و روحی‌ای خواهد شد.

برنامه‌های ترک را بشناسید: شما باید برنامه‌های ترک هر ماده مخدر، مراکز ترک و طول دوره درمان را بدانید تا بهتر بتوانید فرد را به سمت ترک اعتیاد هدایت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ترک اعتیاد کلیک کنید. 

[box type=”shadow”]
بیشتر بخوانید : نقش خانواده در ترک اعتیاد [/box]

سخن آخر

در هر مرحله بهتر است از متخصصین ترک اعتیاد، مشاورن و روانشناسان و پزشکان مشورت بگیرید. شما تنها فردی نیستید که یکی از عزیزانش درگیر اعتیاد شده پس مطمئن باشید با کسب آگاهی و دریافت مشاوره در زمینه رفتار با معتاد می‌توانید این مشکل را برطرف سازید. متخصصان مرکز مشاوره آواژه در خدمت شما هستند تا در این زمینه یاری‌تان کنند. 

 

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: رفتار با معتاد



:: برچسب‌ها: رفتار با معتاد ,
:: بازدید از این مطلب : 509
|
امتیاز مطلب : 13
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : شنبه 4 تير 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

آیا راه‌های تشویق فرد معتاد به ترک را می‌شناسید؟ اعتیاد یکی از عزیزان یا اعضای خانواده به مواد مخدر، یکی از دردناک‌ترین اتفاقات در زندگی محسوب می‌شود و رهایی از هیولای اعتیاد در فکر بسیاری از افراد نشدنی است. اما برای ترک اعتیاد علاوه بر اراده خود فرد، حمایت و تشویق دیگران نیز بسیار مهم و تاثیرگذار است. اما در بسیاری از مواقع خانواده‌ها راه صحیح تشویق کردن فرد معتاد به ترک را نمی‌دانند و با رفتارهای اشتباه او را بیش از پیش در دام اعتیاد درگیر می‌سازند و فرایند ترک را برای او سخت می‌کنند. با آگاهی از راه‌های صحیح تشویق کردن و کمک گرفتن از یک فرد متخصص می‌توانید عزیز خود را در این مسیر یاری کنید. 

منبع: تشویق معتاد به ترک

تشویق کردن چیست؟

هر فردی در زندگی آرزوها و رویاهایی دارد که به هردلیل نتوانسته به آن‌ها برسد و مجبور شده که آرزوهای خود را به فراموشی بسپارد. یکی از شایع‌ترین دلایلی که رویاها و آینده آدمی را از بین می‌­برد اعتیاد است. باید بدانید که مرز باریکی بین تشویق و ترغیب و نصیحت و انتقاد وجود دارد و خیلی اوقات خانواده‌ها را دچار گمراهی می­‌کند. آن‌ها به روانشناس یا مشاور ترک اعتیاد م‌­گویند که ما خیلی او را تشویق کردیم و خیلی به او انگیزه داده‌ایم اما او توجهی نمی­‌کند. روانشناس با بررسی بیشتر متوجه خواهد شد این تشویق‌ها در واقع سرزنش بوده است و خانواد‌ه‌ها بجای کمک، عزیز معتاد خود را بیشتر تخریب می­‌کنند.

نکات مهم در تشویق معتاد به ترک

تشویق کردن به طور کلی به این معناست که شما به رفتاری که درست یا مورد پسند است واکنش مثبت نشان داده و با تایید آن رفتار، باعث تکرار رفتار درست شده و به بهبود عزت نفس و حس ارزشمندی در فرد معتاد کمک کنید. شما باید به فرد معتاد بفهمانید که نکات مثبت او را می­‌بینید و بابت آن‌ها از او ممنون هستید. زمانی که متوجه رفتارهای مثبت او می­‌شوید، چقدر او را بیشتر دوست دارید. توجه کنید که نباید به او اینطور القا کنید که اگر رفتار مورد پسند شما را انجام ندهند او را دوست ندارید. این دقیقا نکته مهم در تشویق کردن است.

یادآوری گذشته، به تصویر کشیدن روزهای بعد از پاکی، توصیف وضعیت خراب فعلی فرد، نصیحت کردن و از این دست رفتارها در ابتدای مسیر ترک خیلی جواب نمی‌­دهد و حتی می­‌تواند باعث حس گناه و ناتوانی از رفتن این مسیر طولانی در فرد معتاد شود. البته در مسیر ترک و پس از شروع راه، می­‌توانید با یادآوری دوباره آرزوهای مشترک، توانمندی‌ها، هنرها یا مهارت‌هایی که فرد معتاد داشته است، او را ترغیب به ادامه مسیر کنید.

 

راه های تشویق معتاد به ترک

برای اینکه بتوانید در فرد معتاد انگیزه ترک ایجاد کرده و او را در این مسیر امیدوار نگه دارید، راه‌های متفاوتی وجود دارد که برخی از آن‌ها منحصرا مخصوص فرد مورد نظر است و می­‌توانید به کمک روانشناس خصوصیات عزیز خود را بهتر بشناسید و با استفاده از آن به او کمک کنید. برخی از راه‌های تشویق فرد معتاد به ترک عبارتند از:

1. تشویق معتاد به ترک | اعتیاد و ماده مصرفی فرد را بشناسید

حتما در مورد اعتیاد، علائم و دلایل آن، نوع ماده مصرفی، طریقه تولید و مصرف آن و هر چیزی که می‌­تواند به شما کمک کند تحقیق کنید. این مسئله باعث می‌­شود که فرد معتاد بفهمد شما او را درک می­‌کنید و مسئله اعتیاد او برایتان مهم است. اگر دردهای روحی و جسمی عزیزتان را نشناسید نمی‌توانید به او کمک کنید.

2. اعتیاد عزیزتان را بپذیرید و از او حمایت کنید

شاید برایتان سخت باشد که بپذیرید یکی از عزیزان شما هم درگیر اعتیاد شده است. در مرحله اول باید انکار و نادیده گرفتن اعتیاد را تمام کرده و بپذیرید که او بیمار است و مثل همیشه به حمایت و رسیدگی شما نیاز دارد. تا زمانی که نپذیرید این اتفاق برای شما افتاده، کمک کردن و تشویق معتاد به ترک معنی خاصی نمی‌­دهد.

3. حتما با متخصص در تماس باشید

اعتیاد، یک بیماری است که بخش مهمی از آن را آسیب‌ها و مشکلات روانی تشکیل داده و پس از وابستگی، جسم هم درگیر می‌شود. بنابراین به دلیل پیچیده بودن مسائل مربوط به روان، شما نیاز دارید با یک متخصص روانشناسی در ارتباط بوده و به او و راهکارهایش اعتماد کنید. بپذیرید که شما همه چیز را نمی‌­دانید و لازم است که از یک متخصص کمک بگیرید. هم برای آرامش و شنیده شدن دردهای خودتان و هم برای اینکه راه ترک عزیزتان را هموارتر و مطمئن‌تر سازید. در کنار حضور روانشناس، حتما مشاوره‌های پزشکی و درمان جسمانی را نیز در نظر بگیرید. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید. 

4. تشویق کردن فرد معتاد به ترک | توقعات خود را متعادل کنید

راه ترک اعتیاد دشوار است و باید به فرد معتاد زمان بدهید و به یکدیگر اعتماد داشته باشید. اعتیاد یک نوع وابستگی شدید است، یک فرد وابسته بسیار ضعیف شده و برای به دست آوردن خواسته خود هرکاری می‌­کند. مانند نوزادی که به مادر وابسته است، فرد معتاد نیز به مواد وابسته شده پس توجه کنید که برای جدا کردن او از مواد مخدر، باید او را تقویت و آماده کرده و سپس توقع موفقیت داشته باشید. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه ترک اعتیاد کلیک کنید. 

5. برای لغزش ها و وسوسه ها آماده باشید

یکی از معمول‌ترین اتفاقاتی که در مسیر ترک پیش می‌­آید، وسوسه مصرف دوباره می‌باشد که باید بدانید این بسیار طبیعی است. مهم‌تر از وسوسه مصرف دوباره، لغزش‌های گاه و بیگاه است که به دلایل بسیار مختلفی اتفاق می‌­افتد. باید بدانید که این لغزش‌ها طبیعی‌اند و فکر نکنید با یک لغزش همه چیز خراب می­‌شود. عزیزتان را درک کرده، حرف‌ها و دلایل این لغزش او را بشنوید و او را به ادامه ترک سوق دهید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: تشویق معتاد به ترک



:: برچسب‌ها: تشویق معتاد به ترک ,
:: بازدید از این مطلب : 502
|
امتیاز مطلب : 18
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : شنبه 4 تير 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

با همسر معتاد چگونه باید رفتار کرد؟ زندگی زناشویی در عین تجربه یک رابطه رمانتیک و عاشقانه گاهی می‌تواند به شکلی کاملا متفاوت اتفاق بیفتد و به جای ارتباط عاشقانه، رابطه‌ای پر تنش شکل بگیرد. عوامل بسیاری در شکل گیری یکه زندگی زناشویی پر از درگیری و استرس دخیل هستند که از جمله این عوامل می‌توان به اعتیاد اشاره کرد. روابط عاشقانه بسیاری وجود داشته که پس از بروز اعتیاد یکی از زوجین، به یک رابطه ملال‌آور تبدیل شده است. چالش‌های ناشی از زندگی با همسر معتاد، پیامدها و عوارضی را به همراه خواهد داشت که قطعا در تصمیم گیری به ادامه روند زندگی زناشویی و یا تصمیم به ترک همسر و طلاق نقش بسزایی دارد. آگاهی از تمام جوانب زندگی با یک همسر معتاد به شما کمک می‌کند تا هنگام تصمیم گیری‌های مهم زندگی، با آگاهی بیشتری اقدام کرده و از بروز اتفاقات ناگوار جلوگیری نمایید.

منبع: همسر معتاد

مشکلات ناشی از زندگی با همسر معتاد

زندگی با همسر معتاد مشکلات و چالش‌های زیادی با خود به همراه دارد که برخی از آن‌ها به شرح زیر هستند:

1. عدم برقراری روابط صمیمانه

نکته بسیار حائز اهمیت در مورد زندگی با همسر معتاد این است که وی قادر نخواهد بود مانند یک فرد معمولی محبت خود را به همسر خویش ابراز نماید، چراکه جایگزین دیگری برای وابستگی خود یافته است. به عبارت ساده‌تر می‌توان گفت یک شخص نرمال دارای وابستگی به همسر خود است و سعی در کسب رضایت وی دارد. اگر به هر دلیلی مشکلی در برقراری ارتباط صمیمانه بین آن‌ها رخ دهد، سعی می‌کند مشکل را برطرف کرده و محبت همسر را به دست آورد.

این در حالی است که شخص معتاد وابستگی زیادی به مصرف مواد مخدر دارد و چنانچه به هر دلیلی نتواند آن را به دست بیاورد دچار آشفتگی خواهد شد. این آشفتگی می‌تواند تا حدی پیش رود که موجب درگیری با همسر گردد چراکه نسبت به واکنش و رفتار خود کنترلی ندارد. بنابراین مصرف مواد مخدر موجب تحت الشعاع قرار دادن روابط صمیمانه بین زن و شوهر خواهد شد.

2. پدیدآیی مشکل در ارتباطات جنسی

اعتیاد به هر ماده‌ای از قبیل الکل، هروئین یا هر ماده افیونی دیگر بر روی هورمون‌های بدن تاثیر گذاشته و عملکرد آن‌ها را دچار مشکل می‌کند. همسر معتاد به مرور زمان در برقراری رابطه جنسی خویش دچار مشکل شده و نمی‌تواند همسر خود را تمکین کند. در موارد حاد و شدید مصرف مواد مخدر این مشکل در برقراری رابطه جنسی تا حدی زیاد می‌شود که فرد معتاد تمام علاقه خود را نسبت به رابطه جنسی از دست داده و اگرچه تحریکات زیادی داشته باشند اما برقراری رابطه برایشان غیر ممکن خواهد شد.

3. همسر معتاد | مشکلات مالی 

زن و شوهر هر چقدر که از نظر مالی و ثروت شرایط خوبی داشته باشند اما با بروز پدیده اعتیاد، میزانی از هزینه‌های خانواده صرف خرید مواد مخدر می‌شود. با مرور زمان کم کم هزینه‌های اختصاص داده شده به خرید مصرف مواد مخدر افزایش یافته و خانواده را با مشکلات اقتصادی رو به رو می‌سازد.

همسر معتاد | نشانه های اعتیاد همسر 

اگرچه این نشانه‌ها به معنای قطیعت در اعتیاد همسر نیست اما تا حد زیادی در تشخیص این موضوع که همسرتان دچار اعتیاد شده است، به شما کمک می‌کند.

1. تغییرات ظاهری بدن

مصرف برخی از مواد مخدر به علت ماده سازنده آن‌ها می‌تواند موجب تغییرات ظاهری در بدن شود. بیشتر تاثیرات ظاهری ناشی از مصرف مواد مخدر در چهره همسر نمایان می‌شود؛ چین و چروک، کاهش وزن زیاد، خستگی و احساس کسالت، عدم رعایت بهداشت شخصی از جمله تاثیرات مصرف مواد مخدر هستند.

2. همسر معتاد | دروغ گویی و مخفی کاری

انسان‌ها در هنگام انجام خطا دچار دستپاچگی شده و از آشکار کردن خطای خود جلوگیری می‌کنند. در مورد گرایش همسر به اعتیاد نیز همین قضیه صدق می‌کند. وی تمام تلاش خود را به کار می‌برد که حقیقت را کتمان کرده و مصرف مواد مخدر را از همسر خود پنهان کند. دستپاچگی و دورغ‌ می‌تواند به عنوان شاخصی برای تشخیص اعتیاد وی باشد.

3. پرخاشگری و عصبانیت

همسر معتاد به واسطه مصرف مواد مخدر، دوره‌های مختلفی را از نظر شرایط روحی سپری می‌کند. معمولا در هنگام استفاده کردن مواد مخدر، حالتی شاد و نرمال دارد اما به محض عدم دسترسی به مواد، دچار حملات عصبی شده و واکنش‌های پرخاشگرانه‌ای را نشان می‌دهد.

واکنش زنان و مردان در مقابل همسر معتاد

در هنگام برخورد با قضیه اعتیاد همسر، واکنش‌های مختلفی صورت می‌گیرد. برای بیشتر زنان یا مردان زندگی با همسر معتاد، موضوعی غیر قابل تصور است چراکه تحمل مشکلات و عواقب آن را ندارند. سریعا تصمیم به جدایی گرفته و بدون هیچ تلاشی برای درمان همسر، خانه را ترک کرده و اقدام به طلاق می‌نمایند. اما برخی دیگر از زنان یا مردان به دلیل وابستگی روحی که به همسر خود دارند، تمام سعی خود را به کار می‌برند و همسر خویش را به مراکز درمانی مرتبط برده و تا پایان دوره درمان با وی می‌مانند.

در این شرایط همسر دچار اعتیاد نیز انگیزه زیادی برای ادامه روند درمان می‌یابد. گروه دیگری از زنان یا مردان به دلیل وجود فرزند خویش ترجیح می‌دهند با همسر معتاد خود کنار آمده و با وجود تمام مشکلات، زندگی خود را ادامه می‌دهند. برای کسب اطلاعات در زمینه ترک اعتیاد کلیک کنید. 

سخن آخر

 اعتیاد نیز یک بیماری است و می‌تواند در سایه حمایت عاطفی همسر بهبود یابد. پس قبل از اقدام به جدایی و طلاق، بهتر است تمام سعی خویش را در جهت درمان همسر خود که دچار اعتیاد شده به کار بگیرید. در جهت کمک به همسر خود می‌توانید به مراکز مشاوره مراجعه کرده و بهترین تصمیمات را اتخاذ نمایید. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید. 

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

سوالات متداول

بهترین روش برخورد با همسر معتاد چیست؟

توجه نمایید که اعتیاد به عنوان یک بیماری شناخته شده که قابل درمان است. از آنجایی که اعتیاد هم جسم و هم روان فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد نیاز به درمان‌های جسمی و روانی دارد و روش برخورد با همسر معتاد نیز باید توسط زن یا مرد آموخته شود. استفاده از مشاوره‌های روانشناسی هم برای فرد معتاد و هم همسر وی از ابتدای شروع درمان تا ماه‌ها پس از ترک بسیار موثر و ضروری  است.

منبع: همسر معتاد



:: برچسب‌ها: همسر معتاد ,
:: بازدید از این مطلب : 490
|
امتیاز مطلب : 13
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : شنبه 4 تير 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

معمولا قبل از اینکه فردی بخواهد نقش مهمی را بر عهده بگیرد، سلامت او باید مورد بررسی قرار بگیرد و یکی از معیارهای سلامت، عدم وابستگی به اعتیاد است. برخی افراد قبل از ازدواج یا استخدام، تصمیم به ترک گرفته و موفق می‌شوند که بدون هیچ ترس و نگرانی، تست‌های اعتیاد خود را منفی تحویل بگیرند و مسیر جدید زندگی خود را پیدا کنند. اما برخی از افراد نیز به دلیل لغزش‌های بد موقع، فشار خانواده و یا به وجود آمدن ضرورت‌های زمانی، به دنبال منفی کردن تست اعتیاد خود به هر نحوی هستند و متاسفانه آسیب‌های زیادی نیز در این راه به آن‌ها وارد می‌شود. تست شیره نیز با اهداف مختلف گرفته شده و متخصصان ترک اعتیاد به شما در این زمینه راهنمایی لازم را ارائه می‌دهند. برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.

منبع: تست اعتیاد به شیره

تست شیره | اثر شیره چند روز در بدن باقی می ماند؟

شیره از خانواده تریاک و با ماده موثر مورفین است که خاصیت تسکین دهندگی داشته اما بسیار اعتیاد آور است. برای تست اعتیاد به شیره، تست مورفین انجام می‌شود. تست مورفین شایع و انجام آن آسان است. بنابراین ساده‌ترین آزمایش و پایین‌ترین سطح آزمایشگاه‌ها نیز قابلیت تشخیص مصرف شیره را دارند.

آزمایشگاه‌ها معمولا برای تست مورفین آزمایش ادرار می‌گیرند که در آن صورت، 2 تا 3 روز پس از ترک پاسخ منفی می‌شود. در صورت گرفتن آزمایش خون، این زمان به 8 روز می‌رسد.

آزمایش از مو که یکی از جدیدترین و پیشرفته‌ترین راه‌های تست اعتیاد است که حتی تا 3 ماه پس از آخرین مصرف نیز جواب تست مثبت شود. البته در صورت شدت و مدت زیاد مصرف، همه این زمان‌ها قابلیت افزایش دارند. برای آشنایی با نشانه های اعتیاد به شیره کلیک کنید.

بیشتر بخوانید : تست اعتیاد

 

چه عواملی در منفی شدن تست اعتیاد به شیره موثر است؟

ساختار بدن هر فرد و کیفیت ماده مصرفی متفاوت است و دادن یک نسخه واحد به همه اشتباه است. پس متوجه باشید که مسکن‌های حاوی کدئین به دلیل وجود ماده موثر مورفین، می‌تواند آزمایش شما را مثبت کند. اما در ادامه برخی از اصلی‌ترین عواملی که در منفی یا مثبت شدن تست اعتیاد اثر گذارند را بیان می‌کنیم:

میزان تحرک و سوخت و ساز بدن

بدن انسان به طور خودکار قابلیت سم زدایی دارد و از طریق عرق و ادرار، سم‌های موجود در بدن را دفع می‌کند. طبیعتا کسی که تحرک بیشتر و مصرف بیشتر مایعات داشته باشند، با سرعت بیشتری سم از بدن آن‌ها خارج می‌شود.

سن

چون با افزایش سن، سوخت و ساز بدن نیز کاهش می‌یابد، افراد مسن‌تر معمولا دیرتر ماده مخدر از بدن‌شان دفع می شود.

سلامت جسمانی

سلامت جسمانی باعث می‌شود که بدن عملکرد مناسب‌تری داشته باشد. دفع سموم به عنوان یکی از ملاک‌های سلامت، در بدن‌های سالم سریع‌تر و بهتر انجام می‌شود.

وزن

مواد مخدر قابلیت ترکیب شدن در چربی را دارند و حجم بیشتر چربی، سموم بیشتری را در خود نگه می‌دارند. علاوه بر آن، چربی زیاد در بدن سرعت سوخت و ساز را پایین می‌آورد و باعث می‌شود که ماده مخدر دیرتر دفع شود.

شدت و زمان مصرف

طبیعتا هرچه میزان و مدت زمان مصرف شیره طولانی‌تر باشد، دفع آن از بدن دشوارتر خواهد بود.

بیشتر بخوانید : ترک اعتیاد در خانه

 

راه های منفی شدن تست شیره

شیره، تریاک و هروئین از یک خانواده بوده و هم تست آن‌ها و هم راه‌های منفی شدن تست‌شان مانند همدیگر است. طبیعتا تنها راه سالم و مطمئن منفی شدن تست اعتیاد، تلاش برای خارج کردن آن از بدن است. بنابراین باید از ساختار خود بدن برای منفی کردن تست اعتیاد خود کمک بگیرید. راه‌های منفی کردن تست اعتیاد به شیره:

  • افزایش میزان ادرار بهترین راه دفع سم است. مصرف زیاد مایعات دو مزیت دارد. هم باعث افزایش ادرار شده و سموم را از این طریق از بدن خارج می‌کند و هم باعث رقیق شدن ادرار می‌شود که موجب مشکوک شدن تست اعتیاد با ادرار می‌شود.
  • ورزش کردن کمک می‌کند که هم سوخت و ساز بدن افزایش پیدا کند و هم با تعریق، سموم را به حالت طبیعی از بدن دفع می‌کند. احتمالا متوجه شده‌اید که پس از ترک شیره، عرق شما بوی تندتری دارد و دلیل آن نیز دفع سم مخدر از بدن شماست. بنابراین نگران نباشید و به ورزش خود ادامه دهید.
  • قرص‌هایی که به عنوان داروهای نگهدارنده در ترک اعتیاد شناخته می‌شود می‌تواند به منفی شدن تست کمک کند. متادون و B2 اصلی‌ترین داروهای نگهدارنده هستند. البته فراموش نکنید که این داروها نیز خود مخدر و اعتیادآور هستند و مصرف آن‌ها به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع مواد اعتیاد آور کلیک کنید.

بیشتر بخوانید : بهترین روش ترک شیره

 

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: تست اعتیاد به شیره



:: برچسب‌ها: تست اعتیاد به شیره ,
:: بازدید از این مطلب : 478
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : شنبه 4 تير 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

دسترسی به خدمات مشاوره برای ایرانیان خارج از کشور با چالش‌های بیشتری همراه است. چراکه درمانجو در این شرایط اغلب به دنبال متخصصی می‌گردد که از نظر فرهنگی به آن‌ها نزدیک بوده و در نتیجه او را بیشتر درک کند. خوشبختانه امروزه مراکز مشاوره با ارائه خدمات آنلاین و تلفنی امکان دسترسی به مجرب‌ترین روانشناسان را برای ایرانیان خارج از کشور نیز فراهم کرده‌اند. برای دریافت مشاوره می‌توانید از طریق واتس آپ ویا سایر اپلیکیشن ها تماس بگیرید.

منبع: مشاوره خارج از کشور

اهمیت دریافت خدمات مشاوره برای ایرانیان خارج از کشور

فارغ از تمام مسائلی که در زندگی روزمره هر کسی ممکن است پیش بیاید مهاجران با شرایط ویژه‌ای روبه‌رو هستند که لزوم دریافت خدمات مشاوره را برای آن‌ها بیشتر می‌کند. دست و پنجه نرم کردن با دلتنگی، چالش‌های سازگاری با محیط جدید و دچار شدن به تعارض‌های فرهنگی- عقیدتی از جمله مسائلی هستند که آسیب‌پذیری روانی افراد را بالا می‌برند.

در این شرایط مراجعه به یک روانشناس و دریافت خدمات مشاوره به شما کمک می‌کند تا بتوانید احساسات گوناگون خود را مدیریت کرده و به شیوه‌ای موثرتر با زندگی پس از مهاجرت آشنا شوید. در همین راستا ممکن است درمانگر یکسری مهارت‌ها را به شما بیاموزد تا بتوانید در تعامل با افراد جدید بهتر عمل کنید.

انواع خدمات مشاوره خارج از کشور

ایرانیان خارج از کشور برای استفاده از خدمات مشاوره گزینه‌های مختلفی پیش روی خود دارند که هرکدام از مزیت های خاصی برخوردار است. در ادامه هرکدام از این گزینه‌ها را بررسی کرده‌ایم.

1- خدمات مشاوره حضوری

مشاوره حضوری یکی از اولین گزینه‌های موجود است که اکثر درمانجویان به آن فکر می‌کنند. با این حال این مورد برای مهاجران چالش‌های زیادی به همراه دارد. برای مثال تفاوت‌های فرهنگی باعث می‌شود که بسیاری از افراد نتوانند به اندازه کافی از جلسات رواندرمانی با مشاورین خارجی بهره‌مند شوند. از طرفی دیگر دسترسی به یک درمانگر فارسی زبان و با زمینه فرهنگی یکسان نیز همیشه کار راحتی نیست.

2- خدمات مشاوره آنلاین

خوشبختانه امروزه بسیاری از مراکز مشاوره خدمات خود را به صورت آنلاین نیز ارائه می‌دهند. برگزاری جلسات به کمک تماس ویدیویی و کمک گرفتن از فضای چت از جمله خدمات آنلاینی است که امروزه در دسترس مراجعین داخل و خارج کشور قرار دارد. این گزینه به شما این امکان را می‌دهد تا از هرجای دنیا با مجرب‌ترین متخصصان داخل کشور تماس برقرار کرده و از جلسات رواندرمانی با آن‌ها بهره‌مند شوید. برای دریافت مشاوره آنلاین کلیک کنید.

3- مشاوره تلفنی

خدمات مشاوره تلفنی نیز همانند مشاوره آنلاین امروزه در بسیاری از مراکز مشاوره کشور ارائه می‌شود. مشاوره تلفنی برای افرادی که نزد درمانگر و در ارتباط تصویری احساس خجالت زدگی می‌کنند یا به هر دلیلی راحت نیستند گزینه مناسبی محسوب می‌شود. با این حال این گزینه می‌تواند برای مراجعین خارج از کشور از نظر هزینه به صرفه نباشد. برای آشنایی با روند درمان از طریق مشاوره تلفنی کلیک کنید.

انواع جلسات روان درمانی و مشاوره برای ایرانیان خارج از کشور

جلسات مشاوره و رواندرمانی می توانند به صورت انفرادی، زوجی، گروهی و یا خانوادگی برگزار شوند. برای موضوعاتی نظیر مشکلات سازگاری، افسردگی، اضطراب، احساس تنهایی پس از مهاجرت و سایر مواردی از این دست اغلب جلسات رواندرمانی فردی پیشنهاد می‌شوند.

اما در مواردی که مشکل فرد بیشتر از ارتباطات میان فردی نشات می‌گیرد، مشاوره به صورت زوج‌درمانی یا خانواده درمانی می‌تواند اثربخشی بیشتری را ایفا نماید. در جلسات مشاوره آنلاین به صورت تماس ویدیویی درمانگر می‌تواند از افراد دیگر نظیر همسر، سایر اعضای خانواده یا کسانی که به مشکل مشابهی دچار هستند نیز همزمان دعوت کند تا در فرایند مشاوره حضور داشته باشند. در نتیجه محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.  

 

برای دریافت مشاوره در زمینه‌های مختلف می‌توانید در هر ساعت از روز از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

 

 

سوالات متداول

آیا مشاوره تلفنی خارج از کشور می‌تواند به اندازه مشاوره حضوری اثربخش باشد؟

پژوهش‌های زیادی در مورد مشاوره تلفنی انجام شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهند که اگر در جلسات مشاوره تلفنی درمانگر پروتکل‌های مربوطه را رعایت نماید، رواندرمانی با تلفن نیز می‌تواند به طرز معناداری اثربخشی داشته باشد.

آیا مراکز مشاوره در ایران می‌توانند به مراجعین خارج از کشور نیز خدمت رسانی کنند؟

بله، امروزه بسیاری از مراکز مشاوره خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی نیز ارائه می‌دهند که می توانند در دسترس مراجعین خارج از کشور نیز قرار بگیرند.

منبع: مشاوره خارج از کشور



:: برچسب‌ها: مشاوره خارج از کشور ,
:: بازدید از این مطلب : 478
|
امتیاز مطلب : 28
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8
تاریخ انتشار : شنبه 4 تير 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

پژوهش‌های جدید نشان داده که تاثیر ژنتیک بر اعتیاد بسیار زیاد است و تا حد زیادی در گرایش فرد به اعتیاد تاثیر گذار است. کسانی که از نظر ژنتیکی مستعد بیماری اعتیاد هستند حتی با یک بار مصرف ماده مخدر نیز احتمال درگیر شدن در دام اعتیاد را دارند. اما می توان گفت که با وجود ارثی بودن گرایش به اعتیاد در کسانی که دارای این ژن هستند، قابل کنترل است. داشتن زندگی سالم و سبک زندگی صحیح از دوران کودک تا حد زیادی می توان این ژن نهفته را سرکوب کند. در ادامه این مقاله به بررسی تاثیر ژنتیک بر اعتیاد می پردازیم.

منبع: تاثیر ژنتیک بر اعتیاد

ژنتیک چیست؟

ژنتیک کدهای بسیار قدرتمندی است که از والدین به ارث می‌رسد و تمام ویژگی‌های یک موجود زنده را می‌سازد. ژنتیک در حیوانات باعث می‌شود یک گونه خاص با گونه دیگری متفاوت شود و ویژگی‌های منحصر به فردی در هر نوع به وجود بیاید. برای مثال دلیل این که ساختار ماهی با ساختار اسب تفاوت دارد مربوط به ژنتیک است.
ژنتیک در انسان‌ها نیز باعث می‌شود که هر انسان ویژگی‌های خاصی داشته باشد و با دیگر انسان‌ها تفاوت پیدا کند. انسان‌ها تعداد زیادی از ژ‌ن‌های مختلف را دارند که هر کدام مسئول ویژگی خاصی در بدن هستند:

ژن‌های شخصیتی: این ژن‌ها باعث بروز ویژگی‌های شخصیتی و رفتاری خاصی در فرد می‌شوند. مثلا خشم یا آرامش، درونگرایی یا برونگرایی، افسردگی یا شادی

ژن‌های جسمانی: این ژن‌ها ویژگی‌های قابل مشاهده انسان را می‌سازند. برای مثال دلیل تفاوت رنگ پوست و رنگ چشم در افراد به ژن‌های آنان مربوط می‌شود.

ژن‌های بیماری:این گونه ژن‌ها زمینه بروز و آسیب پذیر بودن در مقابل یک بیماری جسمی یا روانی را می‌سازند. مثلا افرادی که مادر یا پدر درگیر دیابت دارند بیشتر از باقی افراد مستعد ابتلا به دیابت هستند.

اعتیاد نیز یک از انواع ژن‌های بیماری است که امکان دارد از خانواده نزدیک یا دور به ارث منتقل گردد. برای آشنایی با سایر علل گرایش به اعتیاد کلیک کنید.

تاثیر ژنتیک بر اعتیاد | ژن اعتیاد

اعتیاد تحت تاثیر یک ژن مشخص نیست و ژن‌های زیادی با فرایندهایی نسبتا پیچیده سبب اعتیاد می‌شوند. امروزه در برخی کشورها با استفاده از آزمایش ژنتیک، می‌توان وجود داشتن ژن اعتیاد را از همان روز اول تولد تشخیص داد. متاسفانه این ژن درمان خاصی ندارد و تنها می‌توان با کنترل عوامل محیطی مثل خانواده، مدرسه، جمع دوستان و… جلوی بروز و ظهور آن را گرفت.

ژن اعتیاد بیشتر در دوره بزرگسالی خودش را نشان می‌دهد . اغلب افرادی که بعد از سنین نوجوانی درگیر اعتیاد می‌شوند، تحت تاثیر ژنتیک معتاد شده‌اند. به طور کلی در دوره نوجوانی اعتیاد بیشتر تحت تاثیر محیط و فشارهای روحی است و در بزرگسالی اعتیاد بیشتر تحت تاثیر وراثت قرار می‌گیرد. آمارها نشان می‌دهند سهم ژنتیک در بروز اعتیاد فرد، 50 تا 60 درصد است و با نزدیک‌تر شدن به فامیل درجه یک میزان بروز مجدد اعتیاد در افراد خانواده افزایش می‌یابد.

شاید شما هم این ژن را داشته باشید اما اعتیاد به اشکال دیگر در شما بروز پیدا کند. برای آشنایی بیشتر با نشانه های اعتیاد، مقاله اعتیاد چیست را مطالعه نمایید.

چه مواد مخدری بیشتر افراد دارای ژن اعتیاد را درگیر می‌کند؟

برخی مواد مخدر هستند که تاثیر آن‌ها بر افراد دارای ژن اعتیاد بیشتر است. این مواد بیشتر شامل مواد افیونی می‌باشند؛ مواد افیونی موادی هستند که از گیاه خشخاش به دست آمده و ماده اصلی در همه آن‌ها مورفین است. از جمله مواد افیونی می‌توان به تریاک اشاره کرد.

الکل نیزماده‌ایست که خاصیت وراثت پذیری بالایی دارد. پدر و مادرهایی که دچار الکلیسم هستند، خطر اعتیاد به الکل را در فرزندانشان افزایش می‌دهند. علاوه بر تریاک و الکل، کوکائین و نیکوتین نیز در زمره مواد مخدری قرار می‌گیرند که بیشتر افراد دارای ژن اعتیاد را درگیر می‌کنند. در این میان ماری جوانا و مواد توهم زا نیز خاصیت وراثت پذیری دارند اما به نسبت مواد ذکر شده این خاصیت در آن‌ها کمتر است. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید. 

تاثیر ژنتیک بر اعتیاد | چطور می‌توان اعتیاد ژنتیکی را درمان کرد؟

همان طور که گفته شد ژن اعتیاد درمان ندارد اما می‌توان از بروز آن در فرد جلوگیری کرد. داشتن ژن اعتیاد به هیچ وجه بیان کننده این موضوع نیست که این فرد حتما درآینده معتاد می‌شود، بلکه نشان دهنده این مطلب است که این افراد بیشتر از سایرین به مصرف مواد مخدر گرایش دارند و با قرار گرفتن در شرایط محیطی نامناسب، به احتمال بیشتری درگیر اعتیاد می‌شوند. افراد دارای ژن اعتیاد حتما باید از شرایط محیطی نامناسب دور نگه داشته شوند. این شرایط می‌تواند شامل در دسترس بودن مواد، جمع‌های دوستی یا خانوادگی مصرف کننده مواد، محله‌های درگیر اعتیاد و… باشد.

همچنین آمارها نشان داده یکی از عوامل اصلی روی آورن به مواد، مشکلات روحی است. به همین دلیل این افراد نباید فشارهای روحی و روانی زیادی را در خانواده یا محل کار تجربه کنند. علاوه بر این اگر درگیر بیماری‌های روحی روانی مثل افسردگی، اضطراب، اختلال شخصیت مرزی، دوقطبی و… هستند باید بیشتر تحت نظر روانشناس قرار بگیرند. برای کسب اطلاع در زمینه ترک اعتیاد کلیک کنید. 

 

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

سوالات متداول

آیا افرادی که ژن اعتیاد ندارند و در خانواده آن‌ها کسی معتاد نبوده، معتاد نمی‌شوند ؟

خیر. این عقیده کاملا غلط است. هیچ کس از بلای اعتیاد در امان نیست چرا که سیسستم پاداش دهی مغزی در همه یکسان است و مواد مخدر یا الکل با به هم زدن همین سیستم باعث اعتیاد می‌شوند.

ریسک ابتلا به اعتیاد در افرادی که خانواده درجه یک آن‌ها درگیر اعتیاد باشند چقدر است؟

با توجه به اینکه خانواده معتاد هم از نظر ژنتیکی و هم از نظر محیطی بر فرد تاثیر می‌گذارند، می‌توان گفت ریسک ابتلا به اعتیاد در افرادی که خانواده درجه یک آن‌ها معتاد است، چیزی حدود دو برابر یعنی 50 درصد بیشتر از دیگران است.

آیا می‌توان با فردی که پدر یا مادر معتاد دارد ازدواج کرد؟

در این مورد با توجه به تاثیر ژنتیک بر اعتیاد حتما باید از خدمات مشاوره پیش از ازدواج کمک گرفت چرا که این موضوع از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

منبع: تاثیر ژنتیک بر اعتیاد



:: برچسب‌ها: تاثیر ژنتیک بر اعتیاد ,
:: بازدید از این مطلب : 502
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : جمعه 3 تير 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

مصرف همزمان هروئین و شیشه عوارض زیادی را برای فرد مصرف کننده به همراه دارد. امروز اعتیاد یکی از بزرگترین مشکلات جامعه و حتی خانواده محسوب می شود. اعتیاد به هر نوع ماده مخدری پیامد هایی را بر روی سلامت جسم و روان فرد دارد. بارها در این سال ها شاهد بودیم که افراد مختلف گرایش به مصرف همزمان چند ماده مخدر با هم پیدا می کنند. به عنوان مثاله مصرف همزمان هروئین و شیشه از جمله مواردی است که بارها دیده شده است. از چند نوع ماده مخدر مانند هروئین و شیشه، شخص معتاد را در مرحله بالاتری از اعتیاد قرار می‌دهد تا جایی که در مورد اشخاص معتاد به هروئین و شیشه می‌توان گفت روند ترک اعتیاد با سختی بیشتری خواهد بود و فرد معتاد باید سختی و مشقت بیشتری را تحمل نماید. با آگاهی از روش‌ ترک و همچنین کمک گرفتن از یک فرد متخصص می‌توانید این فرایند را تسهیل نمایید. برای کسب اطلاع بیشتر از مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید. 

بیشتر بخوانید : اعتیاد چیست

منبع: مصرف همزمان هروئین و شیشه

علت گرایش افراد به مصرف همزمان هروئین و شیشه

عوامل متعددی باعث چند مصرفی فرد و گرایش او به مصرف همزمان چند نوع مواد مخدر مانند هروئین و شیشه می‌شود که در ادامه به مهم‌ترین این عوامل اشاره می‌کنیم:

1. عدم دسترسی به مواد مخدر مورد نیاز

گاهی شخص معتاد این امکان را دارد که به مواد افیونی مورد استفاده خود مانند هروئین دست یابد و در نتیجه برای رفع نیاز خود به این مواد، اقدام به مصرف مواد دیگری مانند شیشه می‌نماید. بنابراین بنا به عدم دسترسی به مواد مخدر، الگوی مصرف مواد مخدر به صورت استفاده همزمان از هروئین و شیشه شکل می‌گیرد.

2. کسب لذت بیشتر

 برخی از معتادان که به طور همزمان از مواد مخدر مانند هروئین و شیشه استفاده می‌کنند، علت این امر را تجربه لذت بیشتر گزارش می‌دهند. آن‌ها معتقدند که استفاده از مواد مخدر جدید می‌تواند لذت بیشتری را به همراه داشته باشد.

3. مصرف همزمان هروئین و شیشه | عوارض کمتر

قطعا استفاده از مواد مخدر خطرات زیادی را برای سلامتی انسان به همراه دارد. شخص معتاد به شیشه، پس از مدت زمانی عوارض روحی و روانی زیادی همچون پرخاشگری غیرقابل کنترل و خشونت بدون محرک خارجی را تجربه می‌کند. وی متوجه است که این تغییرات رفتاری به علت مصرف شیشه می‌باشد و به همین دلیل در جهت کاهش این عوارض سعی می‌کند مصرف شیشه را تا حدی کم کرده و در کنار آن به استفاده از مواد مخدر دیگری چون هروئین بپردازد.

4. کیفیت پایین مواد مخدر مورد استفاده

با مصرف یک ماده مخدر مانند هروئین در طولانی مدت، ممکن است دیگر کیفیت آن ماده افیونی مانند قبل نباشد و فرد معتاد را راضی نکند. در نتیجه سعی می‌کند ماده افیونی دیگری مانند شیشه را با کیفیت بیشتر تهیه کرده و در کنار ماده مخدر قبلی مصرف نماید.

5. مشکلات مالی

 یکی دیگر از علت‌های گرایش به چند مصرفی، مشکلات مالی است. شخص معتاد در صورتی که نتواند هزینه لازم برای خرید مواد مخدر را به دست آورد، مجبور می‌شود ماده مخدر دیگری را با قیمت پایین‌تر خریداری نماید. پس بنا بر میزان پولی که دارد گاهی هروئین و گاهی شیشه خریداری کرده و مصرف می‌نماید.

 

پیامدهای مصرف همزمان هروئین و شیشه 

مصرف همزمان هروئین و شیشه عوارض و پیامدهایی را به همراه دارد که برخی از آن‌ها عبارتند از:

1.تغییرات در شکل ظاهری

با الگوی چند مصرفی و استفاده همزمان هروئین و شیشه، عوارض ناشی از آن نیز تغییر یافته و شدیدتر می‌شود. مصرف مواد مخدر در هر حال تغییرات ظاهری به همراه دارد اما با مصرف همزمان هروئین و شیشه این تغییرات بسیار مزمن‌تر و حاد تر خواهند شد. کاهش وزن شدید، چین و چروک‌های عمیق در چهره بلاخص در اطراف چشم، لب‌های تیره رنگ، دندان‌های پوسیده و به طور کلی ظاهر ژولیده تغیرات ظاهری دور از انتظار نخواهد بود.

2. عوارض مغزی

 مصرف همزمان مواد مخدر مانند هروئین و شیشه، در فعالیت‌های مغز تاثیر گذار بوده و عوارض خطرناک مغزی را به دنبال دارد. شخصیت فرد معتاد در اثر مصرف همزمان هروئین و شیشه تغییر یافته و واکنش‌های رفتاری خشن و شدیدی را نمایانگر می‌سازد. اگر تاکنون برای خود انگیزه و اهدافی را در نظر گرفته بود، با مصرف همزمان هروئین و شیشه، کاهش علایق و انگیزه را تجربه می‌کند و هدفی را مورد نظر قرار نداده و صرفا به جهت شب و روز کردن و گذران زندگی به شکل یکنواخت روند زندگی را ادامه می‌دهد.

در بیشتر افراد معتاد با الگوی مصرف همزمان هروئین و شیشه نوعی بی قید بودن مشاهده می‌شود. این معتادان نسبت به وظایف و نقش‌های خانوادگی یا اجتماعی خود احساس مسئولیت نکرده و با تشدید سطح اعتیاد به مواد مخدر، غیرت و تعصبات خود را از دست داده و همه چیز را برای به دست آوردن هروئین و شیشه فدا می‌کنند.

3. مشکلات جنسی

مصرف هروئین و شیشه به صورت مجزا فعالیت‌های جنسی را کاهش می‌دهد. حال با مصرف همزمان این دو ماده مخدر، مشکلات هورمونی در بیضه و تخمدان بسیار شدت یافته و فرد معتاد حتی در صورت تحریکات شدید، میلی به رابطه نداشته و توانایی لازم برای برقراری رابطه جنسی را از دست می‌دهد.

بیشتر بخوانید : اعتیاد به چند ماده

ترک مصرف همزمان هروئین و شیشه

وقتی بدن شخص معتاد به یک ماده مخدر مانند هروئین عادت کرده باش، روند ترک به نسبت آسان‎تر از زمانی خواهد بود که فرد تجربه چند مصرفی دارد و به طور همزمان هروئین و شیشه مصرف می‌کند. درمان این افراد کمی سخت است زیرا بدن باید از اثرات منفی چند ماده افیونی نجات یابد و به اصطلاح پاک سازی شود. ولی این امر نشانه عدم امکان درمان نیست؛ در واقع فرد معتاد به دو نوع ماده مخدر، به درمان‌های پیچیده‌تری نیاز دارد و این نکته بسیار مهم است که در این شرایط روح و روان فرد بیش از جسم وی درگیر مواد شده است و برای درمان علاوه بر مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک معالج، نیاز ضروری به مشاوره‌های روانشناسی آن هم در طولانی مدت دارد. برای کسب اطلاع بیشتر از ترک اعتیاد کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

عوارض مصرف همزمان هروئین و شیشه چیست؟

از جمله عوارض این نوع اعتیاد چند مصرفی می‌توان به پرخاشگری، تخریب چهره، نامرتبی و ژولیده بودن و عدم توجه به بهداشت، کاهش میل جنسی، فاصله از اجتماع و… اشاره کرد. همچنین در شرایط حاد احتمال اور دوز و مرگ نیز وجود دارد.

آیا اعتیاد به هروئین و شیشه قابل درمان است؟

اگر چه مصرف همزمان این دو ماده می‌تواند عوارض جدی و خطرات فراوانی برای فرد داشته باشد ولی این به معنای عدم درمان نیست بلکه راهکارهای متعددی برای درمان این افراد وجود دارد. در این میان نقش اطرافیان و خانواده برای بهبود هر چه سریع‌تر این افراد از اهمیت بسزایی برخوردار است.

منبع: مصرف همزمان هروئین و شیشه



:: برچسب‌ها: مصرف همزمان هروئین و شیشه ,
:: بازدید از این مطلب : 591
|
امتیاز مطلب : 16
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : جمعه 3 تير 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

ترک مواد مخدر با متادون یکی از روش‌های جدیدی است که امروزه به کار گرفته می‌شود. متادون نوعی دارو شبه افیونی است که به دلیل چسبیدن به گیرنده‌های افیونی در مغز از بروز علائم ناشی از ترک جلوگیری می‌کند. در نتیجه افرادی که تحت درمان با متادون قرار دارند کمتر علائمی نظیر درد استخوان‌ها و مفاصل، حالت تهوع، اسهال و استفراغ را تجربه می‌کنند. با این حال متادون خود نیز قابلیت اعتیاد آوری دارد و مصرف آن نیازمند در نظر گرفتن ملاحظاتی خاص است. در نظر داشته باشید که در ترک مواد مخدر به کمک متادون تنها جنبه جسمانی اعتیاد در نظر گرفته می‌شود و برای داشتن ترک موفقیت آمیز لازم است با بهره بردن از مشاوره ترک اعتیاد به جنبه روانی آن نیز توجه نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

بیشتر بخوانید : اعتیاد به متادون

منبع: ترک مواد مخدر با متادون

ترک مواد مخدر با متادون | آشنایی با متادون تراپی

درمان با داروهای نگهدارنده از جمله متادون و بوپرنورفین یکی از رویکردهای جدیدی است که در ترک اعتیاد به مواد مخدر نظیر تریاک و هروئین مورد استفاده قرار می‌گیرد. از منظر فارماکولوژی متادون نوعی داروی شبه افیونی است که می‌تواند عملکردی مشابه با تریاک و هروئین ایجاد کند با این تفاوت که مصرف این ماده نشئگی کمتری ایجاد می‌کند و برای مدت طولانی تری در بدن باقی می‌ماند. استفاده از این دارو در جریان سم زدایی بدن از مواد مخدر به بیماران کمک می‌کند تا به میزان بسیار کمتری با علائم محرومیت از مواد نظیر درد عضلانی، درد مفاصل، حالت تهوع، اسهال و استفراغ مواجه شوند. در نتیجه افراد راحت‌تر می‌توانند دوران ترک را پشت سر بگذارند و به پرهیزی پایدار دست پیدا کنند. برای آگاهی بیشتر درباره ترک اعتیاد کلیک کنید.

نکاتی که در ترک مواد مخدر با متادون باید به آن‌ها توجه کنید

ترک اعتیاد با متادون ملاحظات خاصی دارد که بی توجهی به آن‌ها می‌‍تواند منجر به بروز مشکلات مختلفی شود و ترک اعتیاد را با چالش‌های زیادی مواجه کند. ما در ادامه به مهم ترین آن‌ها اشاره کرده‌ایم.

1- شروع متادون تراپی زیر نظر یک متخصص

متادون دارویی است که خود نیز قابلیت اعتیادآوری دارد. از همین رو متخصصان در مقادیری بسیار محدود و کنترل شده به منظور ترک اعتیاد به مواد افیونی از آن استفاده می‌کنند. در نتیجه بسیار اهمیت دارد که شروع درمان با متادون را حتما زیر نظر یک متخصص آغاز کنید. درمانگر با توجه به شرایط جسمانی و نوع موادی که قبلا مصرف می‌کردید شما را در زمینه انتخاب متادون تراپی به عنوان روش اصلی برای ترک اعتیاد راهنمایی می‌کند.

2- توجه به دستورالعمل‌های مصرف متادون

بسیار اهمیت دارد که داروی متادون را در همان دوز و مدتی که متخصص تجویز کرده است مصرف نمایید. هرگونه مصرف طولانی تر یا بالا بردن دوز دارو، نوعی سوءمصرف محسوب می‌شود که می‌تواند به بروز اعتیاد جدیدی در شما بیانجامد. در این شرایط نه تنها کمکی به از بین رفتن وابستگی جسمانی خود به تریاک نمی‌کنید بلکه اعتیاد جدیدی را نیز به مشکلات قبلی اضافه خواهید کرد.

3- عدم مصرف همزمان متادون و تریاک

یکی از نکات بسیار مهمی که متخصصین در متادون تراپی همواره بر آن تاکید می‌کنند خودداری از مصرف همزمان تریاک و متادون است چراکه مواد مخدر افیونی و متادون هردو نوعی سرکوبگر سیستم عصبی مرکزی انسان هستند. در نتیجه استفاده همزمان از آن‌ها خطرناک بوده و می‌تواند به بروز علائمی نظیر کاهش ضربان قلب، افت فشار خون، سطحی شدن تنفس، کاهش هشیاری، اغما و مرگ بیانجامد. برای اطلاع بیشتر در زمینه مصرف همزمان تریاک با متادون کلیک کنید.

4- تهیه متادون از مراکز قانونی

حتما باید داروی متادون را از مراکز معتبر نظیر مراکز ترک اعتیاد تهیه نمایید. متاسفانه برخی افراد سودجو در مراکزی نظیر عطاری‌ها اقدام به فروش غیر قانونی متادون می‌کنند. در بسیاری از موارد این متادون‌ها تقلبی بوده و حاوی مقادیری مواد مخدر هستند که می‌توانند منجر به تشدید اعتیاد یا مسمویت دارویی در شما شوند. در نهایت متادون پایان درمان نیست و شما هر چه زودتر باید برای ترک متادون اقدام کنید.

5- کمک گرفتن از درمان‌های روانشناختی

ترک اعتیاد به مواد مخدر به کمک متادون تنها می‌تواند وابستگی جسمانی را بهبود ببخشد. این در حالی است که بخش مهم اعتیاد به مواد مخدر وابستگی روانی است. در واقع اکثر افراد هنگامی که مواد را کنار می‌گذارند در کنار علائم جسمانی ناخوشایند برخی علائم روانی نظیر احساس بی قراری، وسوسه شدید، اضطراب و افسردگی را نیز تجربه می‌کنند.

همین مسائل باعث می‌شود که فرد با وجود تمام سختی‌هایی که برای ترک اعتیاد به مواد مخدر تحمل کرده بازهم به سمت آن گرایش پیدا کند و دچار لغزش‌های مکرر شود. در نتیجه بسیار اهمیت دارد که برای درمان اعتیاد تنها به سم زدایی با داروهای نگهدارنده اکتفا نکنید و از درمان‌های روان شناختی نظیر روان درمانی فردی و گروهی نیز کمک بگیرید. برای دریافت این درمان‌ها لازم است که به یک روانشناس متخصص در حیطه اعتیاد مراجعه نمایید. برای اطلاع از روند دریافت مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید. 

 

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول درباره ترک مواد مخدر با متادون

آیا مصرف همزمان متادون با الکل تداخل دارد؟

بله، استفاده همزمان متادون و الکل می‌تواند خطرناک باشد و منجر به مشکلاتی نظیر کاهش هشیاری و مرگ شود.

ترک مواد مخدر با متادون چقدر می‌تواند موثر واقع شود؟

متادون می‌تواند وابستگی جسمانی به مواد مخدر را از بین ببرد اما با این حال برای آنکه ترک موفقی را تجربه کنید لازم است که از روان درمانی نیز بهره ببرید.

منبع: ترک مواد مخدر با متادون



:: برچسب‌ها: ترک مواد مخدر با متادون ,
:: بازدید از این مطلب : 541
|
امتیاز مطلب : 16
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : جمعه 3 تير 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

ترک اعتیاد در بارداری مساله ای بسیار پیچیده است. مصرف مواد به خودی خود بر روی فرد مصرف کننده تاثیرات منفی می گذارد، حال اگر فرد باردار نیز باشد. تاثیر آن نه تنها برای مادر بلکه برای جنین نیز خطرناک است. با توجه به عوارض و پیامد های شدید اعتیاد بر روی مادر و جنین در زمان بارداری که هم سلامت مادر و هم سلامت جنین را به طور همزمان در خطر قرار می دهد، اکیدا توصیه می شود مصرف مواد مخدر چندین ماه قبل از شروع بارداری کنار گذاشته شود. با توجه به حساسیت ترک اعتیاد در دوره بارداری، ضروری است که این فرایند حتما زیر نظر متخصص و پزشک انجام پذیرد. در ادامه ماقاله توضیحات کاملی در مورد ترک اعتیاد در زمان بارداری داده شده است. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید. 

 منبع: ترک اعتیاد در بارداری

پیامدهای منفی مصرف مواد مخدر در بارداری

در زمان بارداری، مصرف هر گونه ماده مخدر از سیگار گرفته تا هروئین و دیگر مواد مخدر می‌تواند منجر به اختلالات رشدی جنین شود. به همین دلیل اکیدا از مصرف این مواد باید اجتناب نمود. زایمان زودرس در نتیجه پاره شدن زود هنگام کیس آب و تولد نوزاد دچار نارسایی‌های رشدی و هوشی، مهم‌ترین پیامدی است که به زنانی که قصد باردار شدن دارند، هشدار می‌دهد تا هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کرده و نسبت به ترک مواد مخدر اقدام نماید. برای آشنایی بیشتر با اقدامات و عوارض سوء اعتیاد زنان کلیک کنید.

 

ترک اعتیاد در بارداری

ترک اعتیاد در زمان بارداری به واسطه ایجاد مشکلات عضلانی و تنفسی در مادر، می‌تواند سبب اختلال در سیستم اکسیژن رسانی به جنین شود، به همین دلیل ممکن است خفگی در حم اتفاق بیفتد و سقط جنین صورت گیرد. همچنین به دلیل اینکه مواد سمی ناشی از مصرف مواد مخدر در بافت‌های بدن مادر رسوب می‌کند، لازم است چندین ماه قبل از بارداری برای ترک اعتیاد اقدام شود. زیرا پاکسازی از این مواد سمی رسوب کرده نیاز به زمان طولانی دارد و به یکباره امکان پذیر نمی‌باشد.

 

ترک اعتیاد و شیوه جایگزین در بارداری

برخی از پزشکان به منظور کاهش عوارض منفی مصرف مواد مخدر بر سلامت نوزاد از شیوه‌های جایگزین استفاده می‌کنند. در این نوع روش‌های درمانی مادران دچار اعتیاد از داروهای جایگزین استفاده می‌نمایند تا مجبور نشوند مستقیما به سراغ مصرف مواد مخدر بروند. دوزهای نگه دارنده متادون و نالوکسان از جمله این داروهای جایگزین به حساب می‌آِید. 

 

شیوه مصرف متادون

متادون به عنوان تنها راه ترک اعتیاد در زمان بارداری شناخته شده و به شکل‌های خوراکی، مقعدی و تزریق قابل استفاده می‌باشد. بسته به عواملی چون جنس، مدت زمان مصرف و PH ادرار، مقدار مصرف آن در افراد مختلف متفاوت خواهد بود. معمولا مصرف خوراکی متادون نسبت به صورت تزریقی آن 50 درصد اثر ضد درد ایجاد می‌کند. به جهت اینکه اثرات متادون بر روی پروتین‌های بدن به مرور زمان افزایش می‌یابد، در صورت قطع شدن مصرف، غلظت میزان متادون در خون مادر کاهش پیدا می‌کند و در نتیجه عوارض محدودیت به شدت بروز نخواهد کرد.

بیشتر بخوانید : اعتیاد چیست

ترک اعتیاد در بارداری | بهترین زمان برای ترک مواد مخدر

بهترین زمان برای ترک اعتیاد به مواد مخدر قبل از شروع بارداری است اما اگر مادر بدون اطلاع از بارداری خود مصرف مواد مخدر را ادامه دهد، ممکن است با اتفاقات ناگواری روبه رو شود. به همین دلیل با مشاهده اولین علائم بارداری سریعا باید به پزشک مراجعه نماید. معمولا در ماه‌های اولیه بارداری ترک اعتیاد خطرات کمتری را در پی خواهد داشت. اما اگر مادر در ماه‌های آخر بارداری تصمیم به ترک اعتیاد بگیرد، احتمال خطر بالا خواهد رفت.

 

سم زدایی به واسطه مصرف متادون در دوران بارداری

سم ناشی از رسوب ذرات متادون در بافت‌های بدن به صورت کوتاه مدت، بلند مدت و نگهدارنده قابل پاکسازی است. انواع سم زدایی با متادون عبارتند از:

سم زدایی کوتاه مدت: شایع‌ترین نوع سم زدایی است و معمولا کمتر از 30 روز طول می‌کشد.
سم زدایی بلند مدت: در صورتی که افراد طی روش درمانی کوتاه مدت به نتیجه مناسب دست نیابند از این روش درمانی استفاده می‌گردد. سم زدایی بلند مدت بیش از 180 روز طول می‌کشد.

درمان نگهدارنده: در این نوع درمان مصرف متادون بیش از 90 روز و در برخی موارد تا یک سال ادامه می‌یابد.

 

روش های درمانی برای ترک اعتیاد در زمان بارداری

برای دریافت نتیجه مطلوب حتما باید درمان را تحت نظر متخصصین آغاز کنید. برای شروع ترک اعتیاد کلیک کنید. برخی از روش‌های ترک اعتیاد در دوران بارداری به شرح زیر هستند:

1. روش درمانی کلینیکی-پاراکلینیکی

در زمینه اقدامات پاراکلینیکی باید آزمایش‌های روتین خون، ادرار، کبد و نوار قلب انجام گیرد. به واسطه این اقدامات میزان مسمومیت قلبی ارزیابی شده و بیماری‌های عفونی تشخیص داده می‌شوند. از دیگر اقدامات مهم در زمینه درمان پاراکلینیکی، انجام سونوگرافی است که از طریق آن، نارسایی‌های رشدی جنین در شکم مادران باردار دچار اعتیاد ارزیابی می‌شود.

2. ترک اعتیاد در بارداری | روان درمانی

این روش درمانی به منظور  حفظ اراده مادر در ترک اعتیاد و تحمل سختی های ناشی از ترک بسیار مهم و الزامی است. به واسطه روان درمانی، افسردگی و سایر اختلالاتی که می توانند سوق دهنده مادر به سمت مصرف مواد مخدر باشند تشخیص داده می شوند و درمان های لازم انجام می گیرد.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

آیا استفاده از داروهای جایگزین مانند متادون در زمان بارداری روش درمانی مناسبی به حساب می‌آید؟

نمی‌توان عوارض منفی ناشی از مصرف متادون را در حین بارداری نادیده گرفت اما زمانی که تاثیرات آن با اثرات ناشی از مصرف هروئین مقایسه شود درصد بروز عوارض منفی کاهش بیشتری خواهد یافت.

میزان دوز داروی متادون در اواخر دوران بارداری چقدر است؟

هدف از مصرف متادون در دوران بارداری این است که وسوسه مادر به مصرف مواد مخدر کاهش یابد. معمولا در اواخر دوران بارداری میزان مصرف این دارو به دو مرتبه در روز کاهش می‌یابد.

 منبع: ترک اعتیاد در بارداری



:: برچسب‌ها: ترک اعتیاد در بارداری ,
:: بازدید از این مطلب : 488
|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : جمعه 3 تير 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

روش های جلب اعتماد خانواده پس از ترک اعتیاد جلب اعتماد خانواده پس از ترک اعتیاد چگونه ممکن می‌شود؟ یکی از بزرگترین مشکلات معتادان و خانواده‌های آن‌ها، دیوار بی اعتمادی‌ایست که بین آن‌ها شکل گرفته است. در ببسیاری از مواقع این بی‌اعتمادی می‌­تواند باعث بازگشت مجدد فرد ترک کرده به سمت اعتیاد شود. این دغدغه برای فرد معتاد بسیار مهم است و حتی می­‌تواند باعث شود که تمایل خود برای ترک را از دست بدهد. او همه چیز را از دست رفته می‌­بیند و اگر حس کند از طرف خانواده نیز به او توجه نمی‌­شود و قرار نیست روزگار سیاه اعتیاد فراموش شود، بیشتر در این مسیر غرق خواهد شد. با آگاهی از راهکارهای جلب اعتماد می‌توانید گامی روابط میان خود را بهبود بخشید.

بیشتر بخوانید : بعد از ترک اعتیاد چه رفتارها و اقدامات باید کرد؟

منبع: جلب اعتماد خانواده

اعتیاد چه آسیب هایی به خانواده می­‌زند؟

اعتیاد با اینکه یک مسئله شخصی است، اما پیامدهای آن به خانواده، دوستان و تمام جامعه برمی­‌گردد. مهم نیست که شما چه مواد مخدری مصرف می­‌کنید، مهم این است که به یک مخدر وابسته شده‌­اید و این وضعیت باعث آسیب‌های جسمی، روحی، مالی و اجتماعی خود و خانواده‌­تان می­‌شود. این آسیب‌ها ممکن است تا جایی ادامه پیدا بکند که خانواده برای محافظت از خود، ناچار به طرد و فراموش کردن فرد معتاد شده و دیگر برای ترک کردن او تلاشی نکنند. برای کسب اطلاع در زمینه ترک اعتیاد کلیک کنید.

جلب اعتماد خانواده پس از ترک اعتیاد | آیا مشکل فقط اعتیاد است؟

پیامدهای اعتیاد برای هر ماده و شرایط خاصی متفاوت است اما در بسیاری از موارد تنها آن ماده خاص و اعتیاد باعث رنجش نیست، بلکه سبک زندگی یک معتاد است که تحمل آن برای خانواده سخت می‌شود. اخلاق فرد معتاد کاملا دوقطبی است؛ اگر مصرف کند خوب اگر و مصرف نکند بد است. این وضعیت متعارض سبب رنجش دیگران شده و باعث می‌شود که دیگر برای فرد معتاد اعتباری قائل نباشند و روی او حساب نکنند. این بی‌توجهی باعث احساس شرم و کاهش اعتماد به نفس فرد معتاد شده و بیشتر و بیشتر غرق اعتیاد می‌شود. بنابراین مسئله دیگر اعتیاد نیست، بلکه خود فرد معتاد است که بارها تلاش کرده و شکست خورده و اعتماد خانواده را از دست داده است.

چگونه روابط را بازسازی کرده و جلب اعتماد کنیم؟

برای حل این مسئله هر دوطرف وظایفی دارند. درست است که همه فرد معتاد را مقصر تمام آسیب‌ها می‌­دانند اما خانواده‌ها نیزباید در این شرایط به ا کمک کنند. آن‌ها باید بدانند که شرایط فرد معتاد دشوار بوده و اراده کاملی برای رفتار خود نداشته است.

1. وسوسه و لغزش طبیعی است

خانواده‌ها باید بدانند که لغزش در مسیر ترک یا وسوسه به مصرف مجدد، معمولی‌ترین و عادی ترین پیامدهای ترک اعتیاد است و نباید بابت این مسائل او را سرزنش کنید. اعتیاد یکی از مسائل و مشکلات فرد معتاد است و تمام هویت او نیست. فردی که به سرطان مبتلاست را با عنوان سرطان نمی­‌شناسید، بلکه او یک فرد است با هزاران ویژگی که مبتلا به بیماری سرطان شده است. فرد معتاد نیز یک فرد عادی است که دچار یک بیماری شده و باید همانگونه که با یک بیمار مبتلا به دیابت یا سرطان یا مشکل قلبی رفتار می‌­شود، با فرد معتاد نیز رفتار نمایید.

2. جلب اعتماد خانواده پس از ترک اعتیاد | بازجویی و سرزنش نکنید

پس از ترک نباید با فرد معتاد رفتاری مانند یک بازجو یا پلیس داشت. اینکه مدام جیب‌های او را چک کنید، لباس‌هایش را بگردید، او را بو کرده یا به او اتهام بزنید نشان دهنده توجه و نگرانی نیست، بلکه نشان دهنده بی احترامی به فردی است که در دوره دشواری به سر می‌برد و باعث خشم و لجبازی او می‌­شود. این کار حتی ممکن است او را تحریک به مصرف مجدد مواد کند. خانواده‌ها باید بدانند که افراد ترک کرده دائم به دوران سیاه اعتیاد فکر می­‌کنند و شرمنده هستند پس نیازی نیست خانواده‌ها مدام آن روزها را به روی آنان بیاورند.

3. شک و بدبینی، یکی از عوامل مهم لغزش

شک داشتن بیش از حد به فردی که ترک کرده، باعث می‌­شود که اعتماد به نفس او تخریب شده و بخاطر محکوم شدن به گناهی نکرده، از اطرافیانش ناامید شود و دوباره به منجلاب اعتیاد بازگردد. لازم است که خانواده‌ها پس از ترک عزیزشان، از او حمایت کرده و تلاش و اراده او برای ترک را باور کنند. اگر این تغییر اتفاق نیفتد، فرد ترک کرده اینبار نه از روی هوس و وسوسه، بلکه از روی لجبازی و تلافی به مصرف برمی­‌گردد.

باید بدانید که این بدبینی‌ها و سوءظن‌ها نه تنها نشان دهنده توجه و نگرانی خانواده نیست، بلکه نشان دهنده بی‌­توجهی به موفقیت فعلی فرد ترک کرده است و باید این موفقیت، هرچند کم دیده شده و به آن احترام گذاشته شود. اگر با هر اشتباه یا رفتاری غیرعادی از سوی فرد ترک کرده، گذشته سیاهش را یادآوری کرده و او را سرزنش و شماتت کنید، ممکن است در مسیر بازسازی اعتماد دو طرفه به مشکل بخورید.

4. جلب اعتماد خانواده پس از ترک اعتیاد | بازسازی اعتماد نیاز به زمان دارد

بازسازی اعتیاد به زمان نیاز دارد. وقتی یک داستان، بارها و بارها تکرار شده و هربار به اعتماد خانواده خیانت شده، بازسازی این اعتماد تخریب شده به زمان نیاز دارد و دو طرف باید خود را ثابت کنند. فرد معتاد برای تهیه مواد، حاضر است هرکاری بکند اما به این معنا نیست که خانواده را فراموش کرده یا تعمدا به اعتماد آن‌ها خیانت می‌کند.

5. یادگیری روش های ارتباطی سالم

ارتباط یک خیابان دوطرفه است که شامل صحبت کردن و شنیدن می‌باشد. بسیاری از افراد وقتی به صحبت‌های دیگران گوش می‌­دهند واقعا آن را نمی­‌شنوند. آن‌ها منتظر وقفه حرف طرف مقابل هستند تا بتوانند حرف بعدی خود را بزنند. به همین دلیل یکی از راه‌های بازسازی اعتماد، شنیدن حرف‌های همدیگر به معنای واقعی است. ارتباطات با دوستان گذشته بسیار مهم است و فرد باید از دوستانی که یادآور آن ایام بوده‌اند دوری کند. فرد معتاد باید بداند که اگر نتواند قید دوستان و مکان‌های قدیمی مربوط به اعتیاد را بزند، خانواده نمی‌توانند به راحتی به او اعتماد کنند.

6. جلب اعتماد خانواده پس از ترک اعتیاد | کمک گرفتن از روانشناس

با کمک گرفتن از یک فرد متخصص می‌توانید اعتماد خانواده را دوباره نسبت به خودتان احیا سازید. خانواده‌ها نیز می‌توانند با این روش به عضو خانواده خود کمک کنند تا در این مسیر ثابت قدم باشد و با موفقیت بیشتری پیش رود. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: جلب اعتماد خانواده



:: برچسب‌ها: روش های جلب اعتماد خانواده پس از ترک اعتیاد ,
:: بازدید از این مطلب : 488
|
امتیاز مطلب : 13
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : جمعه 3 تير 1401 | نظرات ()