کمپ ترک اعتیاد یکی از مراکز درمانی برای ترک اعتیاد است که همواره به عنوان یکی گزینه از سمت خانواده ها و اطرافیان فرد مصرف کننده در نظر گرفته می شود. کمپ های ترک اعتیاد مراکزی هستند که به جای استفاده از روش های سرپایی برای مدت خاصی فرد را بستری کرده و در آنجا خدمات درمانی مرتبط با ترک اعتیاد مواد مخدر و الکل را ارائه می دهند. با این حال استفاده از کمپ یکی از قدیمی ترین روش های ترک بیماران است که فشار روانی زیادی به فرد معتاد وارد می کند. به همین دلیل لازم است که افراد قبل از هر اقدامی اطلاعات کاملی را در مورد کمپ ترک اعتیاد بدست آورند.
منبع: کمپ ترک اعتیاد
کمپ ترک اعتیاد
کمپ ترک اعتیاد به مراکزی گفته میشود که برای سپری شدن دوره سم زدایی نوعی اقامتگاه برای فرد فراهم میکنند. این مراکز برای پاک شدن بدن فرد از مواد، دوره درمانی خاصی درنظر میگیرند که میتواند متناسب با دوز و نوع ماده مصرفی متفاوت باشد.
با این حال اکثر کمپها برای ترک دادن افراد از روشهای قدیمی و منسوخ شده استفاده میکنند که از جمله آنها میتوان به روش سقوط آزاد یا همان قطع ناگهانی مصرف اشاره کرد. این روشها با نادیده گرفتن ریشههای روانی اعتیاد فشارهای ذهنی زیادی را به فرد تحمیل میکنند و باعث میشوند که فقط بدن فرد از مواد پاک شود اما از نظر روانی آسیب پذیری بالایی برای گرایش مجدد به سمت مواد مخدر در او شکل بگیرد. برای اطلاع از روش های جایگزین و درمان مشاوره ترک اعتیاد دریافت کنید.
ویژگیهای بهترین کمپ های ترک اعتیاد
همان طور که گفته شد بسیاری از کمپ های ترک اعتیاد ممکن است با روشهای اشتباه خود به فرد درگیر در اعتیاد آسیب برسانند و باعث تشدید مشکلات شوند. از همین جهت بسیار اهمیت دارد که قبل از فرستادن عزیزتان به مراکز ترک اعتیاد ویژگیهای آن را مورد بررسی قرار دهید و از امن بودن فضای آنجا مطمئن شوید. ویژگیهای زیر از جمله مهم ترین مواردی هستند که باید به آنها توجه داشته باشید.
1- داشتن مجوز از سازمان بهزیستی
اولین مسئلهای که باید در پیدا کردن یک کمپ مناسب به آن دقت کنید داشتن مجوز رسمی از سازمان بهزیستی است. متاسفانه امروزه بسیاری از افراد سودجو مراکز بسیار بی کیفیتی را دایر میکنند و بدون آگاهی از روشهای علمی و تخصصی به طور غیر قانونی اقدام به ترک بیماران میکنند.
2- به کارگیری روشهای نوین در ترک اعتیاد از جمله ویژگیهای کمپ خوب
امروزه استفاده از روشهای اجباری نظیر بستن فرد به تخت کاملا منسوخ شده است چرا که متخصصان بر این باورند که اعتیاد یک بیماری مغزی است و گرایش به مواد از عوامل زیستی، روان شناختی و اجتماعی گوناگونی نشات میگیرد. بی توجهی به این عوامل در طی فرایند ترک باعث میشوند که تنها وابستگی جسمانی بر طرف شود اما وابستگی روانی همچنان پا برجا بماند. وابستگی روانی که در قالب وسوسه و احساس ولع شدید در ذهن فرد متجلی میشود، لغزشهای مکرر را رقم میزند و باعث میشود که بیمار با وجود سپری کردن دورههای بسیار سخت پرهیز همچنان نتواند در برابر مواد مقاومت کند.
از همین رو روشهای نوینی در درمان اعتیاد ابداع شدهاند که به افراد کمک میکنند در طول فرایند سم زدایی علائم جسمانی ناخوشایند بسیار کمتری را تجربه کنند و همچنین از نظر روانی نیز ریشههای اعتیاد خود را شناسایی کرده و با حل و فصل آنها در بلند مدت پرهیزی موفقیت آمیز را تجربه نمایند. از جمله این روشهای جدید میتوان به ترکیب درمانهای دارویی با درمانهای روان شناختی نظیر مصاحبه انگیزشی، درمان به روش ماتریکس پیشرونده، گروه درمانی و خانواده درمانی اشاره کرد.
3- برخورداری از یک کادر مجرب و متخصص
بسیار اهمیت دارد که کمپ ترک اعتیاد به طور دائمی یک کادر متخصص و مجرب را در اختیار داشته باشد تا در صورت بروز هرگونه مشکل بتواند به درمانجویان خدمات مورد نیاز را ارائه دهد. این کادر باید شامل پزشک، پرستار، روان شناس و مددکار اجتماعی باشد. قبل از اینکه فرد را به مرکز کمپ ترک اعتیاد بفرستید تلاش کنید سوابق کادر درمانی آن را بررسی کرده و از وجود همه متخصصین در آن اطمینان یابید. توجه داشته باشید که بیشتر فرایند درمان اعتیاد توسط روان شناسان و روان پزشکان اجرا میشود. در نتیجه مراکزی که از این متخصصین بی بهره هستند هرگز نمیتوانند گزینههای خوبی برای ترک اعتیاد باشند.
4- برخورداری از امکانات رفاهی مناسب
محیطی که فرد برای ترک اعتیاد به آنجا فرستاده میشود در نتیجه کار تاثیر بسزایی دارد. کمپ های غیر قانونی که محیط نامناسب و شبیه به زندان دارند اغلب ذهن و روان افراد را بیش از پیش به هم میریزند و باعث میشوند که افراد احساس کنند رها شدهاند یا کسی دردهای آنها را درک نمیکند. این مسئله باعث میشود که آسیب پذیری فرد در برابر اعتیاد افزایش یافته و در نتیجه احتمال درگیری مجدد او در این مشکل افزایش یابد.
5- اجتناب از روشهای زوری و تنبیهی
توجه داشته باشید که استفاده از روشهای اجباری و تنبیهی نظیر کتک زدن بیماران و بدرفتاری با آنها هرگز مجاز نیست. استفاده از این روشها بیش از اینکه سودی داشته باشند باعث ایجاد ضرر و زیان روحی میشوند و ممکن است رفتارهایی نظیر خودکشی، پرخاشگری و مقاومت در برابر ترک را در افراد افزایش دهند.
برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.
سوالات متداول
آیا فرستادن فرد به کمپ برای ترک اعتیاد ضروری است؟
خیر، امروزه روشهای سرپایی مختلفی برای ترک اعتیاد وجود دارند که لزوم فرستادن افراد به کمپ های ترک اعتیاد را کم رنگ کردهاند. در واقع افراد میتوانند با مراجعه هفتگی به مراکز ترک اعتیاد و پیگیری جلسات درمانی فرایند ترک اعتیاد را آغاز کنند بدون اینکه نیازی به بستری و اقامت دائم در مکانی خاص داشته باشند. برای دریافت خدمات ترک اعتیاد کلیک کنید.
منبع: کمپ ترک اعتیاد
:: برچسبها:
کمپ ترک اعتیاد ,
:: بازدید از این مطلب : 538
|
امتیاز مطلب : 34
|
تعداد امتیازدهندگان : 14
|
مجموع امتیاز : 14